Știri din Jurnalul National

Ultimele titluri

Prognoză: temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în martie, în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale în prima luna de primăvară, în toată țara. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale, mai spun meteorologii. ..

Haideţi la mărţişoare! Astăzi este 1 martie…

Originile mărţişorului nu sunt cunoscute exact, dar prezenţa sa în zona Balcanilor este considerată ca aparţinând substratului comun daco-tracic. ..

Cod galben de vânt puternic în zone montane din trei județe

Meteorologii au emis vineri o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru zone montane din trei județe. ..

Atacatorii cibernetici: înșelătorie nouă, în numele Poștei Române

Atacatorii cibernetici au lansat un nou mesaj în care folosesc numele Poștei Române, pentru a obține bani de la victime. Iată mesajul de care trebuie să ne ferim. ..

Cine este femeia găsită inconștientă într-o pădure de lângă Bragadiru  

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost descoperită inconștientă într-o pădure de lângă Bragadiru. ..

Bărbat condamnat, după ce a agresat sexual două fete, de 7 și 8 ani, adus în țară din Marea Britanie

Un bărbat care era condamnat la închisoare după ce a agresat sexual două fete de 7 și 8 ani a a fost adus în țară din Marea Britanie pentru executarea pedepsei. a anunțat vineri Alina Gorghiu, ministrul Justiției. ..

Argeș: Tânăr care ar fi agresat sexual și ar fi împins o fată din autobuz, căutat de polițiști

Polițiștii din Argeș au făcut publice imagini cu o agresiune care a avut loc într-un autobuz din Piteșri. Ei cer sprijinul cetățenilor pentru identificarea unui tânăr care ar fi agresat sexual și ar fi împins o fată din autobuz. ..

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu: In Memoriam Alex Ștefănescu

Ne despărțim astăzi cu tristețe de cel care a fost Alex Ștefănescu, un distins om de cultură, un erudit istoric și un critic literar înzestrat de Dumnezeu cu un talent rar al interpretării și sintezei. ..

Începutul de primăvară aduce o reprezentație a spectacolului „Despre noi”, în regia lui Beatrice Rancea, la Teatrul de Balet din Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț. ..

Martie 2024. Predicții de numerologie: Perspective pentru fiecare număr

Iată ce se va întâmpla în luna martie, în funcție de ziua ta de naștere. ..

6 semne că ești pregătit pentru o relație de dragoste

Să fii îndrăgostit este o mare problemă. Este foarte important să fii pregătit pentru acest capitol al vieții tale înainte să intri într-o relație sau ai putea ajunge să regreți. ..

Care-i treaba cu grăsimile?

Toată lumea a auzit de grăsimi, că unele sunt bune, altele sunt rele. Dar de unde știm ce să alegem pentru a ne fi bine? ..

Tragedie rutieră: Un microbuz a lovit mortal un pieton, în Neamț

Un microbuz în care se aflau nouă persoane a lovit, joi seara, un pieton, pe E 85, în județul Neamț. Bărbatul de 60 de ani a murit pe loc. ..

Putin, de la amenințări nucleare la ecologie

„Suntem o mare familie, suntem împreună și de aceea vom face așa cum am plănuit și am visat. Cred în victoriile noastre și în viitorul Rusiei”. Cu aceste cuvinte s-a încheiat ieri discursul de două ore al lui Vladimir Putin, privind starea națiunii. Asistența l-a aplaudat în picioare și a cântat imnul.  ..

Frații Williams conduc Bilbao în finala Cupei Spaniei

Frații Inaki și Nico Williams au marcat joi seara pentru victoria lui Athletic Bilbao cu 3-0 în semifinala cu Atletico Madrid. Cu 4-0 la general, echipa bască ajunge în a treia finală de Copa de Rey din ultimii cinci ani. Este totodată, a 40-a finală de cupă spaniolă a lui Athletic. ..

Cel mai rar ziar din lume

Chioșcurile de ziare din Franța au scos iei la vânzare ziarul cu cea mai mică frecvență din lume. Se numește „La Bougie du Sapeur” și apare numai în ani bisecți, pe 29 februarie. Publicația de 20 de pagini a fost trasă în 200.000 de exemplare de 4,90 euro bucata. ..

România, din nou campioană europeană la sabie pe echipe

Echipa masculină de juniori a României și-a păstrat titlul de campioană europeană la sabie pe echipe. Tricolorii au câștigat joi seara aurul european al probei în competiția de la Napoli. Aceștia erau campioni în exercițiu, după titlul obținut în 2023, la Tallinn. ..

Reuniune UE pentru sprijinirea Moldovei 

Miniștrii de Externe și ai Apărării din UE se vor reunii săptămâna viitoare la Paris, cel mai probabil pe 7 martie, pentru a discuta despre consolidarea sprijinului acordat Ucrainei. Republica Moldova va fi luată „la pachet”, miniștrii urmând să stabilească noi măsuri de care va beneficia Chișinăul. ..

Nicolae Ciucă merge astăzi la Chișinău. Germania, îngrijorată de încercările Rusiei de „destabilizare” a Republicii Moldova

Președintele Senatului Nicolae Ciucă merge vineri la Chișinău, unde se va întâlni cu președintele Parlamentului și cu președintele Republicii Moldova. ..

Herson este sub asediu. Armata rusă atacă orașul de pe malul stâng al Niprului

Trupele ruse au deschis focul, vineri dimineață, asupra orașului Herson, de pe malul stâng al Niprului, afirmă Roman Mrochko, șeful Administrației Militare Municipale, potrivit Ukrinform. ..