Știri din Jurnalul National

Ultimele titluri

O piele sănătoasă și o blană strălucitoare și frumoasă nu țin doar de aspectul câinelui

Știi cât este de important să acorzi atenție pielii și blănii câinelui tău? ..

Cumpără prize și întrerupătoare de la un magazin de încredere pentru a fi în siguranță

Electricitatea este o resursă importantă în orice casă sau clădire comercială. Nu este ceva la care v-ați putea gândi des, mai ales dacă nu au fost probleme în trecut, însă, importanța unui sistem electric bine pus la punct, este mult mai mare față de cum v-ați putea imagina. Cu toate acestea, neglijarea acestuia pentru prea mult timp poate fi problematică. ..

Un bărbat a sunat la 112 pentru că nu era lăsat să intre la păcănele. A primit o amendă uriașă

Un bărbat din municipiul Roman a sunat nervos la 112 pentru a reclama că nu este lăsat să intre într-o sală de jocuri de noroc. Jandarmii au ajuns la adresa specificată și după verificări l-au amendat pe reclamant pentru „urgența” nejustificată, tulburarea ordinii publice și limbajul neadecvat folosit. Bărbatul de 40 de ani a primit o amendă de 6.000 lei.  ..

Reacția lui Lucian Bode după ce a primit factura de energie electrica si gaze de aproape 6 ori mai mare: "M-am uitat cu ingrijorare"

Ministerul de Interne, Lucian Bode, a primit pe luna decembrie o factură de energie electrică și gaze naturale de aproape 6 ori mai mare față de luna septembrie. ..

Schimbări la Samsung. Va lansa mai multe modele de smartphone-uri 5G în 2022

Samsung Electronics Co Ltd vrea să-şi majoreze cota pe piaţa telefoanelor mobile inteligente în 2022 și va lansa lansa mai multe modele compatibile 5G. Totodată a transmis că este posibilă o redresare a preţurilor cipurilor de memorie în primul semestru al anului, scrie Reuters. ..

O afecțiune care va lovi 50% din populația lumii până în 2050. Copiii sunt în PERICOL

O afecțiune care se dezvoltă din ce în ce mai mult este miopia. Aceasta va afecta 50% din populaţia lumii până în 2050. Din păcate, sunt vizați tot mai mulți copii, arată specialiștii francezi, citați de AFP. ..

PSD, ironii la adresa PNL: Rezultatele lumii fantastice - împrumuturi mari cu eficiență scăzută

Radu Oprea,purtătorul de cuvânt al PSD critică guvernările conduse de Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru pentru că au crescut datoria cu 50%: „Rezultatele lumii fantastice - împrumuturi mari cu eficiență scăzută. ..

Berzei 21 - viitoarea adresă a creativității bucureștene și a celui mai reprezentativ hub cultural pentru cartier, oraș și regiune

Asociația Cartierul Creativ, Nod Makerspace, Fundația Comunitară București și BAZA. Deschidem orașul, alături de alți parteneri din societatea civilă și din sectorul cultural-creativ local, propun demararea dialogului și a demersurilor necesare pentru reconversia unui spațiu industrial nefolosit, în ceea ce ar putea deveni cel mai amplu și complex hub creativ local și regional. Spațiul, identificat în Str. Berzei 21 și aflat în proprietatea Primăriei Capitalei, este necesar pentru scena creativ- ..

Arhiepiscopia Tomisului, facturi de peste 52.000 de lei la utilități

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că a primit facturi de peste 52.000 de lei la o serie de utilități, pentru lunile noiembrie și decembrie. ..

Trupa THE DIFFERENT CLASS a lansat “Ping Pong”, primul single de pe albumul “Skins”

Trupa timișoreană The Different Class a lansat ‘Ping Pong’, primul single extras de pe cel mai nou album al formației, “Skins”, ce urmează să fie lansat anul acesta pe data de 18 februarie. ..

Rusia bulversează NATO. Consideră ''inacceptabil'' un război cu Ucraina

Rusia spune că este ''inacceptabil'' să înceapă un război cu Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, citat de Reuters. ..

Conferința de lansare a proiectului  ​​​​​​​Teatrul, o nouă normalitate #reinventare

Teatrul C.I. Nottara, în calitate de Promotor de Proiect, împreună cu partenerii Media One și Artepunkt Skandinavia, anunţă conferința de lansare a proiectului Teatrul, o nouă normalitate #reinventare.  ..

Sondaj INSCOP: Schimbări ȘOC pe scena politică. Partidul care îi CUCEREȘTE pe români

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depășit 20% în preferințele românilor, ceea ce îl face al doilea partid în opțiunile electoratului, arată un sondaj INSOP. ..

Cum se conectează spațiile de lucru românești la trendurile mondiale

Un mediu de lucru confortabil, care să respecte standardele moderne, este nu doar o necesitate, ci o condiție pentru eficiența și motivarea angajaților, precum și un factor ce contribuie la păstrarea sănătății acestora, dar și un element prin care clădirile de business contribuie la protecția reală a mediului. ..

Elegie pentru victimele Holocaustului, interpretată la Filarmonica „George Enescu”

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, stabilită pe 27 ianuarie, va fi marcată de Filarmonica „George Enescu” printr-un concert condus de dirijorul și compozitorul israelian Yoav Talmi, care va interpreta compoziția sa Elegie pentru coarde, timpani şi acordeon, “Dachau Reflections”, dedicată victimelor din lagărul de concentrare Dachau de lângă München, Germania. ..

Valeriu Gheorghiţă ANUNȚĂ rata de vaccinare a românilor adulți

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că 50% din populaţia adultă, de peste 18 ani, s-a imunizat cu cel puţin o doză. ..

NATO vrea să desfășoare trupe suplimentare într-o nouă țară est-europeană

NATO vrea să desfășoare trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic, ca răspuns la concentrarea militară rusă în apropierea Ucrainei, a declarat ministrul de externe slovac Ivan Korcok, transmite Reuters. Deocamdată nu a fost luată o decizie. ..

Școlile rămân deschise în toată țara, săptămâna viitoare! Gradul de ocupare a paturilor este 34,05%

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că școlile rămân deschise în toată țara săptămâna viitoare, având în vedere că gradul de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților cu COVID-19 este de 34,05 la sută. ..

Arafat, anunț îngrijorător! Posibil, săptămâna viitoare să ajungem sau chiar să depășim 1.000 de cazuri la ATI

Șeful DGSU, Raed Arafat, a anuntat că săptămâna viitoare în secțiile ATI din România ar putea fie cel puțin 1.000 de pacienți. ..

Teatrul lui Matei Vișniec

Asociația Culturală MetisTeatro, cu patronajul Lazio Unione Italiana Libero Teatro și al Accademia di Romania in Roma, prezintă o serie de șase spectacole de teatru semnate de dramaturgul Matei Vișniec, spectacole ce vor fi prezentate pe scena Teatrului Marconi din Roma în 28 ianuarie – 6 februarie 2022. ..