Știri din Jurnalul National

Ultimele titluri

România: Piaţa de pâine este uriaşă, iar țara noastră poate să devină un hub pentru produse de panificaţie pe termen lung

Vel Pitar, lider în panificaţie, a bugetat investiţii de 20 mil. euro. „România poate să devină un hub pentru produse de panificaţie pe termen lung. Suntem aproape de materia primă, ştim să facem pâine şi tot ce se face din făină“, susține un expert, citat de Ziarul Financiar. ..

Șeful Hezbollah din Liban a amenințat Israel și Cipru într-un discurs televizat

Șeful Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a amenințat Israel și Cipru într-un discurs televizat. Amenințările au fost lansate miercuri. ..

Fenomenul primarilor „singuri pe stradă”: Paradoxul alegerilor locale din 9 iunie. Cum se transformă teoria „votului util” în realitatea „votului inutil”, la formarea majorităților

​​​​​​​Alegerile locale din 9 iunie au confirmat, în cazul alegerii unor primari de orașe importante, teoria votului util, la care făcea referire, în campania electorală, Nicușor Dan. ..

Caz revoltător în Eforie Sud. Un vârstnic a fost sechestrat într-o magazie

Un vârstnic a fost găsit sechestrat într-o magazie, în Eforie Sud. Primele informații arată că a fost închis acolo de către o rudă. ..

Aeronava TAROM care îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice, botezată Nadia Comăneci

Aeronava cu numele „Nadia Comăneci” îi va duce pe sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris. Compania TAROM a schimbat denumirea avionului după ce a semnat un acord de utilizare a numelui. Procedura reprezintă o premieră pentru România. ..

Coaliția nu a reușit să ajungă la un consens privind data alegerilor prezidențiale

Liderii coaliției de guvernare nu au ajuns la un consens privind data alegerilor prezidențiale, susțin surse din lumea politică. Întâlnirea a avut loc miercuri seara. ..

EURO 2024: Germania, prima echipă calificată în optimile de finală, după 2-0 cu Ungaria

Selecţionata Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a învins Ungaria cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa A. ..

Spania și Italia extind la opt meciuri rivalitatea record de la Euro

Când Italia și Spania se vor întâlni joi, la Gelsenkirchen, vor scrie un nou capitol în ceea ce s-a transformat în cea mai intensă rivalitate directă din istoria Campionatului European. Nicio altă pereche de țări nu s-au întâlnit mai des la turneele Euro decât Squadra Azzurra și La Furia Roja. ..

Mihăilă, cel mai rapid fotbalist de la Euro 2024. Românul l-a depășit pe Kylian Mbappe

Cristiano Ronaldo a avut cele mai multe tentative de a marca, iar gazdele din Germania și-au fructificat cel mai bine ocaziile în prima rundă a meciurilor din grupe la Campionatul European, în timp ce Valentin Mihăilă fost cel mai rapid pe gazon până acum. ..

Ciolacu: Cooperarea economică și valorile comune fac și mai puternice relațiile româno-italiene

Cooperarea economică, valorile comune și conexiunile între cetățenii noștri fac și mai puternice relațiile româno-italiene. Declarația aparține premierul Marcel Ciolacu și a fost făcută la finalul întrevederii cu președintele italian Sergio Mattarella. ..

Modificări la Legea cetățeniei. Condițiile în care soțul/soția poate deveni cetăţean român

Senatul a adoptat şi amendat, marţi, un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, ..

Intrepretarea viselor. Ce înseamnă dacă visezi că îți cumperi o casă

Majoritatea oamenilor vor să aibă o casă dar ce înseamnă atunci când visezi că ți-ai cumpărat-o?! ..

Ciudățeniile bebelușilor. Când NU trebuie să se sperie părinții

Bebelușii au atitudini și comportamente uneori ciudate deoarece creierul lor nu este suficient dezvoltat, însă acestea nu trebuie să-i îngrijoreze pe părinți. ..

Trenul București Nord-Curtici a stat pe câmp circa două ore din cauza unei defecțiuni a locomotivei

Trenul București Nord-Curtici a stat pe câmp circa două ore din cauza unei probleme tehnice. Locomotiva s-a stricat la peste o oră de la plecarea din București. Reprezentanții CFR au trimis la fața locului o altă locomotivă. ..

Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României

Avertisment fără precedent al Comisiei Europene la adresa României, după ce a eşuat să rămână în limitele de deficit bugetar: Răspunsul României la recomandarea CE a fost insuficient. Efortul bugetar a fost mult sub nivelul recomandat, iar cheltuielile au crescut mult mai rapid decât era recomandat. ..

Pregătiri de vacanță. Atenție la medicamentele interzise în alte țări

Trusa de medicamente este necesară în orice vacanță, însă atunci când călătorești în străinătate este bine să te informezi despre tratamentele care nu sunt acceptate în alte țări. ..

"Blonda lui Coldea": Marina Pandarof, omul de legătură cu lumea arabă

Antena 3 CNN o prezintă pe românca ce i-ar fi facilitat lui Florian Coldea întâlnirea cu albanezul și cu mai multe persoane influente din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. ..

ICR organizează prezența României cu stand național și program literar la Târgul Internațional de Carte de la Beijing 2024

România este prezentă la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF 2024), cel mai important eveniment de profil de pe continentul asiatic. Peste 200 de volume, materiale de promovare a literaturii române, precum și o întreagă serie de manifestări dedicate tuturor categoriilor de public vor anima standul României (E1.A20), organizat de Institutul Cultural Român prin Centrul Național al Cărții și ICR Beijing, la cea de-a XXX-a ediție a târgului, desfășurată în perioada 19-23 iunie 2024 la ..

Dezinformarea rusească s-a infiltrat și în chatboturile care utilizează IA

Un studiu realizat de NewsGuard a ajuns la concluzia că 32% din timp chatboturile care folosesc inteligenţa artificială răspândesc propaganda Kremlinului. Chatboturile precum ChatGPT sau Perplexity au citat publicaţii ruseşti locale, care răspândesc ştiri false şi idei conspirative. ..

UE va avertiza Franța, Italia și alte state membre cu privire la bugetele nereglementate

Uniunea Europeană va mustra mai multe guverne, printre care Franța și Italia, pentru cheltuielile excesive, după ce noile reguli bugetare au intrat în vigoare în acest an. România se află printre statele cu rate ale deficitului în PIB mari. ..