Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..

Catacombele Bucureștiului

<div id="thumb"></div> ..

România, colonie a Israelului?

<div id="thumb"></div>Asociația „Neamul Românesc” a primit cu stupefacție răspunsul semnat de Dragoș Mihai Hotea, Director General al Direcției Drepturile Omului, Protecția Minorităților și Consiliul Europei din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Prin adresa de răspuns nr. D1-1/2797 din 20.05.2021, domnia sa a ..

Un volum de proză scurtă bogat în culoare artistică, simboluri și îndemnuri moralizatoare

<div id="thumb"></div>Am lecturat zilele acestea un volum de proză scurtă „Cercul (Pe drumuri bătătorite de cuvinte)“, de Ana-Cristina Popescu, bogat din punct de vedere artistic. Cuvintele par să curgă asemenea unui cântec ce se revarsă peste toate, peste pământ, peste iarbă, ..

„Aripile” de apă ale Ceahlăului…

<div id="thumb"></div>Printre „aripile” de apă cristalină ce înviorează aerul ozonat al munților noștri Carpați se află și Cascada Duruitoarea. Aceasta este declarată „monument al naturii cu regim de arie protejată de interes național” și se află în Masivul Ceahlău. Corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de ..

Vaccinarea de țară în cadență demilitarizată…

<div id="thumb"></div>Și totuși, ceva lipsește&#8230; Vaccinul&#8230; Vaccinul românesc&#8230; Căci, dacă guvernanții și autoritățile ar fi investit resurse financiare și umane în revitalizarea reală a institutelor noastre, altădată etalon, măcar pe sfert cât au făcut-o în campania de promovare (non)informală, poate am ..

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..

Omagiu Diviziei 4 Infanterie Română

<div id="thumb"></div> ..

Cobai în istoria umanităţii (3)

<div id="thumb"></div>„Stăpânii” internetului par a fi dară slugile obediente ale cabalei globaliste ai cărei membri au ticluit „Plandemia”, un sinistru proiect geostrategic de reconfigurare planetară, pentru care SARS-CoV-2 a fost conceput și lansat în lume și pentru care mass-media, aflată în ..

Kremlinul dă o interpretare nouă, falsificată, genezei celui de-Al Doilea Război Mondial…

<div id="thumb"></div>Viaceslav Nikonov (n. 1956) este istoric, dr.-hab., deputat în Duma de Stat, este președintele Comitetului pentru Educație și Știință, cunoscut mai ales ca nepotul lui Viaceslav Molotov. În 2020 Viaceslav Nikonov &#160;a scos de sub tipar o carte nouă, prilejuită ..

Eminescu (13)

<div id="thumb"></div> ..

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..

Tudor Arghezi și premiul Herder…

<div id="thumb"></div>„&#8230;Tudor Arghezi primise premiul Herder. Pe lângă banii pe care-i primea drept recompensă, laureatul avea dreptul să recomande un tânăr pentru o bursă pe care o plătea Fundația Herder, asigurându-i respectivului condiții optime pentru a studia patru ani la Universitatea ..

„Necesitatea logicii în interpretarea unor evenimente istorice”

<div id="thumb"></div>Studiind unele evenimente din istoria locuitorilor din spaţiul – carpato &#8211; danubiano &#8211; pontic am observant că, uneori, istoricii nu interpretează logic unele evenimente, fapte şi lucruri întâmplate în istoria acestor locuri. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă logica, ..

„Pasărea cu cap de om” – o statuetă veche de 6.000 de ani, expusă la Muzeul „Dunării de Jos” din Călărași

<div id="thumb"></div>La Muzeul „Dunării de Jos” din municipiul Călărași este expusă de curând o piesă antropo-zoomorfă foarte interesantă și rară în același timp. Este vorba despre o piesă descoperită în situl Măriuța-La Movilă, comuna Belciugatele (jud. Călărași). Figurina a fost atribuită ..

Eminescu (3)

<div id="thumb"></div> ..

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..

Epidemie naturală sau război biologic?

<div id="thumb"></div>Nicholas Wade, unul dintre cei mai importanţi şi respectaţi ziarişti de ştiinţă din S.U.A. (40 de ani de colaborări cu „New York Times”, „Science, „Nature”), a publicat recent un studiu de vreo 30 de pagini (11 000 de cuvinte) despre ..

Numărul 518

<div id="thumb"></div>Descarcă PDF ..

De ce au fost condamnați la moarte cei patru înalți demnitari români în 1946?

<div id="thumb"></div>Condamnarea la moarte a grupului mareșal Ion Antonescu, din care au făcut parte Mihai Antonescu, Constantin Vasiliu-Piki și George Alexianu, a fost o farsă judiciară, un abuz al justiției române aflată în plin proces de bolșevizare. Condamnarea celor patru pentru ..