Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Ce cred românii despre ucraineni

Aparenta unitate de atitudine a ţărilor U.E. şi N.A.T.O. la adresa Rusiei şi a ruşilor, dusă pe culmi de liderii politici ai U.E. (Ursula van der Leyen, Josep Borrell) şi ai ţărilor europene mari (Olaf Scholz, Boris Johnson şi, mai ..

prima reuniune de lucru a centrelor de cultură din cadrul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO

Centrele Județene de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale din România care au depus candidatura către UNESCO România – Comitetul Național de Desemnare, înființat prin decizia S.G. al CNR UNESCO nr.22 din 6 iulie 2022 și a analizei acestora, îndeplinid ..

Atacul „Carabinierilor lui Offenbach”…

Despre fostul ministru al Educației, Profesor dr. Andrei Marga,  îmi amintesc și îmi exprim și acum dezacordul pentru că a permis apariția dezastruosului manual alternativ de istorie – manualul pentru clasa a XII-a publicat la Editura Sigma (1999). Atacat ulterior ..

Retina cu spini

..

Negarea negației sau despre demolarea ordinii firești prin ordinea mondială

Anatole France spunea: „Chiar și atunci când este susținută de cincizeci de oameni, o prostie tot prostie rămâne”… Tot acest mare scriitor francez, laureat al premiului Nobel pentru literatură, mai nota:„Istoria unui popor nu e decât un șir de nenorociri, ..

Toată lumea e supărată pe Marga!

E putinist. A afirmat că pentru ca războiul să înceteze, Ucraina trebuie să cedeze teritorii. Henry Kissinger a expus exact aceeași idee în aprilie, în cadrul Forumului Economic de la Davos și nu l-a numit nimeni „rusofil”, „putinist”. Ciudat, nu, ..

Coji de semințe pentru cornetele din nici măcar cărți ori ziare ale generațiilor de mâine…

Și totuși, de ce să faci așa ceva?… De ce să iei repere ale culturii tale scrise, național literar-istoriografice, să le fărâmițezi în petice subiectiv considerate ca fiind suficiente ca reprezentare a acelui întreg pe autorul l-a rostuit într-un anumit ..

Retina cu spini

..

România, la conducerea celei mai mari organizații a fermierilor europeni!

Delegația Alianței pentru Agricultură și Cooperare a participat la ședințele Praesidium COGECA, Praesidia COPA-COGECA si Praesidium COPA 22-23.09.2022. Printre aspectele de interes pentru fermierii și cooperativele din România s-au discutat: – poziția Copa și Cogeca referitoare la propunerea de regulament privind ..

Scrisoare deschisă către MInistrul agriculturii

MADR trebuie să urgenteze finalizarea proceselor verbale și raportul centralizator privind calamitățile generate de seceta pedologică Alianța pentru Agricultură și Cooperare dorește să se adreseze dumneavoastră si Instituțiilor pe care M.A.D.R. le are în subordine, respectiv, le conduceți, cu privire ..

Un pangar de credință în stihuri și penițe de culoare…*

Neîndoielnic, Icoana este cea ce a născut versul în scrierea tot mai aplecată spre duhovnicie a poetului… Iar versul s-a așternut ca ferecătură a încredințării și înțelegerii scribului ca aflare a unei cunoașteri doxologice în versuri… Căci, spre asta se ..

Retina cu spini

..

Numărul 587

Descarcă PDF ..

Gunoi introduci, gunoi iese…

„Garbage In, Garbage Out” (Gunoi introduci, gunoi iese – GIGO) este o expresie din informatică, care a fost folosită în 1957 de un specialist în calculatoare al armatei SUA, William D. Mellin, care a explicat că computerele nu pot gândi ..

Nerușinarea javrelor parlamentare…

De peste trei decenii, milioane de români (unii rezonabili, alții creduli, cei mai mulți spălați pe creier de tembelizor), împinși an de an și pas cu pas de forțele unite al tâlharilor interni și externi spre cea mai cruntă sărăcie ..

Italia dă jos femeile din pod!

Giorgia Meloni este prima femeie din istoria Italiei, care va conduce guvernul de la Roma. O femeie de-a noastră, din popor. Giorgia Meloni s-a născut la Roma, la 15 ianuarie 1977. Tatăl ei era din Sardinia, iar mama ei din ..

Retina cu spini

..