Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Digitalizarea – șah-mat și pentru noi și pentru voi!

Pentru politicienii „avuți” care dețin funcții importante în stat (parlamentari, miniștri, cei din conducerea diverselor autorități și instituții) și nu numai: Mulți dintre voi ați făcut averi prin prisma funcției pe care ați deținut-o. Însă, dacă ne uităm pe declarația ..

Cei 120 de „Frăsinei” ai Bucovinei Românești din Ucraina și „pilații” războiului religios…

Sunt 120 de parohii pe care Patriarhia Română tocmai le-a condamnat… Să-și ducă singure Crucea, chiar dacă Aceasta va fi arsă în pârjolul prigoanei ucrainiene… A statului ucrainean și a „noii” sale biserici ortodoxe, ca sabie de înlăturare a vechiului ..

Retina cu spini

..

Unirea ca patrimoniu național!

Sărbătoarea națională a unirii din 1859 ne lasă indiferenți pe unii dintre noi, iar pe alții îi determină să ridice o serie de nedumeriri: La 24 ianuarie ne-am unit într-adevăr? În ce fel, din moment ce românii din Transilvania, Banat, ..

Zvonciarii (clopotarii) istro-români din Jeiani (Croația)

Istro-românii au avut cândva o cultură imaterială bogată, constând din dansuri, cântece, basme, proverbe, practici magice, obiceiuri legate de naștere, nuntă, înmormântare și sărbători, practicate în limba lor și prezentând asemănări cu cele ale românilor în general. Acestea erau încă ..

Seducție și umor…

Cred că am greșit. Anterior am scris că dintr-o mie de filme americane, dacă unul este fără pistol, viol, răpiri, schizofrenii. Iată că în aceste zile de „primăvară în ianuarie”, am văzut trei filme normale, să le zic așa. Și ..

Retina cu spini

..

Cula Duca – parte din „Complexul Muzeal Măldărești”, loc de filmare cu rezonanțe naționale

Cula Duca (Măldărescu) a fost ridicată în perioada 1812-1827 și se află, împreună cu Cula Greceanu și Casa Memorială I.G.Duca, în „Complexul Muzeal Măldărești”, din localitatea Măldărești, județul Vâlcea. În anul 1827 au fost executate stucaturile tavanelor și cele din jurul ferestrelor, cu motive ..

Mărturisitorii care au zdrobit „reeducarea” de la Aiud, dintre anii 1961-1964

Închisoarea de la Aiud a fost o universitate de martiri, mucenici și mărturisitori creștini în perioada de debut și matruizare fetidă a regimului comunist. În acest penitenciar de maximă securitate s-au ridicat la ceruri martiri și mucenici, care s-au jertfit ..

De la „Primăvară Arabă” la demonii de la Davos!…

Din 2010, când a izbucnit de „niciunde” așa-zisa „Primăvară Arabă”, sau conform Wikipedia: „Mișcare de eliberare politică și a conștiinței umane”, rețelele sociale au fost folosite ca instrumente de aplicare a „politicii corecte”. „Corectitudinea politică”, altă sintagma cu însușiri tenebroase, ..

Numărul 604

Descarcă PDF ..

Supunerea necondiționată…

În dilema prizonierului, polițistul îl presează pe fiecare dintre suspecții încarcerați și supuși interogatoriilor interminabile să recunoască fapta, pentru a obține o reducere a pedepsei. Dacă ar fi liber, individul în cauză nu ar recunoaște. Mai mult chiar, dacă ar ..

Retina cu spini

..

Retina cu spini

..

Ce rău v-au făcut Românii Ortodocși, cetățeni ai Ucrainei?

Au făcut rău, că sunt așezați de Dumnezeu în vatra lor milenară și nu au înțeles că „trebuie să plece”! Au făcut rău, că au fost un neam, o comunitate, un popor monoteist de religie zamolxiană, care au îmbrățișat cu ..

Tezaurul de podoabe feminine de argint dacice (sec. I î.Hr.) de la Sărăcsău (jud. Alba)

Ansamblul de piese provenind de la Sărăcsău reprezintă una dintre cele mai importante garniture de accesorii vestimentare dacice descoperite până acum. El este expus și ocupă un loc însemnat în spațiul destinat obiectelor din categoria tezaur, în cadrul Muzeului Civilizației ..

Cetatea Țețina (Cecina) de lângă Cernăuți (Ucraina) – monument istoric demolat de statul austriac și cel sovietic

Cetatea Țețina (Cecina) a fost o cetate moldovenească construită în secolul al XIV-lea, în vecinătatea orașului Cernăuți, în cartierul Roșa, aflat actualmente pe teritoriul Ucrainei. Cu privire la întemeierea cetății păreri sunt împărțite. Unii istorici cred că cetatea a fost ..