Știri din Natiunea

Ultimele titluri

Vânând cetățenii pentru fiecare kilowatt „solar” în plus…

Dacă nu ar fi corect, ar schimba legea… Dar nu despre ceea ce este bine pentru simplii cetățeni este vorba în „proiecțiile” acelora ce ne conduc, ci doar despre ceea ce este deranjant pentru camarilele economice ale politicii… Despre ceea ..

Apelul profesorului Gheorghe D. Iscru: „Să redevenim români, români și iar români, patrioți și naționaliști!”

„România este stat naţional, suveran, unitar şi indivizibil” (Art. 1 din Constituţia României) Readucem în discuţie această chestiune fundamentală într-un moment greu al naţiunilor lumii, în context şi al naţiunii noastre, azi, când împătimiţii dominaţiei planetare pun deschis problema lichidării ..

Retina cu spini

..

Ziua Națională a României – importanță și necesitate!

Dacă să pornim de la înțelesul cuvântului „necesitate”, atunci esența fenomenului exprimă latura fundamentală a unui lucru destul de important în existența individului. Acest lucru se plasează între utilitate și semnificație, aspecte ce satisfac anumite exigențe ale omului și societății ..

„Detunatele” – Orga de piatră a Munților Apuseni

Printre „minunile” geologice ale României se află și aceste formațiuni de rocă vulcanică ce au „pătruns” ca intruziune rocile sedimentare și aici au format coloane ca niște adevărate tuburi de orgă muzicală. Din când în când, urmare a eroziunii (vânt, ..

S-aude iarna prin munte trosnind…

E toamnă târzie și iarna s-aude prin munte trosnind. Se-nvăluie norii pe boltă și-n zare și ploaia în picuri s-așează pe câmp. Vin cețuri prea dese și-acopăr poiene, și văi, și dealuri, și drumuri și poteci. Cad frunze-nspăimântate, când vântul ..

Retina cu spini

..

Craniul fosil de mamut juvenil descoperit la Ghioroiu (jud. Vâlcea) are 1,6 milioane de ani

Mai multe oase de mamut fosile au fost descoperite în septembrie 2017 în judeţul Vâlcea, pe raza comunei Ghioroiu, de o echipă a Muzeului Judeţean Vâlcea. „Noi am fost informaţi de domnul profesor Paşol din Ghioroiu că undeva în zona ..

Grav ar fi dacă lumea ar tăcea și acum!…

Chestia asta este imensă, este șocul anului: „Potrivit documentelor aflate în ancheta DNA, reiese faptul că toți cei care semnau bonurile de comandă recunoșteau, de fapt, că au fost informați în legătură cu ineficacitatea totală a vaccinului COVID-19 sau de ..

Grav ar fi dacă și acum lumea ar tăcea!…

Chestia asta este imensă, este șocul anului: „Potrivit documentelor aflate în ancheta DNA, reiese faptul că toți cei care semnau bonurile de comandă recunoșteau, de fapt, că au fost informați în legătură cu ineficacitatea totală a vaccinului COVID-19 sau de ..

Numărul 648

Descarcă PDF ..

Dronele râsului…

Războiul, privit din fotoliu, pe ecranele din ce în ce mai mari ale televizoarelor, este, fără îndoială, mai interesant decât orice altă emisiune în care vedete confecţionate în studiouri se întrec în a părea spirituale sau cu chef de aventuri ..

Realitatea simulată și politica…

Am spus de mai multe ori că urmăresc opiniile scriitorului David Icke, într-un articol domnia sa ne spune că trăim într-o realitate simulată. Ce poate să însemne asta? Suntem ființe vii și trăim printre holograme, sau suntem holograme ce urmăresc ..

Retina cu spini

..

Retina cu spini

..

Peștera Izverna – în filmul marelui explorator Jacques Yves Cousteau…

Peştera Izverna este una dintre cele mai renumite rezervaţii speologice din Europa. A devenit celebră, şi căutată de străini, după ce marele exploratory francez Jacques Yves Cousteau a realizat, prin galeriile ei, un film pe care l-a prezentat în secţiunea ..

Restaurarea conacului Mocioni…

Arheologii au continuat lucrările în jurul conacului Mocioni de la Foeni si au făcut noi descoperiri. Astfel în curtea conacului Mocioni au fost descoperite 32 de morminte în care se aflau schelete ce datează de la sfârșitul secolului al XII-lea, ..

O peșteră, o comoară, un blestem… (2)

În jurul anul 1900, câțiva cercetători ruşi găsesc în arhiva Muzeului Ermitaj câteva manuscrise aparținând lui Dimitrie Cantemir, în care se vorbește despre această peșteră şi despre comorile sale. Credibilitatea documentelor este fără îndoială una convingătoare, prin urmare, cercetătorii ruşi ..