Știri din Natiunea

Ultimele titluri

De știut: Francii lui Carol cel Mare scriau despre existența Daciei și a dacilor în secolul al IX-lea

Istoricii au acceptat de multe ori ideea de vid de populație a regatului dac, după războaiele cu romanii, când populația a fost masacrată sau dusă în robie în cadrul imperiului, pentru munci, armată și luptele de gladiatori. Roma a petrecut ..

Retina cu spini

..

Casa Memorială „Toma Caragiu” trebuia să se deschidă la Periș

Marele actor Toma Caragiu (n. 1925 – d. 4 martie 1977) a fost un actor român de origine aromână, cu activitate bogată în radio, teatru, televiziune și film. A interpretat cu precădere roluri de comedie, dar a jucat și în drame, unul dintre filmele sale de referință fiind „Actorul și sălbaticii” (1975). ..

Morminte de acum 6000 de ani și un cimitir celtic, descoperite în Iclod (jud. Cluj)

Dovezi arheologice care arată că pe aceste locuri au trăit oameni în urmă cu 6000 de ani au fost scoase la lumină recent la Iclod (jud. Cluj). Pe terenul unde urmează să se ridice o construcție industrială au apărut excavatoarele, ..

Despre pustnici

..

Retina cu spini

..

Cum se face azi justiție (3)

Metafora butaforiilor lui Potemkin folosită pentru ticluirea de probe În sentința penală nr. 62/04.02.2021 (dosar nr. 9749/301/2020), instanța aduce în atenție așa-zisul „punct de vedere al dlui Zărnescu“ cu privire la „camerele de gazare Potemkin“. Revin și arăt faptul că ..

Opriți-vă! Această sarabanda a ambițiilor puerile și a orgoliilor infantile distruge România

Clasa politică românească, acuzată pe bună dreptate de obediență și slugărnicie față de străinătate, se dovedește extrem de vânoasă atunci când este angajată în dispute interne. În fața unei populații scârbită deja de disputele politice prostești, un val de ambiții ..

Deznaționalizărea unei țări în „post scriptum”…

Azi fără „Steaua”! Mâine, poate, fără „România”, nu?! Sau cel puțin, pentru că ni se fac, iată!, „concesii” despre cum să fim, ce să fim și ce să vorbim, fără imperativele de încurajare! Fără „Hai!”, ci doar „Huă!”, „Jos!” și ..

Retina cu spini

..

Ediția jubiliară a Festivalului „Enescu” (4)

Muzica de sub cupola Ateneului Român se simte ca la ea acasă.  Totul e pur și minunat, mai ales când nu există proeicții.  Transmisiile TV de la Ateneu au salvat Festivalul, fiindcă nu au avut ca scop decât să transmită ..

Acest haiduc al emoției din pădurea inconștienței sensibile

Poezia este emoția dintr-o pădure a iconștientului sensibilului. Natura sălbatică este un manifest originar împotriva formei rațiunii și normativului. De la începuturile sale omul a dorit să supună natura așa de tare, încât controlând forțele ei prin nomenctaturizare și categorii ..

Cahla cu imagine „Cavaler occidental” (sec. XIV) descoperită la Curtea Domnească din Târgoviște

Vorbil despre o cahlă-borcan cu profil în forma literei „S” prelung, cu partea inferioară dreaptă, nesmălțuită. Piesa este prevăzută cu disc ornamental, traforat și smălțuit cu maron-verzui. Traforul reprezintă un călăreț în costum occidental, orientat spre stânga, ce ține în mâna dreaptă o ..

LGBT, PNRR -urile și (pseudo) „correcteness” -urile, doar alte forme de impunere a New Age-ul European Globalist…

<div id="thumb"></div>Nu mai sunt doar „viziuni”&#8230; Nici simple intenții, încercări, tatonări&#8230; S-a depășit chiar vremea definirii ca proiecte&#8230; Sunt deja structuri ce încearcă a se identifica drept entități&#8230; Iar dacă se vor și contura în forme cu un minim conținut, nu ..

Reţeaua de idoli – Oana Pellea

<div id="thumb"></div> ..

Retina cu spini

<div id="thumb"></div> ..

Amintiri cu Petre Ţuţea şi Securitatea

<div id="thumb"></div>Aflu că ar fi unii – care cred sau bănuiesc ori sunt convinşi că „ucenicia“ mea pe lângă Petre Ţuţea şi Simion Ghinea a fost o simplă sarcină de serviciu pe care am primit-o din partea Securităţii, al cărei agent ..

O paradă mare cât o înfrângere…

<div id="thumb"></div>Afganistanul este greu de pacificat. Nu au reușit englezii în secolul XIX, când au fost înfrânți și măcelăriți la fortăreața Ghazni de către insurgenții afgani în 1841. URSS a încercat să cucerească Afganistanul, începând cu anul 1979 pentru a impune ..