Știri din Curierul National

Ultimele titluri

Xi Jinping a deschis cea de-a 14-a ediție a Jocurilor Naționale ale Chinei

<p>Jocurile naționale ale Chinei, supranumite „mini-olimpiadele”, sunt cel mai mare eveniment sportiv din țară, iar anul acesta a fost pentru prima dată când se desfășoară în același an cu Jocurile Olimpice. Jocurile Naționale ale Chinei se desfășoară în perioada 15-27 septembrie 2021 la un total de 54 discipline sportive. Dintre acestea, 35 de sporturi și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Topul spectatorilor în liga secundă. Echipele istorice conduc detașat

<p>AS47 a realizat un top al spectatorilor după primele șase etape ale ligii secunde. Steaua este lider în acest top cu o medie aproape 3.000 de spectatori / meci. După „militari” (2.929 spectatori pe meci), urmează „U” Cluj (2.717 spectatori / meci), Petrolul ( 1.467 spectatori / meci) și Unirea Slobozia (1.400 spectatori / meci). [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Caricatura zilei

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19

<p>Mirela Ionela Achim (b1tv.ro) Guvernul Cîțu a anunțat că a aprobat noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, Executivul a adoptat o Hotărâre care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile în care rata de infectare trece de 3 la mie, dar nu depășește pragul de 6. Desfășurarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ursula von der Leyen vine la Bucureşti pentru semnarea PNRR în 27 septembrie, după Congresul PNL

<p>B1.ro Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni la Bucureşti pe 27 septembrie, pentru&#160;aprobarea&#160;Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunțat vineri Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al Comisiei. Ea a precizat că CE va încheia în câteva zile evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România. Potrivit Comisiei Europene, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Conferința privind viitorul Europei: cetățenii în centrul atenției

<p>Primul dintre cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni își începe activitatea cu o sesiune la Strasbourg, de vineri, 17 septembrie, până duminică, 19 septembrie 2021. Grupurile se află în centrul Conferinței privind viitorul Europei și vor reuni 800 de cetățeni din toate mediile și din toate colțurile UE. Din septembrie 2021 până în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Måneskin și Simple Dimple – ce i-a interesat pe copii în online în această vară?

<p>O nouă cercetare Kaspersky Safe Kids a dezvăluit conținutul online de care copiii au fost interesați în vara anului 2021. În acest timp, TikTok a reușit să depășească WhatsApp pe lista de aplicații în care copiii au petrecut cel mai mult timp. Popularitatea Instagram în rândul copiilor a continuat să scadă, în timp ce Eurovision [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANL a recepţionat 20 de locuinţe pentru tineri în municipiul Toplița

<p>Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, ieri, în municipiul Toplița (jud. Harghita), 20 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Locuințele, respectiv 7 garsoniere și 13 apartamente cu 2 camere, au fost construite în str. Sportivilor f.n., pe un regim de înălţime S+P+4E (subsol [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

IT şi transporturile, cele mai mari creşteri ale cifrei de afaceri

<p>În luna iulie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 2,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, potrivit INS. ▪ Faţă de luna corespunzătoare a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ministerul Sănătății a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare

<p>Ministerul Sănătății a transmis joi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.00 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021. “În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Serviciul de emitere rovinietă și peaj va funcționa cu intermitențe sâmbătă, 18.09.2021

<p>CNAIR SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că, din cauza unor intervenții la sistemele informatice ce au implicații în funcționarea corespunzătoare a SIEGMCR ce urmează a avea loc în data de&#160;18.09.2021 în intervalul orar 08:00-18.00,&#160;emiterea rovinietelor&#160;prin intermediul&#160;SMS, a portalului&#160;www.erovinieta.ro&#160;și a aplicației destinate telefoanelor mobile&#160;etarife&#160;și a&#160;peajelor&#160;prin intermediul punctelor de distribuție, aparținâ ..

Piaţa de distribuţie locală în retail şi HoReCa

<p>Analiză KeysFin Cifra de afaceri a distribuitorilor din Retail și HORECA din România a atins nivelul record de 16,6 miliarde de lei în 2020, înregistrând o creștere cu 1,8% față de 2019 și cu 35% față de anul 2015, conform celei mai recente analize Keysfin. Mai mult, specialiștii Keysfin estimează că piața de distribuție locală [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

65% dintre copii consumă dulciuri zilnic

<p>Studiu Reveal Marketing Research Asociația pentru Responsabilitate Socială „Plan B” anunță rezultatele unui sondaj național privind comportamentul alimentar al copiilor. Cercetarea sociologică vine în continuarea proiectului CSR de educație nutrițională „Akademia Kinderland”, o școală mobilă de nutriție și aplicație de nutriție în limba română, derulat de asociație și Kaufland România în ultimii patru ani. Studiul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Începe TIFF Oradea! Luca, noul film semnat de Horațiu Mălăele, deschide cea de-a 4-a ediție

<p>Festivalul Internațional de Film Transilvania își deschide porțile astăzi, pe 17 septembrie, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, la Oradea. Peste 30 de filme vor rula pe marele ecran până duminică, 19 septembrie, și zeci de invitați vor fi prezenți la întâlnirile cu publicul găzduite de Palatul Baroc, Piața Unirii, Teatrul Regina Maria, Filarmonica de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Compensarea facturilor de gaze și energie electrică, primele semne de întrebare pentru Guvern

<p>Mihai Nicuţ (e-nergia.ro) Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat introducerea unui mecanism de compensare parțială a facturilor de energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici în această iarnă. Ministrul a prezentat doar schema, urmând ca toate detaliile să facă obiectul unei Ordonanțe de Urgență ce urmează a fi adoptată cel mai târziu la începutul lunii [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sindicatele cer Ministerului Energiei stoparea programului de restructurare a CEO

<p>Eugen Măruţă (gds.ro) Unul dintre sindicatele din Complexul Energetic Oltenia propune suspendarea programului de restructurare a companiei. Este vorba de Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2026 cu perspectiva anului 2030. Documentul a fost refăcut și trimis Comisiei Europene pentru aprobare. Potrivit lui Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Rezultat net de 145,7 milioane de lei pentru Evergent Investments la finalul lunii august

<p>Evergent Investments raportează la sfârşitul lunii august 2021 următoarele date: • Rezultatul net: 145,7 milioane lei; • Valoarea totală a activelor administrate: 2,518 miliarde lei; • Preţul actiunii EVER: 1,3500 lei; • Valoarea unitară a activului net: 2,3893 lei. Principalele evoluţii lunare înregistrate pe categorii de active: • acţiuni cotate: + 52,7 milioane lei; • [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CE înființează o celulă de criză în domeniul sănătății pentru pregătirea în cazul unei viitoare pandemii

<p>Magda Dragu (gds.ro) Comisia Europeană (CE) a lansat joi o celulă de criză în domeniul sănătății care va gestiona cele 30 de miliarde de euro, bani destinați pregătirii pentru o viitoare pandemie, relatează Reuters. Noua autoritate pentru gestionarea situațiilor de urgență în domeniul sănătății și reacție rapidă (HERA) va evalua potențiale amenințări, va promova cercetarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

IKEA România va pune în vânzare mobilier pentru gameri

<p>Mobilierul dedicat gamerilor va fi disponibil începând cu luna octombrie Noua gamă de mobilier pentru gaming, dezvoltată de IKEA în colaborare cu Republic of Gamers (ROG), va fi disponibilă în magazinele IKEA din România și online de la începutul lunii octombrie. Noua gamă, ce include peste 29 de produse, va ajuta la crearea de soluții [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..