Știri din Curierul National

Ultimele titluri

S-a emis Autorizația de Construire pentru 7 km drum de legătură – Podul Suspendat peste Dunăre în zona Brăila

<p>Joi, 04.03.2021, a fost emisă Autorizația de Construire aferentă lucrărilor de drum pentru sectoarele de drum principal Brăila &#8211; Jijila: km 2+560 &#8211; km 4+150 și km 11+980 &#8211; km 16+450 la obiectivul Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila. În vederea obținerii Autorizației de Construire pentru partea de drum de legătură, în integralitate, CNAIR a finalizat toate demersurile [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Al treilea Urs de Aur pentru România şi încă un premiu major pentru Radu Jude la Berlinală

<p>Filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc&#8221;, regizat de Radu Jude, a câștigat premiul „Ursul de Aur&#8221; pentru cel mai bun film la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, ediţia cu numărul 71. Acesta devine, astfel, al treilea trofeu suprem pentru România la Berlinală, după Poziţia copilului, de Călin Peter Netzer, în 2013, şi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Belarus: Parchetul general cere Lituaniei extrădarea opozantei Svetlana Tihanovskaia. Lituania refuză

<p>Autoritățile de la Minsk au anunțat vineri, într-un comunicat, că au cerut Lituaniei extrădarea Svetlanei Tihanovskaia, lidera opoziției din Belarus, urmărită în justiție pentru rolul său în mișcarea contestatară post-electorală din 2020 împotriva controversatei realegeri a președintelui Lukașenko. Svetlana Tihanovskaia, a precizat Parchetul, este acuzată de &#8220;crime împotriva ordinei și securității publice&#8221;, de &#8220;tulburări de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</ ..

Endava anunță achiziția agenției digitale “FIVE”

<p>Endava, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Naopca, Iași, Timoșoara, Târgu-Mureș și Pitești, a anunțat ieri achiziția agenției digitale “FIVE” cu sedii în Statele Unite ale Americii (Brooklyn, New York) și Croația. FIVE, este o agenție digitală full-service, a cărei ofertă include zona de strategie [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Kaspersky analizează starea stalkerware-ului în 2020. România este pe locul 8 în Europa

<p>Stalkerware &#8211; software secret de supraveghere utilizat atunci când vine vorba de violența domestică &#8211; rămâne o problemă semnificativă conform unui nou raport Kaspersky care a constatat că un total de 53.870 de utilizatori de telefonie mobilă au fost afectați la nivel global de stalkerware în 2020. Raportul recent realizat de Kaspersky, „The State of [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O femeie din patru a luat în calcul să renunțe la job în ultimul an din cauza suprasolicitării

<p>Sondaj BestJobs Patru din zece femei (41%) susțin că echilibrul dintre viața profesională și cea personală s-a înrăutățit în ultimul an, de la declanșarea pandemiei, în condițiile în care în unele cazuri au trebuit să muncească mai mult, inclusiv peste program, pentru a face față cerințelor, dar și din cauză că unele activități casnice au [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Consultanţă de 100.000 de euro pentru transport ecologic în jurul Craiovei

<p>Marian Apipie (gds.ro) Transport ecologic în jurul Craiovei? Primăria Craiova vrea să actualizeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al Zonei Metropolitane pentru a avea o nouă viziune asupra mobilității urbane și a serviciilor de transport. Planul ar urma să se plieze pe directivele și programele europene aferente perioadei de programare 2021-2027, iar pentru realizarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru anul 2020

<p>OTP Bank România a continuat expansiunea și investițiile și în 2020. OTP Bank raportează un profit net de 22 milioane lei. Profitul operațional a atins 163 milioane lei, cu 9% sub perioada de referință, ca urmare a creșterii cu 10% a veniturilor totale și cu 20% a cheltuielilor operaționale. Volumul creditelor performante a crescut cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Declararea și impozitarea veniturilor din chirii. Facilități fiscale valabile în contextul pandemiei

<p>Material de opinie de Radu Derscariu, Director, și Simona Bădoiu, Manager, Global Employer Services, Deloitte România Regulile privind declararea și impozitarea veniturilor extra-salariale s-au modificat deseori pe parcursul ultimilor ani, de la modalitatea de declarare la cotele de impunere sau nivelul venitului la care se aplică. De la introducerea declarației unice, în 2018, demersul s-a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ministrul Dezvoltării: Consolidarea clădirilor cu risc seismic este un interes public

<p>Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a participat, vineri, la dezbaterea cu tema”De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?”, organizată de Biblioteca Academiei Române. ”În ultimii 30 de ani au fost consolidate doar 26 de clădiri cu risc seismic din toată țara, din fonduri publice, dintre care 19 în Municipiul București. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Peste 6.000 de proprietăți cadastrate în județul Arad

<p>Proprietarii a peste 6.000 de imobile din comuna Șimand, județul Arad, primesc noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată atât din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR), cât și din veniturile proprii [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

“Le Figaro”: Europa, cufundată într-o mare dezordine vaccinală

<p>Frustrate de dificultățile de aprovizionare cu vaccinurile pentru care Bruxellesul a încheiat contracte, unele țări europene au recurs la vaccinurile dezvoltate de Rusia și China, fragilizând &#8211; în opinia analiștilor occidentali citați de &#8220;Le Figaro&#8221; &#8211; strategia Uniunii Europene privind derularea unor campanii de anvergură a vaccinării contra Covid-19. În urmă cu două zile, Danemarca [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Anunț privind retragerea acționarilor minoritari ai ELECTROPUTERE SA

<p>ANUNT PRIVIND RETRAGEREA ACTIONARILOR MINORITARI AI ELECTROPUTERE SA IN CONFORMITATE CU ART. 42 DIN LEGEA NR. 24/2017 Aprobat prin DECIZIA ASF nr. 304 din data de 03.03.2021 EMITENT ELECTROPUTERE S.A. INTERMEDIAR SSIF SWISS CAPITAL SA OFERTANT AL-ARRAB CONTRACTING COMPANY LIMITED „Viza de aprobare aplicată pe anunțul aferent inițierii procedurii de retragere nu are valoare de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Achiziție echipamente broadcasting

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Caricatura zilei

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tarifele pentru transportul elevilor – dumping impus de Guvern

<p>Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, fără nicio consultare prealabilă cu patronatele din transporturi. Tarifele impuse de minister, ce ar urma să fie aplicate de către transportatori, au valori sub jumătatea costurilor operaționale, iar proiectul în sine încalcă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

S-a deschis Muzeul-Atelier Școala de la Piscu

<p>În februarie, a avut loc inaugurarea Muzeului-Atelier Școala de la Piscu, un spațiu cultural pornit din dorința de a împrieteni copiii și adulții cu patrimoniul și de a pune în lumină moștenirea culturală a comunității din Piscu, o veche vatră de olari cu o istorie culturală bogată, singura din apropierea capitalei în care încă se [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Another Round / Încă un rând – proiecții în avanpremieră în cinematografele din România

<p>”Another Round / Încă un rând”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg, cu Mads Mikkelsen în rolul principal, va avea un număr limitat de proiecții în avanpremieră în acest weekend la București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Happy Cinema), Iași (Cinema Ateneu), Craiova (Inspire Mercur și VIP Electroputere), Bacău (Happy Cinema), [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Scădere abruptă a comerţului cu amănuntul

<p>În luna ianuarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 22,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,2%, potrivit INS: Faţă de luna corespunzătoare a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

România are suficiente resurse energetice regenerabile, consideră 65% dintre cetățeni

<p>O cercetare sociologică din cadrul proiectului “România Durabilă” arată modul în care opinia publică se raportează la sursele de energie verde și cum evaluează accesul la servicii energetice. Indicatorii fac referire la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă ODD 7 „Energie curată și la prețuri accesibile”, din cadrul Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030. Cea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..