Știri din Curierul National

Ultimele titluri

China învinge SUA la Organizația Mondială a Comerțului

<p>Curtea de arbitraj a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) a prezentat, miercuri, decizia în cazul disputei dintre China și SUA privind măsurile americane împotriva produselor chinezești. În urma deciziei, China a obținut permisiunea să impună, anual, sancțiuni împotriva produselor americane în valoare de 645 milioane USD. Aceasta este a doua decizie obținută de China la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cu peste 160 milioane mai mulți săraci de la începutul pandemiei Covid-19

<p>De la izbucnirea pandemiei COVID-19, peste 160 milioane de oameni au intrat sub pragul de sărăcie la nivel mondial. Pe de altă parte, valoarea averilor primilor zece miliardari ai lumii s-a dublat în ultimii doi ani, de la 700 de miliarde USD, la 1,5 trilioane USD. Averea acestora este de cinci ori mai mare în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Xi Jinping, vizită de lucru în provincia Shanxi

<p>Secretarul general al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a mers într-o vizită de lucru în provincia Shanxi, cu câteva zile înainte de Sărbătoarea Primăverii. În 26 ianuarie, Xi Jinping a fost prezent în două sate, Fengnanyuan și Duan din provincie pentru a vedea cum se desfășoară lucrările de reconstrucție după dezastrele naturale care au lovit [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Prima ediție a Forumului China Media Group a avut loc la Beijing

<p>Prima ediție a Forumului China Media Group (CMG) s-a desfășurat miercuri la Beijing și a avut ca temă principală „Împreună pentru o Olimpiadă de Iarnă de înaltă tehnologie”. La evenimentul online au participat reprezentanți a 145 de instituții de presă din 78 de țări, cât și ai unor organizații internaționale. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Xi Jinping a trimis un mesaj de felicitare participanților la Forumul CMG

<p>Președintele Chinei, Xi Jinping, a trimis un mesaj de felicitare participanților la prima ediție a Forumului China Media Group, care a avut loc în Beijing. Șeful statului a spus în mesaj că țara sa va dărui lumii o ediție simplă, sigură și splendidă a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă 2022. Prima ediție a Forumului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat” în Marea Japoniei

<p>Acesta este al șaselea test militar efectuat de Pyongyang de la începutul anului, un record în decursul unei singure luni. Ultima oară când Coreea de Nord a testat atâtea arme în decurs de o lună de zile a fost în 2019, după eșecul negocierilor între Kim Jong-un și președintele american de atunci, Donald Trump. De [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Exploatarea Log4Shell continuă: peste 30.000 de scanări raportate în ianuarie

<p>Descoperit în decembrie 2021, Log4Shell a devenit rapid popular ca fiind vulnerabilitatea anului. Deși Apache Foundation a lansat un patch pentru acesta la scurt timp după descoperirea sa, vulnerabilitatea continuă să reprezinte o amenințare imensă pentru indivizi și organizații. În primele trei săptămâni din ianuarie, produsele Kaspersky au blocat 30.562 de încercări de a ataca [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Erste Group primește recunoașterea pentru promovarea egalității de gen prin listarea pe indexul Bloomberg GEI 2022

<p>&#8211; Indexul Bloomberg privind egalitatea de gen (GEI) recunoaște companiile listate public care au demonstrat un angajament pentru susținerea egalității de gen &#8211; Grupul Erste, acționarul majoritar al Băncii Comerciale Române, a fost încă o dată singura companie austriacă listată pe indexul Bloomberg GEI și una dintre puținele firme listate cu sedii în Europa Centrală [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Marcel Ciolacu (PSD), reacție pe tema facturilor uriașe la energie: „Vor fi compensate pentru ianuarie și februarie”

<p>Andrei Vlad (b1tv.ro) Se pare că, într-un final, controversa a fost eliminată, iar politicienii din Guvern au ajuns la un consens. Facturile uriașe la energie vor fi compensate pentru lunile ianuarie și februarie, în baza vechii legi adoptate de Parlament, susține Marcel Ciolacu, președintele PSD. „Noi avem o lege trecută prin Parlament de anul trecut, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Românii preferă plata cu cardul la curier

<p>Numărul tranzacțiilor cu cardul a crescut cu 14% în decembrie față de noiembrie, la livrările Cargus În luna decembrie 2021, Cargus a gestionat peste 3,6 milioane de colete. Procentul celor care au făcut plata cu cardul a crescut semnificativ față de luna noiembrie; Ponderea numărului tranzacțiilor cu cardul din totalul tranzacțiilor efectuate, a crescut cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Allianz, unul dintre cele mai puternice branduri globale din clasamentul Brand Finance 500

<p>● Allianz ocupă locul 30 în clasamentul celor mai valoroase 500 de branduri din lume, realizat de Brand Finance. ● În topul realizat la nivelul pieței mondiale a asigurărilor, Allianz ocupă prima poziție. ● Cu un rating AAA-, brandul Allianz este evaluat la aproape 39 miliarde de euro. Brandul Allianz s-a clasat pe locul 30 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Berarii României și-au ales noul președinte

<p>Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de președinte pe Mihai Voicu, Director General BERGENBIER SA, companie parte a grupului Molson Coors. Începând cu 1 ianuarie 2022, Mihai Voicu a preluat această poziție de la Paul Barnett, Președinte al URSUS Breweries, care a fost președintele în exercițiu începând cu 1 iunie 2021. „Sunt onorat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Beneficiile extrasalariale pentru angajații din România se vor digitaliza accelerat în 2022

<p>Marile platforme de recrutare online din România anunță că majoritatea companiilor va menține, în anul 2022, beneficiile extrasalariale pentru angajați, pentru a-și asigura o cât mai bună motivare și fidelizare a acestora. Companiile tind chiar să-și extindă opțiunile de la tichetele de masă, cadou, vacanță și cultură (beneficiile extrasalariale cele mai dorite de angajator și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Soluțiile prin care România ar putea pregăti un viitor energetic fără emisii de carbon

<p>Guvernele din întreaga lume au fost de acord să încerce să obțină emisiile zero nete până în 2050, ca parte a Acordului de la Paris semnat în 2016. În acest context, Dr. Hu Hao, Reprezentant al Tranziției de energie, Global Energy Business Unit al Huawei Enterprise BG, a prezentat soluțiile prin care țările se pregătesc [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Trenduri de consum și cheltuieli pentru anul 2022

<p>Studiu Reveal Marketing Research Pe fondul inflației și al creșterii prețurilor, Reveal Marketing Research a derulat un studiu de piață pe această temă. Care sunt categoriile de produse care au suferit modificări ale prețurilor în ultima perioadă față de aceeași perioadă a anului anterior în percepția românilor? Top categorii de produse care au suferit modificări [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

România a ajuns la peste 12.800 de vehicule electrice înmatriculate și mai mult de 1.000 locații publice de încărcare

<p>Analiză LEKTRI.CO &#8211; În 2021 au fost înmatriculate cu 13% mai multe EV decât în toți cei 10 ani anteriori &#8211; Dacia Spring, lider detașat în 2021 &#8211; 3066 de mașini înmatriculate &#8211; Decembrie, cea mai bună lună – 2099 înmatriculări EV LEKTRI.CO, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul mobilității electrice din România, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Finanțare de la BERD pentru noile investiții de la CEO

<p>Eugen Măruţă (gds.ro) Acționarii Complexului Energetic Oltenia pregătesc în ședința de joi aprobarea achiziției de servicii juridice pentru încheierea de contractelor de credit, a contractelor de garanții și a clauzelor contractuale din contractele ce se vor încheia cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banca respectivă va asigura fonduri pentru finanțarea noilor investiții, precum parcurile [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Arta ca iluzie

<p>Al. Florin Ţene Orficii spuneau că viața de pe pământ e trecătoare ca o iluzie și numai lumea de dincolo e trainică și veșnică, iar sofiștii preamăreau sensurile cuvintelor, iar renumitul cuvântător Gorgias îi va personifica puterea minunată de influențare a omului în lucrarea sa ”Enkomion Helenes”, în traducere ”Elogiul Elenei”. Puterea, chiar supranaturală, a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Activitatea de fuziuni și achiziții din Europa emergentă revine, odată cu creșterea valorii tranzacțiilor

<p>Raportul CMS Emerging Europe M&A 2021 Concluziile raportului CMS Emerging Europe M&A 2021, publicat astăzi în cooperare cu EMIS, confirmă faptul că 2021 a fost un an de revenire și redresare pentru jucătorii de pe piața de M&A din Europa emergentă. Regiunea și-a revenit din scăderea înregistrată în 2020, consemnând un număr de 2.015 tranzacții [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Startup-ul românesc Humans.ai intră pe piața din Emiratele Arabe Unite

<p>Humans.ai pătrunde pe piața din Emiratele Arabe Unite, în urma parteneriatului cu Deca4, studio de consultanță specializată în blockchain, cu sediul în Dubai. Împreună cu echipa Deca4, Humans.ai va sprijini implementarea și dezvoltarea de soluții pentru startup-urile și companiile de tehnologie care doresc să implementeze capabilități de inteligență artificială și inovații precum synthetic media sau [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..