Știri din Ziarul Financiar

Ultimele titluri

Jucătorii din HoReCa pariază încă pe dezvoltarea în proiecte de tip office? Zece restaurante şi cafenele s-au deschis în acest an în Bucureşti la parterul clădirilor de birouri. Aşteaptă ele revenirea corporatiştilor sau mizează pe alţi clienţi?

Zece localuri noi au apărut pe scena gastronomică din Ca­pitală în acest an, iar ele­mentul comun al acestor restaurante şi cafenele este că s-au deschis în Bucureşti, la parterul sau în cadrul unor clădiri de birouri, arată o analiză a ZF pe baza datelor oferite de compania de consultanţă imobiliară Griffes. ..

Topul judeţelor după numărul de paturi de spital la mia de locuitori: Bucureşti şi Cluj conduc clasamentul, la coadă sunt Ialomiţa şi Giurgiu. Distribuţia paturilor de spital pe judeţe este inegală, direct corelată cu gradul de dezvoltare al zonei

Capitala ocupă primul loc în top după indicatorul paturi la mia de locuitori (11 paturi în spitale publice la mia de locuitori), potrivit calculelor ZF. Media pe ţară este de 6,5 paturi în spitale publice la mia de locuitori, nivel sub cel al Ungariei, ce raportează 7 paturi la mia de locuitor. ..

Statul ar putea lua între 200 şi 400 mil. euro din profitul excepţional al Hidroelectrica în cel mai scump an al energiei. Compania se îndreaptă spre 600 mil. euro câştig net

Rezultatul net estimat este dublu faţă de cel de anul trecut şi de 2,5 ori mai mare faţă de cel bugetat, la o producţie de 17 TWh, cu 16% mai mare faţă de cea din 2020. ..

O nouă modă pe piaţa de training: sătui de stat acasă, corporatiştii ies în natură să înveţe soft skills. Andrei Goşu, firma de training Ascendis: „Am avut 21 de teambuildinguri şi conferinţe şi 55 de traininguri şi workshopuri doar în ultima săptămână“

La un an şi jumătate de când lucrează aproape exclusiv de acasă, angajaţii din corporaţii se reunesc în cadrul unor evenimente sau programe de învăţare organizate în natură, după ce anul trecut majoritatea cursurilor au fost făcute online. ..

Mai mult de 6% dintre absolvenţii învăţământului superior din România au o diplomă în domeniul IT, pondere aproape dublă faţă de media UE

Circa 6,3% dintre absolvenţii învăţământului superior din România aveau o diplomă în domeniul IT&C în anul 2019, conform datelor de la Eurostat, Oficiul European de Statistică. Ponderea studenţilor români care aleg această specializare a fost aproape dublă faţă de media Uniunii Europene, de 3,9% din totalul absolvenţilor de studii superioare. ..

Afacerile americanilor de la Lear Corporation au scăzut cu 15% în 2020, ajungând la 1,15 miliarde lei

Producătorul de componente auto Lear Corporation România, subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,156 mld. lei (240 mil. euro), în scădere cu 15% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 1,362 mld. lei (287,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. ..

Investitorii străini au ieşit de pe titluri de stat româneşti în S1/2021. Plasamentele străinilor în titluri de stat româneşti au scăzut la final de S1/2021 la 17,7%, de la 21% în decembrie 2020. Participaţiile fondurilor de pensii: 19%

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat locale, în lei şi euro, au coborât la sfârşitul primului semestru (S1) din 2021 la aproximativ 42,8 mld. lei, ponderea deţinerilor nere­zidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică scăzând în iunie până la 17,7%, după cum reiese din cele mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor. ..