Știri din Digi24

Ultimele titluri

Ministerul Sănătăţii din Ucraina cere spitalelor să suspende temporar operaţiile care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale, până când alimentarea cu energie din ţară se va stabiliza, informează Agerpres. ..

Washingtonul spune că "nu încurajează" loviturile ucrainene în Rusia

Statele Unite "nu încurajează" Ucraina să lanseze lovituri în Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, după o serie de atacuri cu drone asupra mai multor baze aeriene ruseşti, pe care Ministerul Apărării rus le-a pus pe seama Kievului, informează Agerpres. ..

VIDEO. Accident în Pasajul Unirii: Primăria Sectorului 4 îi va face şoferului plângere penală pentru distrugere

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului care a fugit de la faţa locului, a anunţat edilul Daniel Băluţă. ..

Portugalia a făcut spectacol cu Elveția și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale 2022

Selecţionata Portugaliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a surclasat echipa Elveţiei cu scorul de 6-1 (2-0), marţi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în ultimul meci din optimile de finală. ..

Banca Mondială: UE își poate decupla creșterea economică de la utilizarea resurselor pe parcursul unui deceniu

La nivel global, extracția de materii prime se ridică la peste 100 de miliarde de tone anual. Această cifră impresionantă este determinată atât de nivelurile persistent ridicate ale consumului de materiale în țările cu venituri mari, cât și de nevoile în creștere rapidă din economiile emergente. ..

Aurescu, la Ankara: România a fost constant preocupată să identifice soluţii pentru a spori securitatea la Marea Neagră

România a fost constant preocupată să identifice soluţii pentru a spori securitatea la Marea Neagră, a afirmat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-o conferinţă de presă comună, la Ankara, cu omologul său turc, Mervlut Cavusoglu. ..

Cozi de sute de metri la benzinăriile din Ungaria. Țara se confruntă cu o criză de carburanți

O penurie de carburant a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la benzină impusă de guvernul lui Viktor Orban. Presa maghiară a prezentat marţi cozi de aşteptare de sute de metri la benzinăriile din ţară. ..

Surpriză în optimi: Spania a fost eliminată de la Cupa Mondială 2022 de Maroc

Surpriză în optimi: Spania a fost eliminată de la Cupa Mondială 2022 de Maroc ..

Numărul persoanelor care trec graniţa Ucrainei spre UE a rămas constant, în ciuda bombardamentelor ruseşti

Agenţia UE pentru protecţia frontierelor, Frontex, a transmis marţi că nu a identificat schimbări semnificative în privinţa numărului de persoane care traversează graniţa Ucrainei spre blocul comunitar, în ciuda atacurilor dure ale Rusiei asupra infrastructurii esenţiale a ţării, informează Agerpres. ..

România va construi spitale noi cu bani europeni. Investițiile de 5,8 miliarde de euro, cuprinse în programul de sănătate 2021-2027

România va construi spitale noi din bani europeni. Investițiile de 5,8 miliarde de euro sunt cuprinse în programul de sănătate 2021-2027, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Este pentru prima oară când România are un Program dedicat exclusiv sănătății. „Am încercat să avem o abordare intergată a surselor de finanțare și iată că am ajuns să avem în premieră un program dedicat exclusiv sănătății”, spune ministrul Marcel Boloș. ..

FOTO. Poluare cu petrol pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Apele Române anunță o poluare mare cu petrol pe Dunăre. Potrivit instituției, aceasta se întinde pe o lungime de șase kilometri ..

Raport: România va atinge un vârf de creştere economică de 5 la sută în 2025. Salariul mediu net va depăşi 5.000 de lei

România va atinge un vârf de creştere economică în anul 2025, când avansul PIB este estimat la 5%, iar salariul mediu net va depăşi 5.000 de lei, arată un raport publicat de Ministerul Finanţelor, informează Agerpres. ..

România va construi spitale noi din bani europeni. Investițiile de 5,8 miliarde de euro, cuprinse în programul de sănătate 2021-2027

România va construi spitale noi din bani europeni. Investițiile de 5,8 miliarde de euro sunt cuprinse în programul de sănătate 2021-2027, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Este pentru prima oară când România are un Program dedicat exclusiv sănătății. „Am încercat să avem o abordare intergată a surselor de finanțare și iată că am ajuns să avem în premieră un program dedicat exclusiv sănătății”, spune ministrul Marcel Boloș. ..

Orban: Relatările că Ungaria s-a opus prin veto ajutorului UE pentru Ucraina sunt "fake news"

Relatările că Ungaria s-a opus prin veto ajutorului financiar al Uniunii Europene pentru Ucraina sunt "fake news", a scris marţi pe Twitter premierul ungar Viktor Orban, ca reacţie la articolele din presa internaţională care remarcau că blocarea sprijinului către Kiev vine după ce Comisia Europeană a recomandat înghețarea a peste 13 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria, informează Agerpres. ..

Proteste în fața unei biserici din Sofia după ce la slujbă au venit reprezentanți ai clerului din Rusia

Vizita mai multor prelați din Rusia la o biserică din capitala Bulgariei, Sofia, a dus la proteste în fața lăcașului de cult, protestatarii scandând: "Opriţi-l pe Putin! Opriţi războiul!" şi "Ucigaşilor, aici nu este Moscova", informează Agerpres. ..

Prima surpriză din optimi: Spania a fost eliminată de la Cupa Mondială 2022 de Maroc

Prima surpriză din optimi: Spania a fost eliminată de la Cupa Mondială 2022 de Maroc ..

Un avion Mig-21 s-a prăbușit în Croația

Un avion MiG-21 al Forţelor Aeriene Croate s-a prăbuşit marţi în timpul unui zbor de antrenament. Piloţii au reuşit să se catapulteze şi au fost găsiţi în siguranţă, a anunţat Ministerul Apărării de la Zagreb, citat de France Presse şi HINA. ..

Comisia Europeană: Cetăţenii moldoveni vor beneficia în continuare de regimul fără vize în statele spaţiului Schengen

Comisia Europeană a publicat cel de-al cincilea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize, în care a constatat că Republica Moldova a întreprins acţiunile necesare în vederea realizării recomandărilor formulate în raportul precedent. În termeni practici acest lucru înseamnă că cetăţenii moldoveni vor beneficia în continuare de regimul fără vize în statele spaţiului Schengen, informează Agerpres. ..

Un sfert dintre români cred că e acceptabil ca un bărbat să controleze felul în care partenera sa îşi cheltuieşte banii

Un român din patru consideră că este acceptabil ca un bărbat să controleze felul în care partenera sau îşi cheltuieşte banii ori să îi interzică să aibă un prieten sau o prietenă, arată datele unui barometru despre percepţia românilor faţă de agresivitatea împotriva femeilor, informează Agerpres. ..

Bugetul pentru anul viitor este construit pe o creştere a economiei de 2,8%. Guvernul speră la o inflație de 8%

Proiectul de buget pentru anul viitor este configurat pe o creştere economică de 2,8%, în condiţiile în care şocul economic provocat de pandemie este unul dintre cele mai semnificative din istoria recentă, se arată în Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 publicat marţi de Ministerul Finanţelor. ..