Mures

Știri din Mures

Știri din Zi de Zi Mures

FOTO: UMFST marchează Ziua Art Nouveau

FOTO: UMFST marchează Ziua Art Nouveau

Sărbătorim astăzi, 10 iunie, Ziua Mondială Art Nouveau, stabilită în anul 2013, pentru a marca memoria celebrilor arhitecți, reprezentanți ai stilului, Antoni Gaudí și Ödön Lechner. „Târgu Mureș este un oraș reper al mișcării art nouveau (arta nouă), un simbol al perioadei de modernizare la cumpăna dintre secolele XIX și XX. Universitatea noastră este parte … Post-ul FOTO: UMFST marchează Ziua Art Nouveau apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

180 de momente pe scena Festivalului  „Descopăr frumosul din mine“

180 de momente pe scena Festivalului  „Descopăr frumosul din mine“

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național de Talente Artistice „Descopăr frumosul din mine“ a adus pe scena Ansamblului Artistic „Mureșul“ din Târgu Mureș elevi cu cerințe educaționale speciale din 15  județe, care au demonstrat audienței că în fiecare dintre noi zace un potenţial care aşteaptă să fie pus în valoare. În data de 9 … Post-ul 180 de momente pe scena Festivalului  „Descopăr frumosul din mine“ apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei mure ..

Când se deschide Lacul Ursu din Sovata

Când se deschide Lacul Ursu din Sovata

Pe 23 iunie, vara vine oficial și la Sovata, odată cu deschiderea ștrandului Lacul Ursu. Fie că alegi să faci o baie în lac pentru relaxare, fie pentru sănătate, trebuie să știi că, la Sovata te poți bucura de soare și de vacanță direct pe malul Lacului Ursu, au anunțat pe facebook reprezentanții Ensana Health … Post-ul Când se deschide Lacul Ursu din Sovata apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Maratonul ”Scaunul Domnului”,  la ediția a III-a

Maratonul ”Scaunul Domnului”, la ediția a III-a

Sâmbătă, 10 iunie debutează pe Valea Bistrei cea de a III-a ediție a Maratonului ”Scaunul Domnului”, competiție organizată de Asociația ECO Reghin. Ediția din acest an cuprinde trei  probe de alergare montană prin Rezervația Scaunul Domnului și Creasta Munților Călimani: cursa de 15 kilometri, 21 de kilometri și cursa de 42 de kilometri. De asemenea, … Post-ul Maratonul ”Scaunul Domnului”, la ediția a III-a apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

ISU Mureș, campioană națională la minifotbal!

ISU Mureș, campioană națională la minifotbal!

”Cupa ASPR” 2023 la minifotbal, competiție organizată de Asociația Sportivă a Pompierilor din România, a ajuns la final. După trei zile de fotbal de calitate, evenimentul sportiv organizat în acest an la Botoșani s-a încheiat cu succesul echipei Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș care a învins în finală, cu scorul … Post-ul ISU Mureș, campioană națională la minifotbal! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. ..

Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice”

Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, la Alba Iulia și la Târgu-Mureș, în perioada 9-11 iunie 2023, se va desfășura Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice”. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei în parteneriat cu cele zece protopopiate din județele Alba și Mureș, în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). … Post-ul Festivalul coral de muzică sacră „Armonii serafice” apare prima dată în Sti ..

Conferință preoțească de primăvară la Reghin

Conferință preoțească de primăvară la Reghin

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Reghin  a găzduit miercuri, 7 iunie conferința preoțească de primăvară, eveniment prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. După ce a fost oficiată slujba de Te-Deum, de către un sobor de clerici în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu au avut loc lucrările propriu-zise ale conferinței desfășurate sub genericul … Post-ul Conferință preoțească de primăvară la Reghin apare prima dată în Stiri din Mur ..

A fost montată ultima bornă ”Via Transilvanica” pe teritoriul comunei Chiheru de Jos

A fost montată ultima bornă ”Via Transilvanica” pe teritoriul comunei Chiheru de Jos

În cursul zilei de vineri, 9 iunie  a fost montată ultima bornă de pe raza administrativă a comunei Chiheru de Jos inclusă în cadru traseului ”Via Transilvanica”, proiect inițiat la nivel național de Asociația Tășuleasa Social. Astfel, comuna Chiheru de Jos se înscrie cu brio în rândul celorlalte comune mureșene (Brâncovenești, Ideciu de Jos, Solovăstru, … Post-ul A fost montată ultima bornă ”Via Transilvanica” pe teritoriul comunei Chiheru de Jos apare prima dată în Stiri din Mures, ..

Hartă a parcărilor cu plată din Târgu Mureș

Hartă a parcărilor cu plată din Târgu Mureș

În scopul identificării cu ușurință a zonelor și locurilor de parcare cu plată din municipiul Târgu Mureș, venim în sprijinul utilizatorilor parcărilor cu plată cu o hartă creată în acest sens. Harta poate fi vizualizată pe situl societății noastre la secțiunea Parcări, accesând linkul următor: https://piete-tgmures.ro/parcari-cu-plata/prezentare-generala-parcari-cu-plata/zone-de-parcare-cu-plata-targu-mures/. (Conducerea societății Administrator Imobile și Piețe SRL) Post-ul Hartă a parcărilor ..

”Tinerii dezbat”, și în județul Mureș

”Tinerii dezbat”, și în județul Mureș

Etapa județeană a Olimpiadei Naționale ”Tinerii dezbat” se va desfășura în data de 13 iunie, de la ora 12.00, în incinta Liceului Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș. ”Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea … Post-ul ”Tinerii dezbat”, și în județul Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Ta ..

Știri din Punctul

Știri din Ziarul de Mures