Știri din Punctul

Ultimele titluri

Aproximativ două mii de persoane au participat, la Miercurea-Ciuc, la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale

<p></p> <p>Foto: (c)&nbsp;Gina STEFAN/AGERPRES</p> <p>În ciuda vremii ploioase, oamenii s-au adunat în număr mare la statuia Ostaşului Necunoscut, acolo unde a fost intonat imnul naţional al României, a fost oficiată o slujbă religioasă de către episcopul ortodox al Covasnei şi Harghitei, Andrei Moldovan, împreună cu un sobor de preoţi şi au fost depuse coroane de flori.</p> <p></p> ..

Toboşarul Cetăţii Sighişoara, meşterul Petruţ Chirteş şi atleta Ella Kovacs, distinşi cu “Fibula de la Suseni”

<p></p> <p>Prin Ordin al Prefectului judeţului Mureş, Ciprian Dobre, alături de cei trei, între laureaţi se mai regăsesc profesoara Mariana Gorczyca, scriitoare şi cadru didactic al Colegiului Naţional &#8220;Mircea Eliade&#8221; din Sighişoara, preot Răzvan Iacob Şulea, protopop al Protopopiatului Ortodox Târgu Mureş, actorul Szélyes Ferenc, manager cultural, jurnalistul Radu Florea, care este şi artist, Mihai Suciu, iniţiatorul instituirii distincţiei &#8220;Fibula de la Suseni&#8221;, fost me ..

ATENȚIE‼ – TRAFIC DEVIAT PE AUTOSTRADA A3 între IERNUT și CHEȚANI

<p>🟠Sâmbătă, 02.12.2023, între orele 8 – 12, #traficul va fi închis pe autostrada A3, în județul #Mureș, pe direcția Târgu Mureș – Cluj Napoca, între nodurile rutiere #Iernut și #Chețani.➡Circulația de pe ambele căi va fi redirecționată pe sensul Cluj Napoca – Târgu Mureș, pe o distanță de 4 km.🟠Restricțiile sunt necesare pentru montarea unui portal de informare.👷Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să circulați cu prudență în zona restricțiilor.</p> <p></p> ..

ATENȚIE– TRAFIC ÎNCHIS PE AUTOSTRADA A3 între IERNUT și CHEȚANI

<p>🟠Sâmbătă, 02.12.2023, între orele 8 – 12, #traficul va fi închis pe autostrada A3, în județul #Mureș, pe direcția Târgu Mureș – Cluj Napoca, între nodurile rutiere #Iernut și #Chețani.➡Circulația va fi redirecționată pe DN15, paralelă cu autostrada.❗Traficul pe direcția Cluj Napoca – Târgu Mureș nu va fi afectată.🟠Restricțiile sunt necesare pentru montarea unui portal de informare.👷Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să circulați cu prudență în zona restricțiilor.</p> <p></p> ..

Ziua Națională la Târgu Mureș, în câteva imagini

<p>Surse foto: și </p> <p></p> ..

Regizorul Vladimir Anton, Miercurea Ciuc: Sala de repetiţii e un spaţiu pe care eu îl definesc ca fiind ”acasă”

<p></p> <p>O discuţie cu Vladimir Anton e plină de zâmbete, dar şi de momente care îţi strâng inima, pentru că vorbeşte cu atât de multă sinceritate despre viaţa sa, despre frici, despre căutări, despre pierderi, dar şi despre realizări sau visuri.</p> <p></p> ..

Florentina Teacă: Dacă mândria e un păcat, cu siguranţă îl am – sunt tare mândră de voineştenii mei din Covasna!

<p>&#8220;Şaisprezece nepoţi avea moş Barbu. Mulţi lăsaseră deja jocurile copilăriei pentru cele cu viaţa, dar toţi ascultau la lumina unei lumânări de seu în multe dăţi, seara, cum e viaţa. Bătrânul începea povestea uitându-se către copii, dar după câteva vorbe şi-o spunea numai lui. Oameni, locuri, întâmplări vechi coborau în odaie şi nici măcar focul din sobă nu cuteza să se stingă până povestea nu era gata. Nicio întrebare, niciun foşnet &#8211; nimeni nu îndrăznea să desigileze istorisirea ..

Atmosfera de 1 Decembrie la Târgu Mureș

<p>View this post on Instagram </p> <p style="color:#c9c8cd;font-family:Arial,sans-serif;font-size:14px;line-height:17px;margin-bottom:0;margin-top:8px;overflow:hidden;padding:8px 0 7px;text-align:center">A post shared by Punctul.ro (@punctul.ro)</p> <p></p> ..

(Video) Bernadette Szocs privește cu mândrie la ce a realizat în 2023

<p>Mureșeanca, componentă a lotului național nici nu se gândește să se relaxeze</p> <p>&#8220;Da, a fost cel mai bun an. Visul meu a fost să devin campioană europeană și în proba de simplu, ceea ce am reușit la&nbsp;Jocurile Europene. Din păcate, nu voi avea vacanță și vreau să mă antrenez, pentru că vreau medalia la Jocurile Olimpice.</p> <p>Am mare încredere în echipa mea, în mine, și știu că vom reprezenta cu mândrie România la Jocurile Olimpice&#8221;, spune Bernadette Szocs.</p> <p></p> ..

Strat de zăpadă de 34 de cm la stația meteorologică Călimani

<p>STAȚIA METEOROLOGICĂ CĂLIMANI :</p> <p>Stratul de zăpadă măsoară = 34 cm.</p> <p>Troianul de zăpadă măsoară = 73 cm.</p> <p>(30.11.2023).</p> <p> Laurentiu Balint</p> <p></p> ..

Accident intre două autoturisme și un autotren la ieșirea din Sighișoara

<p>Detașamentul Sighișoara intervine în acest moment cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD B2, în colaborare cu un echipaj medical din cadrul SAJ Mureș, la un accident rutier produs pe DN 13, la ieșire din municipiul Sighișoara spre Târgu Mureș. În accident au fost implicate două autotrenuri și un autoturism, în urma evenimentului 7 persoane ( 5 adulți și 2 minori) fiind evaluate medical la fața locului.</p> <p>În urma evaluării efectuate de către echipajele medicale, s-a constatat ..

Accident intre două autotrenuri și un autoturism la ieșirea din Sighișoara

<p>Detașamentul Sighișoara intervine în acest moment cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD B2, în colaborare cu un echipaj medical din cadrul SAJ Mureș, la un accident rutier produs pe DN 13, la ieșire din municipiul Sighișoara spre Târgu Mureș. În accident au fost implicate două autotrenuri și un autoturism, în urma evenimentului 7 persoane ( 5 adulți și 2 minori) fiind evaluate medical la fața locului.</p> <p>În urma evaluării efectuate de către echipajele medicale, s-a constatat ..

Sezonul de schi se deschide pe domeniul de la Harghita Mădăraş

<p></p> <p>Pa pagina de Facebook a domeniului schiabil se precizează că vor fi funcţionale pârtiile Kicsi Sugo şi Kicsi Mihaly, care beneficiază şi de transport pe cablu.</p> <p>Pârtia Kicsi Sugo este o pârtie de dificultate uşoară, cu o lungime de 200 de metri, iar pârtia Kicsi Mihaly are o dificultate medie, cu o lungime de 300 de metri.</p> <p></p> ..

Ambalajele vor fi colectate de astăzi, 30 noiembrie, prin Sistemul de Garanţie-Returnare

<p>După mulți ani de pregătiri, România trece de joi, 30 noiembrie 2023, la Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR), menit să ajute la o mai bună colectare la deșeurilor.</p> <p>Începând cu data de 30 noiembrie 2023, Sistemul de Garanţie-Returnare devine funcţional în România, ceea ce presupune că românii vor plăti o garanţie de 50 de bani atunci când cumpără o băutură într-un ambalaj nereutilizabil, cu volum cuprins între 100 ml şi 3 litri, din sticlă, plastic sau metal.</p> <p></p> ..

Programul de ridicare al deșeurilor vegetale la Luduș

<p>Primăria oraşului Luduş informează că, începând cu data de 30.11.2023 până la data de 01.03.2024 programul de ridicare a deşeurilor vegetale va fi următorul:</p> <p>➤ în intervalul decembrie &#8211; martie, resturile vegetale vor fi colectate în ultima săptămână a fiecărei luni, conform programului zilnic de colectare a deşeurilor menajere şi selective.</p> <p>Mulţumim pentru înţelegere!</p> <p>Primar, Moldovan loan Cristian</p> <p></p> ..

Piscine pe timp de iarnă. Cellarium Slow Down Spa din Tălișoara județul Covasna

<p>Lasă agitația vieții de zi cu zi și relaxează-te la Spa Cellarium (Castel Hotel Daniel). Ești binevenit și în timpul săptămânii, de marți până vineri între orele 16-20, pe baza rezervării prealabile.</p> <p></p> ..