Știri din Punctul

Ultimele titluri

Pacienții depistați pozitiv Covid-19 se pot prezenta la centrele de evaluare din județul Mureș începând de săptămâna viitoare

<p>Centrele de evaluare a stării de sănătate pentru pacienții Covid-19 se adresează persoanelor cu simptome ușoare sau medii, care au factori de risc (boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, diabet zaharat, altele). </p> <p>Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, începând cu 25 ianuarie.</p> <p>La prezentarea în centrul de evaluare este necesar să dețineți dovada confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau te ..

Bilanțul de activitate al Poliției mureșene în 2021

<p></p> <p>Din totalul posturilor prevăzute la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, anul 2021 s-a finalizat cu posturi ocupate în proporție de peste 75,00%.</p> <p></p> <p>Pe parcursul anului anterior s-au continuat activitățile specifice de instruire și dotare a lucrătorilor de ordine publică și rutieră cu pistoale semiautomate Beretta PX4 Storm aflate în dotarea unității.</p> <p></p> <p>Din analiza evoluţiei criminalităţii în anii anteriori, s-au stabilit ca şi priorităţi de acţi ..

BestJobs: Românii plănuiesc să își ia, în medie, până la 10 zile legate pentru concediul din acest an

<p>Mulți angajați români vor să rezerve mai mult timp pentru a se odihni în 2022, după un an în care nivelul de stres și volumul de muncă au fost mai mari ca în anii trecuți. Astfel, 55% dintre angajații care beneficiază de zile libere cu ocazia sărbătorilor legale își vor lua zile libere suplimentare pentru a face punte cu weekend-ul, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs.</p> <p>Peste 39% dintre angajați au în plan să folosească zilele libere legal din acest an pentru relaxare, iar alți 12 ..

Mica Unire marcată luni la IPJ Mureș

<p>Instituţia Prefectului &#8211; Judeţul Mureş, Garnizoana Târgu Mureș, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Mureș și al Consiliului Județean Mureș, organizează ceremonia dedicată sărbătoririi „Zilei Unirii – 24 Ianuarie 2022”.</p> <p>Evenimentul va avea loc&nbsp;&nbsp;și se va desfășura cu respectarea tuturor prevederilor de protecție sanitară în vigoare.&nbsp;</p> <p>În programul ceremoniei sunt cuprinse oficierea serviciului religios, prezentarea ..

Guvernul a publicat noua schemă de sprijin pentru facturi

<p>Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care stabilește noua schemă de compensare și plafonare pentru facturile la energie electrică şi gaze naturale, ce se va aplica începând cu data de 1 februarie. Potrivit noilor reguli, pentru consumatori casnici, plafoanele de preț vor scădea, iar pragul de consum va crește. Guvernul plafonează acum prețul energiei și pentru companii.</p> <p></p> <p>Preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 0,8 lei/kWh, în scădere ..

Criza cipurilor: Cât vot trebui să aștepte românii pentru o mașină nouă în 2022

<p>Deși este o problemă care afectează practic pe toată lumea, deficitul de cipuri a fost deosebit de dureros pentru producătorii auto. În 2021, au fost multe luni în care s-a lucrat o săptămână, două sau un schimb. Dacă nu ar fi fost un deficit de cipuri s-ar fi produs mult mai multe mașini.Dealerii auto promit de cele mai multe ori termene de livrare de 4 luni pentru mașinile noi, însă în unele situații acestea ajung în final la 6 &#8211; 9 luni din cauza lipsei de microcipuri, a producției re ..

Ce filme le plac cu adevărat românilor. Topul 2021

<p>Cinematografele românești și-au reluat activitatea la mijlocul anului trecut, iar românii au cheltuit un total de aproape 70 mil. lei (14,1 mil. euro) pe bilete la film, luând în considerare doar producțiile care au intrat în top 20 la nivelul anului 2021. Pe lângă așteptatele blockbustere, în top și-au făcut loc și ”Tabăra” și ”Zăpadă, Ceai și Dragoste”, două producții românești cu încasări mai mari sau apropiate de cele ale unor producții de la Hollywood care au costat sute de milioane de d ..

Potrivit ziarului „Krónika”, cetăţenii maghiari de peste graniţele Ungariei nu mai pot călători în S.U.A. fără viză

<p>În urma deciziei autorităţilor din Statele Unite ale Americii, cetăţenii maghiari născuţi în afara graniţelor actuale ale Ungariei nu mai sunt scutiţi de obligaţia de a obţine o viză, scrie în ediţia online de joi a cotidianului maghiar transilvănean &#8222;Krónika&#8221;.</p> <p>Potrivit articolului – care se bazează pe informaţii apărute pe un blog de călătorii în limba maghiară -, autorităţile americane permit obţinerea unei vize ESTA (Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei) doar c ..

Incendii la Sâmbriaș și Ibănești în această noapte

<p>Ieri, 20 ianuarie, în jurul orei 23:20, un incendiu s-a produs la hornul unei case din localitatea Sâmbriaș, comuna Hodoșa, strada Principală.Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului. A fost vorba despre un incendiu produs în interiorul hornului, acesta a fost lichidat înainte să se propage.</p> <p>În această dimineață, în jurul orei 01:05, un incendiu s-a produs la acoperișul unei case de locuit din localitatea Ibăneș ..

Controale la transportul de marfă pe autostradă

<p>La data de 20 ianuarie a.c., în baza unui plan de acțiune elaborat de Direcția Rutieră la nivel național, polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu polițiștii Brigăzii Autostrăzi, precum și reprezentanți ISCTR, au desfășurat o acțiune pe tronsoanele nou-deschise de autostradă, Târgu Mureș-Chețani, si cele de pe raza județului Mureș, pentru verificarea legalității transportului rutier de mărfuri.</p> <p>Astfel, au fost aplicate 17 sancțiuni la OUG 195/2002, dintre care 10 pentru lipsa c ..

Top 10 – Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba

<p>..</p> </p> <p id="caption-attachment-778849">Rapa Rosie, Sebes. foto: Ovidiu Lazăr</p> <p></p> <p></p> ..

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins recursul României împotriva înregistrării iniţiativei europene Minority SafePack

<p>Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins recursul României împotriva înregistrării de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti europene Minority SafePack, a anunţat, joi, instanţa de la Luxemburg.</p> <p>Iniţiativa Minority SafePack îşi propune să solicite Uniunii Europene ca aceasta să îmbunătăţească protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale şi lingvistice, respectiv să consolideze diversitatea culturală şi lingvistică a Uniunii.</p> <p>Comisia Europeană a în ..

Primul domeniu schiabil din România ce conectează 6 locații – Ski Harghita

<p>Sezonul de schi e în plină desfășurare și pentru pasionații acestui sport calitatea serviciilor oferite de domeniile schiabile este esențială, în acest sens demersurile Consiliului Județean Harghita prin ADI Harghita au prins contur prin dezvoltarea&nbsp; #SkiHarghita, prima regiune de schi din România, care în prezent include 12 pârtii de schi din 6 locații.</p> <p>Accesul pe aceste pârtii se va putea face de sâmbătă, 22 ianuarie, utilizând o singură cartelă ce poate fi achiziționată la pârt ..

Mureșul a înghețat, iar localnicii au transformat râul într-un uriaș patinoar

<p>Mureşul a îngheţat, zilele acestea, aşa că oamenii din zonă au profitat pentru a transforma râul în teren pentru patinat. Şi cum vremea se anunţă geroasă şi în continuare, iubitorii sporturilor de iarnă se pregătesc pentru zile întregi de distracţie. </p> <p>Pentru iubitorii sporturilor de iarnă din Târgu Mureş acum este cel mai frumos moment al anului. Gerul năprasnic le este prieten, pentru că datorită lui, râul Mureş s-a transformat în patinoar şi a devenit şi un culoar bun pentru practica ..

Concert extraordinar al Filarmonicii închinat Zilei Culturii Maghiare

<p>Ultimul concert al lunii care va avea loc în data de 27 ianuarie 2022, tot un concert extraordinar, va fi închinat Zilei Culturii Maghiare. În program se vor prezenta publicului lucrări de referință din creația lui Liszt F. și R.Schumann. Concertul va fi dirijat de Sebastian Felea, iar solist va fi violoncelistul Octavian Lup.</p> <p></p> ..

Circulație blocată de un accident pe DN14 de la Sighișoara spre Mediaș

<p>Sunt doua autoturisme implicate, in urma impactului sunt doua victime de sex masculin, una este incarcerata constienta si cooperanta, iar cealalta este de cod galben preluata de echipajul medical. Se intervine pentru descarcerarea victimei. Circulatia este blocata pe DN 14 spre Medias.</p> <p>Victima a fost descarcerata, aceasta este de cod rosu, constienta. Persoana a fost preluata de echipajul SMURD.</p> <p></p> ..

Incendiu la un garaj din Jabenița

<p>Este vorba despre un garaj de aproximativ 60 mp, acesta arde in totalitate cu pericol de propagare la casa si celelalte anexe. Intervin pompierii militari din cadrul Detasamentului Reghin. In sprijinul pompierilor militari intervin pompierii voluntari din cadrul SVSU Gurghiu si SVSU Ibanesti.</p> <p></p> ..

Bătrână din Mureș, carbonizată după ce casa i-a luat foc

<p>O femeie de 70 de ani din Mureş a murit carbonizată, seara trecută, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de foc. Vecinii au spart uşa curţii în încercarea de a o scoate dintre flăcări, însă nu s-au mai putut apropia de casa care ardea ca o torţă. Oamenii spun că femeia, care trăise în Germania, avea una dintre cele mai frumoase case din localitate. După moartea soţului, rămăsese singură.</p> <p>Flăcările au izbucnit în jurul orei 19:00 şi au cuprins rapid locuinţa de 170 de metri pătra ..