Știri din Punctul

Ultimele titluri

Cu un pas mai aproape de renovarea completă a Clinicii de Pneumologie

<p> a anunțat președintele Consiliului Județean Mureș .</p> <p></p> ..

Un nou sezon la ștrandul din Sfântu Gheorghe

<p>Vineri, 21 iunie, începe un nou sezon la ştrandul din Sfântu Gheorghe! Pentru cei mici există bazine pentru copii și tobogane de apă, iar pentru cei mari bazin de aventură și un bazin de dimensiuni olimpice. Nu uitați că puteți cumpăra bilete la jumătate de preț cu Sepsi Card. </p> <p> Orar de funcționare și detalii suplimentare: https://bit.ly/3zR3ld8</p> <p></p> ..

Cântec, joc și voie bună luni la Deda

<p>Tradiția locului spune că în a doua zi de Rusalii, oamenii din toate satele se adună la târgul de la Deda unde petrec alături de familie și prieteni.Primăria și Consiliul Local Deda, au pregătit și în acest an, un spectacol la care sunt invitați: Paula HRISCU, Contrast Live Band, Mădălina MUREȘAN, Andreea PETRUȚ, Andreea ALEXANDRESCU, Sorina GABOR, Giorgiana CIF și nu în ultimul rând, minunații dansatori și interpreți ai Ansamblului Cununa Călimanilor din Deda.</p> <p></p> ..

BălaFest revine în luna iulie cu ediția a VI-a

<p>Ediția a VI-a a festivalului BălaFest va avea loc între 26-28 iulie 2024 și promite a fi una specială, plină de momente care să îți mângâie sufletul și să te umple de bună dispoziție. Acest festival se ține la Poiata Retreat, un paradis al naturii, o casă de familie unică și primitoare, păstrată cu dragoste și îmbunătățită în ultimii 11 ani de Georgiana și Steve Teers, în comunitatea satului Băla.</p> <p>Sunteți așteptați cu muzică live direct pe scena Băla, ateliere meșteșugărești, zone de r ..

Ștefan Bănică concertează la #LoveReghin Day and Night

<p> Evenimentul va avea loc în perioada 18-21 iulie 2024.</p> <p></p> ..

Festivalul Sighişoara Medievală ar putea avea loc în 26 – 28 iulie, dacă va fi aprobat de consilierii locali

<p>Primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, a anunţat, miercuri, că ediţia a XXIX-a a Festivalului Sighişoara Medievală ar urma să se desfăşoare în perioada 26 &#8211; 28 iulie în acest an, dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat săptămâna viitoare în Consiliul Local.</p> <p>&#8220;Cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală ar urma să aibă loc în perioada 26 &#8211; 28 iulie 2024. Îmi doresc ca atât locuitorii Sighişoarei, cât şi turiştii, cu toţii să ne bucurăm de o nouă ..

Rock-ul întâlnește Filarmonica la Zilele Târgumureșene

<p>În data de 27 iunie 2024, orele 19:00, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, cu ocazia deschiderii Zilelor Târgumureșene, va avea loc un concert extraordinar &#8220;ROCK MEETS THE PHILARMONIC&#8221;.</p> <p>Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgu Mureș în colaborare cu Filarmonica de Stat Târgu Mureș și promite să aducă împreună două lumi aparent diferite, rock-ul și muzica clasică, într-o simbioză unică și surprinzătoare.</p> <p> Bucurati-va, deci, de o seară memorabilă, î ..

Tot mai multe persoane intoxicate cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor

<p>Folosirea unor substanțe de uz veterinar pentru tratarea paraziților la om face victime. Cele mai grave de cazuri sunt la copii. Soluția, spun specialiștii, este educația. Şase persoane s-au intoxicat, marţi seară, în judeţul Maramureş, cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor. Două femei însărcinate sunt inconştiente şi intubate.</p> <p>Folosirea substanțelor pentru deparazitarea animalelor face victime, atunci când sunt aplicate oamenilor. Specialiștii spun că cel mai mare pericol îl ..

Creatorul și producătorul Misi’s Gin,  Kenyeres Misi, va mixa cocktailuri pe bază de gin la Diavolo Grill House 

<p>Gin Journey @ Diavolo Grill House&nbsp;</p> <p>O seară&nbsp; specială în care însuși creatorul și producătorul Misi&#8217;s Gin,&nbsp; Kenyeres Misi, va mixa cocktailuri pe bază de gin, odată cu povestea ce stă în spatele aceste mărci.</p> <p>Alături de el, chef Falvai Janos&nbsp; de la Diavolo Grill House, a pregătit un meniu food special&nbsp; pentru aceste cocktaill-uri.</p> <p>Nici ambianța nu a fost uitată, așa că acordurile fine de jazz ale lui Denes Jozsef vor acompania spectacolul Gin ..

Ungaria va prelua președinția Consiliului UE

<p>Ungaria va prelua de luni, 1 iulie, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, sub sloganul „Make Europe great again/ Să-i redăm Europei măreția”. Sursă de inspirație a fost sloganul „Make America great again”, care a fost folosit de Donald Trump în timpul campaniei din anul 2016.</p> <p>Ministrul ungar al Afacerilor Europene, Janos Boka, a susținut marți în cadrul unei conferințe de presă organizată în Varkert Bazar din Budapesta că&nbsp;sloganul indică faptul&nbsp;că „.&nbsp;</p> ..

(Foto) Cultură de canabis descoperită la Tăureni

<p>Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc.</p> <p>Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în primăvara anului 2024, aceasta ar fi înființat, dezvoltat și întreținut o cultură de canabis (inițial indoor, după ca ..

Facturarea electronică pentru tranzacțiile între afaceri și consumatorii finali este obligatorie de la 1 ianuarie 2025

<p>Ministerul Finanţelor extinde utilizarea sistemului de facturare electronică şi pentru tranzacţiile între afaceri şi consumatorii finali (B2C), în mod opţional în perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024 şi obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2025, conform unui comunicat de presă al instituţiei.</p> <p>În consecinţă, toate persoanele impozabile care emit facturi către consumatori vor trebui să le raporteze în sistemul RO e-Factura.</p> <p>„La nivelul UE este în discuţie introducerea facturări ..

Românii vor putea să semneze digital actele oficiale

<p>Instituțiile statului vor fi obligate să accepte pentru eliberarea actelor și semnăturile digitale pe documente oficiale, potrivit proiectului adoptat de Camera Deputaților. O astfel de măsură le va permite românilor să semneze digital actele oficiale &#8211; adică de la distanță, fără să mai piardă ore întregi la ghișee.</p> <p>Există trei tipuri de semnături electronice la nivel european: semnătura simplă, una avansată, adică o identificare amănunțită a persoanei și semnătura calificată, ca ..

Muzeu al husarilor, amenajat de  Joszef Balogh în memoria ultimului croitor de uniforme

<p></p> <p>Uniformele expuse poartă însemnele Unităţii 15 Husari, fiind de culoare gri cu roşu şi au devenit piese de muzeu, iar astfel de ţinute mai pot fi admirate doar la anumite manifestări, pentru paradă.</p> <p></p> ..

Zilele Târgumureșene au loc la sfârșitul lunii iunie

<p> a anunțat Primăria Târgu Mureș.</p> <p>Joi, 20 iunie 2024, de la ora 11:00,  la Cetate, primarul Soós Zoltan va organiza o conferință de presă prilejuită de cea de-a XXVII-a ediții a Zilelor Târgumureșene, care se vor desfășura în perioada 27 – 30 iunie 2024.</p> <p></p> ..

Sute de persoane pasionate de hipism, aşteptate la Galopiada secuiască de la Moacşa, Covasna

<p>Concursul hipic &#8220;Galopiada secuiască&#8221;, programat în perioada 21-23 iunie pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa, va atrage şi în acest an câteva sute de persoane din ţară şi străinătate care vor putea asista la tradiţionalele curse de galop, precum şi la demonstraţii de călărie, lupte pe cai, concerte şi spectacole de cascadorie şi tir cu arcul călare.</p> <p>Potrivit organizatorilor, vineri seară, începând cu ora 21, va avea loc repetiţia generală cu public a operei-rock ..

Cluj-Napoca este din nou cel mai bun oraș studențesc al României

<p>Cluj-Napoca este, și în acest an, cel mai bun oraș studențesc din România, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți, informează Universitatea &#8220;Babeș-Bolyai&#8221; (UBB). &#8220;Cluj-Napoca rămâne şi în acest an cel mai bun oraş studenţesc al României, conform clasamentului QS al celor mai bune oraşe academice pentru studenţi (https://www.topuniversities.com/city-rankings). Potrivit informaţiilor date publicităţii marţi, 18 iunie 2024, prima poziţie în R ..

AȚI VĂZUT-O?

<p>La data de 18 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au fost sesizați cu privire la faptul că numita , de 32 de ani, a plecat de la locuința sa din orașul Luduș, fără a mai reveni .</p> <p>Din informațiile obținute de polițiști, la momentul plecării aceasta ar fi fost îmbrăcată cu colanți de culoare albastru închis și maiou negru cu mărgele aplicate în zona pieptului.</p> <p></p> ..

Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei

</p> <p>Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș reamintește faptul că firmele careangajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiarlunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentrușomaj și stimulării ocupării forței de muncă (valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660lei).</p> <p>Stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoareîntr-un an calendaristic, pe ..

Legea cetăţeniei, modificată în Senat: după 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia poate deveni cetăţean român

<p>Senatul a adoptat şi amendat, marţi, în plen, ca primă Cameră sesizată, un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, transmite Agerpres.</p> <p>Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc, adoptat de Comisia juridică şi însuşit de plenul Senatului.</p> <p>El a menţionat că ..