Știri din Bursa

Ultimele titluri

PIATA MONETARA Dobânda la depozitele overnight a stagnat la 6,03%

BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a stagnat la 6,03%. ..

Odobescu: 'Sunt convinsă că, solidari ca cetăţeni ai României, vom reuşi să depăşim toate dificultăţile'

La 1 Decembrie 2023, cu ocazia Zilei Naţionale a României, ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a transmis următorul mesaj: ..

Ministrul Agriculturii: 'Istoria României este scrisă de români, de eroii neamului'

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a declarat, vineri de Ziua Naţională, că 'Istoria României este scrisă de români, de eroii neamului, de cei care au purtat războaiele pentru independentă, libertate şi unitate'. ..

Florin Jianu a fost ales vicepresedinte al organizatiei europene de IMM-uri, SMEUNITED

Astazi, 1 decembrie, la Bruxelles, organizatia care reprezinta 23 de milioane de IMM-uri la nivel european, partener social al institutiilor europene, SMEUNITED, si-a ales conducerea pentru mandatul 2024-2026. ..

ONRC: '5.850 de societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în primele zece luni din 2023'

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2022, la 5.850 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). ..

Iohannis: '2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului'

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că în România mai sunt multe lucruri de făcut, iar schimbările amânate atât de mult timp trebuie să continue într-un ritm mai alert. ..

Iohannis: 'La 105 ani de la Marea Unire, este important să reflectăm asupra reuşitelor şi a progreselor realizate'

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că la 105 ani de la Marea Unire este important să reflectăm asupra reuşitelor şi a progreselor realizate. ..

Drulă: 'Să fim patrioţi înseamnă să le oferim copiilor noştri o ţară în care să fie mândri să trăiască'

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională, că viitorul României este în mâinile oamenilor. 'Să fim patrioţi înseamnă să le oferim copiilor noştri o ţară în care să fie mândri să trăiască', susţine el. ..

Rafila: 'Să lucrăm pentru ca ţara noastră să fie nu numai frumoasă, ci şi prosperă'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut, vineri, un apel, pentru o Românie prosperă, pentru generozitate, respectiv grija faţă de fiecare comunitate. ..

CRPCR: 'Acţiuni de verificare a corectitudinii privind originea fructelor comercializate; amenzi de 140.000 lei'

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a început derularea unei serii de acţiuni de verificare a corectitudinii informaţiilor privind originea/denumirea fructelor şi legumelor comercializate. ..

NBC: 'Qatarul spune că negocierile continuă pentru o revenire la încetarea focului'

Qatarul a declarat că regretă profund reluarea luptei în Gaza, dar a spus că negocierile privind o posibilă revenire la încetarea focului sunt în desfăşurare în această dimineaţă. ..

The Economist: Putin pare să câştige războiul din Ucraina

Revista The Economist întreabă în ultimul număr, chiar pe copertă, dacă Putin câştigă. Titlul editorialului nu mai are semn de întrebare şi spune că 'Putin pare să câştige războiul din Ucraina - deocamdată'. ..

Maia Sandu, de Ziua României: 'Drumul nostru este comun, locul nostru este împreună în UE'

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, subliniază, într-un mesaj transmis de Ziua Naţională, că drumul ţării sale şi al României este unul comun, locul celor două state fiind în Uniunea Europeană. 'România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Şi ştiu că şi Moldova este iubită în România', afirmă Sandu. ..

Media: 'Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de 4,525 miliarde de lei de la bănci, în decembrie 2023'

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 525 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. ..

Geoană: 'Toţi aparţinem unei singure naţiuni; Să-i dăm şansa unui nou început'

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să vibreze, întrezărind posibilitatea realizării întregului vis, a afirmat secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care subliniază că toţi aparţinem unei singure naţiuni faţă de care avem obligaţia să ne strângem rândurile şi să-i dăm şansa unui nou început. ..

Raluca Turcan: 'Vă îndemn să ne unim vocile şi sufletele şi să dăruim celor din jur ce avem mai frumos'

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României în care îndeamnă la celebrarea pasiunii, talentului, dăruirii şi bunătăţii românilor, potrivit reţelei sale de socializare. ..

Predoiu: 'Este vital pentru noi toţi să ştim cine suntem şi încotro ne îndreptăm'

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că este absolut vital pentru fiecare dintre noi şi pentru toţi românii laolaltă să ştim cine suntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm. ..

Presa: 'OPEC+ este de acord să aprofundeze reducerile voluntare ale producţiei de petrol'

Producătorii de petrol OPEC+ au convenit joi să reducă voluntare producţie, în valoare totală de aproximativ 2,2 milioane de barili pe zi (bpd) pentru începutul anului viitor, conduse de Arabia Saudită, care a reînnoit reducerea voluntară actuală. ..

Agenţii de presă: 'Zelenski cere fortificaţii în zonele cheie din prima linie'

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut construirea mai rapidă a fortificaţiilor în sectoare cheie sub presiunea forţelor ruse, în special în estul Ucrainei, punctul focal al progreselor Moscovei la 21 de luni de la invazia sa. ..

Enache CCR: 'Ziua Naţională semnifică dreptul nostru la o patrie cât şi obligaţia de fidelitate faţă de ţară'

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României. ..