Știri din Bursa

Ultimele titluri

Curtea Supremă a SUA refuză să anuleze legislaţia Obamacare

Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat astăzi să anuleze legislaţia Obamacare care, introdusă de fostul preşedinte Barack Obama, a adăugat milioane de americani la and #39; and #39;plasa de siguranţă and #39; and #39; a sistemului de sănătate al ţării. ..

Poluarea aerului din şcolile din Bucureşti, monitorizată începând de astăzi

Asociaţia Română pentru Smart City a lansat astăzi City Air, prima platformă naţională pentru monitorizarea calităţii aerului din şcoli ..

AAF: and #39; and #39;Numărul investitorilor în fonduri deschise de investiţii se îndreaptă spre 400.000 and #39; and #39;

Piaţa de capital din România traversează una dintre cele mai bune perioade din istorie, aceasta a fost una dintre principalele concluzii exprimate de reprezentanţii fondurilor de investiţii din România, prezenţi la dezbaterea 'Consolidarea sau diversificarea portofoliilor?', organizată recent de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF). ..

BOGDAN CHIRITOIU, DESPRE RESTRUCTURAREA CE OLTENIA SI CE HUNEDOARA: and #39; and #39;E important pentru statul român să nu mai piardă atâţia bani and #39; and #39;

Procesul de restructurare a companiilor de stat rămâne unul dificil şi e important ca statul român să nu mai piardă atâţia bani, a declarat, astăzi, într-o dezbatere de specialitate, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, care a făcut trimitere la planurile de restructurare ale companiilor energetice Oltenia şi Hunedoara. ..

CORINA POPESCU, ELECTRICA: and #39; and #39;Investiţiile din energie se vor traduce în creşteri de preţuri and #39; and #39;

Investiţiile din sectorul energetic se vor traduce în creşteri de preţuri dar soluţia pentru resetarea problemei este atragerea de fonduri europene, a declarat, astăzi, într-o dezbatere de specialitate, Corina Popescu - CEO Electrica. ..

BOGDAN CHIRITOIU: and #39; and #39;Doar o treime dintre consumatori au folosit oportunitatea de a trece pe contracte mai avantajoase la gaze and #39; and #39;

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, consideră că lucrurile în ceea ce priveşte liberalizarea pieţei de energie merg bine şi nu mai pot fi întoarse, dar susţine că se aştepta ca mai mulţi dintre consumatori să folosească oportunitatea de a trece pe contracte mai avantajoase la gaze. ..

CLAUDIU NASUI, DESPRE LISTAREA COMPANIILOR DE STAT: 'Piaţa de capital are reguli specifice, care fac ca managementul defectuos să fie mai greu'

Soluţia pentru dezvoltarea companiilor cu capital de stat este listarea lor la bursa de valori, ceea ce va atrage un plus în privinţa interesului în bunul mers al societăţilor respective şi transparenţa managementului acestora, a afirmat, astăzi, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în cadrul dezbaterii'Piaţa de capital din România - Prezent şi viitor', organizată de parlamentarii USR PLUS. ..

Politică şi guvernare în Republica Islamică Iran

Sistemul politic al Republicii Islamice Iran este considerat o structură de guvernare unică datorită celor două surse de legitimitate ale sale, şi anume republica şi Islamul. ..

CSEKE ATTILA: and #39; and #39;Legea achiziţiilor trebuie îmbunătăţită pentru absorbirea fondurilor PNRR, altfel riscăm să ne încurce and #39; and #39;

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat astăzi, la Ploieşti, că legea achiziţiilor publice trebuie îmbunătăţită, iar procedurile simplificate, existând riscul ca procedurile birocratice să împiedice accesarea fondurilor din PNRR. ..

LUDOVIC ORBAN: and #39; and #39;În patru ani de când sunt preşedintele PNL am fost în fiecare filială de cel puţin 15 ori and #39; and #39;

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat astăzi, într-o vizită pe care a făcut-o în Ialomiţa, că se împlinesc patru ani de când a fost ales preşedinte al PNL, interval de timp în care a fost prezent de cel puţin 15 ori în fiecare filială PNL din ţară. ..

FLORIN CITU: and #39; and #39;Nu ar trebui să existe această discuţie despre valul patru în România and #39; and #39;

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi, la Alba Iulia, că în România nu ar trebui să se discute despre un eventual val patru de infectare cu SARS-CoV-2, atâta timp cât în ţară există suficiente doze de vaccin şi oricine se poate prezenta pentru a se imuniza fără nicio programare prealabilă. ..

CIOLACU: 'Joi depunem sesizare la CCR în privinţa revocării Avocatului Poporului'

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că joi va fi depusă sesizare la Curtea Constituţională în privinţa modului în care a avut loc procedura de revocare a Avocatului Poporului. ..

EJOBS: Angajatorii din HoReCa au reînceput lupta pentru candidaţi

După mai bine de un an în care fie au stopat angajările, fie au fost nevoiţi chiar să apeleze la restructurări, angajatorii din HoReCa au reluat recrutările la un nivel similar celui din 2019. Nevoia lor de a-şi reîntregi echipele este cu atât mai mare cu cât a început sezonul estival, au fost reluate evenimentele private şi corporate, iar restaurantele, terasele şi hotelurile funcţionează din nou într-o dinamică normală. 'Cu toate acestea, dacă piaţa angajatorilor din HoReCa şi-a revenit la ce ..

Erdogan susţine ca i-a spus lui Biden că Turcia nu va renunţa la sistemele ruseşti S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că i-a spus liderului american Joe Biden, în timpul primei lor întrevederi, că Turcia nu îşi va schimba poziţia în ceea ce priveşte achiziţionarea de sisteme antirachetă ruseşti S-400, pentru care Washingtonul a impus sancţiuni împotriva Ankarei, transmite Reuters, citată de Agerpres. ..

Cora deschide al doilea magazin-concept multicanal cora Urban

Cora continuă dezvoltarea conceptului cora Urban prin deschiderea unui nou magazin în Bucureşti, situat în zona Pieţei Victoria, pe Bd. Ion Mihalache nr. 40 şi confirmă astfel promisiunea de a veni cât mai aproape de clienţi cu o gamă de produse adaptate nevoii acestora, conform unui comunicat remis redacţiei. ..

Dragoş Anastasiu deschide un restaurant cu specific mediteranean în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe.

Omul de afaceri Dragoş Anastasiu deschide un nou restaurant pentru turiştii care vizitează Delta Dunării: 'Laguna Brasserie'. Propunând un meniu cu specific mediteranean, acesta funcţionează în cadrul resortului Green Village 4 stele din Sfântu Gheorghe şi se adresează atât oaspeţilor resortului, cât şi localnicilor sau turiştilor care se cazează în alte hoteluri şi pensiuni din zonă. ..

First Bank va încasa cecurile emise de Trezoreria SUA

First Bank anunţă că, începând din această lună, va diversifica serviciul de colectare de cecuri emise de Trezoreria SUA, conform unui comunicat remis redacţiei. ..

CCR A DECIS: Legea dării în plată - constituţională

* CCR a mai hotrât că sunt neconstituţionale dispoziţiile art. 8 alin. (5) tezele a doua şi a treia din Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite * Avocatul Alexandra Ianul: 'Avem o lege a dării în plată absolut constituşională, avem prag, nu vor mai fi discuţii legate de impreviziune şi mergem cu toţii spre victorie Legea dării în plată este constituţională, cu o singură excepţie, a hotărât, astăzi, Curtea Constituţio ..

MINISTRUL DEZVOLTARII: În vara aceasta va fi demarat programul naţional de construcţie a creşelor

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, a declarat, astăzi, la Ploieşti, că în vara aceasta va fi demarat programul de construcţie a creşelor, urmând să fie aprobate zeci de investiţii în toată ţara, potrivit Agerpres. ..

URSULA VON DER LEYEN: Comisia Europeană a aprobat primul plan naţional de redresare şi rezilienţă al Greciei

Comisia Europeană a aprobat astăzi planul de relansare al Greciei, ce va fi finanţat prin împrumutul comun european destinat să atenueze impactul economic al pandemiei de COVID-19, a anunţat astăzi, la Atena, preşedinta executivului UE, Ursula von der Leyen, transmite AFP, citată de Agerpres. ..