Știri din Bursa

Ultimele titluri

Sentix: Semnale ale sfârşitului recesiunii, deşi recesiunea nu a început cu adevărat

Indicii încrederii investitorilor privind activitatea economică din zona euro au înregistrat o nouă creştere peste aşteptări în decembrie 2022, caracterizată drept surprinzătoare, după cum arată ultimul raport de la Sentix GmbH (vezi graficul). ..

DUPA PERFORMANTELE EXCEPTIONALE DIN ULTIMII ANI Se conturează o decadă mai puţin propice pentru pieţele de acţiuni

* În ultimii zece ani, randamentul anualizat al indicelui S and P 500, ajustat cu inflaţia, a fost de 12,7%, conform Moneychimp * Mihai Căruntu, AAFBR: 'Ne îndreptăm către o perioadă în care profiturile companiilor vor fi mai puţin predictibile şi mult mai volatile faţă de ultimii ani' * Florian Munteanu, consultant de investiţii: 'Cred că va apărea o diferenţă mare de performanţă între acţiunile de tip value şi cele de tip growth' Ultima decadă a fost excelentă pentru pieţele de acţiuni. Poli ..

Un putinian la Paris

Domnul Macron, Preşedintele Franţei, a făcut-o iar de oaie. A tras o fugă pînă în America, să se facă de rîs pe marea scenă politică a lumii. Nu de alta, dar aici, prin Europa, nu mai spun prin Franţa, nu-l mai bagă aproape nimeni în seamă. ..

INTERDICTIE STABILITA DE CJUE, IGNORATA DE LUXEMBURG Registrul beneficiarilor reali, accesibil profesioniştilor financiari şi jurnaliştilor

* CJUE a decis în 22 noiembrie că unele dispoziţii din directiva europeană privind combaterea spălării banilor şi finanţarea terorismului încalcă Carta Drepturilor Fundamentale în Uniunea Europeană * Dispoziţiile respective din directivă permiteau liberul acces la informaţiile privind acţionarii reali ai companiilor * După decizia CJUE, Luxemburg a decis să permită accesul la informaţiile respective doar anumitor categorii profesionale * Măsura este luată până când Comisia Europeană va modifica ..

PIATA PENTRU ZIUA URMATOARE Preţul maxim al energiei electrice - 2.834,93 lei/MWh

Preţul maxim al energiei electrice tranzacţionate pentru astăzi, pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU), administrată de OPCOM, a ajuns la 2.834,93 lei/MWh, în intervalul orar 18:00 - 19:00. ..

PROIECT PRIVIND PLAFOANELE BUGETARE Datoria guvernamentală, sub 50% anul viitor

Plafonul pentru datoria guvernamentală, conform me and #172;todologiei UE, va fi de 49,8% din Produsul Intern Brut, conform proiectului de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2023, publicat de Ministerul Finanţelor. La stabilirea datoriei guvernamentale, au fost luate în considerare potenţialele prefinanţări ce vor putea fi atrase în condiţiile favorabile ale pieţelor financiare, precum şi eventualele evoluţii sub aşteptări atât ale indi ..

Infantino promite să fie mai atent cu drepturile omului

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (ILO), Gilbert F. Houngbo, au discutat despre ' and #39;cooperarea lor viitoare and #39; and #39; pe marginea Cupei Mondiale de fotbal. ..

Lecţiile Braziliei: dans, bucurie şi un strop de omenie

Brazilia a oferit, la pachet, o lecţie de fotbal, una de dans şi una de ... să-i spunem de omenie. Fotbalistic, cvintupla campioană mondială, a arătat tot ce se poate arăta într-o singură repriză. ..

Investitorii nu se înghesuie să cumpere titluri de stat Fidelis

* Dobânzi de 7,65% şi 8% pentru tranşele în lei, respectiv de 2,7% şi 3,7% în cazul celor în euro * Prin oferta precedentă, Finanţele au strâns un miliard de lei de la populaţie Subscrierile ultimei oferte de titluri de stat Fidelis destinate populaţiei se ridicau, după o zi şi jumătate de la lansare, la mai puţin de 50 de milioane de lei, conform datelor strânse de ziarul BURSA din platforma unui broker de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). ..

BVB Rulaj de 44 milioane lei, sub media zilnică a anului

* BETAeRO - singurul indice în scădere Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la numai 44,09 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului, de 86,3 milioane de lei, în condiţiile în care piaţa 'deals' nu a fost derulat niciun schimb. ..

BURSELE LUMII Politica monetară a SUA, în atenţia investitorilor

Bursele europene s-au înscris pe un curs mixt ieri, investitorii având temeri legate de înăsprirea continuă a politicii monetare a Federal Reserve (Fed) din SUA. ..

Statele UE nu s-au înţeles, încă, în privinţa plafonării preţului gazelor

Ţările membre UE continuă să aibă opinii diferite cu privire la modul în care ar trebui stabilit un plafon pentru preţul gazelor naturale, informează Bloomberg, amintind că peste numai o săptămână va avea loc o reuniune a miniştrilor europeni ai Energiei, la care ar trebui să fie convenit un acord în acest sens. ..

PIATA VALUTARA Euro s-a depreciat la 4,9126 lei

Euro a scăzut, ieri, cu 0,81 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9126 lei/euro. ..

PIATA MONETARA Dobânda la depozitele overnight a scăzut la 5,93%

BNR a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a scăzut la 5,93%, de la 5,95% în şedinţa anterioară. ..

Petrolul rusesc se vinde, momentan, peste plafonul impus de UE+G7

În prima zi de aplicare a plafonului de 60 de dolari/baril impus de statele UE+G7 (luni), Rusia vindea deja mult peste respectivul plafon de preţ în Asia, cu 79 dolari/baril. ..

CALIN IONESCU, DIRECTORUL GENERAL AL SPHERA FRANCHISE GROUP: 'Industria HoReCa - barometrul stării de bine a economiei'

* 'Resimţim efectele indirecte ale războiului, de exemplu prin creşterea preţurilor materiilor prime' * 'Am adus circa 250 de angajaţi din Sri Lanka, dar necesarul este mult mai mare' * 'Probabil că vom avea circa 60 de unităţi noi în următorii cinci ani pentru toate brand-urile' Reporter: Ce impact a avut războiul din Ucraina asupra activităţilor Sphera Franchise Group? Călin Ionescu: Din păcate, războiul din Ucraina este un eveniment nefericit iar oamenii suferă din cauza acţiunilor unui lid ..

Campioni la cercetători angajaţi în sistemul guvernamental

Există un clasament în care suntem şi fruntaşi pe o direcţie, dar şi codaşi pe alta. Numărul cercetătorilor în Uniunea Europeană angajaţi cu normă întreagă (FTE) a crescut cu 45,57% în ultimul deceniu, ajungând la două milioane în 2021 de la 1,38 milioane în 2011, arată datele publicate Eurostat. ..

MACRO NEWSLETTER 7 Decembrie 2022

Comenzile industriale noi din Germania şi-au temperat scăderea anuală în octombrie 2022, până la 3,2%, de la 9,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după o scădere de 2,9% în luna anterioară. ..

Legal am intrat în... Zilele colindului

Întreaga ţară a intrat sub cod de ...colinde, legal. Zilele colindului din România sunt marcate anual în perioada 6-31 decembrie, conform Legii nr. 171 din 23 iunie 2021 pentru instituirea Zilelor colindului din România. ..

COP15, un nou cadru global pentru protecţia naturii

Protejarea naturii este fundamentală pentru viitorul planetei. Crizele climatice şi de biodiversitate sunt indisolubil legate şi deci există o 'necesitate urgentă de a acţiona', a afirmat Elizabeth Maruma Mrema, şefa Convenţiei ONU privind diversitatea biologică (CBD), într-un interviu acordat AFP. ..