Știri din Bursa

Ultimele titluri

CONSTANTIN-DANIEL CADARIU: and #39; and #39;O veste bună pentru antreprenorii din HoReCa - toţi beneficiarii vor fi plătiţi până la sfârşitul lunii and #39; and #39;

Antreprenorii din HoReCa care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat vor fi plătiţi până la finele acestei luni, banii ajungând la băncile partenere, a anunţat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu. ..

Joe Biden confirmă că va numi, pentru prima dată în istorie, o femeie de culoare la Curtea Supremă

Preşedintele american Joe Biden a confirmat astăzi că va numi, pentru prima dată în istorie, o femeie de culoare la Curtea Supremă a Statelor Unite, pentru a-l înlocui pe judecătorul în exerciţiu Stephen Breyer. ..

PRESEDINTELE COMISIEI DE AFACERI EXTERNE A PARLAMENTULUI EUROPEAN: and #39; and #39;O intervenţie militară rusă în Ucraina va avea consecinţe şi costuri enorme and #39; and #39;

Orice intervenţie militară rusă în Ucraina va avea consecinţe şi costuri enorme, iar Uniunea Europeană este fermă şi unită în a condamna intimidările Rusiei la adresa Ucrainei şi tentativele ruse de a submina securitatea şi democraţia europene, a declarat joi seară preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET), David McAllister, într-o conferinţă de presă. ..

SPANIA Obligativitatea permisului sanitar pentru acces în localuri şi săli de sport, anulată de vineri în Catalonia

Regiunea spaniolă Catalonia a decis să pună capăt începând de vineri obligativităţii de prezentare a unui and #39; and #39;permis sanitar and #39; and #39; pentru a intra în baruri, restaurante şi săli de sport, considerând această formalitate drept lipsită de eficacitate în faţa contagiozităţii variantei Omicron a noului coronavirus. ..

Olaf Scholz va fi primit de preşedintele Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie

Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de preşedintele SUA, Joe Biden, pe 7 februarie, fiind de aşteptat ca cei doi lideri să discute despre tensiunile actuale dintre Rusia şi Ucraina, a anunţat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. ..

Guvernul a stabilit facilitarea desemnării unor furnizori de servicii de trafic aerian şi la aerodromurile mici

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă, modificarea Legii nr. 190/2012 privind răspunderea furnizorilor de servicii de trafic aerian, stabilind astfel facilitarea desemnării unor furnizori de servicii de trafic aerian şi la aerodromurile mici, pe care sunt operate aeronave cu mase maxime la decolare mici şi unde astfel de servicii, de trafic aerian, nu sunt furnizate în prezent. ..

Moderna anunţă începerea testelor clinice pentru un vaccin împotriva HIV pe bază de ARN mesager

Primele doze ale unui vaccin împotriva virusului HIV bazat pe tehnologia ARN mesager au fost administrate oamenilor, au anunţat astăzi compania americană de biotehnologie Moderna şi organizaţia International AIDS Vaccine Initiative. ..

ECDC: Dozele de rapel ar putea reduce cu până la 800.000 numărul de spitalizări din cauza COVID în Europa

Dozele de rapel ar putea reduce viitoarele spitalizări din cauza COVID-19 în Europa cu cel puţin jumătate de milion, a estimat astăzi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), în condiţiile în care varianta Omicron de coronavirus se răspândeşte într-un ritm fără precedent. ..

EMA a aprobat medicamentul anti-Covid de la Pfizer

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat astăzi că a aprobat pastila anti-Covid produsă de Pfizer şi care devine primul medicament antiviral administrat pe cale orală autorizat în Uniunea Europeană. ..

MINISTRUL MEDIULUI: 'În ţară există, conform specialiştilor, peste 4.000 de exemplare de urs'

Ţara noastră are în prezent peste 4.000 de exemplare de urs, acest număr fiind avansat de specialişti, a declarat astăzi, la Braşov, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, care a menţionat că în lunile următoare se va face o evaluare privind populaţia de urs, potrivit Agerpres. ..

Premierul Croaţiei consideră scandaloase şi ruşinoase declaraţiile preşedintelui care a acuzat SUA şi UE pentru criza ruso-ucraineană

Premierul croat Andrej Plenkovic a calificat astăzi drept ruşinoase şi scandaloase recentele declaraţii ale preşedintelui ţării, Zoran Milanovic, care a acuzat SUA şi UE că sunt responsabile pentru criza dintre Rusia şi Ucraina, ţară pe care şeful statului croat a descris-o ca fiind una dintre cele mai corupte din lume şi s-a împotrivit unei eventuale aderări a ei la NATO. ..

SORIN GRINDEANU: 'Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani'

Executivul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău-Focşani, proiect în valoare de 7,26 miliarde lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres. ..

Confruntări armate la frontiera dintre Tadjikistan şi Kârgâzstan

Unităţi ale poliţiilor de frontieră ale Kârgâzstanului şi Tadjikistanului erau angajate joi seara în lupte armate într-o zonă sensibilă unde cele două ţări s-au mai confruntat în primăvara trecută, luptele de atunci soldându-se cu zeci de morţi. ..

DAN CARBUNARU: and #39; and #39;Guvernul a aprobat mai multe măsuri în domeniul accizelor, cu impact pozitiv asupra IMM-urilor and #39; and #39;

Guvernul a aprobat mai multe măsuri în domeniul accizelor, cu impact pozitiv asupra IMM-urilor, precum şi scutirea de la plata accizelor pentru alcoolul etilic din fructe în limita a 50 de litri anual, realizat şi consumat de o persoană fizică, membrii familiei sau de către musafiri, modificând, printr-o ordonanţă, Legea 227/2015 privind Codul fiscal. ..

IN PRIMUL AN DE ACTIVITATE Centrul Aspera a realizat mii de ore de terapie pentru copiii cu nevoi speciale

Centrul ASPERA, un proiect unic în România care transformă vieţile familiilor copiilor cu nevoi speciale, aniversează, în luna ianuarie, un an de funcţionare în Bucureşti, dar şi rezultatele care constau în inovaţii în procesul terapeutic, precum şi în modul în care sprijină segmentul copiilor cu autism şi familiile acestora, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. ..

LUCIAN BODE: 'Mi-a venit factura la energie de 1700 de lei pe decembrie'

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi după şedinţa de guvern, că pe luna decembrie a primit facturi la energie electrică şi gaze naturale de aproximativ 1700 de lei şi, având în vedere că stă în chirie la un proprietar persoană juridică, nu speră să beneficieze de o compensare, potrivit Digi24. ..

LUCIAN BODE: 'Cine confundă pensiile militare cu pensiile speciale face o greşeală'

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că cei care confundă pensiile militare cu pensiile speciale fac o greşeală, dar este de acord cu discuţie şi în legătură cu pensiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, pentru că 'presiunea pe buget este, într-adevăr, mare', potrivit Agerpres. ..

VIRGIL POPESCU: 'Complexul Energetic Oltenia aplică pentru finanţarea din bugetul Fondului pentru modernizarea a două proiecte importante'

Complexul Energetic Oltenia a depus astăzi aplicaţie pentru finanţarea din bugetul Fondului pentru modernizarea a două proiecte importante, a anunţat ministrul energiei, Virgil Popescu printr-o postare pe pagina sa de Facebook. ..

ALEXANDRU RAFILA: '50.000 de cutii de Molnupiravir pentru pacienţii cu COVID-19 vor ajunge luni în ţară'

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că astăzi vor ajunge în ţară 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicament inovativ antiviral, care se administrează pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, potrivit Agerpres. ..

ALEXANDRU RAFILA: and #39; and #39;Centrele de testare pentru COVID-19 vor funcţiona doar în weekend and #39; and #39;

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, începând de săptămâna viitoare, centrele de recoltare a probelor pentru testele COVID-19 din Bucureşti vor funcţiona doar în weekend, menţionând că în timpul săptămânii testarea se poate face în cabinetele medicilor de familie. ..