Știri din Wall-Street

Ultimele titluri

Top 5 destinații exotice pentru mini-vacanța de 1 Decembrie

Vacanța de 1 Decembrie se apropie cu pași grăbiți, iar dacă încă nu ai decis unde să mergi, îți propunem 5 destinații de vis. Pachetele turistice pentru destinațiile menționate în articol au prețuri cuprinse între 800 și 3.700 euro. ..

SUA trimit un nou ajutor către Ucraina - totalul a ajuns la aproape 18 miliarde de dolari

Statele Unite au anunţat o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare totală de circa 275 milioane de dolari, care va cuprinde pentru prima dată antene de satelit din rezervele armatei americane, informează AFP, citată de Agerpres. ..

Rușii au încheiat cu mobilizarea a 300.000 de ruși - o parte au fost deja trimiși în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunţat încheierea mobilizării parţiale decretate pe 21 septembrie de preşedintele Vladimir Putin pentru consolidarea armatei ruse în campania militară împotriva Ucrainei, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agepres. ..

BCE afirmă că lupta cu inflația nu s-a încheiat și ar putea lua noi decizii dure

Banca Centrală Europeană (BCE) trebuie să adopte şi alte acţiuni ferme pentru a combate o inflaţie record, chiar dacă a recurs la două majorări istorice de dobândă de câte 75 de puncte de bază fiecare, au declarat mai mulţi oficiali care reprezintă... ..

Banner uriaș cu Putin într-un sac de morgă, afișat pe sediul Ministerului de Interne din Praga

Cehii au afișat pe clădirea Ministerului de Interne un banner uriaș în care președintele rus, Vladimir Putin, este reprezentat într-un sac de morgă, încadrat de steagurile Ucrainei și Cehiei. ..

Clujul primește 7 miliarde de lei de la Guvern pentru Centura Metropolitană

Guvernul a aprobat o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii "Drum Transregio Feleac TR 35, Etapa I - Centura Metropolitană TR 35 şi Drumuri de Legătură", judeţul Cluj, relatează Agerpres. ..

După ce a fost dependentă de ruși, Germania se reorientează spre chinezi. Cancelarul Scholz vrea să le dea o parte din portul Hamburg

Șeful guvernului de la Berlin a ajuns să fie contestat și de proprii săi susținători pentru susținerea unui proiect care le-ar lăsa chinezilor o participație importantă la un terminal din portul Hamburg. ..

Trecerea la ora de iarnă: Cum o să fie afectat programul trenurilor

CFR Călători informează că începând din 30 octombrie 2022, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 04:00 (4 AM) devenind ora 03:00 (3 AM), conform CFR Călători . ..

Cum vor evolua prețurile și economia lunile următoare: estimările Comisiei Naţionale de Prognoză

Indicele preţurilor de consum se va menţine peste 15% la sfârşitul anului, respectiv 15,2%, urmând să scadă la 8% în 2023 şi la 3,7% în 2024, potrivit Prognozei pe termen mediu 2022-2026, varianta de toamnă, publicată de Comisia Naţională de Prognoză... ..

Euro 7: Marii producători spun că noile norme trebuie abandonate

Noile norme de poluare Euro 7 pentru automobile cu motoare pe benzină și disel ar trebui să intre în vigoare peste doar trei ani, dar marile nume din domeniu cer o altă abordare și spun că reglementările prezentate sunt „o pierdere de timp”. ..

Caravana Plata cu PET: Bucureștenii pot cumpăra fructe și legume cu ambalaje

Campania „Plata cu PET” revine în capitală pentru a doua oară toamna aceasta. Timp de 5 zile, caravana staționează în București și te așteaptă să plătești cu PET-uri, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă pentru produse de la producătorii locali. ..

Reguli noi pentru muncitorii străini. Ce trebuie să știe angajatorii care aduc forță de muncă din străinătate

Guvernul a răspuns solicitărilor primite din partea mediului de afaceri privind accesul cetățenilor străini pe piața forței de muncă din România și în ședința de astăzi a completat legislația specifică pentru a stabili condițiile în care lucrătorii... ..

Sfaturi ANPC de Black Friday 2022: La ce trebuie să fie atenți românii

Ediția de Black Friday din acest a început mai devreme și se întinde pe o perioadă de circa o lună pentru cea mai mare parte dintre retaileri . Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), le... ..

Trei operatori de telecomunicaţii candidează pentru alocarea de frecvenţe 5G

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a primit, până la data-limită trei candidaturi de participare pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz, notează Agerpres.... ..

ANOFM: Rata șomajului a ajuns la 2,88% în septembrie 2022

La sfârşitul lunii septembrie 2022, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,88%, mai mare decât rata şomajului recalculată pentru luna anterioară cu 0,02 pp şi mai mică cu 0,03 pp decât cea din luna septembrie a anului 2021, potrivit... ..

Ministrul Economiei: Avem un război la graniţă, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă

Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională şi, în acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă, a postat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Florin... ..

Caffè Vergnano, brandul cu o istorie de 140 de ani care luptă pentru emanciparea femeii

Brandul de cafea Vergnano este unul de care nu mulți români au auzit, deși în anul 2021 compania a intrat într-un parteneriat strategic cu Coca-Cola HBC pentru distribuția exclusivă a Caffé Vergnano în teritoriile din afara Italiei. Cafeaua Vergnano... ..

Zelenski: Să auzi imnul inamicului pe pământul nostru este mai înfricoşător decât rachetele

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, stând afară, în întuneric, lângă epava unei drone doborâte, că numeroasele atacuri ruse asupra centralelor electrice nu vor frânge spiritul ucrainenilor, informează Reuters, preluat de Agerpres. ..

Niculescu: Degeaba producem mai multă energie dacă nu avem capacitatea să o transportăm

Soluţia sănătoasă pentru a trece de această criză o reprezintă investiţiile, iar sumele disponibile în noi capacităţi de producere de energie electrică din fotovoltaic şi eolian se ridică la 457 milioane de euro, a declarat secretarul de stat în... ..

Sondaj: 4 din 10 angajați își doresc jobul doar pentru bani. Până unde merg românii cu minciuna ca să obțină un loc de muncă

Emoțiile de dinaintea unui interviu de angajare și dorința de a face o primă impresie bună unui potențial angajator îi fac pe candidați să ascundă anumite lucruri privind studiile avute, experiența profesională anterioară și nu numai. Mai mult de... ..