Știri din Wall-Street

Ultimele titluri

Unii închid sedii, alții deschid: Gigantul american Amazon deschide un studio de jocuri în București

Gigantul american Amazon va deschide în București un studio de dezvoltare de jocuri în care se va lucra la actualele proiecte, dar și la cele pe care compania are în plan să le inițieze. Amazon urmează să angajeze și persoane noi pentru noul sediu din... ..

Comisia juridică propune tăierea cu 50% a indemnizaţiei lui Dan Vîlceanu, din cauza incidentului din Parlament

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis să propună Biroului Permanent sancţionarea deputatului neafiliat Dan Vîlceanu, care l-a agresat fizic pe liberalul Florin Roman, cu tăierea indemnizaţiei cu 50% timp de 6 luni şi diminuarea la 10 secunde a... ..

Studiu: Stresul a devenit al doilea „job” pentru femei. Se simte epuizarea și la locul de muncă și acasă

Jumătate dintre femeile care lucrează se confruntă cu un nivel de stres mai mare decât în urmă cu un an, iar o pondere similară (49%, în creștere față de 2023) declară că angajatorii nu le susțin în eforturile de a-și echilibra raportul dintre... ..

Românii care au făcut din fotbal artă joacă și pe Lipscani, la Art Safari, din 23 mai

Generația de Aur a fotbalului românesc va fi celebrată la Art Safari printr-o expoziție temporară, în perioada 23 mai și 2 iunie, în contextul finalei de adio pe care jucătorii din acea generație de excepție o vor juca în fața unui stadion plin de... ..

4 măsuri strategice care te ajută să reduci risipa alimentară din restaurantul tău

Antreprenorii care dețin un restaurant știu cât de multe aspecte trebuie luate în considerare pentru ca acest business să rămână profitabil. Crearea unui meniu, aprovizionarea cu ingrediente și găsirea unor furnizori de încredere sunt doar câteva... ..

4 sfaturi de urmat atunci când vrei să cumperi o mașină second-hand

Dacă ești în procesul de a-ți achiziționa o mașină second-hand, probabil că cea mai mare parte a timpului tău o petreci căutând modele de mașini sau comparând oferte. Ce-i drept, achiziția unei mașini reprezintă o investiție majoră. În afară de costul... ..

tbi bank, banca cu unele dintre cele mai bune depozite de pe piață, și-a crescut profitul cu 40% în primele luni ale anului față de T1 2023

tbi bank a obținut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, arată rezultatele financiare consolidate neauditate - cu aproape 40% mai mult decât profitul de 8,2 milioane de euro raportat în aceeași perioadă a anului trecut. ..

Leoo Dumitru, Apio: de la bucătăria de acasă și rețetele pentru un milion de români, la propriul restaurant

Unele visuri sunt duse la școli prestigioase de bucătari, altele se nasc printr-o altfel de trudă. Cea a experimentării pe social media. Acesta este și cazul lui Leoo Dumitru, un tânăr de 23 de ani, care a început să publice rețete pe TikTok și... ..

Portul din Constanța va avea un nou depozit destinat exclusiv cerealelor ucrainene

Portul Constanţa va echipa o dană (n.red: depozit pentru depozitarea mărfurilor într-un port) suplimentară pentru transbordarea cerealelor ucrainene, a informat compania Ukrainian Danube Shipping Company (UDP) într-un mesaj postat pe contul său de... ..

Uniunea Europeană vrea să aibă cea mai dură lege din lume privind Inteligența Artificială

Statele membre ale Uniunii Europene au susţinut acordul politic din decembrie anul trecut privind reglementarea inteligenţei artificiale (AI), iar noua legislaţie va intra în vigoare luna viitoare, transmite Reuters, preluat de Agerpres. ..

Proiect de lege: Clădirile istorice ar putea scăpa de impozite pe perioada renovării

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede scutirea de impozite şi taxe, începând cu 2025, a clădirilor clasate ca monument istoric, de arhitectură sau arheologic pe perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare a lor,... ..

Donald Trump, în favoarea criptomonedelor pentru a convinge mai mulți tineri să îl voteze

Atitudinea favorabilă a lui Donald Trump față de industria criptomonedelor și discursurile de promovare a unor politici avantajoase pentru activele digitale ar putea reprezenta o mutare interesantă cu care fostul președinte vrea să câștige un al doilea... ..

Finanțele recunosc: anul acesta, „pomenile electorale” vor pune presiune pe buget

Deficitul bugetar pentru anul 2024, conform Legii bugetului de stat, este 5%, însă, fiind un an electoral, atât la nivel european, dar mai ales la nivelul României, presiunea pe cheltuieli este una foarte mare, a declarat, secretarul de stat în... ..

Românii vor putea merge în Turcia doar cu buletinul din această vară

Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de pașaport ca să călătorească în Turcia. Astăzi, în Monitorul Oficial al Turciei, a apărut o nouă lege prin care românilor li se vor permite accesul în țară pe baza cărții naționale de identitate. ..

Bucureștiul ar putea atrage investiții de 3,5 miliarde euro dacă autoritățile ar realiza acest proiect de infrastructură

Demararea proiectului de prelungire a magistralei 4 de metrou Străulești-Gara de Nord, până la Gara CFR Progresul, din zona Jilava, va genera noi oportunități de dezvoltare în sudul Bucurestiului, se arată într-o analiză a companiei de servicii... ..

Un nou tren te poartă în trei țări din Europa, printre care și Italia, în doar două ore: ce orașe poți vizita

Compania feroviară de stat din Slovenia a lansat o rută de care poți profita pentru a vizita trei țări europene într-o escapadă de weekend. ..

Asigurare pentru firmă, direct în aplicația bancară: BCR lansează asigurări 100% online în aplicație

Banca Comercială Română clansează George Smart Protect, primul produs de asigurare pentru clienții microîntreprinderi și PFA, oferit împreună cu OMNIASIG Vienna Insurance Group. George Smart Protect poate fi achiziționat 100% online, din Magazinul George. ..

Oltenii vor avea parte de pui american. Primul Popeyes lansat în Craiova

La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant din România, americanii de la Popeyes lansează primul restaurant din Oltenia, în Craiova. Deschiderea oficială va avea loc luna viitoare, în zona food-court din cadrul ElectroPutere Mall ..

Spectacolul Lord of the Dance 2024 este Sold Out

Ediția cu numărul 26 a celebrului spectacol de dans irlandez, Lord of the Dance, este sold out. Spectacolul are loc marti, 21 mai, la Sala Palatului, sub conceptul „Lifetime of Standing Ovations”. Se anunță un show vibrant unic, așa cum de altfel sunt... ..

Vremea se schimbă în țară: Cod galben de vânt şi ploi în toată România

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi însemnate de precipitaţii, valabile în primă fază până miercuri dimineaţa în nouă judeţe din Oltenia şi... ..