Știri din Formula AS

Ultimele titluri

MELANIA MEDELEANU: „Norocul meu nu ține doar de alinierea planetelor”

<p>&#8211; Ne-a fermecat ani de zile, pe micul ecran, cu frumusețea ei de­li­cată și mereu zâmbitoare. Apoi s-a dedicat facerilor de bine, dove­dind, de data aceasta, frumuseți sufletești. Melania transformă la­crimile în bucurie. Binele altora este și astăzi țelul vieții ei. Și Radu, băiatul ei, căruia îi citește în fiecare seară povești &#8211; &#8222;Iubirea maternă&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

MIHAI GOȚIU (Jurnalist de mediu): „Avem cel mai ambițios plan al țărilor europene de după cel de-al doilea război mondial: «Pactul Verde». Depinde doar de noi să construim o Românie sănătoasă pentru copiii și nepoții noștri”

<p>Mihai Goțiu este un luptător pentru apă­ra­rea mediului. A reușit să se impună în li­nia întâi a salvării Roșiei Montane, iar după experiența de patru ani în Senat, a înaintat so­licitarea de a fi numit șeful Gărzii de Mediu. Ținând cont de experința acumulată, l-am rugat să facă o trecere în revistă a celor mai&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Coronavirusul și depresia

<p>&#8211; Depresiile se află în topul bolilor psihice. Sunt ele agra­vate de pandemie? Și dacă da, ce înseamnă asta exact? &#8211; &#8222;Pandemia provoacă depresii numai la oamenii care au deja un fond depresiv&#8221; * Urmează după coronavirus o &#8222;epidemie&#8221; de depresie? – Coronavirusul ne stresează pe toți. Mulți se tem pentru sănătatea lor, sunt iritați&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Mulțumesc că am scăpat de Covid”

<p>Am scăpat de Covid, deși medicii au spus că voi muri. Mama mea este o cititoare a revistei &#8222;Formula AS&#8221; și a citit un interviu luat doamnei Spânu Elena, de la cabinetul &#8222;Lacrima naturii&#8221;, în care era vorba despre cum putem preveni infectarea cu Covid. Atunci nu am luat în calcul pericolul, dar mai târziu,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Prinț

<p>Pe la 29 de ani, o suferință s-a abătut peste anii tinereții mele. Stăteam în pat, nu pu­team să ies afară, o frică imensă îmi cu­prindea mintea și corpul. Să vă povestesc cine a reușit să-mi redea încrederea, să mă readucă la viață! Într-o după-amiază de toamnă, sora mea s-a întors de la facultate însoțită&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

TIA ȘERBĂNESCU: “Iohannis, Orban, Cioloș, Barna, Kelemen: cum se va descurca Cîțu cu toți pe capul lui? Asta e întrebarea!”

<p>Analiza politică a lunii DECEMBRIE “La noi, toate coalițiile s-au terminat cu certuri, cu ură, cu trădări” – Ultima lună a anului trecut a debutat cu ale­gerile parlamentare și s-a terminat cu formarea, nu fără frământări, a unui nou guvern, sub con­ducerea lui Florin Cîțu. Partidul de pe primul loc, PSD, a trecut în opoziție, PNL,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Zvonistica anti-vaccin

<p>Trăim zilele conspiraționiștilor și ale antivacciniștilor. Oameni, de regulă, destul de instruiți, sau cel puțin mo­dești cunoscători de medicină, ca să nu mai vorbesc de clevetitorii de la colț de stradă, sperie lumea simplă, de la sate și orașe, cu imagini înfricoșătoare. Nu intrăm în de­taliile tehnice și genetice ale noilor vaccinuri, nu co­mentăm modalitățile&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Guvernul Cîțu – cursă contra-cronomentru

<p>A devenit o obișnuință ca, la fiecare schimbare de ciclu guvernamental, să primim raportul “grelei moșteniri”. Au început și acum, mai cu seamă miniștrii din zona USR-PLUS, să se mire de ce au găsit. Si­gur, un pic de transparență nu strică într-o demo­cra­ție, mai ales când (caz des­coperit de Claudiu Nă­sui la Ministerul Econo­miei) e&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CEAPA – lăcrimăm când o „dezbrăcăm”…

<p>&#8211; Care gospodină nu are ceapă în cămară? Are calități medicinale uluitoare și înlocuiește o pungă de medicamente &#8211; * Pentru îmbunătățirea auzului, înainte de cul­care se încălzește o bucățică de ceapă, se introduce adânc în ureche, învelită în tifon, și se scoate abia dimineața. Ziua, picurați în nas, de 3 ori, câte 3 pi­cături&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Apa de viață lungă

<p>• Când se apropie iarna, apa e dată uitării. Locul ei e luat de băuturile sărbătorilor, care țin fruntea mesei. Greșeală de neier­tat! Pe lângă faptul că este indispensabilă sănătății, ea poate fi transformată și în &#8222;leac&#8221;. Ați citit bine. Apa vindecă boli • Aportul de lichide este indispensabil vieții. Iar cea mai sănătoasă și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Politică și fotbal

<p>Se spune că la politică și la fotbal se pri­cepe tot românul. Vezi asta la un simplu tur de telecomandă al canalelor TV: fiecare post de știri, la care se trăncănește savant despre situația la zi din țară și din lume, e dublat de un post specializat în sport, unde, la fel, trei-patru analiști vorbesc&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Rețete cu pâine

<p>&#8222;Fără pâine!&#8221;, sună prima res­tricție cu care începe orice regim de slăbit. Iar acesta e motivul pentru care adesea el nu poate fi dus până la sfârșit. Foa­mea de câine e mai puternică. De aceea, e mai bine să includeți pâinea ca un fel de mâncare în dieta pe care o țineți, renunțând la modul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Remedii naturale contra gripei

<p>PLANTE MEDICINALE Tinctura de fructe de soc – sucul de fructe de soc con­servat în alcool (adică tinc­tura) are o acțiune anti­virală uimitor de puternică. Dacă vreți să pre­veniți gripa, faceți în timpul epidemiei o cură de două săptămâni cu tinctură de fruc­te de soc, din care să luați 3-6 linguri pe zi (fiecare doză&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Din viața părintelui ARSENIE BOCA – Pictor la Schitul Maicilor din București

<p>– Interviu cu pr. IOAN COVERCĂ – &#8211; În biografia părintelui Arsenie Boca sunt câteva momente funda­men­tale, despre care s-a vorbit și s-a scris foarte mult: existența lui ca mo­nah și duhovnic la mânăstirile Sâmbăta de Sus și Prislop, detenția la Canal, biserica Drăgănescu, pe care a pictat-o în interior, și ultimii ani ai vieții,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CIPRIAN GĂLUȘCĂ (Coordonator pentru Păduri și Biodiversitate, „Greenpeace-România”): „Răul e la Ministerul Mediului. Acolo e blocată treaba”

<p>&#8222;Autoritățile nu au rezolvat nimic din ce am cerut&#8221; – Exact în urmă cu un an, la mijloc de no­iem­brie, ai coordonat una dintre cele mai mari ma­ni­­festații ecologice din ultima vreme, &#8222;Marșul pen­­­tru Păduri&#8221; de la București. A avut vreun ecou? S-a schimbat ceva în bine pentru soarta pă­durilor românești? – Din păcate, singurul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

MOȘ COSTAN – Înțeleptul din vârful dealului

<p>– Poveste despre un om fericit – &#8222;Eu mă numesc Moisa Constantin, mi-s huțul de la Ciumârna, și lumea mă strigă badea Costan. Am vârsta de 80 de ani și trăiesc pe dealul aista de când mă știu. Nevasta mi-o murit de vreo trei ani și io mi-s singur amu. Am o văcuță și un&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ILEANA TELEMBICI (cercetător chimist): „Marele secret al produselor stupului este că ne ajută să ne regăsim energia și optimismul”

<p>D-na Ileana Telembici este creatoarea a peste o sută de produse fito-apicole, între care se află și Mierea albastră, des­pre care s-a scris repetat în Formula AS. Cu o vita­litate de invidiat, la cei 75 de ani ai săi, pasio­nata chimistă pare să fi descoperit multe din secretele sănătății și tinereții, pe care le-a transpus&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dieta cu brânză și cartofi

<p>• Se bazează pe cartofi şi brânză de vaci, alimente sănătoase şi la îndemâna tuturor, și vă ajută să slăbiţi uşor • Brânza de vaci conţine proteine de calitate superioară, absolut nece­sare într-un regim de slăbi­re, pentru păstrarea masei musculare. Alegeți brânză de vaci cu un conținut scă­zut de grăsime, de 0,2 &#8211; 0,8 la&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ADRIAN PĂUN: „Arhitectura unui popor este unul dintre cele mai puternice elemente identitare. Încorporează valorile culturale, religioase și istorice, care ne fac unici în această lume”

<p>Nu e tocmai ușor să-ți faci un nume în zona atât de specială a arhitecturii de azi, o meserie aflată în mare ascen­siune. Dar Adrian Păun se numără printre cei care au reușit. Inspirat de frumusețea caselor românești tradiționale, nu le-a preluat doar forma, ci și duhul, faptul că în ele sălăsluiește și Dumnezeu. Preferința&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Țăranii și închiderea piețelor: „Vă afectează hotărârea guvernului de a închide piețele și târgurile țărănești?”

<p>Dionisie Nedelea, 58 de ani: &#8222;E pandemie pentru toți, nu doar pentru amărâții de țărani din piețe&#8221; (Un bărbat solid, roșu în obraji, energic. În timp ce vorbește, răstoarnă niște saci de cartofi ca și cum ar întoarce o pernă.) &#8222;Îți spun sincer: sunt negru de supărare! De mult n-am mai avut sentimentul ăsta de nedreptate!&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..