Știri din Formula AS

Ultimele titluri

ZODIACUL LUNII IUNIE

<p>BERBEC 21 martie – 20 aprilie Energie din belșug Încă din Aprilie, v-ați simțit animați de o energie de care unii dintre dvs. nu au mai dispus de 14 ani. Problema e că energia este acolo, dar ce să faceți cu ea? Din punctul acesta de vedere, Saturn, care se alătură lui Neptun, aflat în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Soarele zeilor – MUȘEȚELUL

<p>• O miniatură de margaretă, cu o putere de vindecare gigantică • &#8222;Mușat&#8221;, în vechea limbă ro­mână, înseam­nă &#8222;fru­mos&#8221;. Mușețel nu poate însemna altceva decât &#8222;frumușel&#8221;. Și cum se întâmplă în­totdeauna, strămoșii noștri au ni­merit-o și de data aceas­ta, potrivind de minune un nume de alint cu una dintre cele mai fru­moase și gingașe plante din&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

INTESTINE SĂNĂTOASE

<p>• Ce sunt prebioticele, probioticele și postbioticele? • • Intestinul este esențial pentru starea noastră de bine – și iubește bacteriile. Însă doar cu condiția să fie cele potrivite • Bacteriile din intestinul nostru au cu ade­vă­rat o mulțime de talente, deoarece an­trenează sistemul imunitar, ne ajută să avem o digestie bună, ne reglează greutatea&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

GLANDA TIROIDĂ

<p>• Noi abordări terapeutice • • Adesea, fabrica noastră de hormoni nu funcționează așa cum ar trebui. Iată ce ajută în cazul disfuncțiilor tiroidiene și cum au evoluat abordările terapeutice, câștigând în pre­cauție • De ce simt mereu această stare de epui­zare? De ce iau în greutate, deși mănânc puțin? Și de unde vine această&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vedetele verzi ale imunității

<p>• Vorbim mereu despre imu­ni­tate, despre cât de bine ne susține ea sănătatea, dar nu prea știm cum să ne-o procurăm. Din câte sfaturi există, cele mai sigure sunt cele verzi, din rezervele ex­traordinare de ener­gie ale naturii, concentrate în fructe, în plante și-n rădăcinile lor. Dacă adăugăm și miile de ani în care au&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

DAN DINU (director artistic „Lynx Festival”): „Români, americani, japonezi, toți avem o singură casă: PĂMÂNTUL”

<p>O nebunie frumoasă – &#8222;Lynx Festival&#8221; este dedicat exclusiv fotografiei şi filmului documentar de natură, iar anul acesta a ajuns la a treia ediţie, ce va avea loc între 4-9 Iunie, la Braşov. Ce te mână în luptă? România este, din păcate, o țară cu mari probleme în gestionarea inteligentă a provocărilor legate de mediul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Poteca raiului – TILIȘCA

<p>Într-unul dintre cele mai vechi sate din Mărgi­nimea Sibiului, Tilișca, Babu Ionică stă la răscruce de drumuri, în dunga râului. E trecut de amiază, soarele de primăvară încălzește blând. Babu privește când în susul drumului, când în jos. Câte-un consătean care trece pe uliță îl salută, și el răspunde molcom. Privește râul. Privește cerul, apoi&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un supermotan – Țițe

<p>În urmă cu cinci ani, bunicul meu a rămas singur. Bunica a plecat din această viață, după o suferință grea și îndelungată. Acum, bunelul meu locuiește în căsuța albă de la poalele munților, unde apa Dâmboviței aleargă înspumată la vale. Tot aici îmi petrec și eu vacanțele și mă simt minunat. Ca să mai scape&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sănătate cu flori de SALCÂM

<p>E marca de parfum a lunii Mai. Ultima mi­reasmă de primă­vară, înainte de explozia teiu­lui, care anunță sosirea verii. Copac &#8222;sudist&#8221;, prezent mai ales în Oltenia și Do­bro­gea, unde a și poposit pentru prima dată în Ro­mânia, adus târziu, în secolul XIX, ca arbore de protec­ție pen­tru fixarea nisipurilor din zona Dunării, sal­câmul și-a depă­șit&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

IONUȚ STĂNUȘOIU (comuna Ghiroda, jud. Timiș, a cincea cea mai bogată din România): „Cred că vârsta mea a fost un mare avantaj”

<p>Comuna Ghiroda din județul Timiș e aproape lipită de municipiul Timișoara. Cu toate acestea, nu e, cum ar fi de așteptat, o localitate-dormitor, asemenea multora dintre suratele ei, amplasate în imediata proximitate a unor orașe mari. Chiar dacă a fost o perioadă în care și aici lucrurile păreau să stagneze, din 2016 încoace au luat&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

DANA BURLACU VISTERNICU – Prăjiturici și altele, de la Iași

<p>Români care au reușit   • Trăiește în Iași. Pe blogul ei de pe internet, prajituricisialtele.ro, Dana își împărtășește nu doar rețetele de mâncare, ci și pățaniile din timpul gătitului, mai ales în cazurile în care și-a pus la lucru creativitatea, abătându-se, pe ici, pe colo, de la rețeta inițială • Absolventă de Geografie, pasionată de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Apiterapia contra insomniei

<p>Insomnia apare atunci când somnul nu vine la timp, nu ține cât trebuie sau nu-și înde­plinește scopul: odihna reală a corpului și a minții. Nu vorbim despre o simplă noapte agitată, ci despre dificultăți repetate în a adormi, cu treziri frecvente în timpul nopții, care ne afectează grav gândirea și emoțiile.    Un procent imens&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIACUL LUNII MAI

<p>• Luna Mai poartă în ea energia lucrurilor aflate la început, datorită numeroaselor planete care îi traversează cerul. Cea mai rapidă dintre ele, Mercur, ne secondează dacă avem de negociat sau de semnat acte privitoare la inițiative noi. Micul benefic Venus străbate zodia întreaga lună, favorizând începuturi romantice, exprimarea artistică și ocazii financiare. Soarele, Mercur&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ILIE BOLOJAN (Președintele interimar al României): „România are un potențial mare, care nu e exploatat. Îmbunătățirea calității guvernării ar elibera niște energii pe care nici nu le bănuim”

<p>Palatul Cotroceni, vineri, 25 Aprilie, puțin înainte de ora 17. Dincolo de poarta intrării principale o grămadă de copii își fac fotografii cu soldații de gardă, perechi de tineri se plimbă de mână ca-n parc, în vreme de grupuri de oameni se îndreaptă spre Biserica Palatului. Ai zice că e un loc de recreere al&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mândra

<p>Într-o dimineață cu rouă pe tran­dafiri, am ieșit afară să salut stră­lucirea soarelui. În liniștea patriarhală a dimineților de vară, am auzit un foșnet abia perceptibil. Am căutat sub frunzele mari de bostan cu flori portocalii și am găsit un pui de cioară (sau corb) căzut din cui­bul așezat între crengile unui copac din apropiere.&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mugurii copacilor

<p>• Primele leacuri ce trebuie adunate primăvara sunt lăs­tarii și mugurii. Energia lor biruie o mulțime de boli • Primăvara, natura reînvie cu o energie ex­plozivă, care se trans­for­mă în sănătate. Cir­cuitele clorofilei se reactivează, iar substan­țele active din plante sunt ca aurul pur. Re­venind la tradiție, să ne amintim că ciobanii noștri, când urcau&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Comorile pădurii

<p>• Nicăieri altundeva nu ne refacem mai bine decât în natură. În timpul unei plimbări prin pădure, absorbim substanțele vindecătoare ale copacilor prin căile respiratorii și piele. Cercetătorii japonezi au descoperit că oamenii au mai multe celule imunitare după ce și-au petrecut o vreme în pădure. Aceasta ne stimulează sistemul imunitar și, pe termen lung,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sucurile de spanac și de urzică

<p>– Alte întrebuințări medicale – Tratamente cu suc de spanac • Întăritor în regimul alimentar al copiilor, bătrânilor și convalescen­ților: se bea un pahar de suc pe zi, înainte de masa principală. Dacă pro­voacă inapetență sau o stare de grea­ță, se iau 1-2 felii de grapefruit sau lămâie. • Depresii fizice și nervoase: se bea&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La braț cu DIABETUL

<p>• Diabetul nu trebuie neapărat să ne întoarcă viața pe dos. Tot ce avem de făcut pentru a evita acest scenariu este să ne schimbăm puțin modul de gândire – mai ales în privința obi­ceiurilor de zi cu zi. Terapiile moder­ne reprezintă o oază de speranță • Statisticile arată că diabetul este pe cale să&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Antrenament permanent pentru sistemul imunitar

<p>• Grija pentru sistemul imunitar nu cunoaște anotimpuri. Ea trebuie să continue și primăvara. Miliarde de celule luptă neîncetat pentru a ne menține sănătatea. Pentru a le asi­gu­ra succesul, le putem ajuta cu măsuri de o simplitate ui­mitoare • Unii oameni contractează câte o răceală chiar și dacă cineva tușește pe partea cealaltă a străzii.&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..