Știri din Formula AS

Ultimele titluri

A apărut Asul Verde pe luna DECEMBRIE!

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

MIRCEA THEODOR BRAIȚI (Primar PNL al comunei Buteni, jud. Arad): „Vă așteptăm la Târgul de Crăciun din comuna noastră”

<p>PRIMARII NOȘTRI Sunt tineri, ambițioși, școliți, au deja pro­pria afacere sau o carieră împlinită în domeniul ales: tânăra generație de primari ai României arată promițător. Aflați la conducerea satelor noastre, locuri în care au ales să se întoarcă și să trăiască, le scot din &#8222;încremenirea în proiect&#8221;, mutându-le pe șina progresului: rețele de apă și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Noutăți despre DIABET

<p>&#8211; Diabetul a devenit o afecțiune endemică. Pentru anul 2035, &#8222;Atlasul diabetului&#8221; prognozează 592 milioane de persoane afectate la nivel mondial. În decursul unui an, boala pune stăpânire pe încă 12 oameni din 1000, ceea ce înseamnă că se înregistrează peste 600.000 de cazuri noi. Iar mulți nu-și cunosc gradul personal de risc sau îl&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ce să mâncăm seara ca să nu ne îngrășăm

<p>De când slăbitul a devenit o știin­ță, problema lui stârnește dez­bateri înverșunate, animate de opinii care se bat cap în cap. Grupul cel mai ac­tiv îl reprezintă adepții cinelor ușoare și luate devreme. Lor li se opun nu­tri­ționiștii francezi, care spun că seara se poate mânca orice… Ca întotdeauna, adevărul se află la mijloc. Corpul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Leacuri populare pentru diabet

<p>* Frunze de Pă­pă­die – 6 frunze se spală, se taie mărunt, se a­mes­tecă cu 1/2 lingu­riță de ulei și se con­sumă ca salată, cu o oră înainte de masă. Sau se stoarce sucul din frunze și se bea câte o lingură, la 2 ore după masă. * Frunzele de Afin conțin o sub­stanță, neo­mirtilina,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Răspuns pentru doamna VASILICA A. – Pitești, F. AS nr. 1530: „Ajutați-mi tatăl să scape de chinurile provocate de adenomul de prostată!”

<p>Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net Stimată doamnă, desigur că înțeleg neliniștea dvs. în legătură cu afecțiunea tatălui – adenom de prostată – și voi încerca, în câteva rânduri, să vă familiarizez cu tot ce se poate face pentru a preveni și a trata afecțiunea în sine. Tratamentul convențional în pros­tata&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Portativ autumnal – AURELIAN TEMIȘAN și HORIA BRENCIU

<p>Nefiresc de caldă pentru luna Noiembrie, toamna seamănă cu o vară întârziată: cer albastru ca peruzeaua, soare de aur strălu­citor – un decor ideal pentru ca serbările mu­zicale să se desfășoare nestingherite. Și chiar dacă specta­colele se mută în săli, entuziasmul rămâne la cote maxime. Doi muzicieni foarte populari și în­drăgiți și-au propus să profite&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 18-24 noiembrie

<p>&#8211; Ne vine greu să ne păstrăm obiectivitatea, mai ales de sâmbătă până marți, din pricina conflictului dintre Marte, retrograd în Gemeni, și Neptun, retro­grad în Pești. Tendința e să amestecăm lucrurile, să reacționăm sub imperiul emoțiilor, să încercăm să fugim de realitate. E important să ne asumăm greșe­lile, pentru că oricum nu reușim să&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Urme… sufletești în Albania – KLODI ZOTO (Ospătar): „Eu cred că noi, albanezii și românii, suntem un fel de frați”

<p>Cu toate lipsurile și necazurile ei, care i se trag, unele, încă din vremea Imperiului Otoman, altele din comunism (unul mai sinistru decât al nostru), iar altele din contextul tran­ziției la capitalism, Albania e o țară minunată, cu munți fabu­loși, pe care, cândva, i-au stăpânit vlahii noș­tri, cu lacuri su­perbe și cu 300 de kilo­metri&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 11-17 noiembrie

<p>Semnelor de apă (Rac, Scorpion și Pești) le merge cel mai bine, grație frumoaselor aspecte care unesc planetele din Scorpion – printre care micul benefic Venus – și cele din Pești, unde se distinge ma­rele benefic Jupiter. Apa este un sim­bol atât pentru sentimente, cât și pentru fluxul de bani, nu de­geaba li se mai&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Almanah de toamnă

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A apărut ASUL VERDE numărul din NOIEMBRIE!

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O bubă care doare rău: Schengen

<p>Parlamentul Olandei a votat împotriva ade­rării României la &#8222;spațiul Schengen&#8221;. De­cizia pentru consiliul JAI, din Decembrie, pare a fi deja luată. Toți cei care judecă fără patimă &#8222;po­litica&#8221; româ­neas­că știu că argumentele Olan­dei nu pot fi respinse drept &#8222;interese oneroase&#8221;, &#8222;colo­nialism&#8221; etc. vehiculate de politicienii români. Toa­tă lumea știe că justiția noastră scârțâie, că le­gile&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ares, războinicul cu aripi de înger

<p>Era Sâmbăta Mare, ziua în care gos­podinele pregătesc cele mai alese bucate, iar tot cartierul forfotea pentru a întâmpina evenimentul important din noaptea ce urma: Învierea Domnului. Bărbați, femei și copii, cu toții erau antrenați într-un simț al curățeniei, al ordinii și al frumosului, de parcă în sufletul fiecăruia dintre ei renăștea o boabă de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Agricultura azi: drone și roboți de muls

<p>• Mergem în vacanțe și vedem pe geam o cireadă de văcuțe sau o turmă de oi, pe pășunea verde a dealului, iar la câmpie, un lan de floarea soarelui, galben strălucitor, și ne simțim transportați în vremuri idilice, cu țărani în costume populare, bucurându-se de frumusețea și robustețea traiului de la țară. Ei bine,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 22-28 iulie

<p>Soarele intră vineri în semnul pe care-l guver­nează: cel al Leului. Deoarece această zodie are de-a face cu nevoia de vizibilitate, de mondenitate și de atenție, cel mai bine e să petrecem weekend-ul în lume, socializând. Petrecerile familiale se anunță de asemenea reușite, după cum ne promite Venus în Rac. Mercur în Leu ne ajută&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Nu uitați nici de păr!

<p>&#8211; Vara, frumusețea presu­pune obligatoriu un păr îngri­jit, voluminos și strălucitor. Nu apelați la produse sofisti­cate! Rezolvarea se află aca­să, pe raftul cămării și în fri­gider &#8211; Mască verde cu avocado Acizii grași nesaturați exis­tenți în avocado protejează părul uscat. Ingrediente: 1 avocado, 2 lin­guri ulei de floarea-soarelui, puțină zea­mă de lămâie. Preparare și folosire:&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ganglionii – întrebări și răspunsuri

<p>&#8211; Când ni se umflă un ganglion, ne gândim imediat la o boală gravă. De fapt, inflamația înseamnă un avertisment: cor­pul nostru luptă cu o infecție. Ce avem de făcut? Când trebuie consultat medicul? Iată răspunsul specialiștilor &#8211; Pentru a înțelege mai bine Sistemul limfactic Este compus din vase de care sunt fixați cior­chini de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Furnicile Sfântului Ilie

<p>Era o secetă prelungită. Nu mai plouase de două luni și pămân­tul crăpa de atâta pârjol. Ziua era o zăpușeală cumplită, fiindcă aerul nu se mișca deloc și simțeai că te sufoci. Termometrele arătau +38°C la umbră. Plantele păreau opărite, fructele cădeau zbârcite de pe ramuri și auto­ritățile se văzuseră obligate să pună afișe peste&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vacanță fără probleme – Răul de călătorie

<p>&#8211; Neplăcerile drumului cu ma­șina, pe vapor sau în avion, pot fi atât de mari, încât vacanța devine, pentru mulți dintre noi, un chin. Diagnosticat în multe țări din lume drept boală, răul de călătorie poate fi mai ușor prevenit decât tratat. Iată câteva sfaturi de prim ajutor &#8211; Distragerea atenției Oricine s-a confruntat vreodată&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..