Știri din Formula AS

Ultimele titluri

ZODIAC – Săptămâna 14-20 iunie

<p>Agitația de pe parcursul weekend-ului, oricât de plăcută sse va dovedi, ne îndeamnă, de luni încolo, să ne bucurăm de viață, într-o ma­nieră mai liniștită. Ne simțim bine acasă, ne face plăcere să gătim ceva bun și să depănăm povești cu cei dragi din familie. N-ar fi o idee rea, nici să ne apu­căm de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Așa m-am vindecat de astm bronșic

<p>– Sfaturi de la cititori – Sirop de nuci verzi &#8222;Se spală 25 de nuci verzi de mă­rimea unor măs­line mijlocii (ca pen­tru dul­cea­ță), se dau în clocot un minut și apoi se scot. Se­pa­­rat, în alt vas, se pune 1 kg de mie­re lichidă la fiert (mie­rea, când fier­be, se um­flă, face spu­mă). Când&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

IULIANA BOTEZAN (profesor, cercetător în Științele Documentării, la Universitatea Complutense, din Madrid): „Oricât ai fi de integrat aici, România e capsula de fericire pe care o avem mereu cu noi”

<p>România din Spania &#8222;Dintotdeauna mi-a fost clar că fără să înveți nu faci nimic în viață&#8221; – Înainte să vă mutați în Spania, ați predat și ați făcut cercetare în România, o activitate pe care o continuați și aici, în cadrul celei mai mari universități din Spania, Universitatea Complutense. Cum ați ales Spania? În ce&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Astmul bronșic

<p>&#8211; De la mijlocul primăverii și până vara târziu, po­lenul plantelor, laolaltă cu poluarea, fac milioane de victime. Cele mai frecvente afecțiuni sunt cele res­piratorii, iar dintre acestea, astmul bronșic, care e totodată și cel mai grav. În cele ce urmează, vă oferim cele mai bune remedii naturale împotriva acestei afec­țiuni &#8211; Este o boală&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Restituiri – Sfântul IOAN GUȚU din Basarabia

<p>• Prutul n-a despărțit niciodată credința românilor. Și în Basarabia s-au născut oameni cu mare iubire de Dumnezeu, care astăzi sunt celebrați ca sfinți. Poveștile lor sunt și ale noastre • Părintele Ioan Guțu a fost un soi rar de monah, aproape dispărut astăzi, care a trăit într-o sărăcie deplină, cu sufletul mai deprins cu&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Leagănul” salvator

<p>Povestea pe care v-o spun are ca pro­ta­goniști trei ge­ne­rații de lăstuni. Din mo­men­tul în care au început să-și facă cuibul la fereastra noas­tră de la etajul patru, i-am urmărit cu mult in­teres și simpatie. Dar, ai­do­ma oamenilor, și aceste făp­turi atât de gingașe pot să treacă prin &#8222;în­cercări&#8221; sau si­tuații dificile, chiar de­zas­truoase uneori…&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Pot scăpa de candidoză?” (Răspuns pentru ANDRA – Blaj)

<p>Candidozele sau candidomicozele sunt provo­cate de ciuperci levuriforme, de genul Candida. Sunt întâl­nite și la copii, care fac în timpul alăptării, în colțul gurii, muguetul sau perluțe. Și femeile însărcinate, din cauza schimbării pH-ului vaginal, pot dezvolta Can­­dida albicans. Ea mai poate apărea și după admi­nistrarea de antibiotice. Stomatita (lo­calizarea bu­cală) este cea mai frecventă.&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sărbătoarea bunicilor

<p>• Cine să creadă că în instituțiile europene există&#8230; &#8222;poeți&#8221;? Oameni care, în afară de crize și de războaie, să se gândească la niște bieți bunici. Dar s-au gândit! Așa se face că în luna lui Mai sunt sărbătoriți toți &#8222;tataie&#8221; și &#8222;mamaie&#8221; din lume. O temă aflată de multă vreme la inima noastră și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Regele NU moare

<p>• &#8222;Regele moare&#8221;, spectacolul memorabil al Naționalului bucureștean, în care joacă cel mai longeviv cuplu al teatrului românesc, format din doi actori colosali: Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, a devenit și album de fotografii. Grupate sub titlul &#8222;Regele NU moare&#8221;, el e realizat de Florin Ghioca și va fi lansat pe 10 mai, de Ziua&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Premiul Cel mai fidel cititor – Extragerea lunii APRILIE 2024

<p>20 de premii a 150 RON fiecare 1. BOTEZ VASILE – sat Cotârgași, oraș Broșteni, Jud. Suceava 2. TABAN DANIEL – București 3. STAN MARIA – Tg. Ocna, jud. Bacău 4. ALEXANDRU FLORICA – Mediaș 5. DEDIU RODICA – Tg. Jiu, jud. Gorj 6. NEACȘU MARIA – Constanța 7. NISTOR DOINA PARASCHIVA – Sibiu 8. STANCU DANIELA&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Eugen Jebeleanu: „Parisul a însemnat foarte mult pentru mine”

<p>• Primul lui film, &#8222;Câmp de maci&#8221;, s-a întors din festivaluri cu 14 premii internaționale, iar teatrul pe care îl face, care nu se sfiește să pună sub semnul întrebării normele sociale de azi, i-a adus un premiu Uniter și titlul de Cavaler al Artelor și al Literelor, oferit cu gene­rozitate de statul francez. De&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Știri noi despre sănătate

<p>Boli de inimă – declanșatorul pentru insuficiență cardiacă Aproximativ o treime dintre persoanele care suferă de boli de inimă nu dorm. Până acum, nu se știa de ce. Cercetătorii de la Universitatea Tehnică din München au descoperit recent că persoanele cardiace produc prea puțină melatonină, hormonul somnului. Administrarea unui beta-blocant (Betalok – Zok) rezolvă problema.&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O dimineață cu Vlad Brumaru (actor): „E foarte greu să ieși de pe scenă și să te întorci liniștit la viața ta”

<p>• A făcut 11 ani de fotbal și a fost convins că drumul lui va fi unul în sport. Până într-o zi, când ideea de a fi pe scenă nu i-a mai dat pace. De atunci, tânărul actor Vlad Brumaru a înlănțuit fără oprire roluri în televiziune, teatru și film. Primăvara aceasta, pelicula &#8222;Trei kilometri&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

GEORGE CODRIN (ghid de turism): „Azi, turismul se face în şoaptă”

<p>&#8222;Din cauza războiului din Ucraina, turiștii sunt mai reticenți în a alege România&#8221; – Dacă ar fi să ne luăm după știrile de la televizor și de pe internet, care anunță 1 milion de turiști străini, care vor veni doar în București, anul acesta, ai spune că turismul nostru zbârnîie. Este adevărat? Tu cunoști situația&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Emil Viciu (chitarist, „Sarmalele Reci”): „Am făcut o călătorie în tunelul timpului”

<p>• Pe 8 Mai, la Halele Carol din București, longeviva trupă Sarmalele Reci propune un concert cu totul special, prilejuit de relansarea, după 28 de ani, a celebrului album &#8222;Aurolac&#8221;. Este continuarea unui proiect de relansare pe disc vinil a unor albume mult îndrăgite ale trupei, primul fiind deja legendarul &#8222;Țara te vrea prost&#8221; •&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

DAN NUŢU (actor, distins cu Premiul Gopo pentru întreaga activitate): „La vârsta mea, visele se subțiază. Mai am un dans, două. Atât…”

<p>– Ne reîntâlnim după destul de mulţi ani cu prilejul unui eveniment artistic important: Premiile Gopo, marea festivitate a filmului românesc, în cadrul căreia ți s-a acordat &#8222;Premiul pentru întreaga activitate&#8221;. Ce acoperă acest termen generos, dar destul de vag, în fapte concrete? – Ca să fiu sincer, am fost mirat de acest premiu, fiindcă&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 24-29 mai

<p>Zicala &#8222;Schimbi locul, schimbi norocul&#8221; e cu­noscută, dar ce ne facem când norocul își schimbă locul? E vorba desigur despre marele benefic Jupi­ter, care, după un sejur de un an în Taur, trece sâm­bătă în Gemeni. Sosirea sa este precedată, încă de vineri, de intrarea micului benefic Venus în aceeași zodie. Asta pentru ca sfârșitul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

GEMOTERAPIE – Protecție pentru ficat și colecist

<p>• Ficatul și colecistul, localizate în partea dreaptă a abdo­me­nului, sunt organe înrudite, cu anumite funcții comune, ce co­munică prin căile biliare • Ficatul este cunoscut ca filtru important al organismului, la nivelul lui o serie de substanţe fiind transformate în forme chimice simplificate, pregătite pentru eliminare. Tot în ficat are loc și producția de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Taine cu ierburi și flori

<p>• Întâmplări preaminunate și-adevărate, povestite de oameni care au legături de taină cu plantele. Corole de lumini ale primăverii • DIA RADU Trifoii mei cu patru foi Nu mai știu când a început totul, trebuie să fi fost în copilărie, demult. Dacă &#8222;vrăjitoria&#8221; se moștenește și ea prin cine știe ce căi neștiute, pe-a mea&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Crucea de mesteacăn

<p>Dacă ai plăcerea drumeției, multe bucurii îți pot apă­rea în cale. Na­tura e, înainte de toate, un spectacol sublim, un spec­tacol de gală pentru ochi și pentru suflet. Într-o scurtă drumeție spre o mânăstire, am dat de un mesteacăn cu totul deosebit. Așa voise el să crească pe un deal, lângă brazii cei verzi, cu&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..