Știri din Formula AS

Ultimele titluri

Sănătate cu căpșuni

<p>&#8211; Adevărat chilipir, să ai în față un castron cu căpșuni! Pe lângă gustul lor minunat, fructele roșii și parfumate pot fi fo­losite și ca leacuri de sănătate. Rețetele sunt din vremea anti­chității: sigure! &#8211; Cum să achizionați cele mai bune căpșuni * Cel mai bun moment pentru a cumpăra căpșuni sunt lunile Iunie și&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

HIPERTENSIUNEA

<p>– Remedii din Farmacia Naturii – &#8211; Până de curând, se vorbea despre 6 milioane de români care suferă de această boală. Între timp, a venit pandemia, cu stresul și sedenta­rismul său, așa că acum se estimează că avem 7,5 milioane de hiper­tensivi în România. În curând, jumătate din populația țării noastre (!) va suferi&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

POVEȘTI BIBLICE – Ioan, apostolul care L-a iubit pe Iisus

<p>&#8211; În fiecare an, pe 8 mai, mormântul Sfântului Apostol Ioan din Efes (la sud de Izmir, în Turcia) se acoperă de o pulbere misterioasă, care e vindecătoare de boli. Miracolul este atât de important, încât ortodoxia i-a hărăzit o zi din calendarul bisericii. În rândurile care urmează încercăm să zugră­vim, în doar câteva tușe,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANDREEA RAICU: „Învață să accepți cursul firesc al vieții. Lucrurile pe care nu le poți schimba”

<p>&#8211; Dacă i-ați pierdut cumva urma, de pe când o vedeați la televizor, puteți ști că și-a mutat interesele pe internet, că se ocupă de modă, sănătate, frumusețe și sfaturi de viață lungă. Cu mult succes! &#8211; &#8222;Pandemia ne-a obligat să ne adaptăm și să ne inventăm&#8221; – În ultimii ani, munca ta se desfășoară cel&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 11-17 iunie

<p>Încetul cu încetul, energia puternicei eclipse de Soare din Gemeni se estompează. Continuă însă să ne confrunte cu situații din trecut pe care, la vremea respectivă, nu ne-am priceput să le ducem până la capăt. Unele lucruri neterminate din intervalul 31 ianuarie – 22 februarie pot deveni urgente sau ne pot crea reale dureri de&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIACUL LUNII IUNIE

<p>&#8211; Eclipsa de Soare din Gemeni, care se petrece pe data de 10, aduce cu sine o combinație de energii pe cât de puternică, pe atât de interesantă. Ea afectează în primul rând bărbații, iar dintre aceștia, în mod special pe &#8222;regi&#8221;, adică persoanele în funcții înalte. Energia lui Mercur se combină cu cea a&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

SUFLETUL – Dispoziție fluctuantă sau motiv de îngrijorare?

<p>&#8211; Mic îndrumar pentru o introspecție rapidă &#8211; Orice om are zile mai bune și mai proas­te. A pretinde cuiva să fie relaxat și vesel tot timpul ar fi, desigur, absurd. Stările noastre sufletești oscilează în mod natural, iar în ziua de astăzi, când stresul se resimte cu o inten­si­tate sporită la scara întregii societăți,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

TIA ȘERBĂNESCU: „Dacă pandemia va fi ținută în frâu, iar rezultatele economice vor fi de partea lui, Florin Cîțu va avea un avantaj pentru președinția PNL”

<p>Analiza politică a lunii MAI &#8222;În PNL, taberele s-au împărțit și lupta se întețește&#8221; – Lupta pentru șefia principalului partid de gu­vernământ, între fostul și actualul premier, a de­venit cea mai importantă temă politică a momentului, deși congresul PNL va avea loc abia în toamnă. Cum se prefigurează acest duel pentru putere? – Ca de obicei,&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Regele tenisului merită o statuie

<p>Eram student în București, când cuplul pro­fe­sio­nist de tenis, Ilie Năstase și Ion Țiriac, se im­­pu­nea în Europa și în Statele Unite ale Ame­ricii, reușind să obțină, la dublu, dar și la simplu, victorii remarcabile. La individual, Țiriac nu a deținut niciun titlu mondial. Ambițios și mare lup­tător, Ilie Năstase a urcat însă mult mai&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Emil Boc și miza descentralizării

<p>În plin &#8222;elan&#8221; al vaccinării, multă lume face cal­cu­le, cât mai avem până la atingerea așa-numitei &#8222;imu­nități de turmă&#8221;. Și, în timp ce Guvernul se stră­duiește să ajungă la 5 milioane de vaccinați, statis­ticienii se întreabă, pe bună dreptate, la ce raportăm cele 5 milioane de persoane imuni­zate? Câți mai suntem, de fapt, în țară?&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jeanne d’Arc – Fabuloasa poveste a vieții și morții –

<p>Arsă pe rug Cu toţii am auzit de Jeanne d’Arc, tragica ero­ină al cărei destin marchează Franţa chiar şi în pre­zent. Ce ştim despre bio­grafia ei? Că s-a născut prin 1412 şi a fost fiica anal­fabetă a unor ţărani săraci din satul Domrémy, de la poalele Munților Vosges și că a devenit cu­nos­cută prin viziunile&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Războiul contra celulitei

<p>Pentru a scăpa de pielea urâtă, asemănătoare cu &#8222;coaja de por­tocală&#8221;, din zona coapselor și ab­domenului, femeile încearcă tot felul de tratamente, cu mai mult sau mai puţin succes. Celulita este întâlnită atât la femeile slabe, cât şi la cele cu kilograme în plus, și poate apărea sau se poate agrava din diverse motive; în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A apărut ASUL VERDE pe luna Iunie

<p>Vă ofe­rim o selecție cu cele mai im­por­tante su­biecte: Dosar medical – * RECUPERAREA RESPIRATORIE Farmacia naturii – * SOCUL * Sănătate din stup Medicină la domiciliu – * Vene sănătoase, la-nceput de vară * Ce se-ascunde în spatele unui infarct ocular * Oase rezistente toată viața Terapii alternative – * Indicele alimentar * &#8222;Descântece&#8221;&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZODIAC – Săptămâna 4-10 iunie

<p>Simțim deja de la începutul intervalului pre­siunea care anunță cea de-a doua eclipsă a verii. Este vorba despre eclipsa de Soare din Gemeni. Ca orice eclipsă de Soare, ea afectează mai mult băr­bații decât femeile, iar problema pe care o ridică este: cum să ne păstrăm o direcție coerentă, atunci când navigăm pe un fundal&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Soprana din coteț

<p>Oamenii, ca stăpânitori ai tu­turor celor afla­te pe pământ, hotărăsc implacabil des­tinul viețui­toa­relor, așa-zis &#8222;con­su­mabile&#8221;. Prin­tre ei, în­durerați zi de zi, ne aflăm și noi, cei care iubim animalele cu patimă nebună și care am putea crea printre ele generații de &#8222;ve­te­rani&#8221;&#8230; Când aveam vreo 13 ani, am avut și eu o pur­­cea (vorba cân­tecului&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vești NOI pentru necazuri VECHI

<p>Lupta cu durerea &#8222;Orice acțiune provoacă o re-acțiune&#8221; – aces­ta este un principiu care își dovedește valabili­tatea în cele mai diverse situații ale vieții noastre de fiecare zi. De pildă, cine nu respectă indica­țiile de administrare din prospectele analge­zicelor ce i-au fost prescrise pentru dureri de cap și – contrar recomandărilor – recurge foarte frec­vent&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

MIHAELA BILIC: „Relația pe care o avem cu mâncarea e de multe ori oglinda relației pe care o avem cu noi înșine”

<p>&#8211; Când intră pe platoul de televiziune, aduce soarele după ea. Tonică, exuberantă, cu simţul umorului, a facut din felul ei de a fi o marcă de succes şi din lupta cu kilogramele în plus, un mod de a te cunoaşte pe tine. De vorbă despre mâncare şi alţi demoni, cu cea mai cunoscută nutriţionistă&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ILIE BOLOJAN: „Cu cât urci mai sus, cu atât mai ridicată trebuie să fie performanța. Eu caut să văd unde pot oferi rezultate și acolo merg”

<p>&#8211; Povestea unui miracol românesc: ORADEA &#8211; „În fiecare an am făcut economii de milioane de euro și ele au început să se vadă” – Domnule Bolojan, în ultimii ani, Oradea a devenit un model de țară. Toată lumea vorbește despre ea la superlativ. Cum se explică această mare izbândă și care sunt valorile în&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Economia românească își pornește motoarele

<p>În primul trimestru din acest an, în mod sur­prin­zător, România este cea mai activă economie din UE, având un PIB cu un avans de 2,8% față de pri­mul trimestru de anul trecut. Potrivit agen­ției euro­pene &#8222;Eurostat&#8221;, țara noastră este ur­mată de Cipru (2%), Ungaria (1,9%) și Lituania (1,8%). Cu tot declinul de 2% din primul&#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Despre lozinci vechi și noi

<p>O parte a clasei politice româneşti se afirmă îm­­po­triva Uniunii Europene (şi în subsidiar, îm­po­triva NATO) pe motive &#8222;patriotice&#8221; şi suve­raniste. Însă din­colo de &#8222;suveranismul&#8221; cultivat ide­ologic – fun­damentat în &#8222;co­mu­nismul de fa­milie&#8221; ceauşist, prin lozinca &#8222;ne­ameste­cului în tre­burili interne&#8221;, prin care se viza lăsarea ţării la dispoziţia arbitrară a &#8222;şefului&#8221; – atitudinea anti-UE şi,&#8230;</p> <p>Articolul apare ..