Știri din Saptamanalul de Radauti

Ultimele titluri

Șoferi cu alcoolemii imense, prinși la Bilca și la Rădăuți. Al doilea a intrat cu mașina în peretele unei case

<p>Doi conducători auto cu alcoolemii foarte mari au fost prinși de polițiști, sâmbătă, 16 octombrie, unul la Bilca și unul la Rădăuți. Primul a fost oprit la control trafic în timp ce al doilea a „reușit” să intre cu mașina în peretele unei case. Sâmbătă, 16 octombrie, în jurul orei 12.00, polițiștii de la Secția [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

„Dacă mâine ar fi alegeri pentru primăria Rădăuţi, nu ştiu dacă Loghin ia peste 10%”

<p>În emisiunea Față în Față, realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA, fostul primar al municipiului Rădăuți, consilierul local Nistor Tatar a afirmat: „Dacă mâine ar fi alegeri pentru primăria Rădăuţi, nu ştiu dacă Loghin ia peste 10%” MC: Tocmai ce-a picat Guvernul, dar mie mi se par mult mai importante problemele pe care le [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Groaznic accident, cu trei morți și un al patrulea rănit inconștient, la Rădăuți

<p>Un accident de o gravitate extremă a avut loc joi, în jurul orei 14.30, pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, la aproximativ 300 de metri după intrarea dinspre Milișăuți spre Dornești. Șoferul unui Audi A6 cu numere de Anglia a ieșit cu mașina în decor, în condiții de viteză excesivă.Autoturismul s-a răsturnat în rigola [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Rădăuți, rata de vaccinare puțin peste 20%. Cajvana și Vicov, codașe la vaccinare

<p>O analiză detaliată la nivelul județului Suceava cu privire la rata de vaccinare arată că nici una din localități nu are o rată de vaccinare de 30% sau peste. Cel mai aproape de acest procent este municipiul Câmpulung Moldovenesc – cu o rată de vaccinare de 27%. Municipiul Rădăuți se află oarecum în media localităților [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

O nouă zi de sâmbătă cu proteste în Rădăuți

<p>Aproximativ 200 de oameni s-au adunat din nou la Rădăuți pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive impuse ca urmare a creșterii alarmante a numărului cazurilor de Covid-19. În urmă cu o săptămână numărul protestatarilor a fost mai mare de 2.000. Protestatarii au mărșăluit pe străzile orașului și au oprit în fața Primăriei. Aceștia au scandat: [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

A descărcat un încărcător de pistol cu bile în capul unui bărbat și este liber

<p>Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Rădăuți, care locuiește în comuna Satu Mare, a fost protagonistul unor scene pe cât de halucinante, pe atât de grave. Este vorba de același bărbat care a tras cu pistolul și prin Rădăuți, după un om care se deplasa pe trotuar. Dacă la Rădăuți a fost [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Jandarmii au dat 18 amenzi și au întocmit acte pentru două dosare penale, în urma protestului de sâmbătă

<p>Jandarmeria Suceava a anunțat în cursul zilei de luni, 4 octombrie, primele măsuri care s-au luat cu privire la cei care ar fi provocat scandal la protestul de amploare care a avut loc sâmbătă, în municipiul Rădăuți. Au fost date 18 amenzi iar față de doi bărbați s-a întocmit documentația pentru deschiderea de dosare penale, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Mesajul primarului Loghin, după protestele de seara trecută

<p>Primarul Bogdan Loghin a postat pe contul personal de Facebook un punct de vedere cu privire la protestele de seara trecută din Rădăuți: “Ei nu au nicio vină! Înțeleg orice formă de protest, atât timp cât acesta din urmă respectă normele legale și nu în ultimul rând bunul-simț și respectul pentru comunitate! Aseară la protestele [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Protest de o amploare fără precedent pe străzile din Rădăuți

<p>Peste 2.000 de oameni, chiar 3.000 la un moment dat, au participat la un protest de o amploare fără precedent în municipiul Rădăuți. S-a protestat zgomotos, dar pașnic în general, contra restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, contra purtării măștii de protecție dar și a vaccinării. Amploarea protestului s surprins pe toată lumea, inclusiv forțele de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Economistul Romeo Negruţ anunță că va concura pentru postul de manager al Spitalului Municipal Rădăuți

<p>Anunțul a fost făcut în emisiunea Față în Față, realizată de Marius Cocoș, la Radio VIVA Rădăuți. MC: În mai puţin de un an de zile, trei foşti membri ai UpR Rădăuţi s-au succedat la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi. Anul trecut, pe vremea asta, manager era domnul Traian Andronachi. Mai bine de 6 luni a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Primele certitudini cu privire la subvenții – va exista un ajutor pentru încălzire și un supliment pentru energie

<p>Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava a anunțat, într-un comunicat de presă, primele informații legate de cum se vor acorda în acest an ajutoarele pentru încălzirea locuinței. Sunt prevăzute de lege două ajutoare, unul pentru încălzirea locuinței și un supliment pentru energie.  Totuși, normele metodologice în care vor fi stipulate toate criteriile și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Municipiul Rădăuți a trecut de incidența de 6 la mie

<p>Municipiul Rădăuți a ajuns la o incidență a cazurilor de Covid-19 de 6,31 la mie, în ziua de 30 septembrie. A fost depășit așadar și pragul de 6 la mie, municipiul Rădăuți având de departe cea mai mare incidență dintre localitățile mari ale județului. Rata de infectare din Rădăuți este dublă față de cea de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Traian Andronachi blochează proiectul de reorganizare al Primăriei

<p>Mare parte din proiectul de reorganizare a Primăriei Rădăuți a fost blocat de instanța de contencios administrativ, în urma solicitării avocatului Traian Andronachi. Prin soluția publicată joi, 30 septembrie, instanța „dispune suspendarea HCL nr. 144/15.07.2021 numai în ceea ce privește măsurile ce au produs consecinţe faţă de reclamanți (excepție reclamantul Tatar Nistor) până la soluţionarea [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Comunicat al conducerii CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI

<p>Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 15:00, pe Stadionul “Municipal” Rădăuți este programat meciul dintre CSM Bucovina Rădăuți &#8211; ACS Foresta Suceava, meci contând pentru etapa a VI-a, a Ligii a III-a. Deoarece în situația actuală, dintre zonele urbane, cea mai mare incidență este în municipiul Rădăuți, acesta situându-se la un pas de pragul de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Armă găsită de jandarmii rădăuțeni într-un tractor auto forestier

<p>Marți, 28 septembrie, în jurul orei 17:00, lucrătorii din cadrul Jandarmeriei Rădăuți au organizat o acțiune pe linia prevenirii braconajului cinegetic în fondul de vânătoare de pe raza localității Sucevița. Astfel, în urma unor informații, aceștia au organizat o acțiune în vederea identificării unui utilaj ,,TAF” în care se afla un bărbat în vârstă de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un tânăr mort, alți doi răniți, după ce o mașină s-a zdrobit de un copac

<p>Accident cu final tragic, vineri noapte, la Marginea. Un autoturism scăpat de sub control, în care se aflau trei tineri, s-a zdrobit de un copac. Unul dintre tineri a fost găsit proiectat în afara mașinii, în timp ce altul era încarcerat. Din nefericire, pentru persoana găsită în afara mașinii, în stop cardio respirator s-a constat [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Vizită importantă la CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI

<p>Joi 23 septembrie clubul CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI a fost vizitat de conducerea Federației Române de Fotbal formată din Mihai Stoichiță, antrenor și președinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF care au ajuns primii la Stadionul &#8220;Municipal&#8221; din Rădăuți, cu o mică întârziere sosind și Răzvan Burleanu, președintele FRF, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Modificarea organigramei Primăriei Rădăuți prin care 34 de oameni și-au pierdut locurile de muncă s-a făcut fără respectarea legislației

<p>Modificarea organigramei Primăriei Rădăuți prin care 34 de oameni și-au pierdut locurile de muncă s-a făcut fără respectarea legislației în vigoare. Acest punct de vedere a fost formulat de o instituție a statului român, respectiv Direcția Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, care a răspuns astfel unei adrese a Prefecturii Suceava. Reprezentanții Guvernului în teritoriu [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Municipiul Rădăuți intră în scenariul roșu

<p>La câteva zile după ce a intrat în scenariul galben, municipiul Rădăuți a trecut peste pragul de infectări de 3 la mie, aferent scenariului roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca începând cu data de miercuri, 22 septembrie, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Rădăuți să fie aplicate [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Țigări de contrabandă, ridicate din gospodăria unui vicovean cu handicap de gradul I

<p>Captură de țigări în valoare de peste 50.000 de lei din anexa unei gospodării din Vicovu de Sus, proprietatea unui bărbat cu handicap de gradul I, care are deficiențe de vorbire, de auz și locomotor.După toate probabilitățile locuința acestuia a fost folosită ca paravan de traficanții de țigări pentru a depozita marfa de contrabandă. Polițiștii [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..