Știri din Crai nou

Ultimele titluri

Gala „Pitbull Fighting Network”

În perioada 8-9 octombrie, unul dintre cei mai titraţi luptători de kickbox din România, Ionuţ Atodiresei, supranumit „Pitbull”-ul, organizează, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni şi cu Asociaţia Club Sportiv Absoluto Cotroceni din Bucureşti, în sala de sport „Gabriel Udişteanu”, competiţia de kickboxing „Pitbull Fighting Network”. Vineri, 8 ..

Finalizarea proiectului „Dezvoltarea societatii prin crearea unei noi unitati de prestare servicii de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea”, cod SMIS 115041

Data: 04.10.2021 SC MOLDPROIECT-ASD SRL anunta finalizarea proiectului „DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII PRIN CREAREA UNEI NOI UNITĂŢI DE PRESTARE SERVICII DE INGINERIE ŞI CONSULTANŢĂ TEHNICĂ LEGATE DE ACESTEA”, COD SMIS 115041, finanţat în cadrul  Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de ..

„Suntem în grafic cu promisiunile din campania electorală din anul 2020”

>„A trecut doar un an, iar până la finalul mandatului vom onora toate promisiunile din platforma program cu care am câştigat noul mandat” dă asigurări şeful municipalităţii sucevene > Sunt pregătite proiecte în valoare de 500 milioane de euro, acestea urmând a fi finanţate în cadrul ZUF, în perioada 2021-2027 ..

Calul troian

Despre calul de dar, vorba vine că să-l preţuieşti aşa cum e, chiar şi gloabă; însă când e cazul unuia asemenea celui troian, e bine să-ţi faci griji… În felul acesta am croit azi prolog la vestea guvernamentală cum că, după următorul revelion, leafa minimă netă la români ar creşte ..

Suplimentare de peste 10 milioane de lei pentru lucrări de protecţie, asfaltări şi modernizări pe drumurile judeţene

> Din economii şi redistribuiri se alocă bani pentru „întocmirea de expertize, studii, documentaţii tehnico-economice şi proiecte pentru drumuri balastate şi poduri cu defecte minore” Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava beneficiază de o suplimentare cu 10,82 de milioane de lei a transferurilor de capital, ca urmare a rectificării ..

„Subvenţiile europene” vor fi strict condiţionate de înregistrarea, circulaţia şi bunăstarea animalelor, cât şi de asigurarea biosecurităţii şi protecţiei mediului

> „Dacă nu sunt respectate toate aceste condiţii, vor fi puse serioase piedici în calea accesării fondurilor prin viitorul PNDR” subliniază dr. Mihai Voloşeniuc, şeful DSVSA, care evidenţiază că pachetul de eco-condiţionalitate reprezintă peste 30% din totalul finanţării PNDR Dr. Mihai Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi Siguranţă ..

Un bărbat a fost reţinut după ce a fost prins în fondul de vânătoare din Suceviţa cu o armă deţinută ilegal

Jandarmii din Rădăuţi au depistat o armă de vânătoare deţinută ilegal în fondul de vânătoare de pe raza localităţii Suceviţa, marţi seara, 28 septembrie, în timpul unei acţiuni pe linia prevenirii braconajului cinegetic, după cum a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava. Un TAF era condus de un bărbat ..

Peste 400 de suceveni s-au vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-Covid

Primele 408 persoane s-au vaccinat marţi, 28 septembrie, cu doza a treia a vaccinului anti-Covid în centrele de vaccinare din judeţ. Datele au fost transmise ieri, de directorul executiv al DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, care a anunţat că, în total, marţi s-au vaccinat 778 de persoane, un număr ..

Pesimism

Aparent este inexplicabil că 63% dintre români – potrivit unei recente cercetări sociologice a INSCOP – consideră că, în prezent, în ţară e mai rău ca în urmă cu 30 de ani. Pe de-o parte, este clar că acest răspuns ar fi venit mai ales din partea unora dintre cei ..

Gheorghe Flutur a convocat primarii şi şefii de instituţii, alături de proiectant, la discuţii despre centura oraşului Gura Humorului

> Preşedintele CJ speră ca execuţia lucrării să înceapă peste un an Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat, miercuri, pe teren, reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţia vizând realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea şosea de centură a oraşului Gura Humorului. La întâlnire au fost prezenţi şi primarii ..

Zece noi containere pentru extinderea punctelor de triaj ale spitalelor din judeţ

> Unele vor fi utilizate şi pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii În judeţul Suceava vor fi montate încă zece noi containere în zona unităţilor spitaliceşti, pentru extinderea punctelor de triaj sau pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în zona spitalelor. Potrivit Prefecturii Suceava, în urma solicitărilor unităţilor sanitare din ..

Două sucevence au fost reţinute într-un dosar de înşelăciune

> Ele ar fi angajat fictiv 30 de persoane care au primit indemnizaţii pentru creşterea copiilor în valoare de aproape 1,4 milioane lei  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au efectuat miercuri, 22 septembrie, cinci percheziţii domiciliare în municipiul Suceava şi comuna ..

183 de infectări noi cu Covid-19 şi 12 decese în judeţ

> Miercuri s-au vaccinat aproape 400 de suceveni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a prezentat ieri statisticile Covid pentru anterioarele 24 de ore. Astfel, potrivit directorului executiv al DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, după 1.802 testări au fost confirmate 183 infectări noi, 47 persoane fiind internate în spital, ..

Municipiul Suceava e la un pas de scenariul roşu, având incidenţa 2.91 la mie

> În judeţul ieri erau 1.919 de cazuri active de Covid-19, dintre care 425 erau tratate în spitale  În judeţ, ieri erau active 1.919 de cazuri de Covid-19, 425 pacienţi infectaţi fiind internaţi în spitalele din judeţ. Totodată, 20 de persoane erau suspecte de Covid-19, a anunţat, joi, Prefectura Suceava, ..

Thermonet face probe pentru încălzirea în sistem centralizat

> „Perioada de încălzire demarează după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +100 C > În sezonul rece anterior, distribuitorul de agent termic din municipiul Suceava a procedat la umplerea instalaţiilor începând cu 5 octombrie Caloriferele din ..

CJ Suceava primeşte suplimentar 68 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la patru drumuri judeţene modernizate prin PNDL

Consiliul Judeţean Suceava s-a întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi a modifica valoarea cofinanţării asigurate de judeţ în cazul a patru drumuri judeţene care se modernizează prin PNDL 2. Astfel, s-au modificat indicatorii tehnico-economici şi s-a dispus asigurarea cofinanţării din bugetul judeţean pentru „Modernizare ..

Ion Lungu lasă să se înţeleagă că viceprimarul USR al Sucevei ar putea fi schimbat

> S-ar părea că înclină spre un nou viceprimar din partea Pro România  Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, în conferinţa săptămânală de presă, că va analiza dacă se va impune schimbarea viceprimarului USR Teodora Munteanu din funcţie, subliniind că această măsură nu are nicio legătură cu ieşirea USR PLUS ..

„Scenariul roşu a fost prelungit pentru Poieni Solca şi instituit la Baia, Bălcăuţi, Berchişeşti, Ciocăneşti şi Stroieşti

> În scenariul galben rămâne Zvoriştea, intrând şi comunele Burla, Coşna, Panaci  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a dispus, ieri, noi măsuri privind restricţii în mai multe localităţi, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă. Astfel, a adoptat Hotărârea nr.160, prin care s-a decis ca, începând cu ..

178 de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în judeţul Suceava

> În ţară au fost confirmate 7.095 de cazuri Până joi, 23 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.172.981 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 378 ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Totodată, 1.090.380 ..

Chipul luminos al unui model creştin: Paraschiva Pintilii (Pachiţa lui Miron) 

Mătuşa Paraschiva Pintilii (+ 25 august 2021) din satul Rădăşeni era demult nonagenară (născută la 8 octombrie 1926) şi păstra în traista anilor nenumărate amintiri despre lumea inefabilă a satului, plină de frumuseţe, tradiţie şi credinţă sfântă, în care a trăit din copilărie până prin 2015, când s-a hotărât să-şi ..