Știri din Crai nou

Ultimele titluri

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului reclamă discriminarea salarială la care sunt supuşi

> Ei cer alinierea salariilor din agenţiile teritoriale la nivelul celor acordate în structura naţională de care aparţin > Angajaţii APM se consideră nedreptăţiţi, din moment ce majoritatea funcţionarilor din teritoriu au salariile mărite încă de pe 1 ianuarie Salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Suceava au întrerupt activitatea, ieri, ..

Spectacolul continuă

…Iată că se întâmplă că în perioade ca aceasta – dincolo de evenimente „obişnuite” precum cele de la Muzeu şi de la Bibliotecă – municipiul Suceava să găzduiască evenimente majore (altfel, şi ele, intrate în „agenda” locului), cum festivalul de teatru, festivalul dedicat lui Ciprian Porumbescu, salonul de carte de ..

Premieră medicală la SCJU Suceava

> Glandă tiroidă extrem de voluminoasă, operată cu succes O tiroidectomie totală, cu un grad ridicat de dificultate, a fost realizată cu succes săptămâna trecută la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Intervenţia a fost efectuată în cadrul Secţiei de chirurgie generală şi a implicat ..

CNAIR va interveni pe mai multe trasee de drumuri naţionale, pentru modernizare

> Este sezon estival, ziua de lucru este mare, iar firmele pot lucra zi lumină, inclusiv pe porţiunea de drum de la Solca la Marginea, care arată foarte rău, a transmis şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a reamintit, joi, că la solicitarea sa, o comisie ..

Mansardarea Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” este în faza semnării contractului de finanţare la ADRNE

> Investiţia de 9,45 de milioane de lei survine creşterii numărului elevilor, care a dus la supraaglomerarea sălilor de clasă şi la programul de studiu în schimburi > Prin proiect sunt prevăzute inclusiv „digitalizarea şi echiparea infrastructurii şcolare cu dotări şi echipamente didactice şi tehnologice moderne” Proiectul de extindere pe ..

Dr. Marian Stancu asigură interimatul conducerii SAJ Suceava

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, dr. Marian Stancu, asigură, începând din data de 15 mai, interimatul la conducerea instituţiei. Numirea în funcţia de manager interimar a fost anunţată printr-o adresă a Ministerului Sănătăţii din data de 14 mai 2024. Medicul Marian Stancu ne-a declarat că preluarea ..

După 20 de ani, „Noaptea muzeelor în România” se transformă, anul acesta, în „Noaptea în muzeele din România”

Sindicatul Museum al salariaţilor Muzeului Naţional al Bucovinei, asociat în cadrul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media CulturMedia, se alătură acţiunilor de protest declanşate în muzeele din România. Având în vedere aceste considerente, în ziua de 18 mai, atunci când de 20 de ani se sărbătoreşte Ziua Internaţională ..

Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan vor fi cinstiţi la Poiana Zvoriştea

Duminică, 19 mai 2024, credincioşii Parohiei Poiana din comuna Zvoriştea îl vor avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care va săvârşi Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Slujba arhierească se va desfăşura pentru cinstirea ocrotitorilor noului ..

Vernisajul expoziţiei „A fost odată un poem” a artistei Andreea Pricop

Luni, 20 mai, începând cu ora 15:00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni este programat vernisajul expoziţiei „A fost odată un poem” a artistei Andreea Pricop. Evenimentul va fi prezentat de prof. Gabriel Baban, pictor şi autor de lucrări de artă monumentală, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. ..

AUR nu va avea candidat la preşedinţia CJ

> PNL şi PSD, pe primele două poziţii pe buletinele de vot la Consiliul Judeţean Suceava AUR nu va avea candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ICCJ a decis să respingă cererea formulată de Neculai Miron de a ..

Lucian a dovedit, dovedeşte şi va dovedi!

Tofan Lăcrămioara este un om echilibrat şi împlinit. Echilibrul l-a primit de la părinţii săi, pentru că a simţit că este iubită necondiţionat, iar împlinirea o simte prin copilul şi soţul său. Are 39 de ani şi este manager de relaţii cu clienţii. Este o persoană activă, într-o continuă mişcare, ..

„Cartea care ne uneşte”

Ieri, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a început cea de-a X-a ediţie a Salonului internaţional de carte Alma Mater Librorum, manifestare jubiliară care se desfăşoară, şi astăzi, în format hibrid (online / onsite), sub genericul „Cartea care ne uneşte”. Invitatul de onoare al acestei ediţii este editura Druk Art ..

Alături de Dinu Radu Ciuc vom putea vorbi peste 4 ani de o dezvoltare reală la Cacica

Cacica are un potenţial turistic foarte mare şi ar putea fi, aşa cum spunea Dinu Radu Ciuc, candidatul nostru la funcţia de primar al comunei, „regina Bucovinei”. S-au făcut prea puţine investiţii de-a lungul anilor, iar problemele localnicilor sunt multe şi de demult. Cacica are nevoie de un alt ritm ..

La Vicovu de Sus, Vasile Iliuţ, un primar de nota 100

Un excepţional eveniment de lansare a candidaturii de primar pentru cel care este un model de bune practici, primarul oraşului Vicovu de Sus, Vasile Iliuţ, un primar de nota 100. 100 milioane de euro este şi valoarea proiectelor finanţate cu fonduri europene în ultimii trei ani de zile. Doar 3 ..

Păltinoasa este un exemplu de administraţie publică performantă, iar Eduard Wendling, un primar devotat comunităţii

Aproximativ 800 de persoane au participat, la căminul cultural din Păltinoasa, la întâlnirea cu primarul Eduard Wendling şi echipa PSD Suceava, unde am vorbit despre viitorul localităţii lor. Erau atât de mulţi, încât o bună parte dintre ei au urmărit discuţia de afară, din faţa căminului. Le-am mulţumit pentru prezenţă ..

Vasile Juravle va fi viitorul primar al Strajei

> Gheorghe Flutur a arătat că străjenii vor să salveze comuna care a stagnat în ultimii 8 ani Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a fost în campanie electorală la Straja, unde Vasile Juravle şi-a lansat candidatura pentru postul de primar din partea liberalilor. Gheorghe Flutur a spus răspicat că, ..

Gheorghe Flutur, în inspecţie pe şantierele din Rădăuţi, a cerut constructorilor accelerarea lucrărilor

> Zona centrală va deveni emblematică, atractivă, care să invite la promenadă Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, miercuri, la ora 7:00, pe şantierele din Rădăuţi, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal din municipiu. Municipiul Rădăuţi beneficiază de un proiect de ..

Pe platformă

Aflăm că în vreo două săptămâni de la lansarea platformei născocite de Ministerul Muncii pentru ca atât beneficiarii, cât şi prestatorii de aşa-numite „servicii casnice” să intre în legalitate fiscală a înregistrat câteva sute de „clienţi”. Vor fi fiind mulţi, vor fi fiind puţintei? Habar n-am care vor fi fost ..

Se lucrează la creşa din cartierul Tinereţii

> Viceprimarul Lucian Harşvoschi a anunţat, pe şantier, că aceasta are 110 locuri, în două luni urmând a demara lucrările şi la creşa din cartierul Europa  Primăria Suceava a demarat procedura de construire a creşei de pe strada Mircea Hrişcă, din cartierul Tinereţii, a anunţat Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava. ..

Muzeul Naţional al Bucovinei nu organizează Noaptea Europeană a Muzeelor

 „Dragi vizitatori, Muzeul Naţional al Bucovinei NU organizează anul acesta evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor!” a anunţat, miercuri, instituţia muzeală suceveană. Potrivit unui comunicat de presă, angajaţii Muzeului Naţional al Bucovinei se alătură astfel colegilor din comunitatea muzeală, care anul acesta luptă pentru echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări în ceea ..