Știri din Jupanu Suceava

Ultimele titluri

Pîrtieeeeeee! Stai că nu mai eeeeee

<p>DNA să meargă să îi ia. Să meargă pînă la Vatra Dornei să îi la întrebări pe cei din conducerea primăriei, care vor să dea cadou Pîrtia ”Veverița” și patinoarul. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, șeful Salvamont Vatra Dornei, Petru Ariciuc, a declarat: „Pîrtia Veverița și patinoarul din centrul parcului municipal vor ajunge la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

JUPÂNU’ – anul XX, nr. 40 (1021) 19.10.2021-25.10.2021

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cuvîntul fugărit

<p>Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu ar vrea anticipate, dar crede că nu se va ajunge la așa ceva: „Deși și PSD spune că vrea anticipate, nu cred că se va ajunge, pentru că nu există voință politică de restartare. Ar fi cea mai onorabilă soluție”. Fiind nou în politică, domnul Pușcașu nu a înțeles [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tu isprăvești, noi ne pozăm

<p>Conducerea de partid și de județ a participat la sfințirea sediului Primăriei Capu-Câmpului, sediu unde vor funcționa și poliția, și poșta: ”Doamna primar Marcela Bîrsan, se vede că sînteți o femeie de toată isprava. Pentru că, dacă nu erați, nu isprăveați treaba și nu aveam și noi unde ne fotografia cu o lucrare dusă pînă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ei, nu chiar pentru toți profesorii

<p>De Ziua Mondială a Educației, senatorul USR-PLUS de Suceava, George Mîndruță, și-a exprimat ”recunoștința față de cadrele didactice, indiferent că vorbim despre educatori, învățători, profesori, din toate nivelurile de învățămînt, personal didactic auxiliar”. Sînteți sigur, domnule Mîndruță? Adică, recunoștință și pentru profesorii pe care i-a avut Florin Cîțu și care l-au trecut clasa? RecunoȘtiințele exacte</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Talente pierdute

<p>„La Suceava sînt cîțiva tenismeni de valoare, sînt copii foarte buni. Avem copii foarte buni, talentați la nivel național, dar ei trebuie preluați de la o anumită vîrstă. Or, asta nu se întîmplă în statul român. Mă uitam în Canada, în Statele Unite ale Americii, jucători cum avem și la Suceava, care au cîștigat turnee [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Domnilor ziariști

<p>O dată în plus am apreciat grija pe care o purtați poporului în general și cititorilor dv. în special, precum și aparenta dumneavoastră implicare în probleme de interes public, chiar planetar, din moment ce vă preocupă starea de sănătate a populației în condițiile pandemiei care n-a ocolit nici un colțișor al planetei. Ajunși aici, trebuie [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Metrul de Suceava, mai lung

<p>Primarul Ion Lungu a explicat de ce va costa nu mai puțin de 8 milioane de euro ultimul tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani: la trecerea peste calea ferată din zona ”Termica” se va construi un viaduct de 300 de metri. Și este vorba despre metri din ăia lungi de tot, cam cît o zi de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Măturătorul de presă

<p>Întrebați dacă au cules și trufe, unul dintre bărbați a recunoscut acest aspect și a scos dintr-un buzunar 10 trufe pe care le-a predat polițiștilor. Nu a găsit cumpărători, așa încît a intrat într-un bar din apropiere, unde a consumat o bere. În timp ce își sorbea licoarea, bărbatul a lăsat sacoșele cu ciuperci afară, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Viteză mai mică, ani mai puțini

<p>Iarăși viteze, viaducte și tuneluri. Gheorghe Flutur a ieșit la o nouă plimbare cu reprezentanți ai CNAIR pe viitorul traseu al Autostrăzii Nordului (vă rugăm să nu mai rîdeți) și a spus că de la Gura Humorului pînă la Vatra Dornei, pe o porțiune de 55 de kilometri, vor fi numai tuneluri și viaducte. Apoi, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fără ezitare

<p>„Am intrat inițial în sala de plen reunit cu o oarecare strîngere de inimă. Este o senzație destul de neplăcută să intri și să votezi împotriva unui guvern pe care l-ai ales la un moment dat, în care ai crezut și în care ți-ai pus speranțele. Însă, ascultînd discursul lui Florin Cîțu și văzînd ce [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Nu fiți așa sigur

<p>Orest Onofrei, fost senator PNL și prefect de Suceava, este convins că, peste trei ani, singura autostradă a Sucevei va fi, ca și acum, metrul de autostrada al lui Ștefan Mandachi. Nu aș fi așa sigur, pentru că domnul Mandachi mai poate construi oricînd cîțiva metri dacă are chef. Mister chef</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Finețe și profesionalism

<p>Deputatul PSD de Suceava George Șoldan, la votul moțiunii de cenzură, momentul său de glorie: ”Geor-ge, Geor-ge, Geor-ge! Fantastic cum reușești tu să ții bilele astea! Atîta finețe și atîta profesionalism n-am mai întîlnit. Unde mai pui că ai și unghiile tăiate. Încă un mandat de parlamentar și înveți și unde să pui bilele. Adevărul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jupân de Pardon

<p>La Spitalul Municipal Rădăuți nu se poate nici aia, nici aialaltă. Nu avem de unde, medicii nu sînt de acord, punem spitalul și viața bolnavilor în pericol, etc. Astea sînt cîteva dintre hit-urile de pe placa pe care tot o pune managerul unității medicale, Dan Vatră, atunci cînd vine vorba ca spitalul rădăuțean să facă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jupân de Salon

<p>Darie Romaniuc a făcut un top al priorităților sale, iar pe primul loc a ieșit sănătatea. Și nici nu avea cum să iasă altceva, din moment ce de curînd acesta a avut o intervenție chirurgicală. Chiar dacă pînă la pensie mai are cinci ani, domnul Romaniuc preferă să primească o pensie mai mică decît să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PIM – JUPÂNU’ – anul XX, nr. 39 (1020) 12.10.2021-18.10.2021

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sînt o doamnă farmacistă. Și m-am făcut desepistă

<p>În sfîrșit, ceea ce trebuia să se întîmple încă de acum o lună s-a întîmplat: unul din spitalele din județul Suceava a fost transformat în spital Covid, pentru a proteja Spitalul Județean, singurul cu aparatură și resursă umană capabil să ofere tratamente medicale complexe pentru diferite patologii. Însă, pînă s-a ajuns la transformarea Spitalului Municipal [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Activiști trecuți prin boală

<p>Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, consideră că ce s-a întîmplat la Congresul PNL a fost cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor care au respectat restricțiile pandemiei. Domnul Stan a continuat spunînd: ”În acest context, carnetul de partid a devenit mai important decît certificatul verde în exceptarea restricțiilor impuse”. Ba să avem [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Prinsă complet nepregătită

<p>Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi la Parlament: ”Vai, dacă știam că veniți să mă fotografiați, m-aș fi și aranjat un pic. De exemplu, mi-aș fi făcut părul, mi-aș fi pus ochelarii de intelectuală, mi-aș fi luat bluzița aia neagră de studentă la Oxford și aș fi umplut cu cărți biblioteca din spatele meu”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pe cine punem în loc?

<p>Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că partidul său a declanșat campania ”Jos facturile!”. Ca de fiecare dată, domnule senator, se naște întrebarea: pe cine punem în loc? Pe social-democrați? Social-demodații</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..