Știri din Jupanu Suceava

Ultimele titluri

Jupân de Pardon

<p>Ne pare rău că, în ciuda rugăciunilor sale, preotul Ionel Constantin Maloș a fost prins băut la volan, iar Judecătoria Rădăuți l-a condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare. Totuși, protopopul de Rădăuți trebuie să-i mulțumească Celui de Sus fiindcă nu a comis vreo nenorocire din cauză că avea o alcoolemie destul de ridicată, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jupân de Salon

<p>Și a fost prima ediție a <SymphOpera Fest>, festivalul de muzică simfonică și operă care s-a desfășurat în municipiul Suceava în perioada 7-13 mai 2024. Evenimentul a reunit 320 de artiști și 60 de tehnicieni, iar în fiecare zi de spectacol sălile au fost pline. Inițiatorul acestui proiect este Ionuț Vichentie Ilisoi, președinte al Asociației [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PIM – JUPÂNU’ – anul XXII, nr. 19 (1146) 21.05.2024 – 27.05.2024

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Emanuel Ungureanu? Nu, Clujeanu, Buzoianu și, din nou, Suceveanu

<p>Cînd au nevoie de voturile sucevenilor, diferiți activiști de partid își aduc aminte că, de fapt, ei s-au născut pe aceste meleaguri ori au copilărit prin zonă. Vă mai aduceți aminte cum, în 2014, în campania electorală pentru funcția de președinte Victor Ponta, născut la București, își adusese aminte că el a copilărit în comuna [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

JUPÂNU’ – anul XXII, nr. 19 (1146) 21.05.2024 – 27.05.2024

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

În SUA, fără viză

<p>În mesajul video transmis românilor de Paști, ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a inclus și imagini cu suceveni ajutîndu-i pe refugiații din Ucraina sau încondeind ouă. Mie mi-ar fi plăcut să văd și suceveni care urcă în avionul de New York fără ca în prealabil să fi trecut pe la Ambasada SUA. AvIon Fitzgerald [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Generația chinuită

<p>Deputații Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu, de Ziua Europei, la o dezbatere dedicată tinerilor, organizată la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare de pe platoul Cetății de Scaun: ”Bogdane, ce noroc pe tinerii din ziua de astăzi. Cine ne invita pe noi la statuia lui Ștefan ca să vorbim despre viitorul nostru? Cel mult [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Conducerea bicefală

<p>Cu referire la președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, cel care dorește să-i ia locul în fruntea județului, deputatul PSD George Șoldan, a spus că ”vremea în care un singur om dă Lumină, bate toaca, cîntă, joacă, dă tonul cîntărilor, iese din ou și cine știe ce-i mai trece prin cap nu mai [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Domnilor ziariști,

<p>Subsemnatul, Gheorghe (nu vă uitați la ăia care-mi spun ”George”, din motive pe care n-are sens să le mai detaliem și a suta mia oară, că nu-i treaba voastră, ci continuați să-mi spuneți Gheorghe) Flutur, preș. al Consiliului Județean Suceava, înaintea realegerii mele în această funcție, țin să vă mulțumesc pentru atenția pe care ați [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mănînci bine, alergi bine

<p>Liceul cu Program Sportiv Suceava a fost prins în Programul ”Masă sănătoasă”. Primarul Ion Lungu a spus că ”va fi un pachet pe zi în sistem de catering. Acum sîntem la faza de adjudecare a licitației. Sper să se adjudece cît mai repede licitația, în așa fel încît elevii de la LPS Suceava să poată [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Generația chinuită

<p>Candidata PSD Suceava pentru europarlamentare, Larisa Blanari, și primarul PSD al comunei Vadu Moldovei, Iulian Bogdan Amariei: ”Iuliane, mare noroc ai că ești primar la Vadu Moldovei, pentru că am auzit că la Valea Moldovei oamenii se pregătesc să-i spună <valea> primarului”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Liceu de muzică, nu de sport

<p>Liceul cu Program Sportiv Suceava, al cărui director este Ciprian Anton, a pregătit dulapuri pentru ghiozdane și telefoane mobile pentru toți cei 867 de elevi ai școlii: ”Abia aștept să mă plimb pe holuri în timpul orelor. Vă dați seama ce mixaje interesante ies cînd încep să sune toate telefoanele mobile odată? O să creadă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Măturătorul de presă

<p>Cutia milei din Biserica Ruși &#8211; Forăști, furată de o femeie de 46 de ani din Vadu Moldovei. O femeie din Marginea și-a bătut mama. Fiica bătăușei a sunat la poliție, anunțînd că bunica sa e agresată. Hoți de porumbei urmăriți prin Suceava, prinși la o casă de pariuri cu înaripatele dosite în buzunare. După [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Centimetri, nu metri

<p>Primarul Sucevei, Ion Lungu, crede că în acest an vor începe lucrările de modernizare a Parcului Mărășești de lîngă Catedrală. Proiectul prevede, printre altele, creșterea suprafeței verzi de la 388 de metri pătrați la 800 de metri pătrați. Totuși, cred că s-a strecurat o greșeală, care poate fi constatată de toți cei care trec prin [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Hainele n-au ținut pasul

<p>Gheorghe Flutur împreună cu soția sa, interpreta de muzică populară Anca Ilca Mureșan, și cu popularul director al Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu: ”Mă scuzați, domnule președinte, dar nu m-am mai îmbrăcat cu cămeșoaie și cu ițari de cînd eram în echipa de dansuri populare a școlii. Și, credeți-mă, hainele nu au crescut odată [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cheia succesului

<p>În a treia zi de Paști, primarul PNL al Siretului, Adrian Popoiu, a distribuit primele chei ale apartamentelor sociale construite de primărie pe strada Castanilor și pe strada Rogojești. O cheie a rămas la domn primar, cea a succesului electoral. Emil Bloc</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ciocolata din poșetă

<p>Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, în prima zi de Paști, cu soția și cu doi din cei trei copii ai cuplului: ”Măi, băieți, așa v-am educat eu? Dacă v-aș spune că mama are o ciocolată în poșetă? Ba nu, are o tabletă cu jocuri”.</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Drumul către CJ

<p>Deputatul George Șoldan, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Suceava, bucuros că de astă dată nu este intervievat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: ”Să știți că domnul Grindeanu nu a venit întîmplător la Suceava. La cîte autostrăzi și drumuri expres a făcut domnia sa credeți că îi va fi greu să-mi facă și mie drum pînă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Încă un set de mulțumiri

<p>După ce a primit Lumină Sfîntă de la preoții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care au fost cu un avion de mici dimensiuni după Aceasta pe Aeroportul ”Henri Coandă”, unde fusese adusă de la Ierusalim, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a ținut să le aducă mulțumiri celor ”care au fost să aducă Sfînta Lumină, pilotul, le [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Polivalentul cîntăreț român

<p>Am ezitat între a saluta cu dragoste și infinit respect mărimile lumii muzicale care și-au sărbătorit zilele de naștere în săptămînile ultime (Willie Nelson a împlinit 91 de ani, iar faptul că nu a luat Grammy-ul pentru country anul ăsta, cînd a fost printre cei cinci nominalizați, cred că l-a ambiționat pentru anul viitor!, Joe [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..