Știri din News Bucovina

Ultimele titluri

Gheorghe Flutur din nou la Vatra Dornei pentru a pune temelia viitorului primar, Marius Rîpan: Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei

<p>Flutur, la Vatra Dornei: Cei care critică piatra cubică, fie că este strâmbă sau lată, ar trebui să-și aducă aminte că au ținut orașul în subdezvoltare, ocupându-se doar de privatizări și de mulțumirea clientelei de partid. Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Caravana Garfield ajunge la Iulius Mall Suceava! Copiii sunt așteptați de simpaticul motan cu sesiuni foto și multă distracție

<p>Pe data de 22 mai 2024, caravana Garfield sosește la Iulius Mall Suceava. Se anunță o după-amiază plină de surprize în compania mascotei Garlfield, care își așteaptă publicul, în intervalul orar 17:00-20:00, în zona Cinema City, la etajul 1, cu multe zâmbete, baloane, premii și sesiuni de fotografie.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gheorghe Șoldan, la Șerbăuți, împreună cu candidatul de primar PSD, Paul Grigoriciuc, vor ca viitoarele generații să nu mai ducă greul pe care mulți alții l-au dus

<p>La Șerbăuți, candidatul PSD la funcția de primar este un tânăr crescut de mătușă întrucât părinții au plecat la muncă în străinătate. Șoldan; Să ne asigurăm că viitoarele generații nu vor trebui să ducă greul pe care el și mulți alții l-au dus!</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Exemplare de râși capturate în județul Suceava vor fi transferate în Germania pentru refacerea genetică a speciei de râs în Europa

<p>Proiectul „Lynx Thuringia” prevede capturarea și transferul a 10 exemplare de râs din România până în 2027, provenind de pe fondurile cinegetice gestionate de Direcțiile Silvice Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea. Scopul este crearea unui nucleu sănătos în Pădurea Thuringiană, care să contribuie la refacerea genetică a populației de râși din Germania, actualmente redusă și izolată.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gheorghe Flutur se mândrește cu primarul Andrei Mazăre din Dorna Arini: Va pune în funcțiune rețeaua de apă-canalizare în patru sate din șase, va asfalta 11 străzi și va aduce un microbuz școlar electric pentru elevi

<p>Flutur, la Dorna Arini: Comuna este curată, iar oamenii vorbesc la superlativ despre primar. Pentru mine, ca președinte PNL la Suceava, Andrei Mazăre este o carte de vizită a administrației liberale cu care mă mândresc în fiecare localitate din județ.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

IPS Calinic nu e deranjat de gesturile de afecțiune între soți în curtea bisericii și crede că acesta ar putea contribui la stabilitatea și fericirea în căsnicie

<p>IPS Calinic: Ce frumos ar fi dacă familiile și după ani și zeci de ani s-ar ține de mână la fel ca în ziua logodnei și a nunții! Cu siguranță nu ar mai fi atât de multe divorțuri</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Doi bicicliști au ajuns la spital cu răni la cap după ce, din cauza consumului de alcool, au căzut în șanțurile betonate de pe marginea drumului

<p>Unul dintre bicicliștii răniți a încercat să urce pe bicicletă după ce a ieșit dintr-un bar și a căzut cu capul de șanțul betonat, iar celălalt mergea pe bicicletă, dar s-a dezechilibrat și a căzut în șanțul betonat de pe marginea drumului. Ambii bicicliști consumaseră alcool înainte de a fi implicați în aceste incidente</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bărbat din Voitinel acuzat că fură curent. Acesta a improvizat un branșament la locuința în construcție a fiului său

<p>Polițiștii au constatat că din coloana de alimentare a contorului atribuit imobilului de pe raza comunei Voitinel s-a identificat un racord electric compus din două conductoare de aluminiu, care face legătura către un imobil în construcție aparținând fiului proprietarului.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gheorghe Șoldan, după o acțiune electorală în Suceava: Este clar că oamenii vor o conducere care să își respecte promisiunile, nu una care le reia din patru în patru ani

<p>Șoldan: Cu fiecare întâlnire cu locuitorii județului, încrederea mea în viitorul Sucevei crește. Haideți să aducem schimbarea împreună!</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Șofer al unei firme de distribuție cu sediul în Șcheia a murit în timp ce se afla în zona corpului de birouri al firmei

<p>Bărbatului i s-a făcut rău când era pe holul corpului de birouri și a căzut din picioare. Echipajul medical de pe ambulanță sosit la fața locului a efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes, fiind declarat decesul</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Primarul Ion Lungu anunță progrese pentru proiectele de investiții ale Sucevei. Finanțarea pentru parcul fotovoltaic va fi contractată la sfârșitul acestei luni

<p>Ion Lungu a anunțat semnarea, până la sfârșitul lunii, a contractului de finanțare pentru Parcul Fotovoltaic, în valoare de 10 milioane de euro. Acest proiect va aduce beneficii considerabile orașului, contribuind la tranziția către energie verde și reducerea costurilor energetice.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Mihai Flutur, alături de Lucian Harșovschi: Cred că în momentul de față municipiul Suceava duce lipsă de un primar ca Lucian Harșovschi

<p>Mihai Flutur: Lucian este un om printre oameni, te ascultă, își dorește să te ajute și face tot posibilul ca problemele tuturor să fie rezolvate</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bărbat acuzat de mai multe furturi în Rădăuți a fost a fost arestat preventiv

<p>Suspectul este acuzat că în decembrie 2023 și în 14 aprilie 2024 a sustras mai multe bunuri mobile (uși și geamuri de PVC, telefoane mobile și biciclete) cauzând un prejudiciu total de aproximativ 9.000 euro.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Două școli și două ONG-uri din județul Suceava primesc 65 de calculatoare prin proiectul „Dăm Click pe România 2024”

<p>Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social. </p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu: „Gheorghe Șoldan a uitat să treacă în programul „copy-paste” de dezvoltare a județului și acel program celebru prin care PSD-ul a jucat la ruletă viitorul județului Suceava – „INUTILITĂȚI și mediu”.

<p>Cadariu: Luni de zile l-am auzit pe candidatul PSD că președintele CJ Suceava nu are nici o atribuție în construcția de autostrăzi. Astăzi îl văd că promite autostrăzi în județ, dar și șosele de centură, investiții uitate de PSD pentru județul Suceava și care, dacă nu ar fi fost președintele Gheorghe Flutur, nu ar fi pornit mult timp de acum înainte. Întregul lui program se bazează pe <vom face>, însă sucevenii trebuie să știe și cu siguranță știu că deja Gheorghe Flutur a făcut și face tot c ..

Gheorghe Șoldan, la Bălcăuți:Experiența lui Iulian-Petru Chideșa în administrație și viziunea pentru dezvoltarea Bălcăuțiului sunt mai necesare acum ca niciodată, în contextul în care primăria se confruntă cu datorii semnificative

<p>Gheorghe Șoldan și-a exprimat încrederea în capacitatea lui Iulian-Petru Chideșa de a moderniza Bălcăuțiul și a subliniat importanța dezvoltării fiecărei localități pentru progresul întregului județ.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi: Strada Grigore Antipa va fi modernizată și reabilitată în totalitate

<p>Harșovschi: Un nou covor asfaltic, refacem accesul la scările de bloc, trotuarele, construim parcări de reședință și curățăm spațiul verde de improvizațiile nedorite.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Dublă lansare de carte la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” : „Paradisul furat” și „Cerșetorii de începuturi” de Bogdan Galanton-Moroșan

<p>Volumul „Cerșetorii de începuturi” este și o carte de poezie testament lăsată celor dragi spre neuitare, spune președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, Ovidiu Vintilă</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gheorghe Șoldan, încurajat de sute de persoane cu care s-a întâlnit în piața din Milișăuți: Oamenii vor o schimbare

<p>Șoldan: Am primit multe mesaje de susținere. Oamenii vor o schimbare, este clar, și se va vedea acest lucru pe 9 iunie</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Gheorghe Flutur, la Sadova, alături de primarul Mihai Constantinescu: O comună ce poate fi considerată un adevărat bibelou turistic

<p>Într-un cămin cultural aflat în plină renovare, în prezența a peste 200 de gospodari din Sadova, președintele Flutur le-a cerut sadovenilor un vot pentru Mihai Constantinescu, dar și pentru el și echipa liberală de la Consiliul Județean Suceava, pentru continuarea marilor proiecte pentru Bucovina.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..