Știri din Falticeni Online

Ultimele titluri

Liniştea şi animaţia „falezei” din Fălticeni. Impostaze în luna mai: 2020 şi 2021

Foto: Alex Săvescu Aleea pietonală („pe faleză”), 7 mai 2020, Fălticeniul era în stare de urgenţă! Aleea pietonală („pe faleză”), 5 mai 2021, elevii s-au întors la şcoală! ..

A fost modificat calendarul admiterii la liceu în anul 2021

Completarea fişelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, faţă de 8-14 iulie, cum era stabilit iniţial. Repartizarea computerizată a fost mutată pe 24 iulie, în loc de 16 iulie. O altă noutate: părinţii care vor să depună fizic dosarele de înscriere la liceul la care au […] ..

Trei persoane reţinute de poliţiştii suceveni pentru conducere sub influenţa bauturilor alcoolice în perioada Sărbătorilor Pascale

În minivacanța prilejuită de Sărbătorile Pascale și Ziua de 1 Mai, polițiștii suceveni au suplimentat numărul de echipaje rutiere din teren, scopul fiind prevenirea faptelor antisociale dar și creșterea gradului de siguranță rutieră prin prevenirea accidentelor rutiere generate în special de consumul de alcool la volan. Zilnic, peste […] ..

Lucrări pe reţeaua de apă de pe strada Şoldăneşti, până la ora 12.30

În această dimineaţă, ACET Fălticeni a anunţat o întrerupere de apă pe strada Şoldăneşti. „Se va întrerupe furnizarea apei potabile pe data de 05.05.2021 între orele 10:30 – 12:30 pentru executarea unor lucrări pe conducta PEHD φ 110 mm de pe str. Șoldănești prin programul „Extinderea și reabilitarea […] ..

Liga 4: Viitorul Liteni şi LPS Suceava vor disputa finala sezonului. Meciul este programat joi, pe Stadionul „Areni”

În urma meciurilor disputate marţi, 4 mai, în ultima etapă, se cunosc cele două echipe care îşi vor disputa titlul de campioană judeţeană. O competiţie desfăşurată pe repede înainte, în mai puţin de o lună, pentru ca AJF Suceava să trimită o echipă la barajul de promovare în […] ..

Aglomeraţie matinală. Elevii s-au întors la şcoală!

Dacă vă lipsea agitaţia matinală! Odată cu reluarea cursurilor, cu prezenţă fizică, a reapărut şi aglomeraţia în traficul din Fălticeni. Imagini din intersecţia Mihai Eminescu – Nicolae Beldiceanu – Cuza Vodă, înainte de ora 08.00. O intersecţie care, după cum a anunţat recent municipalitatea, urmează să fie semaforizată. ..

Cadrele Școlii Militare din Fălticeni au venit în sprijinul căminului de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești

În preajma sărbătorilor pascale, cadrele Școlii Militare de Subofițeri de Jandarm noastre au oferit bani, produse alimentare, de igiena și curățenie Centrului de Asistenta Socială, unde sunt îngrijiți bătrâni, care funcționează pe lângă Mănăstirea Bogdănesti. Așa cum am mai prezentat și cu alte ocazii, în fiecare an, cu […] ..

Personalități fălticenene. Scriitorul Ion Dragoslav

Pe data de 4 mai 1928 a murit prozatorul Ion Dragoslav. “Moartea scriitorului Ion Dragoslav din Fălticeni Nu pentru că mai toate gazetele din țară și foile din localitate au dat pagini prețioase despre I. Dragoslav – vom publica și noi dureroasa veste – ci, pentru a nu […] ..

Zborul unui pescăruș

Foto: Alex Săvescu Fălticeni, la iaz, aprilie 2021 ..

De vineri, liber la vaccinarea în centrele de imunizare din toată țara fără programare în platforma oficială

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că toate centrele de vaccinare vor fi deschise începând de vineri, 7 mai, și pentru persoanele care nu sunt programate în platformă. Iată câteva dintre explicaţiile date în timpul […] ..

Sunt 7 cazuri de persoane infectate cu COVID-19 în Fălticeni. Situaţia epidemiologică continuă să se îmbunătăţească şi în localităţile învecinate

Situaţia epidemiologică în localităţile din zona Fălticeni continuă să se îmbunătăţească. Potrivit datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, marţi, 4 mai 2021, în Fălticeni sunt 7 cazuri active de COVID-19, rezultând o rată de infectare de 0,23 la mia de persoane. Iată cum se prezintă situaţie […] ..

Liga 4: Meciuri decisive pentru calificarea în finala competiţiei

În această seară, de la ora 18.00, sunt programate meciurile ultimei etape din cadrul Ligii a 4-a. Viitorul Liteni (în Grupa A) şi Moldova Drăguşeni (în Grupa B) sunt pe primul loc după disputatea primelor 5 etape. Cele două echipe par a fi favorite în meciurile decisive din […] ..

Crimă în satul Arghira. Femeie arestată preventiv după ce şi-a înjunghiat mortal soţul

O femeie, în vârstă de 53 de ani, din satul Arghira, comuna Preuteşti, este cercetată în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunii de „violență în familie” raportată la infracțiunea de „omor”. Victima este chiar soţul femeii, în vârstă de 47 de ani, despre care aceasta le-a declarat […] ..

Metode de vopsit ouă la îndemâna oricui

Procesul vopsitului ouălor pentru masa de Paște poate fi unul creativ și chiar relaxant, mai ales dacă alegi metode de vopsit ouă ingenioase, vechi, învățate din bunici în părinți și date mai departe noilor generații. Iată câteva dintre cele mai populare: Ouă vopsite în ciorap, cu modele create din […] ..

Rata de infectare în Fălticeni este de 0,29. Şase comune nu au cazuri active COVID-19!

Evoluţia epidemiei COVID-19 în localităţile din zona Fălticeni. Informaţii oficiale date publicităţii de către DSP Suceava pentru ziua de 27 aprilie 2021. UAT Cazuri active 27.04.2021(ultimele 14 zile!!!) Rata de infectări la mia de locuitori (inclusiv focare) Baia 1 0,39 Bogdănești 1 0,24 Boroaia 1 0,42 Bunești 3 […] ..

Campanie de ecologizare a traseelor turistice derulată de jandarmii suceveni

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava organizează în această perioadă o campanie de igienizare a traseelor turistice, cu scopul de a colecta deșeurile aruncate în ariile naturale din județul Suceava.             De la începutul campaniei, 30 de cadre militare echipate cu mănuși și saci menajeri din cadrul Detașamentelor Gura […] ..

Liga 4: Moldova Drăguşeni şi Viitorul Liteni sunt pe primul loc la jumătatea competiţiei

La sfârşitul săptămânii trecute s-au disputat meciurile celei de-a treia etape a Ligii a 4-a. Două dintre reprezentantele zonei Fălticeni, Moldova Drăguşeni şi Viitorul Liteni, au obţinut rezultate favorabile în derbiurile celor două serii şi s-au instalat pe primul loc la jumătatea competiţiei. Grupa A Viitorul Liteni – […] ..

În județul Suceava sunt 323 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție

            Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, marţi, 27 aprilie 2021, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 22283 de persoane declarate vindecate. Total persoane vaccinate la nivelul județului Suceava: 64.530, din care 45.896 persoane cu rapel. La nivelul județului, în ultimele […] ..

Miercuri se încheie prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

Prima etapă a înscrierii în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2021-2022, a debutat în 29 martie și se încheie pe 28 aprilie 2021. Cererile de înscriere pot fi transmise de către părinţi şi prin e-mail sau poştă, nu doar online, sau direct la secretariatul unităţii de învăţământ, potrivit […] ..

Video: Rezumatul partidei Şomuz Fălticeni – Dante Botoşani

Rezultat dezamăgitor înregistrat de echipa locală de fotbal, în ultima confruntare disputată pe teren propriu în actuala ediţie a Ligii a 3-a. Video: Rezumatul jocului şi declaraţiile antrenorului Daniel Stoica. ..