Știri din Ziarul de Valcea

Ultimele titluri

STRABAG lucreaza in bataie de joc la Ramnicu Valcea! Guri de canalizare, infundate cu asfalt decapat si macinat!

ATENTIE CETATENI! Se asfalteaza Calea lui Traian. Am postat 2 fotografii din aceasta dimineata cu lucrul ” in bataie de joc” al firmei care lucreaza ( STRABAG). Toate gurile de canalizare ape pluviale se astupa cu asfalt decapat si macinat, care INFUNDA CANALIZAREA ORASULUI in viitor! Am sezizat autoritatile si astept masuri!!! Asa arata o gura de canalizare ape pluviale- ne mai miram ca orasele Romaniei sunt inundate la fiecare ploaie! Am trimis NOTIFICARE catre Primaria Rm.Valcea, ..

Primăria Râmnicului, anunț privind actualizarea Planului Urbanistic General și a regulamentului local de urbanism

  Primăria Râmnicului a publicat zilele trecute un anunț privind actualizarea Planului Urbanistic General și a regulamentului local de urbanism aferent al municipiului Râmnicu Vâlcea. Conform art. 46 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul,cu modificarile și completarile ulterioare: ” Planul urbanistic general are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baz ..

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu, sprijină antreprenorii care vor să deschidă afaceri în localitate

  Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu, sprijină antreprenorii care au în plan deschiderea unei afaceri în localitate: „Comuna noastră este o localitate interesantă pentru investitori. În primul rând zona este foarte frumoasă şi este foarte aproape de drumul naţional. Astfel, un investitor are în plan deschiderea în localitate a unei o linii de ambalare pentru produse alimentare şi condimente. Noi sprijinim investitorii şi sperăm să vină cât mă mulţi. Ne dorim ca tinerii să se ..

Anunț al Primăriei Gușoeni cu privire la acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei sau stimulentului de energie pe perioada sezonului rece

  Primăria Comunei Gușoeni informează că, începând cu data de 12.10.2021 persoanele interesate pot prelua cererile-tip şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei/stimulentului de energie pe perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022, de la sediul Primăriei Gușoeni sau le pot descarca de pe site-ul primăriei. Pentru solicitarea ajutorului de încalzirea locuinței și a suplimentului pentru energie, Compartimentul de asistență socia ..

Ilie Boiangiu: Consiliul local a aprobat realizarea investiției „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Grădiștea”

  În luna septembrie, Consiliul local al comunei Grădiștea a aprobat proiectul tehnic, indicatorii tehnico-economici și a devizul general, pentru obiectivul de investiții „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Grădiștea, județul Vâlcea”. Cel mai probabil, anul viitor, primarul din Grădiștea, Ilie Boiangiu, va asfalta drumul comunal 79 A, în satul Valea Grădiștei. Prin Hotărârea nr. 16/2021, Consiliul local al comunei Grădiștea a aprobat acordarea premiului ,,Aniversarea Căsătoriei &# ..

Agenția Națională de Integritate face „ravagii” în județul Vâlcea!

  După cazul mediatizat al viceprimarului liberal Virgil Pîrvulescu, Agenția Națională de Integritate a mai făcut două „victime” în județul Vâlcea, în aceiași perioadă de timp. Concret, ANI a constatat conflictul de interese de natură administrativă, prevăzut de Legea nr. 176/2010, în cazul lui Păunoiu Constantin Cristian, fost consilier local în cadrul CL al Orașului Băbeni, Județul Vâlcea (2016-2020). În perioada exercitării mandatului de consilier local, deși avea un interes personal în ..

Comportament de marlan al consilierului liberal Bogdan Popa

Locuitorii Râmnicului trebuie să cunoască „preocupările” reale ale liberalilor, care au „strălucit prin absență” de la ședința extraordinară a consiliului local de marți și în care s-au discutat probleme importante ale municipiului. Patru consilieri locali de la PNL, în frunte cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu, au lipsit nemotivat de la respectiva ședință. Tot din cadrul ședinței, mai remarcăm comportamentul de „mârlan” al consilierului liberal Bogdan Popa, care i-a adus insulte și injurii unei ..

Sparle si soparle, 21.10.2021

Locuitorii Râmnicului trebuie să cunoască „preocupările” reale ale liberalilor, care au „strălucit prin absență” de la ședința extraordinară a consiliului local de marți și în care s-au discutat probleme importante ale municipiului. Patru consilieri locali de la PNL, în frunte cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu, au lipsit nemotivat de la respectiva ședință. Tot din cadrul ședinței, mai remarcăm comportamentul de „mârlan” al consilierului liberal Bogdan Popa, care i-a adus insulte și injurii unei ..

De luni, doar vaccinații mai pot circula noaptea, certificat verde pentru majoritatea activităților, mască obligatorie peste tot, vacanță de 2 săptămâni pentru toate școlile și liceele

ARTICOLE • 20 OCTOMBRIE 2021 • REDACȚIA • 46.945 VIZUALIZĂRI • 119 COMENTARII Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă. Toții elevii de școală și liceu vor intra într-o vacanță de două săptămâni – mentioneaza g4media.ro Urmează ca Guvernul s ..

Trăiește pe viu fascinația unui șemineu în confortul apartamentului tău de la bloc

  Este oare posibil să ne bucurăm de atmosfera și magia tipică unui semineu lemne clasic, în sufrageria unui apartament la bloc? Da! Este posibil, iar asta n-o spunem doar noi, ci și prietenii noștri de la Pefoc, firmă cu renume și experiență care de peste 20 de ani, activează cu pasiune în domeniul comercializării și montajului dispozitivelor termice premium. O dată cu avansul tehnologic și cu inovațiile apărute în materie de soluții premium de încălzire alternativă, acum, ai posibilitatea ..

PĂRINTELE ȘTEFAN ZARĂ ESTE NOUL CONSILIER EPARHIAL DIN CADRUL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR

Fostul consilier cultural al IPS Varsanufie al Râmnicului și director al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, părintele dr. Ștefan Zară, a fost avansat pe o demnitate de mare cinste în BOR. Permanenţa Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor l-a numit marţi, 19 octombrie, în funcţia de consilier eparhial. Părintele dr. Ştefan Zară, noul consilier eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, este profesor la Seminarul Teologic Ortodox din București și preo ..

Beneficiarii de ajutor social sunt stimulați să intre pe piața muncii

Comunicat de presă Beneficiarii de ajutor social sunt stimulați să intre pe piața muncii   Persoanele beneficiare de ajutor social, care se angajează cu contract individual de muncă sau în baza unui raport de serviciu, pentru o perioadă de cel puţin 24 de luni, beneficiază în continuare, pentru o perioadă de șase luni, de sprijinul financiar acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, în cuantumul stabilit anterior angajării și plătit de către Agenția Națională pentru ..

30 de focare SARS-CoV-2 în Vâlcea

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 21.064 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 si 676 decese. În prezent, în unitățile sanitare din județul Vâlcea se află 314 persoane internate cu SARS-CoV-2. În acest moment, în județ, există 30 focare de SARS-CoV-2 inregistrate in cadrul unor agenti economici, in cadrul unei unitati sanitare, in cadrul unor institutii publice si în cadr ..

Arhiepiscopia Râmnicului: Gigi Becali nu are dreptul să interzică accesul femeilor în mănăstirea de la Olanesti

Gigi Becali, pus la colţ de biserică: nu are dreptul să interzică accesul femeilor în mănăstire Gigi Becali vrea să construiască în Băile Olăneşti o mănăstire pentru bărbaţi şi o alta pentru femei. El a recunoscut public că una dintre ele va respecta canoanele de pe Muntele Athos, unde este interzis accesul femeilor, însă Arhiepiscopia Râmnicului spune că nu el decide această restricţie. Arhiepiscopia Râmnicului a confirmat pentru publicatia adevarul.ro faptul că lui Gigi Becali i s-a permis să ..

„DONEAZĂ SÂNGE ȘI BUCURĂ O VIAȚĂ!”

Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, va organiza luni, 25 octombrie, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Vâlcea campania de donare de sânge „DONEAZĂ SÂNGE, ȘI BUCURĂ O VIAȚĂ!” „Preoți şi credincioşi din Arhiepiscopia Râmnicului, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care nu suferă de boli cronice, sunt îndemnaţi să vină alături de noi, în intervalul orar 08:00-12:30, la Centrul de Transfuzie Sanguină – Vâlcea pentru a ajuta semenii bolnavi, aflați în nevoie, pentru ca ..

Cheile Bistriței, unul dintre cele mai frumoase defilee din România

Cheile Bistriței, Podul Reginei Maria, Crucile din Piatră și Peștera Urșilor (Parcul Național Buila-Vânturarița) Cheile Bistriței (unul dintre cele mai frumoase defilee din România) – se remarcă prin frumusețea reliefului, cu pereți înalți, stânci, peșteri, cascade etc. Au o lungime de aproximativ 2 km iar în unele locuri lățimea ajunge la doar 4 metri. Traseul are punctul de pornire în satul Bistriţa, mai exact de la poarta Mănăstirii Bistriţa, unde se află un panou informativ şi un stâlp ..

Ana Loredana Predescu: Sistemul de învățământ din România nu este nici ONG, nici proiect pe fonduri europene

Am studiat CV-ul doamnei Corina Atanasiu, ministrul propus pentru Educație și sunt sigură că dumneaei este un profesionist în domeniul său, însă am fost confuză întrucât nu știam dacă trebuie să adresez o întrebare legată de fonduri europene sau o întrebare legată de învățământ, având în vedere că dumneaei nu a predat nici măcar o ora la catedră. Sistemul de învățământ din România nu este nici ONG, nici proiect pe fonduri europene. La audierea doamnei Corina Atanasiu, am adresat trei întrebări: ..

Două creşe noi vor fi construite în Râmnic prin programul Ministerului Dezvoltării

Consilierii locali din municipiul reşedinţă au aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, predarea către Compania Naţională de Investiţii a două terenuri pe care vor fi construite două creşe moderne, aprobate luna trecută prin ‘Programul naţional de construcţii de interes public sau social’ al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Conform referatelor care însoţesc proiectele de hotărâre, pentru realizarea acestor obiective de investiţii, conducerea Primăriei Râmnicu Vâlce ..

ÎN ATENȚIA PERSOANELOR FIZICE ȘI JURIDICE – INDEMNIZAȚII PENTRU CONCEDII MEDICALE

În luna septembrie 2021 au fost efectuate de către CAS Vâlcea plăți pentru indemnizații de concedii medicale în valoare de 3.010.000 lei, din care pentru persoanele fizice 194.000 lei, iar pentru persoanele juridice 2.816.000 lei. Pentru persoanele juridice au fost decontate cererile de restituire a indemnizațiilor pentru concedii medicale înregistrate la sediul nostru în perioada 16 iulie – 11 august 2021. La sfârșitul acestei luni, în perioada 25-28 octombrie se vor efectua plăți în valoare de ..

Iata ce face Gigi Becali la Olănești: “Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”

Gigi Becali (63 de ani) construiește două mănăstiri la Olănești, județul Vâlcea, una destinată călugărilor și una pentru maici. Gigi Becali construiește două mănăstiri la Olănești Patronul celor de la FCSB a cumpărat un teren de 30 de hectare, unde are planuri mari: va construi două mănăstiri. Acestea vor fi ridicate la mare distanță, pentru ca bărbații și femeile să nu se întâlnească.  De altfel, în apropierea locului unde a fost deja ridicată biserica viitoarei mănăstiri de călugări, apare dej ..