Știri din Realitatea Valceana

Ultimele titluri

AJOFM: Beneficiarii de ajutor social sunt stimulați să intre pe piața muncii

Persoanele beneficiare de ajutor social, care se angajează cu contract individual de muncă sau în baza unui raport de serviciu, pentru o perioadă de cel puţin 24 de luni, beneficiază în continuare, pentru o perioadă de șase luni, de sprijinul financiar acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, în cuantumul stabilit anterior angajării [...] ..

ȘOFER FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE și SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii Biroului rutier Râmnicu Vâlcea au depistat în trafic un șofer sub influența alcoolului și fără permis de conducere, acesta ascunzându-și identitatea în momentul depistării. În seara de 19 octombrie a.c., polițiștii au oprit pentru control, în comuna Mihăești, pe Drumul Județean 647, un șofer de 34 de ani, din municipiu, constatându-se, în urma testării [...] ..

ANUNŢ DE LANSARE A PROIECTULUI „GRANT CAPITAL DE LUCRU TADIEX S.R.L.”

TADIEX S.R.L. anunță lansarea proiectului cu titlul „GRANT PENTRU CAPITAL DE LUCRU TADIEX SRL” proiect cu nr. RUE M2-8756 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020. Proiectul se derulează pe o perioadă de maxim 180 zile, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei și [...] ..

ATENȚIE! Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru ACCESUL în restaurante, cafenele, în săli de spectacole si la evenimente!

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2 În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali [...] ..

FOTO: L-ați văzut? BĂRBAT din Berislăvești, DAT DISPĂRUT!

Polițiștii vâlceni fac verificări pentru depistarea unui bărbat de 47 de ani, din comuna Berislăvești, dispărut de la domiciliu din data de 14 octombrie a.c.. ​ La data de 15 octombrie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie din municipiul Sibiu, cu privire la faptul că, fratele său, CĂPRUCI NICOLAE, născut la data de [...] ..

Primăria Râmnicului a dotat Catedra de informatică a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” cu 31 de calculatoare performante

Primarul Mircia Gutău a participat luni, 18 octombrie, ora 11:00, la predarea celor 31 de calculatoare achiziţionate de Municipalitatea Râmnicului către Catedra de informatică a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, o investiţie în valoare totală de aproximativ 100.000 lei. Unităţile PC au fost achiziţionate respectând criteriile impuse de unitatea şcolară, având procesoare Intel Core i5, [...] ..

Accident rutier la Milcoiu

Polițiștii rutieri din Vâlcea intervin în acest moment la un accident rutier pe D.N 7 în localitatea Milcoiu. Din primele verificări efectuate se pare că un auto ar fi lovit un parapet, iar în urma impactului a rezultat rănirea a 3 persoane. Traficul se desfășoară alternativ pe un singur sens de mers. ..

10 LOCALITĂȚI din VÂLCEA, cu incidență de peste 7,5/1.000 de locuitori. SITUAȚIA în JUDEȚ. Cum gestionează autoritățile pandemia COVID-19

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat, vineri, 15 octombrie 2021, prin Hotărârea nr. 69, aplicarea măsurilor pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 prevăzute în H.G. nr. 1090/06.10.2021, în localitățile din județ în care rata de incidență cumulată este peste pragurile de 2, 3, 4, 6 și 7,5 cazuri noi de îmbolnăvire [...] ..

PNL Vâlcea: A decedat primarul comunei Stănești, Ionel Michiu

Necrolog Filiala Partidului Național Liberal Vâlcea anunță cu profundă durere trecerea la cele veșnice a primarului comunei Stănești, Ionel Michiu. Reprezentat de bază al liberalismului vâlcean, dedicat comunității din care a făcut parte, după o meritoasă carieră ca ofițer al armatei române, a fost ales de către concetățenii săi ca primar al comunei Stănești în [...] ..

RAJDP a asfaltat încă un sector de drum la Berbești

Angajații de la RAJDP au finalizat lucrările de asfaltare pe încă un sector de 1,5 km din DJ 605 A, la Berbești. “DJ 605 A este un drum important, pe care am reușit, până în prezent, să îl reabilităm pe distanțe semnificative, cu resurse din bugetul propriu al județului. Vom continua cu lucrările de reabilitare [...] ..

DETALII despre CONCURSUL pentru OCUPAREA FUNCȚIILOR de DIRECTOR și DIRECTOR ADJUNCT la ȘCOLILE din VÂLCEA

Vineri, 15.10.2021, începând cu ora 10.00, se va desfășura proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul nostru. Concursul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară pentru candidați, organizatori, supraveghetori sau observatori, cu respectarea măsurilor obligatorii, privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor [...] ..

Femeie, acroșată de o mașină, la Râureni. Victima, în stare gravă, transportată la spital

Astăzi, a.c., în jurul orei 07:19, Polițiștii din Râmnicu Vâlcea au fost sesizați prin apelul 112 cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier în localitatea Râureni. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat că în timp ce o femeie ar fi traversat neregulamentar, aceasta ar fi fost acroșată de [...] ..

Accident rutier la Câineni: Coleziune între două mașini, o persoană încarcerată

Joi seara, 14 octombrie: VL-DN 7, la km 232+500, pe raza localității Câineni s-a produs un accident rutier prin coliziunea a două autovehicule, din care a rezultat rănirea a două persoane (una încarcerată). Traficul este blocat total. Polițiștii se afla la fața locului pentru stabilirea situației de fapt și de drept. UPDATE ora 21:55 Traficul [...] ..

14 octombrie: Percheziții la Primăria Brezoi!

Joi dimineața, 14 octombrie 2021, mascații DGA au intervenit în forță la Primaria Brezoi. Pe surse, am aflat că au fost desfășurate percheziții si acasă la primarul Robert Schell, dar și la domiciliile unor funcționari publici și la sediile unor societăți comerciale. Sunt verificate aspecte de ilegalitate intr-un dosar de corupție. Ancheta ar viza prezumtive [...] ..

13 octombrie, RAZIE în RÂMNIC: 61 autovehicule controlate (9 autobuze și 7 taxi) și sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor sanitare

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA Polițiștii din cadrul Biroului rutier Râmnicu Vâlcea au acționat în municipiu, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile sanitare în vigoare în acest moment, în special în mijloacele de transport în comun, dar și pe linie rutieră. La data de 13 octombrie a.c., polițiștii au acționat în [...] ..

ACTIVITĂȚI IPJ pentru PREVENIREA FURTURILOR din LOCUINȚE

Polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciului de Ordine Publică și Posturilor de poliție Orlești, Ionești și Scundu au desfășurat activități pentru prevenirea furturilor din locuințe. La data de 13 octombrie a.c., polițiștii au fost prezenți în comunele Orlești Ionești și Scundu unde au fost organizate activități în scopul prevenirii furturilor din locuințe. Astfel, [...] ..

AJOFM: Aplicația SEMM, Servicii online pentru angajatori

• Servicii online pentru angajatori – aplicația SEMM (Sistemul Electronic de Mediere a Muncii) Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă pune la dispoziția angajatorilor platforma: Servicii online pentru angajatori, pentru accesarea aplicației S.E.M.M.: Sistemul Electronic de Mediere a Muncii, în vederea declarării locurilor de muncă vacante. Aplicația se găsește la adresa: https://www.anofm.ro/serviciionline/serviciionlineangajatori.html. Accesând această [...] ..

REGULI pentru LOCALITĂȚILE unde INCIDENȚA CAZURILOR COVID-19 este de PESTE 7,5/1000 LOCUITORI

• Măsuri valabile pentru localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de peste 7.5/1000 locuitori (conform H.G. nr. 1090/06.10.2021) Circulația în afara locuinței Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală: Pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de [...] ..

Președintele CJ: „La Dăești, asfaltăm încă doi km din drumul județean”

• Consiliul Județean continuă lucrările de modernizare a DJ 703 L, cu asfaltarea unui nou tronson de drum, pe raza comunei Dăești. “Sectorul de 2 km care urmează să fie asfaltat pornește de la Jiblea, de la intersecția cu DJ 703 G (drum pe care îl avem deja în lucru, cu fonduri europene) și se [...] ..

Primăria Râmnicului demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, prin Direcţia de Asistenţă Socială, demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie conform Legii nr. 226/2021 privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Ce tipuri de ajutoare sunt disponibile Potrivit actului normativ mai sus menţionat, familiile şi persoanele singure ale căror [...] ..