Știri din Ora de Dolj

Ultimele titluri

Craiova: A ciuruit bancile din Parcul Romanescu, cu cutitul

<p>Un adolescent de 17 ani, din comuna Amăraștii de Sus, s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost prins de politistii locali in timp ce arunca la țintă, cu un cuțit ce avea lama de 15 cm lungime, în băncile aflate pe aleile parcului Nicolae Romanescu. Un grup de tineri, aparent liniștii, ce se [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Firma Iridex, amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu Dolj

<p>Firma Iridex, operatorul care se ocupa cu activitatea de colectare a deșeurilor pe raza județului Dolj, a fost amendată cu 100.000 de lei de către Garda de Mediu Dolj, pentru ca desfasura activitati de sortare/balotare deșeuri reciclabile (hirtie, carton, plastic, metal), pentru care este necesară revizuirea Autorizației de Mediu emise de APM Dolj. &#8221;In urma [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Nicolae Ciuca, noul premier desemnat de presedintele Klaus Iohannis

<p>Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. Acesta a fost propus de coaliţia formată din PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. „Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Această majoritate mi-a propus un [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Deținutul periculos evadat din arestul IPJ Dolj, prins la Bucovat

<p>Tânărul care a evadat, joi, din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, a fost prins, duminică, pe un câmp din extravilanul comunei doljene Bucovăţ. ,, In urma activităţilor de căutare, periere şi scotocire desfăşurate pe un câmp din extravilanul comunei Bucovăţ, către Terpeziţa, tânărul a fost găsit, prins şi imobilizat de o [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Anișoara Stănculescu, presedinte PMP Dolj: Solicit conducerii AJOFM Dolj să prezinte public situația la zi privind derularea programelor care vin în sprijinul NEEts din Dolj”

<p>PMP DOLJ: DE CE NU FUNCȚIONEAZĂ PROGRAMUL ”GARANȚIA PENTRU TINERI”?!? Anișoara Stănculescu, vicepreședinte național PMP:”Conducerea ANOFM și conducerile AJOFM, inclusiv cea din Dolj, au obligația să răspundă public pentru eșecul evident al programului ”Garanția pentru tineri” în România. Programul european pentru NEETs, tinerii care nu sunt nici în sistemul de învățământ, nici nu au un [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: Un alt autobuz a luat foc

<p>Dupa un autobuz, un tramvai,in aceasta dimineat un alt autobuz apartinand RAT Craiova a luat foc, de data aceasta in curtea regiei, nu in mers cum s-a intamplat in celelalte doua cazuri. Autobuzul a fost cuprins de flacari in timp ce soferul a pornit motorul pentru a pleca in cursa. „Secția de Pompieri Craiova a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolj. Un nou serviciu de evidenţă a persoanelor, în comuna Ghercești

<p>Miercuri 17.11.2021 la orele 12.30, în localitatea Ghercești este programat să-și deschidă activitatea cu publicul al 58-lea Serviciu Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor din județul Dolj, în comuna Ghercești, sat Ghercești, str. Eroilor nr. 107, județul Dolj, la sediul primăriei din localitate. Programul de funcționare al serviciului va fi zilnic de luni până vineri, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolj: O adolescentă de 15 ani a murit într-un accident rutier

<p>O adolescentă de 15 ani şi-a pierdut viaţa si alte trei persoane au fost transportate la spital, in urma unui accident produs noaptea trecută, în localitatea doljeana Întorsura. &#8221;Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Giubega au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că pe raza comunei Întorsura a avut loc un accident [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PMP Dolj: PMP deschide negocieri cu PNL

<p>ANIȘOARA STĂNCULESCU, președinte PMP Dolj:”Am votat în Consiliul Național Executiv al partidului începerea negocierilor cu PNL în vederea construcției unui proiect politic comun” PMP Dolj consideră că deschiderea negocierilor PMP cu PNL este firească pentru consolidarea polului de centru-dreapta în România, liberal și popular. ”Noi am pledat încă înainte de alegerile parlamentare din 2020 pentru [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Concurenta mare la UMF Craiova: Peste 1300 de absolvenți s-au înscris la rezidențiat

<p>Puțin peste o săptămână ne mai desparte de concursul național de Rezidențiat din 2021. Pe 21 noiembrie, absolvenții facultăților de Medicină generală, Medicină dentară și de Farmacie din România susțin cel mai important test din cariera lor – intrarea în rezidențiat. În total, peste 12.000 de persoane s-au înscris la concurs, absolvenți mai noi sau [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova, primul oras in care se opreste Caravana nationala a vaccinarii

<p>Craiova va găzdui prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată de mediul privat din România. Locuitorii județului Dolj au ocazia de a participa la sesiuni informaționale, cu caracter educativ, despre importanța, necesitatea și beneficiile vaccinării împotriva virusului COVID -19. Totodată, persoanele care doresc să se vaccineze vor putea opta pentru centrul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova primeste 4,1 milioane de lei pentru subvenționarea energiei termice

<p>Guvernul aloca municipiului Craiova suma de 4.143.000 de lei, suma ce trebuie folosița pentru a acoperi o parte din facturile la încălzire prin sistemul centralizat în această iarnă. “Asigurăm continuitatea furnizării de energie termică în localități. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale”, a declarat Cseke Attila, ministrul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Catinvest continuă dezvoltarea Electroputere Mall cu 7.200 de metri pătrați pentru noi branduri, magazine concept, restaurante în aer liber și un loc de joacă

<p>In contextul dezvoltării continue a Electroputere Parc, Catinvest anunță o nouă serie de magazine care vor fi deschise în Electroputere Mall, crescând numărul total de branduri prezente la 198 și consolidând poziția centrului comercial drept principala destinație de cumpărături din Oltenia. Ca urmare, compania adaugă 5.500 de metri pătrați de spații comerciale și 1.200 de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolj: Bulzesti, singura localitate cu incidenta peste 10 la mia de locuitori! Craiova, incidenta 4,46 la mie

<p>Astăzi, 11.11.2021, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj, conform raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj: · Nr. probe alocate de DSP: 182 · Nr. probe recoltate la cerere RT- PCR: 112 · Nr. probe recoltate teste rapide: 1125 · Nr. persoane vaccinate doza I 10.11.2021: 1159 · Nr. persoane vaccinate doza a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

LUCIAN MÎNDRUȚĂ, special guest-star în spectacolul RADIO, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

<p>După o pauză de 18 luni de la data ultimei reprezentații (martie 2020),  Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova reia vineri, 12 noiembrie ora 18:00, spectacolul RADIO de Eric Bogosian, în regia lui Bobi Pricop, avându-l special guest star pe Lucian Mîndruță – una dintre cele mai cunoscute vedete media din România. Jurnalist, blogger, media trainer și prezentator [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OCPI Dolj reia activitatea de relații cu publicul

<p>Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) DOLJ reia activitatea de relații cu publicul începând cu data de 09.11.2021. Persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de specialitate, notarii publici și celelalte categorii de persoane care au acces, pe bază de user și parolă, la sistemele informatice ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Încep negocierile oficiale pentru formarea unui guvern PSD – PNL – UDMR

<p>Prima întâlnire PNL &#8211; PSD pentru negocierea unui guvern PNL-PSD-UDMR urmează să aibă loc marți, la Parlament, începând cu ora 13.00. Discuțiile au loc după ce liderii PNL au votat luni seara, în ședința Biroului Politic Național, pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD. Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că alianța dintre PSD [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primul rezultat al necropsiei a solistului Petrică Mîțu Stoian

<p>Primul rezultat al necropsiei arată că acesta ar fi murit din cauza unei barotraume, anunță România TV. Mai exact, plămânii acestuia ar fi cedat din cauza unui tratament cu oxigen. Clinica Nera, unde Stoian a fost internat, susține că artistul nu a fost supus niciunei proceduri medicale. eprezentanţii Clinicii Nera, din judeţul Caraş-Severin, unde interpretul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PNL începe negocierile cu PSD

<p>Biroul Politic Național al PNL, reunit astăzi în ședință statutară, a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorități care să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depășită criza politică și sanitară, transmite PNL. A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

86 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj

<p>In ultimele 24 de ore au fost înregistrate 86 de cazuri noi de COVID-19, la 1.911 de teste efectuate, anunta Prefectura Dolj. Situația epidemiologică a județului, conform raportării zilnice a Direcției de Sănătate Publică Dolj, se prezintă, astfel: Nr. probe alocate de DSP: 221 Nr. probe recoltate la cerere RT- PCR: 104 Nr. probe recoltate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..