Știri din Ora de Dolj

Ultimele titluri

Nicolae Giugea: Canalul Dunăre-Jiu-Olt-Argeș are propria lege!

<p>Senatul a aprobat un proiect de lege privind reabilitarea şi/sau înfiinţarea infrastructurii principale de irigaţii. Legea prevede ca până în 2027 să se aloce 3,5 miliarde euro pentru acest proiect. Din această sumă va fi finanțat unul dintre proiectele la care mă gândesc de când eram prefect. Este vorba despre canalul Dunăre-Jiu-Olt-Argeș care va schimba [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Deputatul Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj: Investiție de 2 MILIARDE EURO pentru infrastructura de transport din Oltenia

<p>O investitie record, in valoare de 2 miliarde de euro, in infrastructura de transport din Oltenia, anunta deputatul Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj. Investiție de 2 MILIARDE EURO pentru infrastructura de transport din Oltenia &#8211; A fost publicat Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modernizarea Magistralei CFR Craiova-Caransebeș. Valoarea totală a investiției este de 12,5 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O noua editie a Festivalului Naţional „Ioana Radu”

<p>Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează, marți, 15 noiembrie 2022, începând cu ora 18:30, FESTIVALUL NAŢIONAL „IOANA RADU“ – ediţia a IX-a,  eveniment găzduit de Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Invitați în festival: -Ion Amititeloaie, -Rodica Anghelescu, -Zorina Bălan, -Ioana Cristea, -Constantin Florescu, -Cristina Gheorghiu și Gabriel Alexandru [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată ..

Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a semnat contractul pentru reabilitarea Prefecturii Dolj!

<p>Veste extraodinară astăzi pentru o reabilitare istorică, obținută grație eforturilor din mandatul prefectului PNL, Nicușor Roșca. Astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost semnat contractul de finanțare de către ministrul PNL al Afacerilor Interne, Lucian Bode și ministrul Dezvoltării, Attila Cseke. Suma eligibilă prevăzută în contract este de 34.829.973,13 lei, fără [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: Termo Urban începe probele la cald pentru furnizarea căldurii

<p>Termo Urban Craiova, societatea care asigură distribuția agentului termic în Craiova,  anunţata ca va incepe probele la cald. &#8221;Furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi făcută în momentul în care temperaturile medii se vor încadra în limitele prevăzute de art. 117 din H.G. nr. 425/20.07.1994, modificat prin H.G. nr. 337/ 16.05.2018, respectiv după „înregistrarea, timp [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Începe cadastrarea comunelor Afumați și Valea Stanciului

<p>Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj participă astăzi, 13 octombrie 2022, la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comunele Afumați și Valea Stanciului, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comunele Afumați și Valea Stanciului se desfășoară în cadrul Programului național [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OCPI Dolj participă la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comunele Podari, Țuglui și Siliștea Crucii, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general

<p>Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj participă astăzi, 17 octombrie 2022, la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comunele Podari, Țuglui și Siliștea Crucii, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din cele trei comune se desfășoară în cadrul Programului național de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolj: Transporturi agabaritice pe ruta Calafat pod PTF – Berevoiești (Argeș)

<p>Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri, ca in perioada 14.10.2022 – 21.10.2022 se vor desfăşura două transporturi cu depăşiri pe traseul: Calafat Pod PTF (judeţ Dolj) – DN56 – Maglavit – Craiova – DN65 – Balş – Drum Expres 12 – DN65 – Slatina – Piteşti – DN65B – A1 – [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OCPI Dolj participă la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comuna Urzicuța

<p>Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj participă astăzi, 13 octombrie 2022, la prima întâlnire din cadrul campaniei de informare a cetățenilor din comuna Urzicuța, cu ocazia începerii lucrărilor de cadastru general. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Urzicuța se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Incendiu într-un apartament din Craiova

<p>Doua persoane au avut nevoie de asistență medicală si au fost transportați la SCJU Craiova, dupa ce s-au intoxicat cu fum. “În cursul acestei dimineți am intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj de prim-ajutor și un echipaj [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Încep Atelierele Fabricii de poveşti electroColibri!

<p>Așteptarea a luat sfârșit! Din 10 octombrie, Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova începe prima serie de ateliere de creație din cadrul Stagiunii 2022 / 2023. Derulate sub genericul Atelierele Fabricii de povești electroColibri, acestea se vor desfășura în perioada 10 octombrie – 04 decembrie 2022, astfel: &#160; Luni, ora 17:00 – COPILĂRIE ÎN CULORI (coord. Laura Pumnea), atelier destinat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: O noua editie The Artist Awards

<p>O noua editie The Artist Awards va fi organizata in luna noiembrie a acestui an, mai exact pe 11 noiembrie. Evenimentul va fi organizat de Filarmonica Oltenia în parteneriat cu o firmă de profil din Constanța, informeaza imagineacraiovei.ro ”Filarmonica Oltenia Craiova solicită suplimentarea sursei ”Subvenții pentru instituții publice” cu suma de 1.164,00 mii lei și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: Primăria continuă ridicarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public

<p>Primăria Municipiului Craiova anunţă că va continua acțiunile de ridicare a autoturismelor abandonate pe domeniul public, aflate într-o stare avansată de degradare. Campania de ridicare a mașinilor care prezintă elemente ce pot duce la concluzia că ar putea fi abandonate sau fără stăpân se desfășoară în baza Legii nr. 421/2002, modificată de Legea 97/2020 privind [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere, reținut de polițiști

<p>Polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au reținut, joi, pentru 24 de ore, un bărbat de 45 de ani, din comuna Butoieşti, sat Țânțaru, judeţul Mehedinți, bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Ieri dimineaţă, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat de 48 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolj: Pârâul Argetoaia este decolmatat în zona Scaești

<p>Administrația Bazinală de Ape Jiu – prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a realizat în acest an prin forțe proprii, cu utilajele din dotare, mai multe lucrări de întreținere și reparații, printre care și decolmatarea pârâului Argetoaia. Săptămâna aceasta, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au demarat lucrările de decolmatare a pârâului Argetoaia, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Se inchide circulația pe podul de la Bucovăț

<p>Circulația pe podul peste râul Jiu, de la intrarea în localitatea Bucovăț, va fi oprită complet în zilele de joi, 1 septembrie, și sâmbătă, 3 septembrie, între orele 9:00 și 15:30, ca urmare a lucrărilor de reabilitare pe care le desfășoară constructorul responsabil pentru modernizarea primului tronson al drumului județean (DJ) 552 Craiova – Cetate. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Județul Dolj, sub Cod Galben de ploi, vijelii și grindină

<p>ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii, valabila în perioada 30-31 august. &#8221;In cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: Expozitie Fotografie „Noi, Poporul/We the People”

<p>Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova, vă invită la evenimentul de lansare a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People” care marchează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Programul Junior Designer, la final

<p>Programul „Junior Designer”, unul dintre programele organizate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” pe durata vacanței de vară, a ajuns la final. Organizat de bibliotecarii secției Mediatecă și American Corner, în parteneriat cu Logischool Craiova și finanțat din grantul anual oferit de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin Ambasada S.U.A. la [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Deputat Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj: Reforma educației, o prioritate pentru Partidul Național Liberal!

<p>Partidul Național Liberal și-a asumat reformarea din temelii a sistemului național de învățământ, iar proiectul ”România Educată”, inițiat de Președintele României, Klaus Iohannis, iată că nu mai e doar un deziderat. În fapt, demersul PNL și al ministrului Sorin Cîmpeanu este un amplu proces de dezbatere și transparență care va deveni vocea a mii de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..