Știri din Ora de Dolj

Ultimele titluri

Craiova: Trei masini apartinand consilierului local PNL Adriana Ungureanu, vandalizate noaptea trecuta

<p>Trei masini apartinand consilierului local PNL Adriana Ungureanu au fost vandalizate noaptea trecuta. Potrvit IPJ Dolj, persoane necunoscute i-ar fi distrus oglinzile retrovizoare dreapta de la trei autoturisme pe care le deţine, acestea fiind parcate pe o stradă din municipiul Craiova. „În data de 27 mai, ora 10:00, poliţiştii Secţiei nr.4 Poliţie Craiova au fost [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiovenii nu mai au voie sa creasca găini, raţe, gâşte, dar si capre, oi, cai, porci si vaci

<p>Craiovenii nu mai au voie să crească găini, raţe, gâşte precum şi capre, oi, cai, porci, potrivit noului regulament pentru gospodărirea oraşului. Consilierii locali au votat joi modificarea Regulamentului pentru gospodărirea oraşului prin care se interzice creşterea păsărilor şi animalelor, în cazul craiovenilor care locuiesc în zona A şi B a Craiovei. Lucrurile vor fi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Zilele Craiovei 2022! Vezi programul manifestărilor

<p>Craiova intră în atmosferă de sărbătoare! De vineri, 27 mai și până miercuri, 1 iunie 2022, craiovenii sunt invitați să participe la cea de-a XXV-a ediție a Zilelor Municipiului Craiova. Concerte cu mari artiști, Food Truck Festival, ExpoFlora, târguri de hand made, ateliere interactive, expoziții și competiții sportive sunt pregătite de Primăria Craiova, cu ajutorul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Stefan Stoica, presedinte PNL Dolj: Istoria Partidului Național Liberal este o istorie de 147 de ani în slujba modernizării României

<p>Istoria Partidului Național Liberal este o istorie de 147 de ani în slujba modernizării României, iar asta vom face și în continuare. Din 1875 ne aflăm în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

PNL la 147 ani: independența, unitatea și modernizarea României

<p>24 mai &#8211; Ziua Partidului Național Liberal este un recurs la istorie justificat de faptul că acțiunea PNL stă la baza României independente, suverane, întregite și modernizate. Marii oameni politici și de stat ai Partidului Național Liberal au întemeiat, construit și modernizat statul român. Programatic, în ani potrivnici și cu sacrificii personale majore, liderii liberali [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolj: Accident pe raza comunei Işalniţa

<p> Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Craiova, a ajuns la spital, după ce a fost implicat într-un accident rutier, produs luni dimineata, pe raza localitatii doljene Ișalnița. Potrivit IPJ Dolj, în eveniment au fost implicate două autoturisme, una condusă de către bărbatul din Craiova, cea de-a doua de către o femeie în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită MADR, AFIR și APIA eliminarea anomaliei pentru accesarea SM 17.1

<p>Ghidul pentru Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor&#8221; a făcut obiectul mai multor situații neclare sau cu aplicabilitate practică problematică în rândul fermierilor. Alianța pentru Agricultură și Cooperare a transmis în ultimii doi ani mai multe notificări către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și implicit către organul responsabil [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ANUNŢ

<p>ANUNŢ Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. organizează concurs extern, la sediul Sucursalei Electrocentrale Craiova II din Municipiul Craiova, str. Bariera Vâlcii, nr. 195, județul Dolj, pentru ocuparea a 2 posturi TESA din cadrul sucursalei, respectiv: administrator de sistem; analist &#8211; programator. Concursul pentru ocuparea posturilor va consta în susţinerea unei probe scrise care va avea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Festivalul Internațional Shakespeare, o nouă ediție cu spectacole de top la Craiova, între 19 și 29 mai 2022

<p>Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare  are loc la Craiova în perioada 19-29 mai 2022 și este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația Shakespeare. Lia Olguța Vasilescu, Primarul Craiovei și Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, inaugurează mâine Festivalul Internațional Shakespeare. Mâine &#8211; joi, 19 mai 2022, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O nouă ediție a Târgului CONTEX va începe astăzi, 18 mai, la Craiova

<p>Astăzi, 18 mai, începe, la Craiova, o noua ediție a Târgului CONTEX.  Aceasta se va desfășura până duminică, 22 mai, la Casa Tineretului. Sub sloganul ”CONTEX – “MODĂ ȘI TRADIȚII”,  producători din toata țara, își vor prezenta  noutățile vestimentare și ultimele colecții de primăvară pentru toata familia. Târgul va fi deschis zilnic, între orele 10.00 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Controale si amenzi in Târgul Municipal Craiova

<p>Comisia mixtă constituită la nivelul Instituției Prefectului – Județul Dolj a efectuat controlae in „Târgul Municipal Craiova”, in perioada 13 – 17.05.2022. ”Au fost verificate aspecte care vizează respectarea cerințelor cu privire la normele sanitare, sănătatea lucrătorilor, sănătate și securitate la locul de muncă, comercializarea produselor alimentare, comercializarea materialelor lemnoase, normelor în domeniul mărcilor și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj: Am reușit să aducem peste 316 milioane de euro pentru dezvoltarea Doljului. Promisiune onorată!

<p>Guvernul Nicolae Ciucă a alocat Doljului fonduri în valoare de peste 316 milioane de euro prin Programul Național de Investiții &#8222;Anghel Saligny&#8221;, a treia cea mai mare alocare din ţară. Astfel, județul Dolj primește fonduri în valoare de peste 135 milioane de euro pentru investiții în proiecte de alimentare cu apă a localităților şi sisteme [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: Ian Pearson a semnat petitia prin care craiovenii cer stoparea poluarii de la Termocentrala Craiova II

<p>Ian Pearson, fostul președinte al Ford România a semnat petiția prin care reprezentanții Asociației Craiova Noastră cer stoparea poluării produse de Termocentrala Craiova II. &#8221;Bucuros să susțin lupta pentru o Craiova mai prietenoasă cu mediul!&#8221;, a scris Ian Pearson pe pagina de Facebook. Reprezentantii Asociației Craiova Noastră ii multumesc fostului președinte al Ford Romania  &#8221;Cu doar [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Veste buna pentru craioveni. A fost semnat ordinul de începere și predat amplasamentul pentru Centura de Ocolire Craiova- Varianta Sud

<p>Veste buna pentru craioveni: a fost semnat ordinul de începere și predat amplasamentul pentru Centura de Ocolire Craiova- Varianta Sud, DN 56-DN 55-DN 6. ,, A fost semnat ordinul de începere și predat amplasamentul pentru Centura de Ocolire Craiova- Varianta Sud, DN 56-DN 55-DN 6. Astăzi am făcut un pas important pentru infrastructura din zona [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: Se inchide circulaţia rutieră pe strada Teilor pentru executarea unor lucrări de reabilitare

<p>Primăria Municipiului Craiova anunţă că în perioada 04.05.2022 &#8211; 20.06.2022, circulaţia rutieră pe strada Teilor, tronsonul cuprins între intersecția cu str. Toamnei și intersecția cu str. Carpenului, se va închide în vederea executării unor lucrări de reabilitare și modernizare. Astfel, traficul rutier în perioada menţionată, va fi deviat pe arterele adiacente. Solicităm conducătorilor auto să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Craiova: O femeie de 35 de ani a murit după ce a căzut de la etajul 4

<p>O femeie de 35 de ani a fost gasita moarta, după ce a căzut de la etaju 4 al unui bloc situat pe Calea Unirii din Craiova, informeaza IPJ Dolj. „Ieri, 2 mai, polițiștii Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat de 34 ani, din Craiova, despre faptul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O femeie a fost trimisă în judecată de DNA, deoarece a primit de la 23 de persoane peste 84.000 de euro şi 10.000 de lei pentru a le facilita angajarea la DGASPC

<p>O femeie din Dolj a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie deoarece a primit de la 23 de persoane peste 84.000 de euro şi 10.000 de lei, promiţându-le că le va facilita angajarea în cadrul DGASPC Dolj, transmite DNA. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

OCPI Dolj a încheiat contracte de finanțare cu 75 de unități administrativ-teritoriale

<p>Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a *imobilelor pe **sectoare cadastrale cu 75 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 76 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Dolj în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 12.160.000 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ford Otosan preia fabrica Ford din Craiova

<p>Ford Otosan preia uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, au anunțat luni, reprezentantii Ford. Tranzacția are o valoare de 575 de milioane de euro.  „Acest transfer arată modul în care Ford valorifică parteneriatele sale strategice, cu privire la folosirea cât mai eficientă a resurselor existente prin investiții comune, beneficiind în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Numai 11 ucrainieni au solicitat azil în România

<p>In ultimele 24 de un numar de 10 624 de refugiați au intrat în România dintre care 3660 de persoane au tranzitat țara și 6 966 de ucrainieni au rămas în țara noastră, a anunțat, vineri,  ministrul de Interne Lucian Bode. „Am luat măsuri pentru prevenirea și contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..