Știri din Cuvantul Libertatii

Ultimele titluri

Din 17 octombrie : Începe activitatea de distribuire şi primire a cererilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzire

Primăria Municipiului Craiova prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova anunţă că, începând cu data de 17 octombrie 2022 va derula activitatea de distribuire şi primire a cererilor de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi şi/sau petrolieri pentru sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023 şi […] ..

Protecția avertizorilor de integritate

Protecția avertizorilor de integritate: Comisia Europeană trece la următoarea etapă în procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Belgiei, Austriei, României și Sloveniei. Comisia Europeană a decis astăzi, 29 septembrie, să trimită un aviz motivat în cadrul procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Belgiei (INFR(2022)0011), Austriei (INFR(2022)0004), României (INFR(2022)0167) și Sloveniei (INFR(2022)0181) pentru netranspunerea integrală a „Directivei ..

Teatrul Colibri, cu povești pe scenă la Craiova și în festival la Timișoara

Teatrul pentru copii și tineret Colibri se pregătește pentru un nou week-end plin cu povești și pentru prima deplasare la un festival din Stagiunea 2022 / 2023. Sâmbătă, 01 octombrie 2022, la ora 18:00 își spune povestea „Cenușăreasa“, într-un spectacol după Frații Grimm, regia și scenariul Ionica Dobrescu, scenografia Iulia Goanță, muzica Alin Macovei – […] ..

Vizita prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă în Bulgaria cu prilejul evenimentului de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va efectua sâmbătă, 1 octombrie, o vizită în Bulgaria, cu prilejul evenimentului de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, la care vor mai participa lideri regionali și europeni, respectiv reprezentanți ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect. ”Inaugurarea Interconectorului Grecia-Bulgaria este un moment pe care îl […] ..

Asociația April Hub a obținut Premiul III la categoria Protecția Mediului, decernat la Gala Societății Civile

Două proiecte ale Asociației April Hub au fost anul acesta nominalizate la Gala Societății Civile: proiectul Voluntar pentru o vară la Puppets Occupy Street Festival, edițiile a II – a și a III -a, fiind nominalizat la categoria: Artă și cultură și Proiecte și campanii de Voluntariat și proiectul Citizenship Lab II – Green Edition, […] ..

Afaceri.ro semnează acorduri strategice în Asia de Sud-Est pentru următoarele Misiuni Economice

Primul memorandum de înțelegere al Camerei de Comerț Româno-Thailandeze (RTCC) a fost semnat între Președintele RTCC Dr. Issara Sereewatthanawut (stânga) și Președintele Arhipelago (Afaceri.ro) ​Dl. Marius Alexa (dreapta) la Parlamentul thailandez. La ceremonia de semnare a fost prezentă și vicepreședintele RTCC, doamna Roxana Matei. Scopurile memorandumului sunt de a promova și de a stimula comerțul […] ..

Genesis Property: Angajații români, tot mai preocupați de protejarea mediului

Reducerea impactului asupra mediului înconjurător devine o preocupare tot mai importantă pentru angajații români, în contextul preocupărilor legate de schimbările climatice, iar așteptările privind măsurile „verzi” cresc. Astfel, angajați consideră că măsurile de protecție a mediului din clădirile și complexurile de birouri și locuințe sunt foarte importante, iar 70% dintre aceștia se așteaptă la o […] ..

Grupele Cupei României

Universitatea Craiova, de 8 ori câştigătoare a Cupei României, va juca în faza grupelor actualei ediţii a competiţii în grupa D, din care mai fac parte echipele: FC Argeș, Chindia, Hermannstadt, Ocna Mureș, Minaur Baia Mare. Ştiinţa va juca trei meciuri, toate în deplasare, cu FC Argeş, Hermannstadt şi Ocna Mureş. Prima etapă a grupelor va […] ..

Accident rutier în Craiova

Astăzi, 29 septembrie, ora 11.00, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada “A.I. Cuza”, din municipiul Craiova, a avut loc un accident rutier. A fost şi o victimă, transportată la spital, fiind în afara oricărui pericol. La faţa locului,  s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că, în eveniment,  […] ..

Domeniul Coroanei Segarcea: Unde patul de arome al podgoriei e la un lat de palmă de barba lui Dumnezeu!

Miraculoasa podgorie Domeniul Coroanei din Segarcea, emblematică pentru viticultura românească, stăpânită de lumina tot mai difuză a anotimpului, care colorează în rugină toate frunzele ce-i stau în cale, după câteva săptămâni de freamăt, conferit de momentul de ritual, care rămâne culesul, cunoaşte de acum liniştea deplină. În vastul amfiteatru în aer liber, portativele simetrice de […] ..

Gazoductul Nord Stream: Scurgere spectaculoasă, precedată de explozii submarine

Gazoductul Nord Stream, care leagă Rusia de Germania pe sub Marea Baltică, a fost în două rânduri atins de scurgeri spectaculoase, precedate de explozii submarine, la care UE promite „un răspuns cât mai ferm posibil” neexcluzând posibile acte de sabotaj. Scurgerile au fost identificate luni, în largul insulei daneze Bornholm, între sudul Suediei şi Polonia, […] ..

„Dolju-n bucate“ din nou la Calafat, în Festivalul „Roadele toamnei““ din nou la Calafat, în Festivalul „Roadele toamnei“

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj se alătură din nou Casei de Cultură a Municipiului Calafat pentru deja tradiționalul moment „Dolju-n bucate“, în cadrul Festivalului „Roadele toamnei“, joi, 29 septembrie 2022, ora 13:30. S-au implicat în organizarea evenimentului care pune în valoare gustoasele și specialele preparate tradiționale specifice județului Dolj și regiunii […] ..

Regizorul Tudor Giurgiu impresionat de Craiova!

Regizorul, scenaristul şi producătorul român de film, Tudor Giurgiu, aflat la Craiova, a scris pe Facebook impresiile sale despre marele municipiu. „Am umblat azi, turist, vreo 5 ore prin Craiova. Da, ştiu, superficial şi pe repede-nainte, dar am plecat de-acolo cu gura căscată. M-a făcut “paf”. Am vizitat Muzeul De Arta Craiova din Palatul Jean […] ..

Rusia: Prin decret Vladimir Putin a acordat cetăţenia rusă lui Edward Snowden

Edward Snowden (40 ani) căutat de SUA pentru că a transmis presei documente ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) privind amploarea supravegherii electronice a primit cetăţenia rusă la cererea sa. Avocatul lansatorului de alertă, Anatoli Kutşerena, a menţionat că şi soţia acestuia, Lindsay Mills, a primit naţionalitate rusă la cererea ei, iar fiul acestora, născut […] ..

Dramă într-o şcoală din oraşul Ijevsk (Rusia)

Cel puţin 13 persoane, între care 7 copii au fost ucise de un agresor înarmat, într-o şcoală din oraşul Ijevsk (Rusia) au indicat autorităţile din cadrul comisiei speciale, printr-un comunicat. Suspectul purta un tricou negru cu simbolurile naziste şi cagulă, identitatea sa fiind în curs de a fi stabilită. Potrivit informaţiilor, făptaşul s-ar fi sinucis. […] ..

Al XII-lea Simpozion internaţional de italienistică al Universităţii din Craiova

Proza italiană între comunicare și invenție literară Secţia de Limba şi literatura italiană a Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, în colaborare cu Departamentul de Limbă, Literatură și Arte al Universităţii pentru Străini din Perugia, organizează în zilele de 29 şi 30 septembrie 2022 cel de al XII-lea Simpozion internaţional de italienistică al Universităţii […] ..

Înarmat, a încercat să jefuiască o sală de jocuri

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 26 de ani, din comuna Ţuglui, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al muniţiilor și conducerea unui vehicul fără permis. Pe 7 septembrie a.c., poliţişti de la Secţia 4 Poliţie Craiova […] ..

Război în Ucraina: Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a populaţiei

În cursul unei alocuţiuni televizate, în această dimineaţă, de la Moscova, Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a populaţiei ruse, în cadrul războiului din Ucraina. Decretul de mobilizare este semnat şi a intrat în vigoare de astăzi. Măsura care vizează chemarea rezerviştilor (circa 300.000) şi a celor care au o specialitate militară este comentată […] ..