Știri din Vocea Olteniei

Ultimele titluri

Planul Național Investițional în infrastructura de transporturi – strategie irațională

<p>Toate aceste discuții sunt analizate în contextul actual, respectiv al lipsei unui buget de stat care să suporte acordarea unor drepturi salariale stabilite prin lege, ca de exemplu cele ale profesorilor sau ale altor categorii sociale. Valoarea investițiilor din Infrastructura de transporturi: 72.77 miliarde de euro Avem nevoie de 72,77 miliarde de euro pentru toate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Citește-mi 100 de povești!

<p>Joi, 20 ianuarie 2022, Asociația OvidiuRo a lansat online cea de-a treia serie de înscriere a grădinițelor publice în programul național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie, Citește-mi 100 de povești!, alături de partenerii săi strategici, Ministerul Educației, reprezentat de Sorin Mihai Cîmpeanu și Ministerul Culturii, reprezentat de domnul Lucian Romașcanu. Programul, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Situații de urgență gestionate de ISU Mehedinți în ultimele 24 de ore

<p>În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru descarcerarea victimelor unui accident rutier, stingerea a două incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de nouă persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă finanțare pentru 17 proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

<p>MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor desfășurată anul trecut; Vor fi finanțate 17 proiecte cu suma totală de 400.000 de lei, beneficiarii acestora fiind 678 de copii și familiile lor; În cadrul celor XIII ediții ale Programului MOL [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Autovehicule noi primite de Jandarmeria Dolj

<p>Vineri, 21 ianuarie 2022, trei autovehicule de teren marca Ford Ranger au intrat în dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean &#8220;Mihai Bravul&#8221; Dolj.  Cele trei autovehicule de teren au fost achiziționate în cadrul proiectului “Combaterea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj și Lom, Montana“, cu finanțare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020, Axa prioritară 3 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Impozite achitate de craioveni, până pe 31 martie 2022, cu o reducere de 10%

<p>Primăria Municipiului Craiova – Direcţia Impozite şi Taxe informează că termenul pentru plata cu bonificație a impozitelor și taxelor pentru anul 2022 expiră la data de 31 martie 2022. Bonificația este acordată pentru plata integrală a impozitelor până la data de 31 martie 2022 și este în cuantum de 10% din impozitul datorat pentru anul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primul volum din cadrul proiectului pilot ”Rădăcini Culturale Românești”

<p>Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, lansează astăzi primul volum dintr-o serie de 4 volume dedicate promovării unora dintre cele mai importante obiective culturale românești, în cadrul proiectului pilot ”Rădăcini Culturale Românești”. Evenimentul a avut loc joi, 20 ianuarie 2022, pe [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Centrele de Relații cu Utilizatorii Distribuție Oltenia nu vor avea program de lucru cu publicul luni, 24 ianuarie

<p>Centrele de Relații cu Utilizatorii Distribuție Oltenia nu vor avea program de lucru cu publicul în ziua de 24 ianuarie 2022, reluându-și activitatea în data de 25 ianuarie 2022 Legislația în vigoare în domeniul muncii reglementează ziua de 24 ianuarie 2022, Ziua Unirii Principatelor Române, drept sărbătoare legală și zi liberă la nivel național. Astfel, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ce înseamnă Valul 5 pentru copii și spitale, ce repercusiuni poate avea boala și cum protejăm școlile

<p>Fie că discutăm despre copii sau despre adulți, vedem că presiunea pusă pe spitale în acest val nu mai este similară cu ce s-a întâmplat în Valul 4, chiar dacă avem cazuri numeroase, nu putem afirma că e o problemă în acordarea asistenței medicale spitalicești, încercăm să ținem deschise spitalele și pentru alte patologii, ca [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Echipament nou achiziționat cu fonduri europene a ajuns de Compania de Apă Oltenia

<p>Luni, 17 ianuarie 2022, Compania de Apă Oltenia a recepționat un nou utilaj achiziționat în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” Este vorba despre un excavator pe pneuri, de 45 CP, livrat în cadrul Contractului DJ-PR-01 Procurare și furnizare echipamente. Excavatorul a fost [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Alianța Pentru Patrie Filiala Dolj și-a ales președintele

<p>APP Dolj a organizat pe 15 ianuarie 2022 la sediul din strada Pașcani nr.1 prima Adunare Generală, în urma căreia a fost ales președintele filialei nou înfiinţate, precum şi membrii Biroului Executiv Județean Dolj. Paul Dumitrache este preşedintele ales prin vot intern de cei 83 de delagați ai organizatiilor locale de pe teritoriul județului Dolj. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primul transplant cardiac din 2022, la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca

<p>Primul transplant cardiac din acest an a fost făcut vineri, 14 ianuarie 2021, de echipa coordonată de Prof. Dr. Horațiu Moldovan – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca, împreună cu Prof. Dr. Horațiu Suciu de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Distribuție Oltenia dotează elevii din programul Ucenic Electrician cu materiale profesionale pentru a face meserie

<p>Cei aproape 300 de elevi înscriși în programul #UcenicElectrician au intrat în noul an cu materiale și echipamente profesionale, nelipsite din activitatea pentru care aceștia se pregătesc. Pentru că a face performanță înseamnă să ai truse și echipamente care să te ajute, susținem și anul acesta Ucenicii Electricieni cu astfel de instrumente: căști de protecție [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ceremonie militară cu numiri în funcții la ISU Vâlcea

<p>Luni, 17 ianuarie 2022, începând cu ora 8.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea pe platoul din incinta instituției a avut loc o ceremonie militară pentru numiri în funcții, ca urmare a susținerii și promovării examenelor pentru ocuparea mai multor posturi, astfel: sublocotenent Constantinescu Valentina Elena, în cadrul Serviciului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Bani și acte într-un portofel pierdut pe pârtia de la Rânca

<p>Din fericire, un portofel a fost găsit, pe pârtia de la Rânca, de plutonierul adjutant Parșucă Vasile, din cadrul Detașamentului de Jandarmi Balș. El se afla sâmbătă, 15 ianuarie 2022, pe pârtia de la Rânca, județul Gorj, când a observat, căzut, portofelul cu pricina. Printre 1200 euro, 3000 lei, acte de identitate și alte documente [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Finanțări nerambursabile și pentru Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea

<p>România a primit undă verde din partea Comisiei Europene pentru creșterea sprijinului de finanțare de la maximum 50% la finalul lui 2021 la 60% începând cu 2022 și până în 2027. Astfel, Comisia Europeană dorește să sprijine proiecte prin fonduri nerambursabile și scheme de ajutor de stat cum sunt HG 807/2014 și Programul Operațional Regional [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

AMR este solidară cu primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz

<p>Comunicat de presă Asociaţia Municipiilor din România este solidară cu primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz și condamnă cu fermitate orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept. Asociaţia Municipiilor din România a luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul zilei de vineri la Primăria Municipiului Timişoara, când mai mulţi membri [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O conexiune neașteptată: Diana Șoșoacă rudă cu Novak Djokovic!

<p>Puțină lume știe că Diana Șoșoacă este fiica inginerului hidrotehnist Liubomir Ivanovic, din localitatea Voineasa, județul Vâlcea. Doi buni prieteni, strămoși ai inginerului Liubomir Ivanovic și ai tenismenului Novak Djokovic, au fost căpitani în oastea cneazului Lazăr, cel care în 1389, pe Câmpia Mierlei &#8211; Kosovo, au dus bătălia istorică care, pentru o bună perioadă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana, la datorie pentru siguranța turiștilor în zonele montane

<p>Și în acest weekend se preconizează un număr mare de turiști în zonele montane din județul Gorj, în special în Rânca, unde se practică sporturile de iarnă. Pentru a putea interveni de urgență în cazul evenimentelor cu impact asupra vieții și sănătății persoanelor, Jandarmeria Gorj a luat măsura ca efectivele de jandarmi montani din zona [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Asociația Scout Society din Târgu Jiu pune accent pe dezvoltarea tinerilor

<p>A vorbi în public a fost întotdeauna o provocare pentru orice persoană, de aceea Asociația Scout Society a implementat o serie de proiecte adresate tinerilor în care a pus accent pe dezvoltarea personală. Prin intermediul activităților organizate, tinerii și-au dezvoltat abilitățile de comunicare, și-au crescut încrederea în sine, au devenit mai curajoși, au învățat să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..