Știri din Vocea Olteniei

Ultimele titluri

Ziua Națională a României 2022 marcată la Râmnicu Vâlcea

<p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI în ITALIA

<p>Asociația Românilor din Italia (ARI) a organizat în zilele de 26-28 noiembrie 2022 mai multe acțiuni dedicate Zilei Naționale a României. Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în cadrul sesiunii 63 AEREC &#8211; Academia Europeană pentru Relații Economice şi Culturale a fost acordat un spațiu dedicat Zilei Naționale a României, moment în care președintele Ernesto Carpintieri a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Configurarea unui laptop performant. 3 gadgeturi și accesorii de care ai nevoie

<p>Nou sau mai vechi, orice laptop poate necesita la un moment dat un upgrade pentru a corespunde cât mai bine cerințelor tale. Fie că dorești să te bucuri de noile lansări din lumea gaming-ului cu detaliile grafice la maxim sau să rulezi aplicații complexe fără să te lovești de întârzieri la execuție, anumite investiții sunt [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

59% dintre olteni ies mai rar la restaurant acum decât înainte de creșterea inflației

<p>1 din 2 români ies la restaurant rar sau foarte rar; o schimbare evidentă față de obiceiurile dinaintea pandemiei când majoritatea (53%) ieșeau mai des 94% dintre români consideră că prețurile din restaurante au crescut 35% dintre români aleg preparatele mai ieftine din meniu ca să reducă nota de plată 59% dintre olteni ies mai [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Apel UE pentru Ucraina, pentru Republica Moldova și pentru securitatea alimentară

<p>Declarație comună UE: 1 miliard de euro mobilizat pentru culoarele de solidaritate în vederea sporirii securității alimentare la nivel mondial și a asigurării unor resurse vitale pentru economia Ucrainei Uniunea Europeană, în numele Comisiei Europene, Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei, Republicii Moldova, Ucrainei, Băncii Europene de Investiții, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Grupului Băncii [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mehedinți: Lemne și drujbe furate dintr-o pădure din satul Vrancea – 5 persoane reținute de polițiști

<p>Joi, 24 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Șimian au fost sesizați de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Devesel, paznic la o societate comercială, cu privire la faptul că în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2022, din interiorul unui vagon lăsat neasigurat, amplasat în pădurea din extravilanul satului Vrancea, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Bugetul UE al anului 2023 a fost votat în Parlamentul European

<p>Miercuri, 23 noiembrie 2022, acordul privind bugetul UE al anului 2023 a fost votat în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, cu 492 voturi pentru, 66 împotrivă și 46 de abțineri. Parlamentul European a obținut, în total, 1048,7 milioane EUR pentru prioritățile sale, pe lângă ceea ce a propus inițial Comisia în proiectul de buget. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

ROMSILVA oferă spre vânzare peste 30 de mii de pomi de Crăciun

<p>Peste 30 de mii de pomi de Crăciun sunt oferiți spre vânzare de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

„Permis pentru viitor” tinerilor din medii defavorizate

<p>De opt ani consecutiv, MOL România și Fundația Pentru Comunitate oferă „Permis pentru viitor” tinerilor din medii defavorizate  Lansat în noiembrie 2015, programul a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție; Până în prezent, prin intermediul programului, peste 292 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi; Solicitările de finanțare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Barometru Republica Moldova ediția a treia

<p>Vineri, 25 noiembrie 2022, la Casa Oamenilor de Știință, a avut loc evenimentul de lansare a Barometrului socio-politic al Republicii Moldova, ediția a treia. Prezentarea Barometrului a fost urmată de dezbaterea &#8220;Republica Moldova, provocări interne și incertitudini externe&#8221;, susținută de: Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova in SUA Veaceslav Ioniță, expert IDIS Viitorul, Republica [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

O nouă instalație de foraj orizontal, achiziționată cu fonduri europene, a ajuns Compania de Apă Oltenia

<p>Marți, 22 noiembrie 2022, la Compania de Apă Oltenia a ajuns un nou utilaj achiziționat cu fonduri europene în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, aflat în derulare. Este vorba despre o instalație de foraj orizontal, livrată în cadrul Contractului DJ-PR-04R, Procurare și furnizare echipamente – [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Târgul de Crăciun Craiova 2022

<p>Mâncare tradițională, bunătăți de tot felul, turtă dulce, vin fiert, gogoși gustoase, stroh, atelier de pictură, carusel, Căsuța lui Moș Crăciun, patinoar, produse hand-made&#8230; luminițe, căsuțe de poveste, truckuri, carusel&#8230; la Târgul de Crăciun Craiova! Urmărește harta și descoperă ce-ți place mai mult!</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei

<p>1.800 de joburi în merchandising și promoții au fost scoase la bătaie în ultima lună, companiile pregătind campaniile și evenimentele de final de an. Cele mai multe aparțin angajatorilor din retail, turism și industria alimentară și se adresează aproape exclusiv candidaților tineri, aflați la început de carieră. Mai mult de jumătate dintre aceste joburi sunt [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Exercițiu desfășurat de pompierii din Strehaia la Școala Gimnazială “Dumitru Bodin” din Comanda

<p>Pentru că pregătirea este esențială în eficientizarea misiunilor de răspuns, pompierii din cadrul Stației Strehaia au desfășurat vineri, 25 noiembrie 2022, un exercițiu privind intervenția în situația producerii unui incendiu la Școala Gimnazială “Dumitru Bodin” Comanda. Conform scenariului exercițiului, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare a incendiilor, într-una din sălile de cursuri a unității [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Accident rutier în Slatina, pe strada Drăgănești – fără victime

<p>Vineri, 25 noiembrie 2022, în jurul orei 15.10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier în Slatina, pe strada Drăgănești. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, care au stabilit că un bărbat de 30 de ani, din municipiul Slatina, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Microscop robotizat de ultimă generație, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – VIDEO

<p>Începând de miercuri, 23 noiembrie 2022, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este beneficiarul unui microscop robotizat de ultimă generație, care va fi utilizat la intervențiile chirurgicale ce urmează a fi realizate în Secția Neurochirurgie. Aparatul de înaltă performanță, lansat pe piață în urmă cu aproximativ un an, este primul de acest tip din România și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cum să economisești bani în bucătărie, chiar dacă ai o familie numeroasă

<p>Economisirea ar trebui să facă parte din comportamentul nostru curent, deoarece este important să prioritizăm resursele și să le valorificăm corect, fără risipă, mai ales că trudim din greu pentru ceea ce obținem și dedicăm muncii considerabil de mult timp din viața noastră. Din nefericire, mâncarea este un domeniu unde puține persoane știu să facă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

3 dintre cele mai apreciate jocuri de cărți de tip single player

<p>Atunci când ne gândim la jocuri de cărți, ne gândim la grupuri de prieteni care se distrează într-o vacanță, sau la o petrecere, ori la trucuri de magie, însă adevărul este că jocurile de cărți care se pot juca individual sunt destul de populare. În continuare, vom prezenta 3 dintre cele mai populare jocuri de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Autocar cu 16 pasageri implicat într-un accident produs la Călimănești

<p>Astăzi, 18 noiembrie 2022, în jurul orei 20.30, paramedicii SMURD și membrii echipei de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați, în această seară, pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane, în urma producerii unui unui accident rutier, în care au fost implicate un camion [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un bărbat din orașul Corabia și-a dat dispărut socrul din comuna Cilieni

<p>Poliţiştii din Olt caută un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Cilieni, județul Olt, care ar fi plecat voluntar de domiciliu și nu a mai revenit. Vineri, 18 noiembrie 2022, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Corabia au fost sesizați, de un bărbat, din orașul Corabia, cu [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..