Știri din Lupa mea

Ultimele titluri

Ambasadorul SUA la BucureÅŸti vine miercuri la Craiova

Întâlnirea se vrea interactivă și va avea ca subiecte de discuție antreprenoriatul și bursele de pregătire/calificare pentru tineri oferite de firme de producție. Locurile secției American Corner fiind oarecum limitate, vă rugăm să ne confirmați prezența dumneavoastră. Cum evenimentul este unul special, discuțiile și întreaga desfășurare a acestuia merită, credem noi, o reflectare în presa locală. ..

Activități de informare şi prevenire a suicidului la Centrul de Detenție Craiova

Dezbaterea finală s-a desfășurat luni, 12 septembrie şi a avut în agendă discuţii dirijate asupra prevenirii suicidului în rândul minorilor şi tinerilor, în general, şi a celor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate, în special. La dezbateri au fost prezenţi psihologi, reprezentanţi ai O.N.G.- urilor partenere, specialişti din cadrul C.P.E.C.A. Dolj, un preot, un medic şi un asistent social cu scopul de a găsi şi aplica metode concrete de intervenţie pentru reducerea ris ..

Ion Prioteasa la Școala Gimnazială Podari: „Pentru mai mult de 95.000 de copii din județul nostru, ziua de astăzi reprezintă un nou început de drum”

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a reafirmat întreaga disponibilitate a administrației județene pentru susținere și colaborare în beneficiul educației. „Pentru mai mult de 95.000 de copii din județul nostru, ziua de astăzi reprezintă un nou început de drum. Mă simt onorat să vă pot fi alături în aceste momente deosebite și să vă transmit expresia respectului și a aprecierii noastre pentru școala doljeană și pentru școala din Podari, pentru du ..

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită la Craiova

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat marţi, 13 septembrie 2016, la festivitatea organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, cu prilejul sărbătorii Zilei Pompierilor din România. Cu acest prilej  a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache.Totodată, prefectul judeţului Dolj şi-a exprimat aprecierea pentru curajul şi devotamentul  profesioniştilor din cadrul ISU Dolj: “În numele In ..

Actrița Gina Călinoiu apreciată în presa franceză la Festivalul Villerville 2016

Lector univ.dr. la Departamentul de Arte al Univ. din Craiova, autorul unui excelent studiu despre „Jerzy Grotowski – Metafizica artei actorului” care a constituit cercetarea pentru doctorat, Gina Călinoiu este într-o continuă perfecționare a mijloacelor de expresivitate artistică, participând frecvent la workshop-uri ținute de personalități precum Anatoly Vassiliev, Eugenio Barba, Grzegorz Bral, Zygmunt Molik, Andrei Şerban, Bruce Myers, Thomas Richards, Rena Mirecka. Absolve ..

Horia Brenciu & HB Orchestra Live , în octombrie, la Sala Polivalentă Craiova

Artistul promite un concert unic, plin de hituri, piese noi și momente surprinzătoare. „O lună nebună, o lună muzicală, o lună plină de bucurii! Începem turneul în forță pe 6 octombrie, la Piatra Neamț și ne oprim pe 5 noiembrie, la București! Toamna asta vom avea multe de cântat, mulți prieteni de revăzut și o groază de lume de îmbrățișat pentru că acest turneu vine după o pauză de 3 ani. 3 ani în care am lansat un album, „40+”,în care am scris o mulțime d ..

Mesajul inspectorului şef pentru începutul anului şcolar 2016-2017

Siguranţa în şcoli și în zona adiacentă acestora constituie o prioritate pentru polițiștii doljeni, iar în fiecare an luăm măsuri în acest sens, dar și pentru a întări parteneriatul elevi - școală – polițiști. Elevilor le doresc să aibă parte de un an şcolar plin de reuşite, cu rezultate deosebite la învăţătură, în care să acumuleze cât mai multe cunoştinţe și îi asigurăm că au tot sprijinul nostru în acest sens, iar de fiecare dată cand ne vor cer ..

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită în Bănie

Manifestarile var ave loc  începând cu data de 11 septembrie 2016 orele 10.00-14.00. În perioada 11.09 – 13.09.2016, între orele 10.00 – 14.00, pe esplanada Piaţa „Mihai Viteazu” Craiova a unor acţiuni cu caracter public care să includă expoziţii cu prezentarea tehnicii şi a materialelor de intervenţie specifice, activităţi tehnico-aplicative, exerciţii demonstrative, dar şi prezentarea unor momente artistice, expoziţii de fotografie şi pictură. - atelier pi ..

La LPS „Petrache Trişcu”, anul şcolar a început în spirit alb-albastru

Alexandru Băluță și Andrei Ivan le-au oferit elevilor orare cu însemnele Ştiinţei, micuţii fotografiindu-se alături de jucători, cărora le-au urat succes în partidele următoare. Marcel Popescu le-a ţinut şi un discurs elevilor, sfătuindu-i să lupte şi să înveţe pentru a ajunge în top, atât în sport, cât şi la învăţătură. „Sportul vă face mai puternici, mi-aș dori ca peste ani toți care sunteți aici să fiți învingători. Dacă nu veți fi primii să- ..

Handbalistele Craiovei încep în forţă campionatul

Celelalte reuşite ale echipei din Bănie au venit de la: Trifunovic (1 g.), Landre (3 g.), Băbeanu (3 g.), Nikolic (2 g.), Andrei (2 g.), Zaremba (1 g.). Au mai jucat: Ianaşi, Burlachenko şi portarii Paşca, Dumanska şi Stanciu. Despre meci, Bogdan Burcea, antrenor S.C.M. Craiova, a declarat: ”Sunt mândru de aceste fete și sper ca toți iubitorii de sport din Oltenia să fie în asentimentul meu. Îi invit pe toți cei ce iubesc spectacolul sportiv  și în special handbalul s ..

SCMU Craiova pierde finala Cupei Steaua, în faţa gazdei

Pentru formaţia antrenată de Vladimir Vuksanovic au marcat: Sepa (18 p.), Jamar (16 p.), Fraseniuc (12 p.), Will Paul (10 p,), Marinovic (6 p.), Şolopa (6 p.), Corneanu (3 p.), Lupusavei (3 p.). În primul meci al turneului, formaţia din Bănie câştigase în faţa echipei bulgare Akademik Sofia, scor 97-70 (34-12, 20-21, 21-18, 22-19). Au punctat: Lupusavei (5 p.), Sepa (16 p.), Fraseniuc (8 p.), Marinovic (6 p.), Paul (17 p.), Gavrilă (6 p.), Corneanu (12 p.), Jamar (19 p.), Solo ..

Restricţii de circulaţie în centrul oraşului pentru "Craiova- Sport Fest"""

Vor fi închise următoarele străzi: Str.A.I.Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş; Str.Unirii, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi intersecţia cu str. A. I. Cuza; Str. Popa Şapcă;   Restricţia temporară de circulaţie rutieră se impune pentru desfăşurarea manifestării sportive ’’CRAIOVA-SPORT FEST’’, organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi ..

Urmărit internaţional depistat la Calafat

Persoana în cauză a fost preluată de o escortă din cadrul Poliţiei Calafat şi Serviciului de Investigații Criminale Dolj şi a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Astăzi, urmează a fi prezentat Curţii de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare şi demarării procedurilor de extrădare. Polițiștii l-au încarcerat pe bărbatul de 35 de ani în arestul IPJ Dolj. ..

Ştiinţa ia doar un punct de la Cluj şi ratează şansa de a urca pe primul loc

Gigi Mulţescu a folosit formula: Calancea – Briceag, Kelic (44 Zlatinski), Acka, Vătăjelu – Madson (72 Gustavo), Popov – Manea, Nuno Rocha, Bancu – Măzărache (54 Rambe). Croatul Kelic a debutat în tricoul alb-albastru, dar a fost înlocuit în prima repriză, mutare tactică efectuată după ce gazdele au rămas în inferioritate numerică. De la gazde, fundaşul Andrei Mureşan a fost eliminat în minutul 23, după o intrare dură la Popov. Următorul joc al Univers ..

O mie de spectatori pe „Exensiv” la derby-ul Craiova II – Steaua II

Puştii Ştiinţei se puteau impune, însă portarul C. Popescu a avut o după-amiază de coşmar, înlesnind prin intervenţiile sale stângace toate golurile steliştilor, spre disperarea spectatorilor. Cornel Papură a primit şi întăriri de la prima echipă, Vlădoiu, Hreniuc, Buzan, Screciu, Surugiu antrenându-se de obicei sub comanda lui Gigi Mulţescu. Şi Steaua a avut câţiva jucători pe care Reghecampf îi are în lotul lărgit, respectiv: Poiană, Vâlceanu, Enceanu, Mihalcea ..

ALDE Dolj: “Revendicarile judecatorilor de la Tribunalul Dolj sunt legitime”

Constatam ca in loc sa vina cu Legea Unitara a Salarizarii, atat de mult trambitata, guvernul Ciolos a reusit performanta de a bulversa actualul sistem de salarizare Ordonanta Salarizarii personalului platit din fonduri publice a nemultumit pe toata lumea: medici, personal auxiliar din domeniul educatiei, judecatori, functionari etc Zeci de mii de oameni si familiile lor au de suferit de pe urma incompetentei unui ministru al muncii, asistat, in incompetenta, de ministrul justitiei, a ..

ALDE DOLJ: Guvernul tehnocrat trebuie sa explice romanilor de ce a explodat rata saraciei daca avem cea mai mare crestere economica din UE?!

Neputinta guvernului tehnocrat de a transforma cresterea economica in rezultate benefice pentru populatie este evidenta. ALDE a fost singurul partid care a votat impotriva guvernului Ciolos si care a atras atentia Presedintelui Romaniei ca acesta este o solutie proasta care va distruge acumularile pozitive din economie si societate realizate intre anii 2012-2015. Premierul trebuie sa vina in fata romanilor si sa explice de ce ministrii sai, in special Ministrul de Finante, ii ameninta din nou ..

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CFR Cluj - 26 ani şi o lună

CS U Craiova - 23 ani şi 10 luni.”" ..

Doi craioveni au ajuns în spatele gratiilor după ce au încercat să mituiască un poliţist

Joi, 8 septembrie a.c., agentul principal Sîrbu Marian Alin, din cadrul Secției 3 Poliție Craiova a fost contactat telefonic, în repetate rânduri, de C.DANIELA, 32 de ani, din Craiova solicitându-i sprijin pentru schimbarea declarației lui G.VIOREL, 49 de ani, din municipiu, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.  În timpul convorbirilor telefonice craioveanca i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani în schimbul ajutorului. Agentul de p ..

O nouă sesiune de admitere la Facultatea de Teologie din Craiova

Candidaţii se pot înscrie la una din cele două specializări, Teologie ortodoxă pastorală şi Arte vizuale până la data de 15 septembrie. La Teologie ortodoxă, probele eliminatorii (interviu motivaţional şi aptitudini muzicale) vor fi susţinute pe 16 septembrie, iar pe 19 septembrie se va susţine examenul scris la Teologie Dogmatică. Candidaţii la specializarea Arte vizuale vor susţine probele eliminatorii pe 16 septembrie (interviu motivaţional şi verificarea atitudinilor vo ..