Știri din Indiscret

Ultimele titluri

Comunicat de presă S-a constituit Liga Aleşilor Locali PMP Dolj

Consilierii locali şi consilierii judeţeni s-au reunit într-un cadru statutar pentru a-şi alege structura de conducere şi pentru a-şi stabili obiectivele de lucru.  Consiliul Executiv nou ales are următoarea componenţă:– preşedinte: Ion Irinel Irimescu, primar comunei Pielelti– secretar General: Ion Popescu, consilier local comuna Vârvor– vicepreşedinţi: Eugen Zavracu, Cosmin Ghenea, Radu Ciobanu, Sorin Voinea şi […] ..

Fost primar, reţinut de DNA Craiova pentru luare de mită. Ar fi primit peste 200.000 de euro pentru a plăti lucrări neconforme sau chiar inexistente

Conform procurorilor, „la data de 09 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Robert Ion Rotea și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt. A […] ..

Râmnicu Vâlcea: Se deschide Ştrandul Ostroveni

„Vizitatorii sunt așteptațți  cu aceleaşi condiţii deosebite: două bazine cu apă dulce, două bazine cu apă sărată, grupuri sanitare curate şi moderne şi spaţii elegante pentru comerţ şi alimentaţie publică. Neschimbate au rămas şi tarifele de acces, respectiv 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, copiii […] ..

O zi cât un campionat întreg

Ultima noastră reprezentantă în Conference League va fi învingătoarea barajului de vineri, 27 mai, dintre CS Universitatea şi FC Botoşani, programat în Bănie. Un baraj irelevant şi absurd, chiar ofensator pentru una din echipe. Universitatea a cucerit locul 3 după 30 de etape de campionat şi alte 10 adaos, în play-off. N-au fost suficiente, dragă […] ..

Cu stângul pe dreptul internaţional

În urma „divinei” şi rătăcitei vizite în România a doamnei Katalin Novak, preşedintele de curând ales al Ungariei, Ministerul Afacerilor Externe al României a emis un comunicat. „Astfel de declaraţii nu corespund standardelor internaţionale în materie şi nici spiritului Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară (semnat la Timişoara, la […] ..

Zilele Craiovei, sărbătoare pentru toate vârstele

Ansamblul „Maria Tănase“, Horia Brenciu şi Feli deschid seara de vineri cu un spectacol inedit de muzică interbelică şi reinterpretări din folclorul românesc. Delia, Proconsul şi Byron, Overbeat şi Army Dancers vor încinge atmosfera din Piaţa Mihai Viteazul sâmbătă, 28 mai, de la ora 18:30! Iar duminică, de la ora 19:00, sunt programaţi să urce […] ..

Stabilitatea leului temperează creşterea inflaţiei

Creşterea cursului euro a fost minimă de la 4,9469 la 4,9477 lei, iar la finalul perioadei acesta a fost stabilit la 4,9472 lei, tranzacţiile realizându-se în culoarul 4,946 – 4,949 lei, după ce în cursul dimineţii de luni, înainte de deschiderea pieţei locale, cotaţia monedei unice a urcat în Asia la 4,963 lei.Vinerea trecută, a […] ..

Mii de săteni şi zeci de atracţii la Ziua comunei Castranova

Terenul de fotbal din Castranova a fost invadat, vineri, de sătenii veniţi la petrecere de ziua comunei. Mai ales că organizatorii l-au ticsit cu puncte de atracţie pentru publicul de toate vârstele. Un pluton întreg de tobogane gonflabile, trambuline, trenuleţe şi carusele îi aşteptau pe copii, la pachet cu câteva zeci de tarabe şi rulote […] ..

Un pas mic pentru om, un salt uriaş în bugetul local Cât mai costă să traversezi Calea Bucureşti: 3 milioane de euro şi ceva mărunţiş

Proiectul despre care este vorba, unul aflat pe agenda edililor craioveni de decenii, prevede realizarea unei noi căi de comunicaţie pentru cartierul Rovine cu principala arteră rutieră a oraşului, prin strada Traian Lalescu. Investiţia atinge acum un nou record în materie de costuri, ajungând să fie estimată la peste 16 milioane de lei. Precedentul record […] ..

Repower România – deblocaţi construcţia de parcuri eoliene în Marea Neagră!

„Studii avizate, precum cel al Energy Policy Grou, arată limpede că parcurile eoliene offshore din Marea Neagră ar putea produce energie electrică cât toată energia produsă în prezent în România prin centralele clasice. Programul Repower EU al Comisiei Europene cere statelor UE accelerarea programelor de diversificare a surselor de energie. Partidul Verde consideră că avem […] ..

„Cocoşul de Hurez”, la cea de-a 50-a ediţie! Despre meşterii vâlceni care au făcut olăritul celebru în lume

Povestea „Cocoşului de Hurez” a început în zilele de 7-8 august 1971, dar ideea s-a născut alături de Festivalul de folclor „Cântecele Oltului“ din Ostrovul Călimăneştiului.Trei ani mai târziu, o idee fericită a organizatorilor a aşezat definitiv Târgul la Horezu, aproape de vatra Brâncovenilor, acolo unde meşterii olari modelează lutul din vremuri străvechi. La ceas […] ..

Amenajare exterioară modernă la şcoala gimnazială Budeşti

„Beneficiarii acestei investiţii sunt cadrele didactice şi elevii arondaţi acestei unităţi de învăţământ. Spaţiul exterior a fost amenjat prin plantarea de arbuşti, pomi ornamentali şi gazon. Iluminatul curţii interioare a fost realizat prin montarea unui nou sistem cu lămpi led. Aceste lucrări contribuie la ridicarea calităţii vieţii, oferind un mediu de viaţă mai plăcut şi […] ..

Cursuri cu fonduri europene în comuna Măciuca

Cursurile fac parte dintr-un proiect  prin Programul Operaţional CAPITAL UMAN – POCU  implementat de  Primăria Comunei Măciuca, Liceul Teoretic Măciuca, SV Oltenia Consult.    Proiectul  POCU vizează:– Dezvoltarea unui serviciu social în comuna Măciuca;– Program „Şcoala după şcoală” pentru 60 de elevi;– Cursuri de calificare pentru 170 de persoane;– Informare, consiliere şi mediere pe piaţa […] ..

Vâlcea: Primăria Dăeşti a intrat în parteneriat pentru achiziţia de autobuze electrice cu fonduri UE

„Lider de proiect şi iniţiator este municipalitatea Râmnicu Vâlcea, având ca parteneri: Ocnele Mari, Călimăneşti,  Bujoreni, Dăeşti, Băile Olăneşti, Vlădeşti, Mihăeşti şi Băile Govora. Se propune într-o primă etapă, în acord cu prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, extinderea serviciului de transport local, asigurarea accesibilitǎţii oferite tuturor de sistemul de transport, precum şi atragerea de […] ..

Primăria Băile Olăneşti vine în sprijinul cetăţenilor în vederea autorecenzării

Primăria Băile Olăneşti -Vâlcea a anunţat că vine în sprijinul cetăţenilor care doresc să se autorecenzeze prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu, precum şi a doi recenzori. UAT  Băile Olăneşti a menţionat că,  având în vedere prevederile Hotărârii nr. 10 din 12 mai 2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021 (CCRPL […] ..

Primăria Rm.Vâlcea vrea să înfiinţeze propriul serviciu de colectare a gunoiului

„Doresc să îi anunţ pe râmniceni că am început demersurile pentru ca SC Pieţe Prest SA – societatea din subordinea Consiliului Local responsabilă de curăţenia stradală – să primească toate acreditările şi avizele necesare pentru ca să poată presta şi activitatea de colectare a deşeurilor de care se ocupă acum Romprest Energy SRL. Consider că, […] ..

Agricultura pe verticală, o soluţie reală pentru criza alimentară

După pandemie, războiul din Ucraina şi criza din energie, specialiştii vorbesc tot mai des despre o criză alimentară care ar putea afecta foarte multe ţări de pe glob, determinată în principal de schimbările climatice, care limitează sever suprafeţele de teren cultivabil, de costurile din ce în ce mai ridicate la combustibil şi îngrăşăminte, precum şi […] ..

Avarie! Se întrerupe apa potabilă pe mai multe străzi din Râmnicu Vâlcea

„Pe strada Calea lui Traian – tronson cuprins de la intrarea Sudului până la strada Depozitelor (ambele sensuri de mers), blocurile 1 și 2 Vilmar, PT 12 Magheru, strada Iacob Simian, strada Schitului – parțial, strada Drumul Gării (Gândăcești), strada Buridava, strada Stolniceni – partea stângă de mers și strada Depozitelor – interseția cu calea […] ..

24 mai – sărbătoarea liberalismului românesc

Pe 24 mai 1875 lua ființă cel mai vechi partid românesc, Partidul Național Liberal. Această dată  a devenit sărbătoarea liberalilor români. Întemeierea partidului nu a făcut decât să confirme o orientare de idei și de acțiuni anterioară datei de 24 mai 1875.  Fondarea partidului este consecința logică a luptei începută încă de la Revoluția din […] ..

Deputatul Daniela Oteșanu: „A fost votată legea offshore, o cale rapidă de a deveni independenți de gazul rusesc”

„Legea offshore, așa um a fost votată, înseamnă mai mult gaz și mai mulți bani pentru România. Statul și cetățenii români au de câștigat doar dacă aceste zăcăminte sunt exploatate. Am  votat o  lege prin care să aducem gazul la suprafață, din care statul să câștige miliarde la buget și să aibă prioritate în folosirea […] ..