Știri din Indiscret

Ultimele titluri

Oficial: Candidatul AUR pentru Primăria Râmnicu Vâlcea este antreprenorul Vicențiu Mocanu

„ Am deosebita plăcere să îmi anunț candidatura la funcția de primar al  orașului Râmnicu Vâlcea”, a anunțat  Mocanu pe scenă. El a punctat și câteva probleme pe care consideră că le are Râmnicul:  salariile  mici, migrația tinerilor și corupția . Prezent la eveniment, George Simion  a declarat că Mocanu este prototipul candidatului pentru  alegerile […] ..

Ringo Dămureanu (AUR): „Suntem alături de angajații din sistemul sanitar“

„În ultimele săptămâni, lucrătorii din direcțiile de sănătate publică sunt în protest în fiecare zi. Unii lideri sindicali au protestat în fața Parlamentului, anunțând greva foamei, nemulțumiți de Legea Pensiilor, adoptată de blocul antiromânesc PNL-PSD, care nu recunoaște condițiile de muncă dificile din Sănătate și încalcă drepturile lucrătorilor. Noi suntem alături de acești români și […] ..

Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru facilitarea comerțului cu Turcia

Instituția și Ambasada Republicii Turcia în România au agreat că vor organiza o întâlnire cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din București (TIAD) pentru prezentarea procedurilor vamale simplificate de care operatorii economici pot beneficia conform Codului Vamal Unional. Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a avut marți, 28 noiembrie 2023, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii […] ..

Senatul i-a ridicat imunitatea fostului premier Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

În plenul Senatului, Florin Cîțu a cerut colegilor să voteze solicitarea DNA. „Ca premier, acţiunile mele au fost îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie. Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba”, a spus senatorul Cîţu. În schimb, el a refuzat să se conformeze șefului său de partid, care îi ceruse să își dea demisia din grupul […] ..

Senatul i-a ridicat imunitatea fostului premier  Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Decizia plenului este în conformitate cu cea a Comisiei Juridice, care în prealabil a votat în unanimitate pentru ridicarea imunității. În plenul Senatului, Florin Cîțu a cerut colegilor să voteze solicitarea DNA. ”Ca premier, acţiunile mele au fost îndreptate către ieşirea cât mai rapidă din pandemie. Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba”, a spus senatorul Cîţu. […] ..

Deputatul Ștefan Stoica: „Creșterea suprafeței împădurite a Doljului reprezintă o prioritate pentru liberali“

Campania de împădurire finanțat prin PNRR a debutat în comuna doljeană Apele Vii, acolo unde o suprafață de 70 de hectare de teren, aparținând unui ocol silvic privat, a fost împădurită cu aproximativ 350.000 de puieți, majoritate salcâm și dud, soiuri considerate optime pentru fixarea solurilor nisipoase și oprirea deșertificării. Locul nu a fost ales […] ..

APAVIL SA – ANUNŢ privind scoaterea la concurs a unui post de economist în cadrul Biroului guvernanţă corporativă şi control financiar de gestiune

Concursul constă în probele scris şi interviu care se vor desfăşura la sediul Societăţii Apavil SA din Rm. Vâlcea, str. Carol I nr. 3-5, conform calendarului concursului, astfel: proba scrisă va avea loc în data de 15.12.2023, ora 800; interviul va avea loc în data de 21.12.2023, ora 800 .  Data-limită până la care candidaţii pot […] ..

APAVIL SA – ANUNŢ privind scoaterea la concurs a unui post de inginer în cadrul Compartimentului SCADA

Concursul constă în probele scris şi interviu care se vor desfăşura la sediul Societăţii Apavil SA din Rm. Vâlcea, str. Carol I nr. 3-5, conform calendarului concursului, astfel: proba scrisă va avea loc în data de 15.12.2023, ora 800 interviul va avea loc în data de 21.12.2023, ora 800  Data-limită până la care candidaţii pot depune […] ..

Cu ochii pe Mondialul de handbal

În perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, vom urmări cea de-a 26-a ediţie a Campionatului Mondial de Handbal Feminin, găzduită de Danemarca, Suedia şi Norvehia, la care se aliniază 32 de echipe, astfel că vor fi 8 grupe simple. Naţionala României va evolua în Grupa E, la Herning (Danemarca), alături de Danemarca, Serbia şi Chile. […] ..

Ferice de noi!

World Happiness Report, realizat cu sprijin ONU în căutare de lucru, a dat publicităţii clasamentul ţărilor fericite de pe planeta noastră cea atât de încercată de războaie, crize sociale şi politice, ba chiar de vitregii ale naturii din ce în ce mai dezlănţuite. Sună halucinant, suprarealist şi totuşi, cum pe pământ avem de toate, iată […] ..

Un prilej de sărbătoare comună, albano-română

An de an, la finalul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie, comunitatea albaneză din România marchează o dublă sărbătoare. Mai întâi, la 28 noiembrie, sărbătorim Ziua Naţională a albanezilor, în amintirea proclamării independenţei de stat a Albaniei, la 28 noiembrie 1912. Atunci, în sudul Albaniei, la Vlora, părintele fondator al statului albanez modern, Ismail Qemali, […] ..

Seceriş de iarnă prin organigramele unităţilor subordonate Primăriei Craiova Cod galben spre roşu de austeritate bugetară

Primul set curprinde patru unităţi din ograda Primăriei Craiova, care pierd, cumulat, peste 200 de posturi din organigrame. Pentru fiecare caz în parte, edilii au pregătit câte un proiect de hotărâre introdus, peste ordinea de zi, în dezbaterea consilierilor locali la şedinţa din 29 noiembrie. Motivul, alinierea la ultimele norme guvernamentale în materie, după cum […] ..

Cheia dezvoltării României stă în susţinerea capitalului autohton

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă: „Cheia dezvoltării României stă în susţinerea capitalului autohton care nu pleacă atunci când economia locală are probleme. Este ceea ce am spus la Forumul «Dezvoltăm România». Prin comparaţie, capitalul românesc are la nivel naţional o rată de profitabilitate mai bună decât investiţiile străine şi asigură un număr mai mare […] ..

Strategia municipală pentru fonduri europene: Cu Dumnezeu înainte! Sau mai la coadă, în funcţie de punctaj Preacucernica listă de proiecte a Primăriei Craiova

Dacă nu ştiţi ce e „Structura de Guvernanţă Craiova”, staţi liniştiţi, nimeni nu ştia până în urmă cu câteva zile. Asta pentru că, din modul de desfăşurare a evenimentelor, părea că necesitatea unei asemenea structuri a apărut ca o surpriză. Primăria Craiova a demarat procesul de formare a structurii în 2 octombrie. Apoi l-a reluat, […] ..

Ministrul Fechet a dat startul împăduririi prin PNRR la Apele Vii

Prima parcelă, de 70 de hectare, aparținând unui ocol silvic privat, a fost împădurită cu aproximativ 350.000 de puieți, marea majoritate salcâm și dud, soiuri considerate optime pentru fixarea solurilor nisipoase și oprirea deșertificării. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a pus mâna pe cazma și a dat starul operațiunilor, însoțit de șefii locali ai instituțiilor […] ..

De la Nutriţie la Energie, cu avocatul Mitrică la catedră!

În şcoală, prin clasa a V-a, fiecare dintre noi am învăţat despre circuitul apei în natură. Noţiuni simple, logice, care prezentau o realitate fundamentală pentru existenţa vieţii pe pământ. Nu la fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte circuitul politrucilor mioritici prin viaţa publică românească. Poate cel mai sugestiv exemplu în acest sens îl […] ..

Euro s-a înghesuit la 4,97 lei

Agenţiile Moody’s şi Fitch au semnalat săptămâna trecută faptul că implementarea noii legi a pensiilor va avea impact negativ pentru finanţele publice, prin creşterea deficitului bugetar. Această evoluţie va afecta ratingul României în următorii ani şi pune în pericol atragerea de fonduri europene prin PNRR, care necesită o scădere a deficitului sub 4%. Raportul euro/leu […] ..

Autostrada Sibiu – Piteşti: Au fost aprobate exproprierile pentru  ecoductul de la Lazaret

Guvernul a aprobat exproprierile pentru ecoductul de la Lazaret pe lotul 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor. Joi, 23 noiembrie, Executivul a avizat exproprierea/transferul terenurilor proprietate privată şi proprietate publică a statului pentru realizarea ecoductului de la Lazaret (judeţul Sibiu), pasaj peste autostradă pentru protecţia biodiversităţii, […] ..

Două vernisaje la Râmnicu Vâlcea de 1 Decembrie

Astfel, la ora 17, în Galeria Cozia Pasaj 2 va avea loc vernisajul expoziţiei „Enigmatic”, prezentând fotografiile realizate de membrii fotoclubului „Floarea de Colţ” în cadrul taberei de fotografie cu acelaşi titlu, ce a avut loc la Baia de Fier în luna octombrie 2023. Iar în Galeria Artex şi Galeria Cozia Pasaj 1, se va […] ..

Proiectul social ,,Liturghia faptelor bune”, în Parohia Ioneşti II

„Această acţiune vine din lucrarea pastoral–misionară a parohiei, susţinută de membrii Consiliului Parohial şi de un grup de tineri voluntari”, conform acestui anunţ. „Astfel de acţiuni sunt abordate cu seriozitate de Parohia Ioneşti II, ele făcând parte din latura social-filantropică a Bisericii Ortodoxe, existând o tradiţie în acest sens, prin îndemnul Mântuitorului Hristos: ,,Aşa să […] ..