Știri din Indiscret

Ultimele titluri

Închisoare pentru arderea deşeurilor

„La nivelul României, peste 29.000 de oameni mor prematur, anual, din cauze asociate poluării. Din 2019 până în prezent, conform datelor ISU București-Ilfov, au fost arse peste 870 de tone de deșeuri, numai în București și localitățile ilfovene. Cu toate astea, Poliția Județeană Ilfov a raportat 186 de intervenții privind arderile de deșeuri, de la […] ..

Germania impune restricţii dure pentru nevaccinaţi. Merkel: Situația este „foarte gravă“!

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut joi, 2 decembrie, după o întâlnire cu liderii regionali, ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie din 2022. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie votată în Parlament şi ar putea intra în vigoare începând cu luna februarie. Până atunci, ea a anunţat introducerea de noi restricții pentru […] ..

Invocând pericolul variantei Omicron, UE aduce în discuție vaccinarea obligatorie anti-Covid

Conform publicației The Guardian, Ursula von der Leyen a afirmat că cele 27 de state membre UE ar trebui să accelereze procesul de administrare a dozei booster și a susținut statele europene care au reintrodus temporar obligativitatea prezentării unui test PCR negativ chiar pentru cetățeni proveniți din blocul comunitar. „Cum putem încuraja și eventual cum […] ..

Zi de sărbătoare într-un oraș trist

Ca de fiecare dată, manifestările dedicate Zilei Naționale a României organizate în centrul Craiovei atrag numeroși spectatori, mulți veniți special pentru parada militară. O tradiție frumoasă ce trebuie păstrată și transmisă generațiilor viitoare. Din păcate, nu putem să nu observăm că, exceptând steagurile fluturate de o parte dintre participanții la ceremonia militar-religioasă, drapelul tricolor lispește […] ..

1 Decembrie – La Mulți Ani România!

„Să fim mândrii că suntem români, trăind și simțind românește, zi de zi. La Mulți Ani România!” ..

Cu ochii pe Mondialul din Spania

Lotul de 21 de handbaliste aflate în atenţia selecţionerului Adi Vasile s-a conectat la tensiunea Campionatului Mondial din Spania, care se va desfăşura în perioada 1-19 decembrie. Repartizată prin tragere la sorţi în grupa C, România va juca, la Castellon de la Plana, cu Iran (3), Kazahstan (5) şi Norvegia (7). Ce spune selecţionerul: „Cu […] ..

De 1 Decembrie

Din anul 1990, prima filă de calendar a lui Undrea corespunde cu Ziua Naţională a României. O, ZN!…, şi-ar putea începe orice poet stelar epistola imnică adresată ţării. România, pe lângă aceea că era (este) un colţ de lume binecuvântat de Tatăl ceresc, mai e şi patrie, cum bine zicea cine zicea. Aşa zic şi […] ..

„Pupăza“ de la Cârcea s-a înecat în propria-i piscină

Există o specie de edili, cu precădere social-democraţi pentru că aceştia domnesc de ani buni peste comunele limitrofe Craiovei, care întruchipează foarte precis varianta modernă a ciocoiului-primar. Îmbogăţiţi peste noapte din postura de aleşi locali, jonglând cu milioanele ascunse pe numele neamurilor şi ale apropiaţilor, aceştia se visează Dumnezei Atot-Puternici şi cred că nimic şi […] ..

Edilul din Cârcea s-a crezut deasupra legii, dar clamează că va merge în instanţă pentru că i-am pătat imaginea Primarul Pupăză şi-a construit „cuibul de distracţii“ fără autorizaţie de construcţie!

O vorbă veche de vreo două mii de ani zice că ar trebui să ridice piatra cel fără de păcat. Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, nu părea s-o fi ştiut însă în momentul în care, deşi lucra fără autorizaţie în curtea casei sale, a amendat, sub acelaşi pretext, un dezvoltator imobiliar pe care încerca să-l […] ..

Licitaţii şi bani în avans pentru tramvaie

Primul proiect lansat pe piaţă de municipalitatea craioveană are în vedere procesul de reabilitare/modernizare a depoului de tramvaie şi a reţelei de alimentare cu energie electrică a vehiculelor, cu proiectare şi execuţie la pachet. Licitaţia pentru „Servicii de elaborare a documentaţiei tehnico –economice faza PT+PAC+DE +Documentaţii avize, autorizaţii, acorduri +certificate performanţă energetică, servicii de asistenţă […] ..

Comunicat de presă Partidul Verde cere guvernului reformarea Gărzii Naţionale de Mediu

Escaladarea infracţiunilor de mediu în România presupune o ripostă adevărată din partea statului român. Astăzi în România infracţiunile de mediu cresc de 5-6 ori mai repede decât PIB-ul naţional. Trei sferturi din activitatea infracţională de mediu se află dincolo de orice control ori represiune legală! Simpla existenţă/înfiinţare a unor instituţii cu rol în protejarea mediului […] ..

Bucovăţul, paşi concreţi spre modernizare

Situată la doi paşi de Craiova, dincolo de podul peste Jiu, comuna Bucovăţ a devenit casă pentru sute de craioveni care au preferat confortul unei case în detrimentul traiului la comun, în blocurile comuniste. Bucuroşi de oaspeţii care sporesc încasările la bugetul local prin taxele şi impozitele pe terenuri şi construcţii, autorităţile din Bucovăţ au […] ..

Comuna Castranova, cu paşi mari spre standardul de viaţă european

Aşezare cu oameni foarte harnici, renumiţi pentru dragostea pe care o au faţă de un sector important al agriculturii, legumicultura, Castranova reprezintă un model de transformare a unei localităţi rurale „medievale“ din perioada comunistă, într-o comună europeană. Ultimii şase ani, dar şi viitorii patru ani vor reprezenta pentru cocheta comună doljeană  cel mai important deceniu […] ..

Predeşti, eforturi administrative pentru modernizarea comunei

„Vă spun sincer, de ani de zile visez la canalizarea întregii comune, un proiect care ar defini la cele mai înalte standarde condiţiile de trai din Predeşti. Am fost un susţinător al programului naţional de investiţii Anghel Saligny tocmai în ideea de a folosi această cale pentru finanţarea acestui proiect atât de important pentru dezvoltarea […] ..

Rm.Vâlcea, printre cele mai puţin poluate oraşe din Europa

Între cele 35 de oraşe din România care au fost analizate de către institutul de cercetare din Spania, Râmnicu Vâlcea  se situează pe poziţii bune  în ceea ce priveşte spaţiile verzi şi aerul curat. Astfel, la capitolul vegetaţie, Râmnicul se află pe cea de-a doua poziţie în topul naţional (după Alba Iulia), iar la spaţiile […] ..

Vâlcea: Primele informaţii despre împărţirea tortului între PNL şi PSD după vizita premierului

Potivit unor surse prezente la discuţia cu primul-ministru, este foarte posibil ca actualul prefect liberal, Sebastian Fârtat, să fie menţinut în funcţie şi după ce se va tăia din nou tortul politic. „Nu există o regulă stabilită clar ca acolo unde este preşedinte de consiliu judeţean în funcţie, Prefectura să aibă aceeaşi coloratură politică. Din […] ..

Vâlcea: Ziua Naţională a României în condiţii de pandemie

Instituţia prefectului Vâlcea şi Garnizoana Râmnicu Vâlcea organizează, miercuri, 1 Decembrie 2021, festivităţile dedicate  Zilei Naţionale a României. Din cauza pandemiei Covid-19, programul se simplifică şi se  limitează  la circa ouă ore.  Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 09.45, la Monumentul Independenţei din municipiul Râmnicu Vâlcea şi va include oficierea serviciului religios şi o festivitate de depunere […] ..

Primăria Călimănești anunță programul Centrului de Vaccinare din localitate

„Centrul de Vaccinare din Călimănești este amenjat în incinta căminului internat al Liceului Tehnologic de Turism, situat pe strada Pieței nr. 4. Centrul este deschis în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 8.00 – 20.00. Imunizarea se realizează cu serul Pfizer, iar programările pentru vaccin se pot face: – pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/; […] ..