Știri din Ziua de Constanta

Ultimele titluri

Constanta. Incendiu la un imobil din strada Mihai Viteazu

Prin apel la telefonul de urgenta 112 pompierii de la ISU Dobrogea Constanta au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu in municipiu. Apelantul a precizat ca focul se manifesta la o cladire de pe strada Mihai Viteazu. Pompierii au directionat la locul indicat de apelant o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma si o ambulanta SMURD cu un echipaj medical de prim ajutor.Mai facem precizarea ca imobilul in cauza se afla intre strazile Topraisar si Nicolae Iorga. Sursa fot ..

Ministerul Finantelor: Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din premii si jocuri de noroc a fost publicat pe site-ul ANAF

Ministerul Finantelor si ANAF vin in sprijinul contribuabililor persoane fizice care realizeaza venituri din premii si jocuri de noroc atat din Romania, cat si din strainatate, si care au obligatia sa declare veniturile si sa plateasca impozite la bugetul general consolidat prin publicarea Ghidului fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din premii si jocuri de noroc.Veniturile din premii reprezinta veniturile obtinute din concursuri si din promovarea produselor serviciilor ca urmare ..

Emisiune medalistica dedicata implinirii a 125 de ani de la infiintarea Diviziei de Mare a Romaniei

Regia Autonoma Monetaria Statului va lansa o editie limitata a medaliei aniversare bdquo;125 de ani de la infiintarea Diviziei de Mare a Romanieirdquo;. Emisiunea medalistica face parte din programul national al Monetariei Statului pentru anul 2021 si constituie un izvor istoric pretios pentru contemporani si pentru generatiile viitoare, potrivit unui comunicat de presa al Fortelor Navale. Reamintim ca vineri 26 februarie Comandamentul Flotei din Constanta aniverseaza 125 de ani de la infiintare ..

CNAIR: A fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea si executia lotului 4 al Drumului Expres Craiova - Pitesti

Urmare finalizarii procesului de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel Bucuresti prin Hotararea Civila nr. 2127 2020, pronuntata la data de 16.11.2020 si adusa la cunostinta Autoritatii Contractante in data de 28.12.2020, in cursul zilei de astazi, 24.02.2021, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului avand ca obiect Proiectare si Executie Drum Expres Craiova ndash; Pitesti, Tronsonul 4rdquo; Ofertantul desemnat castigator este ASOCIEREA S.C. SAamp;PE CONSTRUC ..

Deputatul AUR Constanta Viorel Focsa a interpelat mai multi ministri din cabinetul Citu. Este vizat si ministrul Justitiei, Stelian Ion

Dumitru Viorel Focsa, deputat AUR de Constanta, a formulat patru interpelari adresate mai multor ministri din cabinetul Citu Ministrul Justitiei, constanteanul Stelian Ion, trebuie sa aduca o serie de clarificari privind desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie Ministrul Virgil Popescu de la Energie a fost interpelat cu privire la situatia minerilor si a angajatilor iar ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu trebuie sa dea explicatii cu privire la numarul nejustificat de m ..

Deputatul PSD de Constanta Cristina Dumitrache sustine legalizarea canabisului medicinal

Legalizarea canabisului medicinal se afla pe ordinea de zi in Camera Deputatilor Deputatul PSD de Constanta, Cristina Dumitrache considera initiativa extrem de importanta, in sprijinul multor pacienti, suferinzi de multiple afectiuni ce au dreptul la un tratament cu reale si dovedite beneficiiProiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se afla pe ordinea de zi in Camera Deputatilor.Deputatul PSD de Constanta, Cristina Dumitrache considera initiativa extrem de importanta, in s ..

Luptatorii de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, pe podium la Cupa Primaverii“, desfasurata la Medgidia

Peste zece sportivi si sportive de la CS Poseidon Limanu s au clasat in primele trei locuri. La Medgidia s a disputat intrecerea de lupte bdquo;Cupa Primaveriirdquo;, la care au urcat pe podium si sportivi de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, pregatiti de Cornelius Dorian Trucmel si Alina Ivan.Astfel, locul intai le a revenit Dianei Voiculescu, Andreei Budeanu, lui Andrei Cioran, lui David Tudor si lui Ionut Cojocaru. Rares Tudor si Andrei Cojocaru s au clasat pe locul doi, iar Dilara Adascalitei, Na ..

Primarul din localitatea constanteana Cerchezu vrea sa recupereze banii utilizati pentru lucrarile de reparare a bisericii din Parohia Izvorul Tamaduirii

Parohia Izvorul Tamaduirii din localitatea constanteana Cerchezu a atacat in instanta o dispozitie a primarului comunei Edilul Stefan Chelaru a declarat pentru ZIUA de Constanta, ca dispozitia face referire la recuperarea unui prejudiciu stabilit de inspectorii Camerei de Conturi Constanta Parohia ar trebui sa restituie suma de 6 miloane de lei, bani din bugetul localitatii alocati incepand cu anul 2014Parohia Izvorul Tamaduirii din localitatea constanteana Cerchezu a atacat in instanta o dizpoz ..

Editorial: Depresia - de ce trebuie sa cerem ajutor?

Cel mai dificil lucru de facut pentru o persoana care sufera de depresie este sa recunoasca. Iar cauzele sunt mai multe decat am putea scrie astazi. Vorbim de mentalitatea societatii si teama de marginalizare, excluderea, rusinea, barfa pot doar sa creasca nivelul de anxietate dintr o persoana care are nevoie de ajutor de specialitate.Da, vorbesc de psiholog. Traim intr o tara unde ar trebui sa nu ne mai gandim ca sesiunile de la psiholog sunt egale cu faptul ca pacientul ar fi nebun. Depresia n ..

Un pas esential spre proiecte de mobilitate internationala: 13 unitati de invatamant constantene au fost acreditate ERASMUS

Rezultatele selectiei procesului de Acreditare Erasmus in domeniile educatia adultilor, educatie scolara, formare profesionala au fost facute publice, prilej cu care am putut observa 13 unitati de invatamant constantene care au reusit sa obtina astfel un acces simplificat la oportunitatile de finantare din cadrul actiunii cheie 1 a viitorului program 2021 2027 ndash; proiecte de mobilitate.In domeniul Formare profesionala au primit acreditare Liceul Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicati ..

Primaria Constanta pregateste achizitia de toalete modulare, racordabile la retelele de utilitati

Primaria Constanta consulta piata pentru achizitia de toalete modulare Potrivit caietului de sarcini, structura toaletelor va fi una metalica,modulara iar structura va fi protejata pentru a rezista la intemperii si antigrafitti Orice operator economic interesat are posibilitatea de a transmite propuneri pana la 05.03.2021Primaria Constanta consulta piata pentru achizitia de toalete modulare racordabile, amplasarea si conectarea la retelele de utilitati apa curenta, canalizare si energie electric ..

Modificari in conducerea societatii Ovi Prestcon, din Ovidiu, judetul Constanta

Actionarul unic al Ovi Prestcon SRL, Consiliul Local Ovidiu, a revocat administratorii De asemenea, au fost numiti altii noiIn Monitorul Oficial al Romaniei, a fost publicata recent decizia nr. 1 a societatii Ovi Prestcon SRL.Astfel, in urma sedintei din 14 ianuarie 2021, Consiliul Local al orasului Ovidiu, asociat unic al firmei, prin reprezentant legal Marian Sirbu, a luat mai multe hotarari.Astfel, a fost revocat din calitatea de administrator Erdal Eserghep, Aurel Ciucu si Traian Calinescu. ..

Zoran Nikolic, capitanul HC Dobrogea Sud, la ceas aniversar. Vineri, echipa are meci in Liga Nationala

Zoran Nikolic a preluat banderola de capitan al HCDS dupa retragerea din activitatea competitionala a lui Laurentiu Toma. Echipa de pe litoral ocupa locul trei in clasament, cu 39 de puncte. HCDS a disputat precedentul meci din Liga Nationala in urma cu peste 20 de zile. Dupa 22 de zile de la ultimul meci jucat in Liga Nationala, echipa masculina de handbal HC Dobrogea Sud Constanta sustine o noua partida de campionat, vineri, 26 februarie. Aflata pe locul trei in clasament, cu 39 de puncte, for ..

Deputatul AUR Constanta, Viorel Focsa a interpelat mai multi ministri din cabinetul Citu. Este vizat si ministrul Justitiei, Stelian Ion

Dumitru Viorel Focsa, deputat AUR de Constanta a formulat patru interpelari adresate mai multor ministri din cabinetul Citu Ministrul Justitiei, constanteanul Stelian Ion, trebuie sa aduca o serie de clarificari privind desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie Ministrul Virgil Popescu de la Energie a fost interpelat cu privire la situatia minerilor si a angajatilor iar ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu trebuie sa dea explicatii cu privire la numarul nejustificat de ma ..

Au fost numiti noii administratori provizorii ai societatii Utilitati Publice - Gospodaria Comunala SRL din Cernavoda

Consiliile Locale Cernavoda, Seimeni, Rasova si Topalu sunt actionarii societatii Utilitati Publice Gospodaria Comunala SRL Adunarea Generala a Asociatilor societatii a adoptat recent decizii privind revocarea administratorilor Consiliului de Administratie Pana la finalizarea procesului de selectie au fost numiti cinci administratori provizorii ale caror mandate expira in luna iunie a.c.Adunarea Generala a Asociatilor societatii Utilitati Publice Gospodaria Comunala SRL, cu sediul social in loca ..

Deputatul PSD de Constanta, Cristina Dumitrache sustine legalizarea canabisului medicinal

Legalizarea canabisului medicinal se afla pe ordinea de zi in Camera Deputatilor Deputatul PSD de Constanta, Cristina Dumitrache considera initiativa extrem de importanta, in sprijinul multor pacienti, suferinzi de multiple afectiuni ce au dreptul la un tratament cu reale si dovedite beneficiiProiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se afla pe ordinea de zi in Camera Deputatilor.Deputatul PSD de Constanta, Cristina Dumitrache considera initiativa extrem de importanta, in s ..

Premiera la DNA Constanta! Primul dosar de trafic de droguri trimis in instanta

Inculpatii sunt acuzati ca ar fi vandut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc canabis, cocaina si 30 comprimate ecstasy MDMA . In acelasi context, inculpatii ar fi incercat sa puna in circulatie un numar de 10 bancnote a cate 50 euro fiecare, falsificate. Dosarul celor patru este disjuns din cauza penala privindu l pe comisarul sef Cornel Gabriel Coteanu, fost sef al Politiei Eforie, judetul Constanta, banuit de luare de mita in forma continuata si instigare la ..

FC Viitorul: Din lotul actual, mijlocasul Andrei Ciobanu are cele mai multe goluri marcate in sezonul de fata

Cele mai multe goluri le a inscris pana acum atacantul olandez Kevin Luckassen, insa el a parasit FC Viitorul. Si golgeterul Ligii 1 din sezonul trecut, Gabriel Iancu, cu patru goluri in acest campionat, s a transferat la alta echipa. Nascut pe 18 ianuarie 1998, Andrei are deja in palmares toate trofeele pe plan intern cu FC Viitorul. In momentul de fata, pe primul loc intre marcatorii din lotul actual al FC Viitorul din sezonul 2020 2021 al Ligii 1 este mijlocasul Andrei Ciobanu, cu patru reusi ..

Fabrica de diplome false“ la Constanta! Urmeaza prima pronuntare in dosar

Aproximativ 40 de inculpati sunt acuzati de luare de mita, instigare la luare de mita, dare de mita, instigare la dare de mita, trafic de influenta, fals intelectual, instigare la fals intelectual si complicitate la fals intelectual.Tribunalul Constanta ar fi trebuit sa se pronunte ieri, 24 februarie 2021, in dosarul denumit generic bdquo;Fabrica de diplome falseldquo; Pronuntarea a fost amanata pentru data de 04 martie 2021.Oricare va fi decizia magistratilor de la Tribunalul Constanta, aceasta ..

Luptatorii de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, pe podium la Cupa Primaverii“, desfasurata la Medgidia

Peste zece sportivi si sportive de la CS Poseidon Limanu s au clasat in primele trei locuri. La Medgidia s a disputat intrecerea de lupte bdquo;Cupa Primaveriirdquo;, la care au urcat pe podium si sportivi de la CS Poseidon Limanu 2 Mai, pregatiti de Cornelius Dorian Trucmel si Alina Ivan.Astfel, locul intai le a revenit Dianei Voiculescu, Andreei Budeanu, lui Andrei Cioran, lui David Tudor si lui Ionut Cojocaru. Rares Tudor si Andrei Cojocaru s au clasat pe locul doi, iar Dilara Adascalitei, Na ..