Știri din Constanteanul

Ultimele titluri

Începe modernizare bulevardelor 1 Decembrie 1918 și Al. Lăpușneanu, între Gară și Mamaia

<p>Traseul cuprins între Gara CFR și stațiunea Mamaia va fi complet reconfigurat, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene destinat îmbunătățirii mobilității urbane durabile în municipiul Constanța. Procedura de achiziție publică este în desfășurare urmând ca în perioada imediat următoare să demareze lucrările de resistematizare a infrastructurii de transport aferente bulevardelor 1 Decembrie 1918 și [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Cât costă rezervarea locului de parcare în Constanța și până când poate fi plătită

<p>Primăria municipiului Constanța a anunțat valoarea noilor taxe pe care constănțenii ce dețin autorizație pentru rezervarea unui loc de parcare au termen până la 31 martie să le plătească. Conform reprezentanților municipalității, persoanele fizice trebuie să achite 208 lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 934 de lei/an sau 156 de lei/lună pentru [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Lansare aniversară la MINAC: ANALELE DOBROGEI, 100 de ani de existență

<p>Vineri, 15 ianuarie 2021, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează lansarea revistei științifice ANALELE DOBROGEI, seria a treia, An II, nr. 1. Evenimentul se va desfășura în Aula Adrian Rădulescu din clădirea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, începând cu ora 13.00. Lansată în anul 1920, revista [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

ARBDD: Activitatea directă cu publicul rămâne în continuare suspendată

<p>Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) Tulcea informează persoanele fizice și juridice interesate că activitatea directă cu publicul rămâne în continuare suspendată până la o dată ce va fi comunicată ulterior, în funcție de evoluția situației la nivel național privind răspândirea virusului SARS-Cov-2. Depunerea documentelor, respectiv ridicarea documentelor de către persoanele fizice și juridice se [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Când va omorî un om tencuiala desprinsă de pe minaretul moscheii Carol?

<p>E doar o chestiune de timp căderea unei bucăți consistente de sub balconul circular al minaretului moscheii Carol, înalt de 45 de metri. Crăpăturile sunt atât de mari încât poți să bagi mâna între zid și tencuiala desprinsă. Doar o minune o mai ține acolo sus, la înălțime. Ultimele zile de ploi continue au infiltrat [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

RAJA Constanța: 47 de sesizări după ploile din ultimele 24 de ore

<p>Reprezentanții RAJA Constanța au anunțat că, urmare a precipitațiilor ce au debutat în județul Constanța încă din cursul zilei de ieri, 10 ianuarie 2021, pe unele străzi predispuse la inundație s-au acumulat cantități mai însemnate de apă. Acestea au condus la depășirea, în anumite zone, a debitelor de preluare ale sistemului de canalizare stradal. Prin [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

ARBDD: Noi proceduri de eliberare/vizare a permiselor de pescuit familial/comercial în Delta Dunării

<p>Pentru a veni în ajutorul celor domiciliați în localitățile situate pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) și care doresc să solicite permise de pescuit familial sau comercial și/sau vizarea acestora pentru anul 2021, preluarea documentelor necesare emiterii și vizării permiselor se va derula și la sediul Comisariatelor Regionale ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

CONSTANȚA: Se reia programul cu publicul la Adăpostul pentru animale abandonate

<p>Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de animale care doresc să adopte sau să viziteze animalele ajunse în îngrijirea angajaților Adăpostului pentru animale abandonate, Primăria Municipiului Constanța anunță că, începând de mâine, constănțenii pot trece pragul centrului din strada Vârful cu Dor în baza unei programări prealabile. Accesul în sediul Adăpostului va fi permis persoanelor [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Cui folosește GÂLCEAVA STUPIDĂ din jurul Roții Panoramice?

<p>RĂSPUNS: Oricui dorește să mai bată un cui în coșciugul turismului urban la Constanța, în condițiile în care Cazinoul este un șantier care nu se va încheia prea curând, casele de patrimoniu din zona istorică sunt un dezastru stând să cadă în capul vizitatorilor, Muzeul de istorie e crăpat pe toate părțile și își avertizează [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Radiografia Zilei: Plângere penală pe numele lui Teodosie. Iar?!

<p>Radiografia Zilei cu Cetățeanul Coman pe Litoral TV: Plângere penală pe numele lui Teodosie. Iar?! Cetățeanul se bucură că începe școala. Să vezi înghesuiala naibii în autobuze și microbuze, să vezi schimb de covizi între ăia mici și ăi bătrâni! Să vezi rate de infectare campioane! În timpul ăsta, Primăria Constanța, prin vocea managerului Ovanesian, [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Proiecte sociale de peste 25.000 de euro ale Asociației „Samarineanul milostiv”

<p>Asociația „Samarineanul milostiv&#8221; a Arhiepiscopiei Tomisului derulează proiecte sociale destinate persoanelor vulnerabile, familiilor afectate de sărăcie și tinerilor care nu-și pot continua studiile. Asociația are 4 membri onorifici și 14 voluntari. Activitatea a debutat la începutul anului 2014, când s-a înființat Cantina socială „Sf. Petru și Pavel&#8221;. Anul trecut, 20 de tineri din mediul rural [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Radiografia Zilei: Făgădău s-a dus, dar cu Roata ce-aveți?

<p>RADIOGRAFIA ZILEI cu Cetățeanul Coman pe Litoral TV! Câinele, cel mai bun prieten al accidentului pe autostradă Făgădău s-a dus, dar cu Roata ce-aveți? Jos Panourile! Trăiască Panourile? Țeapă! Regulament nou pentru Zona Istorică! Opriți-l pe Caragheorghe! o producție Coman Communications pentru Litoral TV, în cadrul proiectului Dunărea smTV</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Faraonii Făgădău și Chițac și-au luat primărie pe persoană fizică

<p>Moda declarațiilor și anunțurilor cu adevărat importante pentru public difuzate exclusiv pe contul sau pagina proprii de Facebook a deschis-o Făgădău, deși avea un pluton de angajați la biroul de presă al Primăriei Constanța, plătiți cu salarii la care jurnaliștii din presa privată doar pot să viseze. Angajați a căror obligație exact asta ar fi [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Microbuzul 14 intră în circulație de luni, pe ruta Zona Industrială – Sat Vacanță – VIVO

<p>CT BUS anunță publicul călător că, începând de luni, 11 ianuarie 2021, intră în circulație LINIA 14, pe ruta Zona Industrială &#8211; Sat Vacanță – Complex Comercial VIVO. Traseul este deservit, în prima săptămână, de 6 miniautobuze cu o frecvență de 15 minute în zilele lucrătoare, respectiv 17 minute în week-end si zile de sărbătoare. [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

CERNAVODĂ: Ce ACTE trebuie să conțină dosarele pentru locuințe ANL

<p>Primăria orașului Cernavoda aduce la cunoștință tuturor solicitanților de locuințe tip ANL care au depus cereri pâna la sfârșitul anului 2020, faptul că în perioada 01 – 31 ianuarie 2021 se pot completa dosarele în vederea întocmirii și aprobării listei de priorități aferentă anului 2021. Documentele necesare sunt următoarele: 1. Dosar încopciat de carton în [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

MEDGIDIA: Creștinii ortodocși au sărbătorit Praznicul Botezului Domnului

<p>În bisericile din Medgidia, preoții au oficiat astăzi slujba de Bobotează, la sfârșitul căreia credincioșii prezenți au primit Aghiazma Mare. Sărbătoarea sfântă a continuat pe faleza canalului Dunăre-Marea Neagră, unde, an de an se săvârșește slujba de sfințire a apei de către un sobor de preoți, în prezența unui număr mare de credincioși. Aceștia asistă [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

COPILUL ACESTA, spectacol lectură, ÎN PREMIERĂ la Teatrul de Stat

<p>La sfârșitul acestei săptămâni, Teatrul de Stat Constanța va difuza online prima premieră a anului 2021, „Copilul acesta” de Joël Pommerat, traducerea Anca Rotescu, un spectacol &#8211; lectură în regia lui Vlad Cristache. La originea piesei scrise de dramaturgul francez Joël Pommerat se află un proiect derulat prin colaborarea între o instituție de asistență socială [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

MEDGIDIA: De luni, 11 ianuarie, se pot plăti impozitele și taxele locale

<p>Primăria municipiului Medgidia vă informează că începând cu data de 11 ianuarie 2021 este disponibil programul de încasare a impozitelor și taxelor locale în municipiul Medgidia. Reamintim pe această cale că termenele de plată scadente pentru plata impozitelor și taxelor locale sunt : 1. Semestrul I – 31.03.2021; 2. Semestrul II – 30.09.2021. Pentru plata [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

MEDGIDIA: A început distribuirea abonamentelor gratuite de călătorie

<p>Primăria Municipiului Medgidia vă informează că a demarat distribuirea legitimațiilor pentru transportul local de călători pentru următoarele categorii de persoane din municipiul Medgidia, localitățile Valea Dacilor și Remus Opreanu, conform H.C.L. nr.30/28.02.2011, după cum urmează: a) Elevi; b) Persoane cu dizabilități. În cazul persoanelor cu certificat de handicap revizuibil este necesară prezentarea unui certificat valabil [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Bobotează cu restricții de trafic în Peninsulă

<p>Miercuri, 06 ianuarie, de la ora 11.00, cu prilejul Prăznuirii Botezului Domnului, va fi organizată o procesiune religioasă având ca punct de pornire Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, cu deplasare spre bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, Portul Tomis, unde va fi săvârșită Slujba de sfințire a Aghiasmei Mari. Pentru siguranța participanților la [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..