Știri din Constanteanul

Ultimele titluri

VIDEO Cetățeanul Coman: Taxa de barieră a lui Mazăre se întoarce sub masca vignetei

Radiografia Zilei cu Cetățeanul Coman – Litoral TV. TITLURILE ZILEI (ediția de luni, 22 februarie 2021) LEGĂTURA DINTRE JUSTIȚIA SUA, POMPIERII ROMÂNI ȘI PRESĂ ȘMECHERII PLAJEI VOR BLOCURI LA MODERN PRIMARUL VERGIL PROMITE, PROPAGANDA FACE VALURI ÎN LIGHEAN MEMORIA SCURTĂ A LUI CHIȚAC NU NE ȚINE DE CALD TAXA DE BARIERĂ A LUI MAZĂRE SE […] ..

DOI TINERI DIN VERONA, de William Shakespeare, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța se joacă „DOI TINERI DIN VERONA”, de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, spectacolul care a deschis în mod oficial această stagiune, cu mare succes la public și la critica de specialitate. „Doi tineri din Verona” este o […] ..

Consiliul Județean Constanța mărește viteza și capacitatea de atragere a finanțărilor nerambursabile

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a întâlnit cu toate instituțiile având atribuții în emiterea avizelor pentru certificatele de urbanism și autorizațiile necesare derulării proiectelor mari de infrastructură pe raza județului Constanța. “Am dorit această întâlnire pentru a crea o legătură directă între toți factorii decidenți în ceea ce privește emiterea avizelor și autorizațiilor necesare […] ..

MEDGIDIA: Primăria întinde o mână de ajutor femeilor care își doresc copii

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a convocat Consiliul Local Medgidia în ședința ordinară, pe data de 25 februarie 2021, orele 16.30, cu următoarea ordine de zi: I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI: 1. Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului […] ..

Prefectul Coșa, de mână cu șef’su, Bode Interne(istul), ne iau la mișto

Pentru cine a avut un pic de răbdare și nu s-a repezit ca rața-n muci, în ceea ce privește desfășurarea intervenției pompierești la incendiul care s-a soldat cu un mort făcut terci pe betonul de lângă bloc, concluziile pot fi fundamental diferite și sunt legate de cu totul alte chestiuni decât cele pe care le-a […] ..

„Sketching Brâncuși”, expoziția internațională de imagini și senzații în umbra genialității brâncușiene

Un țăran, așa cum se autointitula cu mândria originii sale, a devenit un demiurg al pietrei și al metalului, arătând lumii întregi măiestria cu care ducea forma la puritatea ei divină. Echilibrul dintre figurativ și abstract, dintre simțire, intuiție și gândire, se naște în creuzetul marelui artist. În el sunt vărsate laolaltă sculptura vie a […] ..

VIDEO Cetățeanul Coman: Incendiul de la Constanța, Minciuni și Parchet Militar

Radiografia Zilei cu Cetățeanul Coman, Litoral TV. TITLURILE ZILEI (ediția de miercuri, 17 februarie 2021) PE PROSTĂNACI ÎI MĂNÂNCĂ FAKENEWS-UL ÎN DOS LA MEDGIDIA INCENDIUL DE LA CONSTANȚA: MINCIUNI ȘI PARCHET MILITAR USR VREA SĂ-L TREZEASCĂ DIN SOMN PE PREFECTUL CONSTANȚEI VERGIL, DACĂ NU-I FUDUL, PARCĂ NU-I VERGIL DESTUL! MAI DĂ-LE, LUDOVICE, BILETE PE CHEFEREU! […] ..

RAJA: Se oprește apa pe mai multe străzi din Eforie Nord

Pentru executarea lucrărilor de deviere a unui tronson din conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 350 mm, de pe strada Matei Basarab din localitatea Eforie Nord, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei, luni – 22 februarie 2021, în intervalul orar 09.00 – 17.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: […] ..

WILD DANUBE, documentarul care surprinde Delta Dunării în toate cele patru anotimpuri

Producătorul britanic al documentarelor de succes „Wild Carpathia” şi „Flavors of Romania”, Charlie Ottley, a anunțat cel mai nou proiect al său de televiziune, a cărui lansare este pregătită pentru 1 decembrie 2021: “Wild Danube”. Filmările se vor desfășura de-a lungul celor patru anotimpuri, povestea despre Delta Dunării urmând să fie difuzată de o televiziune […] ..

Povestea lui Cezar, nonagenarul veteran de război, pe care nici unul din cei 9 nepoți nu îl mai vizitează…

S-a născut în data de 17 martie 1925 în comuna Bogdănești, din Vaslui. A iubit două femei cu care s-a și căsătorit. Pe prima dintre ele a cerut-o în căsătorie când avea 20 de ani; ea nici nu împlinise 17 ani. De cea de-a doua s-a îndrăgostit 40 de ani mai târziu și i-a cerut […] ..

VIDEO Cetățeanul Coman: Pompierii, între PR cu pisici, intervenții cu morți, batiste pe țambal

Radiografia Zilei cu Cetățeanul Coman la Litoral TV. TITLURILE ZILEI: POMPIERII, ÎNTRE PR CU PISICI, INTERVENȚII CU MORȚI, BATISTE PE ȚAMBAL CHIȚAC, ÎNCĂ O GAFĂ: NU ȘTIE DACĂ MAREȘALUL ANTONESCU TREBUIE SLĂVIT SALAMUL, DUȘMANUL TURISMULUI ROMÂNESC, A FOST ÎNVINS! OPERATORII DIN TURISM AU TREMURAT LA UN PROTEST ANTIGUVERNAMENTAL (ediția de marți, 16 februarie 2021) o […] ..

UAT-urile din județ, sprijinite prin proiectul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța!

La propunerea președintelui Mihai Lupu, consilierii județeni constănțeni au votat înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Judeţului Constanţa. Acest demers a fost inițiat ținându-se cont de nevoile de dezvoltare ale județului Constanța, specificitatea zonei, dar și resursele umane, materiale și financiare ale acestuia. Scopul asociației este cel de a sprijini autoritățile locale, precum și mediul […] ..

Spectacolele JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE și MECIUL DE COMEDIE, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța a programat două spectacole din registre total diferite. Vineri, 19 februarie 2021, la ora 19.00, se joacă… „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, un spectacol foarte intens și emoționant, despre un caz real, petrecut în Israel relativ recent. Spectacolul nu este recomandat […] ..

Se oprește apa în mai multe zone din orașul Ovidiu

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Stației de Pompare Caragea Dermen din municipiul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 18 spre 19 februarie 2021, în intervalul orar 23.00 – 05.00. În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii situați între Șos. […] ..

Cine a fost Teodor T. Burada, al cărui nume îl poartă Centrul Cultural Județean Constanța

Folclorist, etnograf, muzicolog, istoric al teatrului şi memorialist, Teodor T. Burada s-a născut la Iaşi, la 3 octombrie 1839. Cărturar de formaţie enciclopedică, aflat în permanent contact cu evenimentele culturale ale epocii, a moştenit talentul de memorialist de la tatăl său (Teodor Burada), mare vornic în Moldova, şi înclinaţia spre muzică, literatură şi limbi străine, […] ..

VIDEO Cetățeanul Coman: Palatul Reginei Maria. Vorbe de clacă și de ministru

Radiografia Zilei cu Cetățeanul Coman pe Litoral TV: TITLURILE ZILEI (ediția de luni, 15 februarie 2021) SF. VALENTIN ȘI TRADIȚIA ROMÂNEASCĂ SPITALUL REGIONAL CONSTANȚA. VORBE ȘI DETALII PALATUL REGINEI MARIA. VORBE DE CLACĂ ȘI DE MINISTRU CE VREA SĂ ZICĂ FELIX STROE CÂND DĂ AMNEDĂ PE PROMISIUNI RĂZBOIUL VOUCHERELOR DE VACANȚĂ SE MUTĂ ÎN STRADĂ […] ..

Bola: Reabilitarea întregului complex al Palatului Reginei Maria, un prilej de mândrie națională

<p>Deputatul Bogdan Bola a avut o întâlnire, la începutul acestei săptămâni, la Ministerul Culturii, cu ministrul Bogdan Gheorghiu, având ca temă planurile ministerului în ceea ce privește reabilitarea și punerea în valoare a monumentelor istorice din Constanța. Cele mai urgente chestiuni discutate au fost Pasarela Regală și Palatul Reginei Maria din stațiunea Mamaia. Deputatul a [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

Ziua în care s-a sinucis Crișan, liderul răsculaților transilvăneni din Zărand

<p>Pe 13 februarie 1785 s-a sinucis unul dintre cei trei conducători ai răscoalei țăranilor transilvăneni, Crișan. CRIȘAN s-a născut în 1733 în localitatea Vaca (azi satul Crișan, comuna Ribița, județul Hunedoara). El a condus acțiunile țăranilor răsculați din Zarand. Din tabăra sa a pornit, în numele lui Horea, ultimatumul țăranilor (11 noiembrie 1784) ce au [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Cetățeanul Coman: Monument declarat de funcționarii statului ”o ruină”

<p>Radiografia Zilei cu Cetățeanul Coman. Titlurile zilei ARBITRUL COLȚESCU A CÂȘTIGAT RĂZBOIUL CU ”ĂLA NEGRU” MONUMENT DECLARAT DE FUNCȚIONARII STATULUI ”O RUINĂ” INIMIOARELE STUPIDE DIN INTERSECȚII AUTOBUZELE ELETRICE, NIȘTE CHINEZĂRII DELOC IEFTINE CALEAȘCA LUI TEODOSIE, ȚINTĂ PENTRU HĂȘTĂGUȚI PENALII LOR, MAI BUNI DECÂT PENALII CELORLALȚI o producție Coman Communications pentru Litoral TV, în cadrul proiectului [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..

RAJA: Avarie la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Decebal din Constanța

<p>Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Decebal, din municipiul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să sisteze furnizarea apei potabile, astăzi – 12 februarie 2021, în intervalul orar 19.00 – 24.00. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din [&#8230;]</p> <p>Post-ul apare prima dată în .</p> ..