Știri din Constanteanul

Ultimele titluri

CETĂȚEANUL COMAN: Constanța, TORTUL de pe masa BOGAȚILOR

S-a anunțat o Strategie pentru dezvoltarea durabilă a județului Constanța. Doar s-a anunțat, s-a și promis că o să fie în dezbatere publică. Dintre reprezentanții convenționali ai publicului, jurnaliștii, numai unii au avut acces la eveniment și, probabil, la documentul în sine. Doar cei Aleși. Învățătură de minte pentru cine are un strop de pricepere […] ..

Zilele Europene ale Arheologiei la Constanța

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează în perioada 18-20 iunie o serie de evenimente dedicate celebrării Zilelor Europene ale Arheologiei. Sunt astfel programate o serie de activități în care vor fi angrenați elevi ai școlilor generale partenere. Ziua de vineri, 18 iunie 2021, este dedicată expoziției online “Jucării din anticul Tomis”, acțiune […] ..

ATENȚIE! Începe taxarea parcărilor din Constanța. Cum se va plăti

Tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se va realiza din 18 iunie. În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0. Noua versiune a aplicației de plată a parcării „Constanța Parking va fi disponibilă începând de vineri, 18 iunie 2021. Aplicația va permite efectuarea plății […] ..

RAEDPP Constanța închiriază spații comerciale în Tomis 3 și Piața Abator

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa, cu sediul în Constanța, B-dul Tomis nr. 101, organizează licitaţie publică cu plic inchis în vederea atribuirii beneficiului contractului de închiriere pentru următoarele spații cu altă destinație decât aceea de locuință, aflate în administrarea sa: • Bd. Tomis, nr. 308, bl. LT3, sc. A, parter- în suprafață […] ..

Clienții POLARIS beneficiază de o nouă posibilitate de plată cu cardul, cu 0 % comision

Din luna iunie, clienții persoane fizice și persoane juridice dețin o nouă posibilitate de plată cu cardul, direct la agenții încasatori cu 0 % comision și la agențiile de la punctele de lucru ale Polaris M. Holding. Opțiunea de plată este disponibilă în: Constanța, Mangalia, Năvodari, Alexandria, Slobozia și Târgu Jiu. ..

Autobuzele supraetajate Constanța City Tour intră în circulație

Compania de transport public CT Bus a anunțat că, începând de vineri, 18 iunie 2021, intră în circulație linia autobuzelor supraetajate CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia. Circuitul CITY TOUR cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia, printre care Gara Maritimă, ”Cuibul Reginei”, Muzeul de […] ..

Lucian Lungoci (PSD): USR A ÎNCALCAT LEGEA! MOȚIUNEA A TRECUT!

Deputatul PSD Lucian Lungoci acuză conducerea Camerei Deputaților că a prezentat în mod eronat rezultatul votului în ceea ce privește moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Ghinea, încălcând legea, voit sau nu. ”Moțiunea nu este lege! Votul cu tableta în sistemul electronic STS, conform Regulamentului Camerei Deputaților, este permis doar pentru Legi. În plenul Camerei Deputaților, […] ..

CETĂȚEANUL COMAN: Tristețea unui președinte trimis la coasă de amiralul – primar

O mamaie smiorcăită, genul președinte de asociație și casier, care știe mai bine decât tine câte orgasme a avut nevastă-ta, dacă a avut, de câte ori pe an îți face tocană, ce salariu are vecinul de la doi și cu cine se ține cumnată-sa, e foarte deranjată, dragă, că o pune tovarășu Horică de la […] ..

„Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, concurs național pentru elevi

Societatea de Științe Istorice din România, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Facultatea de Istorie-Universitatea București, revistele „Magazin Istoric” și „Historia”, organizează, în perioada martie-iunie 2021, prima ediție a proiectului „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, un concurs național – care va continua anii următori – adresat elevilor din clasele VI-XII […] ..

Suport de la Banca Mondială pentru îmbunătătțirea salubrizării în județul Constanța

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” și Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în colaborare cu Banca Mondială, au semnat un protocol de colaborare, prin intermediul căruia ADI Dobrogea va beneficia de asistență în achiziții, pe parcusul procedurilor privind atribuirea contractelor de concesiune pentru activitățile serviciului de salubrizare în Județul Constanța. Documentațiile de atribuire și strategiile […] ..

MEDGIDIA: Cele trei proiecte de hotărâre, aprobate în ședința extraordinară a lunii iunie

Luni, 14 iunie 2021, consilierii locali ai municipiului Medgidia s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a vota 3 proiecte de hotărâre importante pentru sistemul educațional local. Primul punct de pe ordinea de zi a vizat actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiție ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Școala Gimnazială Spiru […] ..

RAJA: Apa oprită pe mai multe străzi din localitatea Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, miercuri – 16 iunie 2021, în intervalul orar 09.00 – 20.00, în vederea racordării la sistemul centralizat de distribuție a noii conducte de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Pelican din localitatea Lumina, județul Constanța. Investiția face parte din Contractul de lucrări CL7 […] ..

RAJA: Se oprește apa în zonele Popasul Pescarilor și Camping din Stațiunea Olimp

Pentru realizarea operațiunilor de mentenanță a sistemului de alimentare cu apă și de montare a unor vane de legătură pentru sectorizarea rețelei de distribuție apă potabilă, din Stațiunea Olimp, județul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei, miercuri, 16 iunie 2021, în intervalul orar 10.00 – 17.00 către consumatorii din zonele Popasul Pescarilor și Camping. […] ..

RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de tip cod portocaliu în zona Dobrogei, cu ploi abundente, ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu […] ..

Urmările ploii torențiale din Constanța: case inundate și zeci de solicitări la RAJA

Reprezentanții RAJA Constanța au anunțat că, în cursul zilei de astăzi, duminică, 13 iunie 2021, în județul Constanța s-au înregistrat averse torențiale care au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe unele străzi, depășind în anumite zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare. În acest sens, la Dispeceratul societăţii s-au înregistrat până […] ..

CETĂȚEANUL COMAN: George Simion aurarul ne dă naționalism cu Polonicul liberal

Domnul George Simion se înfoaie la Gabriel Comănescu, dar uită să ne explice cum e treaba cu neprihănita Doamnă Polonic din AUR Constanța, despre care se vorbește pe la colțuri de rețele sociale că îi place să i se spună doamna președinte, să i se pupe mâinile, să apară în multe poze pe Facebook. O […] ..

JALE. Noaptea celor 1,5 Muzee la Constanța: Muzeul de istorie, Acvariul și Planetariul

Până la momentul publicării prezentei știri, doar două instituții au anunțat public participarea la Noaptea Muzeelor, una dintre ele integral – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) – și una parțial – Complexul Muzeal de Științele Naturii Constanța. Asociația Culturală „Tomis” și Asociația „Historia Renascita”, costumați în daci și romani, vor ghida pașii […] ..

CETĂȚEANUL COMAN: S-a pârțâit mireasa în alianța USR PLUS MINUS PNL

Domnul Caragheorghe D., maestru userist categoria a doua, de la atelierul de scule mici al Întreprinderii de crescut bălării și cultivat șerpi de casă Constanța, a anunțat că, gata!. nu se mai poate sta în casă cu mireasa liberală, fiindcă e plină de aere și le dă drumul pe sub fustă, ușor fâsâit, spre amuzamentul […] ..

Poarta aeriană a Deltei Dunării, gata pentru avioanele mari, cu turiști

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la recepția lucrărilor care au vizat creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, finanțate prin ITI Delta Dunării. Lucrările au constat în construirea unei remize pentru acomodarea optimă a autovehiculelor cu gabarit mare, precum și spații necesare pentru echipamentele aeroportuare de deservire a aeronavelor. […] ..

MEDGIDIA: Ședință extraordinară pentru reabilitarea a trei unități de învățământ

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, i-a convocat pe consilierii locali municipali în ședință extraordinară, luni, 14 iunie 2021, ora 16.30, pentru trei proiecte urgente, toate dedicate învățământului din Medgidia. ”I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI: 1. Proiect de hotărâre nr. 89/10.06.2021 privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiție ”Creșterea eficienței energetice a clădirii […] ..