Știri din Universul argesean

Ultimele titluri

Cod portocaliu în Argeș. Ploi abundente, vijelii și grindină

<p>Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări cod galben și cod portocaliu. Sunt așteptate ploi abundente în mare parte a țării. COD GALBEN Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Interval de valabilitate: 28 mai, ora 12 &#8211; 30 mai, ora 10 Zone afectate: sud, sud-est și centru Interval de valabilitate: 29 mai, ora [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Argeș. Camion cu lemne, confiscat de jandami

<p>Dosar penal și camion confiscat pentru transport ilegal de material lemnos. În cursul zilei de ieri, 27 mai, jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au desfășurat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor și transporturilor ilegale de material lemnos, în urma cărora un bărbat s-a ales cu dosar penal și camionul confiscat. [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Argeș. Zeci de locuri de muncă la stat. Vezi lista posturilor

<p>Instituțiile din Argeș angajează. Sunt zeci de locuri de muncă vacante în primării, spitale, instituții de învățământ. Sunt scoase la concurs posturi de administratori, șoferi, asistente medicale, ingineri, funcționari administrativ. Vezi aici întreaga listă a posturilor și condițiile de angajare</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

PSD a intrat la guvernare să scoată țara din haosul total în care ajunsese captivă

<p>”După 6 luni de guvernare, este un fapt că echipa PSD a impus și a susținut multe programe și măsuri bune! PSD a intrat la guvernare să scoată țara din haosul total în care ajunsese captivă”, transmite PSD Argeș. Iată care sunt principalele10 realizări ale PSD în primele 6 luni de guvernare: Pachetul social – [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Festivalul-Concurs Național Premiile Muzicale Dinu Lipatti, carte de vizită a culturii argeșene, revine în luminile rampei

<p>premii După 2 ani de tulburătoare încercare pandemică, Premiile Muzicale Dinu Lipatti revin din nou în luminile rampei, așteptând cu bucurie remarcarea unor noi și ambițioase tinere talente pe scena înălțătoare a muzicii clasice. Grație acestui festival-concurs național, ajuns la cea de-a opta ediție, muzica clasică primește încă o dată recunoașterea și aprecierea cuvenite. Cu [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Percheziții în Argeș. Trafic de influență în formă continuată

<p>În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și cumpărare de influență. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. În [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

1 Iunie, Ziua Veseliei la Pitești! Surprize plăcute pregătite de municipalitate

<p>De Ziua Internațională a Copilului, micii piteșteni se vor putea bucura de surprizele plăcute organizate de către municipalitate: spectacole de teatru, muzică și dans, ateliere de creație, desene pe asfalt și activități sportive, festival al tinerelor talente, atracții pentru toate vârstele, ce vor deschide într-un mod festiv și inedit luna copilăriei! Programul evenimentelor organizate de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Argeș. Incendiu la un fânar în zona pensiunii Cristal. Pericol de extindere la 3 case

<p>Un fânar a luat foc în zona pensiunii Cristal, din Calea Câmpulung. Intervin pompierii cu trei autospeciale ce stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. ”Posibilitate de propagare la 3 case”, transmite ISU Argeș. Se deplasează în sprijin echipaje de la Detașamentul Mioveni și Secția Costești. Vom reveni!</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Pitești. Circulația restricționată pe podul de peste râul Argeș, în acest weekend

<p>Circulația restricționată pe podul de peste râul Argeș, în acest weekend. Primăria Municipiului Pitești anunță că în zilele de sâmbătă-duminică, 28 -29 mai, în intervalul orar 20:00-08:00, circulația pe podul de peste râul Argeș va fi restricționată (fără întreruperea circulației). Se vor efectua lucrări de reparații la suprafața căilor de rulare, respectiv intervenții la rosturile [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Cresc premiile pentru elevii olimpici! Admitere fără examen de Evaluare Națională, la liceu

<p>Premiile acordate olimpicilor vor fi majorate, iar aceștia se vor putea înscrie la liceu fără să mai susțină probele de Evaluare Națională. Modificările în Legea educației au fost aprobate joi, 26 mai, de Guvern. Prin Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern sunt introduse măsuri integrate pentru a stimula elevii care obțin performanțe școlare: 1. majorarea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, ar putea scăpa de condamnare

<p>Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un articol din Codul Penal care permite procurorilor să întrerupă cursul prescripției prin administrarea de noi probe. CCR a declarat neconstituțional a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.155 alin.(1) din Codul penal. Potrivit acestui articol, ”cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză”. [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Intrare gratuită! Se deschid bazinele din Pitești de 1 iunie

<p>Bazinele de agrement din Pitești se deschid pe 1 iunie, cu intrare gratuită, de Ziua Internațională a Copilului. Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea oficială, pentru public, a bazinelor de agrement situate în zonele Trivale și Costache Negri, începând cu data de 1 iunie 2022, în această zi intrarea fiind gratuită pentru toți doritorii, copii și [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Studenții vor putea face împrumuturi de până la 50.000 de lei pentru plata studiilor sau chiriei

<p>Studenții cu vârste cuprinse între de 18 ani și până la 31 de ani vor putea primi mai ușor finanțare prin programul guvernamental „StudentInvest”. Astfel, tinerii care sunt înscriși în învățământul superior autorizat vor putea accesa un credit de până la 50.000 lei pentru a-și acoperi cheltuielile cu studiile sau chiria. Programul a fost inițiat [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Cristina Stocheci, senator de Argeș: Pentru PSD cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii! 

<p>Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș: ”Pentru PSD cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii! Ei reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă și de aceea PSD a insistat să li se acorde sprijinul de 700 de lei menit să mai compenseze din pierderea puterii [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Activități de 1 iunie, Ziua Copilului, la Mioveni

<p>Primăria Mioveni transmite programul activităților de 1 iunie, Ziua Copilului: Marți, 31 mai – Centrul Civic Ora 18.00 &#8211; Proiecții desene animate pe ecran led &#8211; În căutarea lui Dory, Incredibilii 2; Miercuri, 1 iunie Ora 10.30 &#8211; Desene pe asfalt – Str. Tudor Mușatescu; Ora 11.30 &#8211; Baby rally car – Str. Tudor Mușatescu; [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Atenție! Schimbări în traficul din Pitești!

<p>37 de propuneri analizate în ultima ședință a Comisiei de circulație! Primăria Municipiului Pitești anunță că, în ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale, organizată miercuri, 25 mai 2022, au fost avizate, respinse sau rămase în analiză următoarele propuneri: 1. Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Elena Chiriță [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Casa de Pensii Argeș s-ar putea muta în clădire nouă. Vizita secretarului de stat Marius Stanciu

<p>Clădirea în care funcționează Casa de Pensii Argeș și AJPIS Argeș a fost construită în anul 1928. Clădirea este astăzi improprie pentru funcționarea, în bune condiții, a celor două instituții. Acesta a fost motivul principal pentru care președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și Marius &#8211; Ilie Stanciu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii și [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

VIDEO! Ion Mînzînă: PSD este singurul partid care a mai făcut ceva pentru pensionari

<p>Astăzi a avut loc la Pitești Întâlnirea Zonală a reprezentanților OPSD din județele Argeș, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Teleorman și Vâlcea. Lucrările au fost conduse de către Ion Popa, președinte al Consiliului Național al OPSD, împreună cu Haralambie Voicilaș, secretar executiv al OPSD, Vasile Negoescu, președinte OPSD Argeș, și Ghiorghe Vătășescu, secretar executiv al [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Jandarmii câmpulungeni, acțiune de protecție mediului în Piața Centrală

<p>În cursul acestei zile, jandarmii argeșeni care se aflau în serviciu pe raza municipiului Câmpulung au desfășurat o acțiune de protecție a mediului înconjurător în zona Pieței Centrale, ca urmare a unor sesizări venite din partea cetățenilor. Locuitorii municipiului au sesizat de mai multe ori că sunt persoane care aruncă gunoaie și deșeuri în zone [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Pitești. Spațiul verde din Strada Exercițiu, reabilitat total!

<p>”Strada Exercițiu: am finalizat reabilitarea spațiului verde, am pus sistem de irigații, rulouri de gazon, respectiv garduri de protecție! Facem același apel către concetățenii noștri, la grijă și responsabilitatea de a păstra ce am refăcut!” a anunțat primarul Piteștiului, Cristian Gentea.</p> <p>The post first appeared on .</p> ..