Știri din Universul argesean

Ultimele titluri

ISJ Argeș interzice intrarea vizitatorilor fără certificat verde! Audiențele se vor ține exclusiv telefonic

<p>ISJ Argeș interzice intrarea vizitatorilor fără certificat verde! Audiențele se vor ține exclusiv telefonic.  &#8222;Având în vedere prevederile anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1.130/2021, vă comunicăm următoarele: &#8211; Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incinta Inspectoratului Școlar Județean Argeș, este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Medicii sunt în alertă! Este posibil să fi apărut o nouă tulpină COVID românească

<p>Medicii sunt în alertă! Este posibil să fi apărut o nouă tulpină COVID românească, după ce au constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni. Deja au fost recoltate probe de la câțiva pacienți infectați pentru a fi efectuată secvențierea. ”Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Atenție! Se închide Transfăgărășanul

<p>Transfăgărășanul se închide de astăzi, 25 octombrie, transmite CNAIR. Luni, 25.10.2021, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Măsura a fost adoptată de către Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulația rutieră pe drumurile montane, DN [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Primarul Ion Georgescu, mesaj special de Ziua Armatei

<p>Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române: La mulți ani, Armatei României! An de an, la 25 Octombrie, suntem onorați să ne sărbătorim apărătorii României, care cu credință și patriotism sunt gata oricând să-și sacrifice viața pentru țară. Ziua de 25 Octombrie reprezintă un moment cu valoare de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Joi, la Filarmonica Pitești. Pianistul Dragoș Dumitriu va evolua sub bagheta dirijorului Leonard Boga

<p>Joi, la Filarmonica Pitești. Pianistul Dragoș Dumitriu va evolua sub bagheta dirijorului Leonard Boga. Filarmonica Pitești organizează joi, 28 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncțional ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Leonard Boga, revine, ca solist, pianistul Dragoș Dimitriu, care va interpreta Concertul [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi

<p>Școlile și grădinițele private intră în vacanță începând de astăzi. Școlile private intră, de astăzi, în vacanță, la fel ca și cele de stat. Guvernul s-a reunit în ședință, luni dimineața, pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Cum să alegi saltele pentru un somn odihnitor

<p>Cu cât ai mai multe opțiuni de saltea dintre care poți alege, cu atât cumpărarea uneia noi poate fi copleșitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai dureri de spate sau de gât – salteaua corectă sau greșită poate face diferența între a-ți petrece ziua simțindu-te bine sau în dureri. În timp ce alegerea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Inspectoratul General pentru Imigrări angajează prin încadrare directă ofițeri și agenți

<p>Inspectoratul General pentru Imigrări angajează prin încadrare directă ofițeri și agenți. Inspectoratul General pentru Imigrări scoate la concurs, prin încadrare directă, 5 posturi vacante, de ofițeri și agenți, în specializări precum proceduri administrative și judiciare de azil, resurse umane, achiziții publice și analiză de risc. Dosarele de înscriere, în volum complet, se depun, exclusiv, în format [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

25 octombrie, ziua Armatei Române. La mulți ani!

<p>25 octombrie, ziua Armatei Române. La mulți ani! Ziua Armatei României este sărbătorită, luni, printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2. Manifestările au loc în principalele garnizoane din ţară şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români, informează MApN. Toate ceremoniile [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Indicele ROBOR la 3 luni își continuă creșterea

<p>Indicele ROBOR la 3 luni își continuă creșterea. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat vineri la 2,29% pe an, de la 2,25% cât a fost joi, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR). La debutul anului 2019, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, seful CNCAV, a explicat cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor de COVID

<p>Col. dr. Valeriu Gheorghiță, seful CNCAV, a explicat cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor de COVID. Valeriu Gheorghiță a explicat ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemiei. Dacă românii se vaccinează în număr mare, impactul va fi mult mai mic, iar numărul deceselor se va reduce de 20 de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Radu Perianu este noul prefect de Argeș

<p>Radu Perianu este noul prefect de Argeș. Numirea acestuia a fost făcută astăzi prin Hotărâre de Guvern. Perianu, de profesie avocat, face parte din organizația PNL Argeș și a fost consilierul personal al ministrului Florin Cîțu și susținător al acestuia. Radu Perianu a candidat în această vară pentru funcția de președinte al PNL Argeș, însă [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

After-school-urile se închid! Vacanță pentru două săptămâni!

<p>Suspendarea activităților cu prezență fizică în toate unitățile de tip after school este propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în decizia adoptată vineri după-amiază. ”Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

E oficial! Noi restricții de luni în toată țara! Activități interzise pentru nevaccinați

<p>Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune: &#8211; interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat bătut cu mătura de soție! Au intervenit jandarmii

<p>Un caz de violenţă în famile mai puțin obișnuit în localitatea Jibou din județul Sălaj, acolo unde o femeie şi-a bătut soţul cu mătura, potrivit realitateadesalaj.net Un echipaj de jandarmerie a fost solicitat, prin apel 112, să intervină în urma unei fapte de agresiune. La fața locului s-a stabilit că un bărbat de 58 de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Noi localități din Argeș intră în carantină! Restricții în tot județul

<p>Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis carantinarea pe timpul nopții a unor noi localități care au depășit incidențele de 6 respectiv 7.5, conform HG 1090 din 07.10.2021, începând cu 23 octombrie, ora 00.00. Vor intra în carantină de weekend, de noapte, următoarele localități: Boteni, Uda, Vlădești; Vor intra în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Record de infectări în Argeș! Peste 500 de persoane confirmate cu COVID

<p>Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 8.60 (ieri 8.20); -persoane internate la ATI: 32 (ieri 32); -persoane internate în spital: 684 (ieri 667); -persoane diagnosticate pozitiv: 37.065 (ieri 36.558); -cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Tot mai multe amenzi în Argeș pentru nepurtarea măștii de protecție

<p>Aproape 2.000 de persoane au fost controlate în ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în județul Argeș, fiind constatate peste 250 de încălcări ale legislației în vigoare. În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 23 de acţiuni punctuale, dintre care 20 au [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Clotlide Delbos, director financiar Renault: „Timpul de aşteptare pentru o Dacia Sandero a ajuns la o jumătate de an”

<p>Clotlide Delbos, director financiar Renault: &#8222;Timpul de aşteptare pentru o Dacia Sandero a ajuns la o jumătate de an&#8221;. Timpul de aşteptare pentru un automobil Dacia Sandero, model low-cost popular, a ajuns acum la şase luni, a declarat vineri, 22 octombrie, directorul financiar de la Renault, Clotlide Delbos, informează Reuters preluat de Agerpres. De asemenea, Clotlide [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

STS lansează varianta web a aplicației CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19

<p>STS lansează varianta web a aplicației CHECK DCC pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19. Începând cu data de 22 octombrie 2021, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate și prin intermediul versiunii web a aplicației Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. &#8222;Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..