Știri din Universul argesean

Ultimele titluri

VIDEO! Cal căzut într-o groapă adâncă de 4 metri, salvat de pompierii din Argeș

<p>Pompierii argeșeni au intervenit pentru salvarea unui cal, căzut într-o groapă, cu o autospecială de intervenție. Animalul a fost scos în siguranță. Primăria a pus la dispoziția salvatorilor un buldo-excavator. De asemenea, militarii au folosit și furtunuri, pentru legarea cabalinei. Groapă respectivă are o adâncime de aproximativ 4 metri, transmit pompierii.</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Ortopedie la standarde înalte, la Spitalul Mioveni! Operații de succes efectuate de medicii Sorin Barbu și Cătălin Stoian

<p>Ortopedie la standarde înalte, la Spitalul Orășenesc Mioveni. De mai bine de un an, de când medicul Sorin Barbu face parte din echipa medicală a Spitalului Orășenesc Mioveni, în cadrul Compartimentului de Ortopedie și Traumatologie se oferă servicii medicale la cele mai înalte standarde. Standarde irlandeze, am putea spune având în vedere că medicul Barbu [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

JO TOKYO 2020: Înotătorul piteștean Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 m spate!

<p>JO TOKYO 2020: Înotătorul piteștean Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 m spate! Robert Glință este al doilea înotător român care se califică într-o finală la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, după David Popovici la 200 m liber. Luni dimineața, Robert și-a asigurat un loc în finala de la 100 m [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Angajări în Mioveni! Se caută îngrijitoare pentru creșă! Nu se cere vechime

<p>Primăria Mioveni organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, de îngrijitoare în cadrul Creșei nr. 3, Mioveni &#8211; 3 posturi. Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt: minimum absolvent de școală gimnazială; vechime în specialitatea studiilor nu se solicită. Concursul [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Absolvenții de gimnaziu au 3 zile la dispoziție pentru înscrierea la liceu

<p>Absolvenții de gimnaziu au 3 zile la dispoziție pentru înscrierea la liceu. Absolvenţii de gimnaziu, care după repartizarea computerizată au obţinut un loc la liceu, au la dispoziţie încă trei zile pentru a se înscrie acolo unde au fost admişi. Aproape 90.000 de elevi au fost repartizaţi, reprezentând peste 98,5% din total. Aproximativ 1.300 de absolvenţi [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

România, al treilea cel mai mic salariu minim brut din Uniunea Europeană

<p>România, al treilea cel mai mic salariu minim brut din Uniunea Europeană. România are al treilea cel mai mic salariu minim brut din Uniunea Europeană, fiind echivalent cu 472 de euro, arată un raport de specialitate. Cel mai mic salariu minim este în Bulgaria &#8211; 332 de euro, urmată de Ungaria cu echivalentul a 467 de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Măsuri de la 1 august. Masca rămâne obligatorie în interior, petrecerile se termină tot la ora 02.00

<p>Starea de alertă s-a prelungit la 30 de zile, astfel că noi măsuri se anunță pentru începutul fiecărei luni de vară. Florin Cîţu a anunţat că e la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, unele care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu vom renunţa deocambdată la [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Meteorologii anunţă temperaturi record pentru această săptămână: 40 de grade la umbră și nopți tropicale

<p>Meteorologii anunţă temperaturi record pentru această săptămână: 40 de grade la umbră și nopți tropicale. România se confruntă zilele următoare cu cel mai puternic val de caniculă din această vară, avertizează meteorologii. De mâine temperaturile vor crește foarte mult în vest, iar marți și miercuri vom avea deja peste 39 poate chiar 40 de grade [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Cum va începe școala în toamnă. Toți elevii în clase și profesori testați periodic

<p>Cum va începe școala în toamnă. Toți elevii în clase și profesori testați periodic. Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat duminică seara, la Digi24, ministrul educației,  Sorin Cîmpeanu. Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Nicolae Georgescu, deputat PSD Argeș: ”Rezultatele USR PLUS și PNL la guvernare sunt dezastruoase”

<p>Nicolae Georgescu, deputat PSD Argeș: ”Rezultatele USR PLUS și PNL la guvernare sunt dezastruoase. Aceasta este mult clamata SCHIMBARE? Da, da, ne vor spune că sunt multe presiuni, că nu vor toți din coaliție binele românilor, că au probleme economico-financiare, că urmează să demareze procedurile, dar vă spun sigur că nimic din ce au promis [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

FOTO! Baza sportivă “Gabriel Catillaz” Racoviţa, o investiție pentru întreaga comunitate din Mioveni

<p>Baza sportivă “Gabriel Catillaz” Racoviţa, o investiție pentru întreaga comunitate. S-au încheiat lucrările la locul de joacă de la baza sportivă Gabriel Catillaz, din Racovița. Acesta este deschis publicului. Locul de joacă din incinta bazei sportive “Gabriel Catillaz” a beneficiat de curând de o reabilitare completă, constând în înlocuirea echipamentului de joacă, precum și turnarea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Ciclonul care se formează din Marea Neagră va aduce ploi torențiale. Este posibil să se anunțe COD ROȘU

<p>Ciclonul care se formează din Marea Neagră va aduce ploi torențiale. Este posibil să se anunțe COD ROȘU. Ciclonul aduce ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică în jumătate de ţară, în următoarele trei zile iar Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că sunt aşteptate inclusiv avertizări de tip COD ROȘU. Ciclonul va aduce și furtuni şi [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Românii care vor putea ieși la pensie mai repede cu 13 ani. Proiectul de lege, votat în Parlament

<p>Angajaţii care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică se vor putea pensiona mai repede ca până acum. Astfel, persoanele care au lucrat în industria de producţie de energie termică şi electrică vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

De Rusalii, ridicarea gunoiului în Pitești se va face după programul normal de lucru

<p>În ziua de luni, 21 iunie 2021, a doua zi de Rusalii, activitatea de colectare a deșeurilor în municipiul Pitești se va desfășura conform graficelor specifice zilelor normale de lucru. Operatorul recomandă abonaților casnici ca, în cazul în care luni, 21 iunie, aceștia au zi de colectare, să asigure accesul personalului serviciului de salubrizare la [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, premiat la Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Știință din România

<p>Pe 10 iunie, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc Gala Premiilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Gala de premiere sub egida AOSR este un eveniment devenit tradiție în spațiul academic românesc, dedicat excelenței în cercetare, care premiază cele mai importante contribuții la progresul științei și al cunoașterii. Desfășurată într-o instituție-etalon [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

ANUNȚ. Societate comercială angajează economist!

<p>ANUNȚ. Societate comercială angajează economist! Societate de contabilitate din Pitești, membră CECCAR, angajează economist, cunoscător al programelor de operare CIEL si REVISAL. Persoanele interesate pot trimite CV la adresa de e-mail [email protected] Relații suplimentare pot fi obținute la nr. de telefon 0740.603.368.</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare vor fi închise pe 21 iunie

<p>Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare nu vor avea program de lucru cu publicul în ziua de 21 iunie 2021, reluându-și activitatea în data de 22 iunie 2021 Legislația în vigoare în domeniul muncii reglementează ziua de 21 iunie 2021, a doua zi de Rusalii, drept sărbătoare legală și zi liberă la nivel național. [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Deputat PSD Simona Bucura Oprescu: ”Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor!”

<p>Deputat PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu: ”Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor! Guvernanții de dreapta își încalcă nonșalant promisiunile și refuză să pună în aplicare legea de majorare a alocațiilor pentru copii. Guvernul a anulat tranșa de majorare de la 1 iulie 2021 pe care o promiteau PNL și aliații lor, sub semnătură, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Senator Dănuț Bica: ,,Ca urmare a măsurilor corecte adoptate de guvernarea liberală, redresarea economiei românești depășește cele mai optimiste estimări”

<p>Senator Dănuț Bica: ,,Ca urmare a măsurilor corecte adoptate de guvernarea liberală, redresarea economiei românești depășește cele mai optimiste estimări” Declarație politică: Cu puțin timp în urmă, Fondul Monetar Internațional a realizat o premieră absolută, majorând până la 7% din PIB estimările de creștere economică pentru România în anul 2021. Cu toții ne obișnuiserăm ca [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Sectorul construcțiilor din România va atinge un nivel record în 2021

<p>Cifra de afaceri a sectorului de construcții (construcții de clădiri, inginerie civilă și lucrări speciale de construcții) a crescut cu aproape 30% față de 2018 și a depășit cu 40% nivelul din 2015, ajungând la peste 108,7 miliarde de lei în 2019, potrivit celei mai recente analize KeysFin. Mai mult, pentru 2020, analiștii KeysFin estimează [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..