Știri din Curier

Ultimele titluri

Piteștiul, capitala atletismului ro0mânesc!

În acest week-end, Piteștiul va fi capitala atletismului românesc. Stadionul Nicolae Dobrin va găzdui finala Campionatului Național de Juniori II și etapa I a Campionatului Național de seniori și tineret.  M.D. Cele două concursuri care vor avea la start 607 sportivi sunt organizate de Federația Română de Atletism, în parteneriat cu Asociația Județeană de Atletism […] ..

Pierderile de apă din reţea, verificate cu aparatură de ultimă generaţie

                 Aşa cum am anunţat într-un comunicat anterior, o echipă specializată a SC Apă Canal 2000 SA şi o echipă de la Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA, au participat în perioada 11 – 13 mai 2022 la un program comun de detecţie a pierderilor de apă în […] ..

Vinde Dacia sau se asociază cu Nissan?

De câteva zile s-a vehiculat în mass-media din Argeș informaţia că Uzina Dacia se vinde, sau mai precis că va vinde fabrica unde se produc motoarele. Liderul de sindicat spune că de fapt este vorba de noua strategie a Dacia, că nu se pune problema vânzării ci a asocierii. Informaţia a pornit de la anunțul […] ..

Acuzat de tâlhărie, pentru o oaie!

O pedeapsă de la 2 la 7 ani riscă un tânăr în vârstă de 29 de ani din Ştefăneşti. Tânărul este acuzat de tâlhărie, după ce a furat…o oaie! Imediat după comiterea faptei a sacrificat animalul aşa că, în timpul percheziţiilor efectuate de oamenii legii nu a mai fost găsită nici măcar blana mioarei, doar […] ..

Tânăr bătut în trafic de un şofer nervos! (video)

Scene incredibile au fost surprinse în cartierul piteştean Găvana de un trecător care a filmat o bătaie în trafic. Un şofer furios a lovit un alt participant la trafic . Imaginile au ajuns în spațiul public iar poliţitii s-au autosesizat. Agresorul a fost reţinut, ieri fiind plasat sub control judiciar. Motivul pentru care s-a supărat […] ..

Campanie de colectare a deşeurilor voluminoase, în Piteşti!

Piteştenii care au deşeuri voluminoase, mobilier, covoare, aparate electrice, de care vor să scape, au şansa să se debaraseze de ele în cadrul campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și DEEE, care va avea loc în Pitești vineri pe 24 iunie. În toate cartierele din municipiu vor fi puse containere în care locatarii pot arunca […] ..

Fotbaliștii de la Școala Gimnazială Traian, vicecampioni naționali!

Rezultat de excepție pentru sportul piteștean Performanță de excepție obținută de echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Traian. Elevii coordonati de profesorii Cătălin Otobîcu și Tiberiu Graur au devenit vicecampioni naționali după ce acum câteva zile au terminat pe locul 2 faza finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. La competiția găzduită de Liceul Tehnologic […] ..

Astăzi, ultima zi de autorecenzare pentru argeșeni

De marți, la Mioveni, recenzorii vor merge pe teren Informațiile vor fi utilizate în scopuri statistice și pentru cercetări științifice Platforma de autorecenzare va fi deschisă până astăzi, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie.   Pentru orașul Mioveni a fost stabilit un număr de 26 […] ..

Alt tronson dat în folosință pe drumul expres Pitești-Craiova

În iunie Luna viitoare va fi dat în folosință un nou tronson al drumului expres Pitești –Craiova.  Tronsonul Valea Mare – Piatra-Olt ar urma să fie dat în folosinţă în luna iunie. După acest moment, se va putea circula pe drumul expres de la Slatina, la Balş. Dacă în această primăvară s-a dat în folosință […] ..

PSD îndreaptă erorile din PNNR

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș O serie de erori din Planul Național de Redresare și Reziliență ies la iveală acum, spune deputatul PSD de Argeș Nicolae Georgescu. Acesta a dat ca exemplu irigațiile, atât de importante în agricultură, care nu au fost incluse în PNNR. Iată mai jos de a declarat parlamentarul.  „Ușor, ușor, […] ..

Alegerea cârligului de feeder

Curiozități pescărești Dacă am decis că vom pescui la crap, trebuie să investigăm și la ce dimensiune se regăsesc crapii. Media crapilor rezolvă o primă variabilă a ecuației. Generalizând, cârlige de feeder cuprinse între mărimile 12 (cel mai mic) și 6 (cel mai mare) sunt suficiente. Dacă media peștilor este 1.5 Kg ne restrângem conul […] ..

Cum se prinde crapul pe Dunăre

Curierul zilei vă prezintă tehnicile de pescuit Curierul zilei şi-a propus să vină în sprijinul pescarilor sportivi din judeţul nostru. În fiecare săptămână vă vom prezenta câte o baltă de pescuit din Argeş şi nu numai, tehnici de pescuit la diverse specii de peşti, nade, momeli şi monturi pentru prinderea acestora, reţete culinare pe bază […] ..

Lixandru de la CS Mioveni, în lotul României U 21

CS Mioveni are din nou un jucător convocat la Naționala României de tineret. Astfel, selecționerul Florin Bratu a anunțat lotul pentru acțiunea reprezentativei U21 a României din această lună. Iar printre cei convocați se numără și Mihai Lixandru, mijlocașul celor de la CS Mioveni. Naționala care pregătește participarea la EURO 2023, competiția U21 pe care […] ..

Traficul greu va fi interzis pe DN7!

Traficul va fi restricţionat pe DN 7 între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea începând cu data de 30 mai până la sfârşitul lunii iunie. Timp de o lună, tirurile şi autocamioanele cu masa totală mai mare de 7.5 tone, incluse în categoria traficului greu, vor trebui să folosească o rută ocolitoare. Nu este cazul autoturismelor şi […] ..

Handbalistele din Mioveni joacă diseară, acasă, în penultima etapă din Liga Florilor

Echipa de handbal feminin a CS Dacia Mioveni joacă diseară, acasă, cu Măgura Cisnădie, în penultima etapă a Ligii Florilor. Alb-albastrele primesc de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Mioveni, vizita locului 5 din campionat, formație care în week-end a ocupat locul 3, în Cupa României, într-un turneu disputat tot la Mioveni. Indiferent de […] ..

Criminalul a înjunghiat-o în gât!

A fost crimă în comuna Căldăraru, marţi seara! Un bărbat de 48 de ani din localitate şi-a ucis concubina, cu o lovitură de cuţit. A înjunghiat-o în gât. Plin de sânge, acesta s-a dus apoi la poarta unei vecine şi i-a zis să sune la ambulanţă. Nu și-a dat seama că a omorât-o! Bărbatul era […] ..

Deţinea arma ilegal!

După ce folosit o armă, un bărbat, din comuna Miroşi, s-a trezit cu poliţiştii la uşă. Oamenii legii au făcut percheziţii şi au descoperit, la locuinţa lui, o puşcă şi zeci de proiectile. Era o armă de tir, pentru care proprietarul ar fi trebuit să deţină autorizaţie, dar nu avea.  Descinderile au fost făcute de […] ..

Prins cu canabisul în buzunar

Locuitorii cartierului piteştean Craiovei au fost, miercuri, martorii prinderii în flagrant a unui traficant de droguri. Ceea ce semăna cu o scenă dintr-un film, era de fapt o acţiune în derulare a ofiţerilor Antidrog, care au fost nevoiţi să fac şi uz de armă. Au fost reţinuţi trei tineri, de 20 ani, 21 ani şi […] ..

Spectacol gratuit de Ziua Copilului!

Marți seara, de la ora 19.00 în sala mare a Teatrului Alexandru Davila va avea loc spectacolul „Hai Hui printre stele”. Acesta este organizat de Primăria Municipiului Pitești prin Centrul Cultural Pitești, în colaborare cu Trupa de Teatru „Ludicus” cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. La spectacol sunt […] ..

Pe podium la Finala Campionatelor Naționale

Judo 6 medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale U 13. – U 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia Iordache. Dintre aceștia, 6 au urcat pe podium, iar doi […] ..