Știri din Unirea

Ultimele titluri

Echipamente de protecție COVID pentru Spitalul Municipal Aiud: Licitația în valoare de peste 190.000 lei, lansată în SEAP

<p></p> <p>Echipamente de protecție COVID pentru Spitalul Municipal Aiud: Licitația în valoare de peste 190.000 lei, lansată în SEAP Spitalul Municipal Aiud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea de echipamente de protecție, 2 loturi, în vederea creșterii capacității de gestionare a crizei COVID-19. Valoarea totală estimată a contractului este [&#8230;]</p> ..

Alba „exportă” cerșetori: Județul nostru în topul persoanelor care au apelat la mila publicului, în Arad

<p></p> <p>Alba &#8222;exportă&#8221; cerșetori: Județul nostru în topul persoanelor care au apelat la mila publicului, în Arad Primăria Arad a transmis că în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022, echipajele Direcției Generale Poliția Locală au aplicat, în municipiu, 348 de sancțiuni pentru cerșetorie. În topul celor sancționați, având mai mult de 5 Procese verbale de [&#8230;]</p> ..

APEL UMANITAR pentru bunicii singuri din Sohodol și Poiana Galdei: ”Să ne gândim și la cei pe care nu-i mai caută nimeni”

<p></p> <p>Viaţa în localitățile de munte este tot mai aspră odată cu venirea iernii. Bătrânii rămaşi prin satele uitate de lume din Alba au zile pline de poveri. Îşi drămuiesc sărăcia de la o zi la alta şi tânjesc după o vorbă bună. În această situație sunt aproximativ 30 de familii din Sohodol și Poiana Galdei, [&#8230;]</p> ..

Proiectul bugetului pe 2023, publicat de Ministerul Finanțelor: Deficit de 77,9 miliarde lei și creştere economică de 2,8%

<p></p> <p>Proiectul bugetului pe 2023, publicat de Ministerul Finanțelor: Deficit de 77,9 miliarde lei și creştere economică de 2,8% Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2023 a fost publicat în cursul serii de marți de către Ministerul Finanțelor. Proiectul prevede un deficit de 77,9 miliarde lei, respectiv de 4,4% din produsul intern brut. Proiectul de buget [&#8230;]</p> ..

A fost semnat contractul pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, cu Elis Pavaje: Când vor începe lucrările

<p></p> <p>A fost semnat contractul pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, cu Elis Pavaje: Când vor începe lucrările Consiliul Județean Alba a semnat marți, 6 decembrie, contractul, cu Elis Pavaje pentru continuarea lucrărilor pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni. &#8222;Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru la sediul Primăriei municipiului Aiud între conducerea [&#8230;]</p> ..

Întâlnire de gradul ZERO între Ion Dumitrel și Gabriel Pleșa. Ce au discutat cei doi lideri

<p></p> <p>Întâlnire de gradul ZERO între Ion Dumitrel și Gabriel Pleșa. Ce au discutat cei doi lideri În cursul zilei de luni, 5 decembrie, la sediul Primăriei Alba Iulia a avut loc o întâlnire între primarul Gabriel Pleșa și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Gabriel Pleșa a declarat că s-ar întoarce în PNL, partidul din [&#8230;]</p> ..

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

<p></p> <p>Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni ANM a emis prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor. Potrivit meteorologilor temperaturile în luna decembrie vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Prognoza meteo pentru săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022  Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe [&#8230;]</p> ..

FOTO| Cugirul a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luminițele de Crăciun au fost aprinse în seara de Moș Nicolae

<p></p> <p>Orașul Cugir a îmbrăcat haine de sărbătoare. Luminițele de Crăciun au fost aprinse în seara de Moș Nicolae, spre bucuria copiilor și celor prezenți. La Cugir, luminițele de sarbători au fost aprinse marți, 6 decembrie 2022, de Moș Nicolae. Mii de beculeţe şi zeci de perdeluțe luminoase dau senzaţia cugirenilor si celor care tranziteaza orașul [&#8230;]</p> ..

FOTO| Dar de suflet de Moş Nicolae din partea elevilor Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” din Alba Iulia: Moment artistic pentru credincioșii Parohiei Maieri I

<p></p> <p>FOTO&#124; Dar de suflet de Moş Nicolae din partea elevilor Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” din Alba Iulia: Moment artistic pentru credincioșii Parohiei Maieri I Corul Belcanto al ciclului gimnazial și elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia au pregătit un dar de suflet pentru credincioșii Parohiei Maieri I, [&#8230;]</p> ..

Toate pensiile militare se vor MAJORA cu 5,1%. Ministrul Finanţelor: „Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5%”

<p></p> <p>Toate pensiile militare se vor MAJORA cu 5,1%. Ministrul Finanţelor: &#8222;Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5%&#8221; Toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, a anunțat în cursul zilei de luni, 5 decembrie, ninistrul Finanţelor Adrian Câciu. Acesta a spus că în funcţie de nivelul pensiei, „pe acele plafoane, se va veni [&#8230;]</p> ..

LIVE VIDEO| S-a deschis Târgul de Crăciun 2022, la Alba Iulia: Patinoar, brad împodobit, luminițe și căsuțe cu bunătăți în Cetatea Alba Carolina

<p></p> <p>S-a deschis Târgul de Crăciun 2022, la Alba Iulia: Patinoar, brad împodobit, luminițe și căsuțe cu bunătăți în Cetatea Alba Carolina Marți, 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae, sute de albaiulieni și nu numai, au luat parte la inaugurarea Târgului de Crăciun din Alba Iulia, amplasat pe latura de Vest a Cetății Alba Carolina. O [&#8230;]</p> ..

VIDEO| Cum s-a făcut de râs albaiulianul Horațiu Clepan, secretar de stat la turism, la o şedinţă în Cehia: „Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză”

<p></p> <p>VIDEO&#124; Cum s-a făcut de râs albaiulianul Horațiu Clepan, secretar de stat la turism, la o şedinţă în Cehia: &#8222;Nu ştiu, nu vorbesc foarte bine limba engleză&#8221; Albaiulianul Horațiu Clepan, secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, a recunoscut public că nu ştie limba engleză. Dimitrie Horaţiu Clepan a participat la o şedinţă a [&#8230;]</p> ..

Voucherele sociale de 250 de lei: Banii vor fi virați pe carduri înainte de sărbători

<p></p> <p>Voucherele sociale de 250 de lei: Banii vor fi virați pe carduri înainte de sărbători Cardurile cu cei 250 de lei pe care oamenii aflați în categoriile cu risc de sărăcie îi primesc urmează a fi încărcate, fiind ultima tranșă din cursul acestui an. Oficialii de la Palatul Victoria au anunțat faptul că programul va [&#8230;]</p> ..

VIDEO| Târgul de Crăciun 2022 de la Sebeș s-a deschis de Moș Nicolae: Colinde, momente artistice și ateliere pentru copii

<p></p> <p>Târgul de Crăciun 2022 de la Sebeș s-a deschis de Moș Nicolae: Colinde, momente artistice și ateliere pentru copii Atmosfera de sărbătoare a pus stăpânire marți seara, de Sfantul Nicolae, peste municipiul Sebeș, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun 2022. Majoritatea evenimentelor de iarnă pregătite în acest an sunt dedicate copiilor, care beneficiază zilnic de [&#8230;]</p> ..

IPJ Alba: În ce situații este interzisă folosirea articolelor pirotehnice. Ce pedepse riscă cei care încalcă legea

<p></p> <p>IPJ Alba: În ce situații este interzisă folosirea articolelor pirotehnice. Ce pedepse riscă cei care încalcă legea Și în acest an, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Începând cu data de 21 noiembrie 2022, poliţiştii Inspectoratul de [&#8230;]</p> ..

CTS Alba, APEL la donare de sânge: Trei pacienți cu leucemie acută au MARE NEVOIE de sânge și trombocite

<p></p> <p>CTS Alba, APEL la donare de sânge: Trei pacienți cu leucemie acută au MARE NEVOIE de sânge și trombocite Centrul de Transfuzii Sanguine din Alba Iulia face un nou apel către oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite din grupa B pozitiv. &#8222;Trei pacienti din jud. Alba, diagnosticați cu Leucemie acuta au MARE NEVOIE [&#8230;]</p> ..

FOTO| Noi locuri de parcare pe o stradă din Alba Iulia: Când vor fi amenajate

<p></p> <p>Noi locuri de parcare vor fi amenajate în zona străzii Poligonului din Alba Iulia. În decursul zilei de marți a fost relocat un transformator din zonă pentru a permite începerea lucrărilor. Viceprimarul municipiului Alba Iulia  a anunțat pe marți pe rețeau a de socializare Facebook ca administrația locală intenționează să amenajeze noi locuri de parcare [&#8230;]</p> ..

FOTO| INVESTIȚIE pentru elevi, la Sebeș: Amenajarea unei săli de clasă cu dotările necesare haloterapiei la Grădinița cu Program Normal Petrești

<p></p> <p>INVESTIȚIE pentru elevi, la Sebeș: Amenajarea unei săli de clasă cu dotările necesare haloterapiei la Grădinița cu Program Normal Petrești Marți, 29.11.2022, la Grădinița cu Program Normal Petrești, unitate arondată Școlii Gimnaziale Petrești din municipiul Sebeș, județul Alba, a avut loc inaugurarea unei camere saline realizată de Clubul Rotary Sebeș. Amenajarea unei săli de clasă [&#8230;]</p> ..

Bărbatul din Alba Iulia care a ținut captivă o femeie a ajuns în fața instanței: Ce pedeapsă a primit vinovatul

<p></p> <p>Bărbatul din Alba Iulia care a ținut captivă o femeie a ajuns în fața instanței: Ce pedeapsă a primit vinovatul O femeie ținută captivă mai multe ore de un bărbat din Alba Iulia a scăpat doar când Poliția a ajuns la fața locului. Bărbatul care a sechestrat-o a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Faptele [&#8230;]</p> ..

Austria se opune în continuare aderării României la Schengen: ”Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România”

<p></p> <p>Austria se opune în continuare aderării României la Schengen: ”Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România” Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat marţi dimineaţa, într-o emisiune la postul public de televiziune, că Viena îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen [&#8230;]</p> ..