Știri din BlajInfo

Ultimele titluri

Bărbat de 40 de ani din Șona reținut de polițiștii din Jidvei, după ce și-a lovit concuibina și pe fiica acesteia

<p>Luni, 5 decembrie 2022, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au fost sesizați de către o femeie de 36 de ani, din comuna Șona, cu privire la faptul că a fost agresată de concubin. În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul geloziei și al unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Locuri de muncă disponibile în comuna ȘONA, la data de 6 decembrie 2022

<p>AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 6 decembrie 2022, pe raza comunei ȘONA. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Locuri de muncă disponibile în comuna CRĂCIUNELU DE JOS, la data de 6 decembrie 2022

<p>AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 6 decembrie 2022, pe raza comunei CRĂCIUNELU DE JOS. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Locuri de muncă disponibile în Municipiul BLAJ, la data de 6 decembrie 2022

<p>AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 6 decembrie 2022, pe raza Municipiului Blaj. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

„Podul Minciunilor” a fost inaugurat oficial ieri, 5 decembrie 2022, printr-un „Concert pe pod”

<p>Podul Minciunilor” a fost inaugurat oficial luni, 5 decembrie 2022, începând cu ora 18.00 printr-un „Concert pe pod”. Prima ediție se dorește a deveni startul unei manifestări tradiționale celebrate anual în ajunul „Târgului Căciulilor”, care are loc astăzi,  6 decembrie 2022, de câteva sute de ani în mica urbe. „Am inaugurat astăzi, 5 decembrie 2022, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Concert de colinde organizat ieri, 4 decembrie 2022, în parohia Sâncel – protopopiatul Blaj

<p>Duminică, 4 decembrie 2022, parohia Sâncel a fost gazda unui eveniment deosebit. Începând cu ora 16.00, la biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime”, s-a desfășurat prima ediție a concertului de colinde intitulat „Bună sara lui Crăciun”, organizat de Parohia Ortodoxă Sâncel, la inițiativa părintelui paroh Claudiu Moldovan, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

„Podul minciunilor” din Blaj… o deschidere nouă spre mobilitate

<p>Ani de zile, un pod destul de uzat cu o vechime de peste jumătate de secol, a făcut legătura dintre două părți importante ale Blajului. Localnicii îl cunosc sub denumirea de „Podul Minciunilor”. Însă, odată cu creșterea numărului de autoturisme din localitate și al celor aflate în tranzit, în ciuda tuturor eforturilor depuse pentru fluidizarea [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bucerdea Grânoasă și Crăciunelu de Jos au rămas fără apă potabilă astăzi, 4 decembrie 2022, în urma a producerii unei avarii la conducta DN 600

<p>Din cauza unei avarii, produsă în data de 4 decembrie 2022, la conducta de alimentare cu apă potabilă DN 600, SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Blaj este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în localitățile Bucerdea Grânoasă si Crăciunelu de Jos, până la remedierea acesteia. De asemenea, pe parcursul efecturii lucrarilor , este [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Tânăr de 25 de ani din Blaj cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut pe strada Iuliu Maniu

<p>Astăzi, 4 decembrie 2022, în jurul orei 04.00, polițiștii din Blaj au depistat un tânăr de 25 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Iuliu Maniu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Retter Group, firma din Șelimbăr care a reușit să construiască în timp record „Podul Minciunilor”, din Blaj

<p>Municipiul Blaj avea, din anul 1969, un pod peste calea ferată numit de localnici Podul Minciunilor, dar care odată cu trecerea timpului nu a mai făcut fată traficului rutier în creștere. Primăria Blaj a angajat firma Retter Group din Șelimbăr, județul Sibiu, să reconstruiască podul. Acesta a fost inaugurat miercuri, 1 decembrie 2022, scrie sibiuindependent.ro. [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Luni, 5 decembrie 2022: „Concert pe pod” – Podul Minciunilor de la Blaj va fi inaugurat cu un spectacol The Puzzles și Fanfara Județului Alba

<p>Blăjenii și locuitorii din zona Târnavelor sunt așteptați luni și marți, 5-6 decembrie 2022, la două evenimente care marchează startul sărbătorilor de iarnă în municipiul Blaj. Luni, de la ora 18:00, va avea loc inaugurarea oficială a Podului Minciunilor, printr-un „Concert pe pod”, o manifestare care va deveni tradițională în ajunul „Târgului Căciulilor”, organizat în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Se reia licitația pentru achiziția unor lucrări de creștere a eficienței energetice a clădirilor aparținând Spitalului Municipal Blaj

<p>Primăria Blaj a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru achiziția de servicii de elaborare documentații tehnico-economice privind creșterea eficienței energetice a clădirilor Spitalului Municipal Blaj. Licitația vizează elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.), întocmirea documentatiei pentru obținerea Certificatului de Urbanism, obținerea avizelor impuse prin Certificatului de Urbanism, [&#8230;]</p> <p>The post first appe ..

Bărbat de 59 de ani din Jidvei cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut

<p>Miercuri, 30 noiembrie 2022, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au depistat un bărbat de 59 de ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Bălcaciu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Astăzi, 1 decembrie 2022, s-a deschis circulația pe Podul Minciunilor din Blaj

<p>Circulația pe Podul Minciunilor din municipiul Blaj a fost deschisă joi, 1 decembrie 2022, de Ziua Națională a României. După 8 luni șoferii și pietonii au putut trece din pe podul iluminat feeric în culorile tricolorului. Podul Minciunilor din Blaj, una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Podul Minciunilor din Blaj iluminat în culorile tricolorului, de Ziua Națională a României. Circulația se deschide mâine, 1 decembrie 2022

<p>Podul Minciunilor din Blaj, una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern și futurist, va fi deschis joi, 1 decembrie 2022, de Ziua Națională a României. De asemenea, doamna Codruța, deputy project manager și doamna Laura au avut un rol esențial în cadrul proiectului. Două femei, din Transilvania care au [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Te Deum în Catedrala Blajului, de Ziua Națională a României – 2022

<p>Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică marchează Ziua Națională a României prin celebrarea unui Te Deum solemn în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj. Evenimentul va avea loc joi, 1 decembrie 2022, de la ora 13:00 și va fi transmis în direct de TVR 3 și de canalul Youtube Radio Blaj TV. Imediat după [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Program normal la Bazinul acoperit de înot din Blaj, în minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României – 2022

<p>Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj va avea program normal de funcționare în minivacanța de Ziua Națională. Bazinul este deschis pentru public între orele 07:00-21:00, cu excepția perioadelor în care se vor desfășura cursuri de înot: miercuri și joi (16:00-18:00), vineri (15:00-18:00) și sâmbătă (10:00-12:00). Bazinul acoperit de înot este închis lunea, pentru curățenie [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Joi, 1 decembrie 2022, începând cu ora 16.00, se deschide circulația rutieră și pietonală pe „Podul Minciunilor” din Blaj

<p>Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Valentin Rotar, autoritățile locale încadrându-se astfel în termenul anunțat în privința finalizării noului pod. Inaugurarea noului „Pod al Minciunilor” din Blaj va fi marcată oficial luni, 5 decembrie 2022, printr-un „Concert pe Pod”, o manifestare despre care autoritățile blăjene anunță că va deveni tradițională în ajunul „Târgului Căciulilor”, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat de 33 de ani cercetat de polițiștii din Blaj, după ce a fost surprins la volanul unui autoturism neînmatriculat

<p>Luni, 28 noiembrie 2022, în jurul orei 12.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau pe raza comunei Bucerdea Grânoasă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de  un bărbat de 33 de ani, din comuna Lopadea. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Concurs de istorie organizat de Școala Gimnazială „Toma Cocișiu”, cu ocazia Zilei Naționale a României

<p>După o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de COVID-19, la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj s-a reluat tradiția organizării Concursului de istorie „Unirea – idealul împlinit în 1918”, un proiect inițiat și coordonat de prof. Mona-Carmen Cârnaț, ajuns acum la ediția a XI-a. Concursul, desfășurat între echipele claselor a VIII-a A (diriginte [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..