Știri din BlajInfo

Ultimele titluri

Primăria Blaj a depus cerere de finanțate prin PNRR, pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare

<p>Primăria Blaj a depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), în parteneriat cu Primăria Crăciunelu de Jos, două proiecte legate de transportul public de persoane, ce vizează achiziționarea de autobuze și microbuze electrice, implementarea unui sistem e-ticketing și amenajarea de stații de încărcare electrice, în valoare totală de aproximativ [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

CSȘ Blaj, doar pe locul 5 la turneul final de volei juniori găzduit de Sala „Timotei Cipariu”

<p>CSȘ Blaj (antrenor Alexandru “Delu” Man) a terminat pe locul cinci la turneul final la volei masculin &#8211; juniori, competiție disputată în Sala “Timotei Cipariu”. Echipa din “Mica Romă” și-a propus să urce pe podium, însă înfrângerea din ultimul meci, cu LPS Bistrița (1-3, după ce a condus cu 1-0), partidă decisivă pentru bronz, a [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Elevul Adrian Zgaiba, de la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj, pe locul al optulea la Olimpiada Națională de Agricultură de la București

<p>Între 18 și 22 aprilie 2022 a avut loc Olimpiada Națională de Agricultură, găzduită în acest an de Colegiul Tehnologic „Vaceslav Harnaj” din București. La această etapă, a participat un număr impresionant de elevi,  ei fiind cei mai buni în acest domeniu. Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” Blaj a fost reprezentat  de  Adrian Zgaiba, elev în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Echipa Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj, vicecampioană națională la ONSS, volei feminin – licee

<p>Echipa de volei fete a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, coordonator profesor Raluca Rotar, a obținut medaliile de argint la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), volei fete, secțiunea licee, desfășurată, în perioada 20-22 mai 2022, la Bistrița. În finală, reprezentanta județului Alba a fost învinsă, scor 0-2, de reprezentanta municipiului [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat de 57 de ani din Ohaba cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând un autoturism fără a avea permis

<p>Ieri, 21 mai 2022, în jurul orei 09,00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 57 de ani, din comuna Ohaba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Teleac, comuna Ciugud, fără a poseda permis de conducere. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat de 45 de ani din Șona cercetat de polițiștii din Jidvei, după ce a fost surprins conducând băut un moped, pe raza comunei

<p>Ieri, 21 mai 2022, în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Șona, în timp ce conducea un moped, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării mopedistului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Crucile și icoanele din Pădurea Cărbunari – Blaj, vandalizate de necunoscuți

<p>Persoane rămase necunoscute au vandalizat crucile și icoanele de pe Calea Crucii care duc spre Sanctuarul Fecioara Săracilor din Pădurea Cărbunari &#8211; Blaj. „Intoleranţă, dispreț sau teribilism? Fiecare păcat este un spine care Îl rănește pe Dumnezeu, este o atitudine de răzvrătire și dispreț față de Dumnezeu. Această atitudine de dispreț am simțit-o în această [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Femeie de 39 de ani din Târgu Mureș, dată în urmărire națională, reținută de polițiștii din Blaj

<p>Ieri, 19 mai 2022, în jurul orei 09.45, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au identificat și reținut o femeie, de 39 de ani, din municipiul Târgu Mureș, care este posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 11 aprilie 2022, de Judecătoria Târgu Mureș. Femeia a fost [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 20 mai 2022, în Municipiul Blaj și comuna Șona

<p>Astăzi, 20 mai 2021, în județul Alba s-au înregistrat 3 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății. Dintre aceste cazuri, 1 a fost atribuit Municipiului Blaj și 1 comunei Șona. Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 confirmate astăzi, 20 mai 2022, în județul Alba: ALBA IULIA &#8211; 1 caz [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Gheorghe Rotar: „Persoanele angajate temporar la Spitalul Municipal din Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, pot rămâne angajate definitiv dacă promovează examenele”

<p>Primarul Gheorghe Rotar a anunțat că persoanele angajate temporar la Spitalul Municipal din Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de alertă, pot rămâne angajate definitiv dacă doresc acest lucr și vor promova examele care se vor desfășura zilele viitoare. „Persoanele angajate temporar, fără concurs, la Spitalul Blaj, pe perioada stărilor de urgență și de [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 19 mai 2022, în Municipiul Blaj

<p>Astăzi, 19 mai 2021, în județul Alba s-au înregistrat 4 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății. Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite Municipiului Blaj. ALBA IULIA &#8211; 1 caz BLAJ &#8211; 2 cazuri CUGIR &#8211; 1 caz Miercuri, în județul Alba au fost prelucrate în total 295 teste, [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat de 46 de ani din Blaj cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut pe strada Alexandru Borza

<p>Astăzi, 19 mai 2022, în jurul orei 00.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat un bărbat, de 46 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Borza din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Volei Alba Blaj mizează, în linii mari, pe același lot și în ediția viitoare de capionat

<p>Volei Alba Blaj a realizat în ediția 2021/2022 o triplă istorică, adjudecându-și toate trofeele interne posibile: Supercupa României, Cupa României și campionatul. Parteneriatul între CJ Alba și Primăria municipiului Blaj, demarat în urmă cu 11 ani, se dovedește unul de succes, cu performanțe notabile cuantificate în cele 11 trofee existente în panoplia clubului, plus reprezentări [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

A fost lansată licitația pentru proiectul tehnic de execuție a cinematografului de vară, debarcaderului și pavilionului subacvatic, din zona lacului Chereteu

<p>Primăria municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de verificare DTAC-POE și PT – Proiect Tehnic de Execuție PT + DDE pentru obiectivul de investiție „Reconversia funcțională a zonei Lacului Chereteu”. Valoarea totală estimată a licitației este de lei 67.282, fără TVA. Zona studiată se află în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat de 33 de ani din Șona cercetat de polițiștii din Blaj, după ce a fost surprins conducând băut pe raza comunei

<p>Ieri, 16 mai 2022, în jurul orei 19.45, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Șona, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Locuri de muncă disponibile în Municipiul BLAJ, la data de 17 mai 2022

<p>AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 17 mai 2022, pe raza Municipiului Blaj. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Joi, 12 mai 2022, APM Alba a măsurat calitatea aerului în Municipiul Blaj

<p>Agenția pentru Protecția Mediului Alba a efectuat măsurători în vederea determinării calității aerului, în data de 12 mai 2022, în municipiul Blaj în Piața 1848 nr. 16 (în fața sediului primăriei) și pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 46 (stație distribuție carburanți). S-a urmarit calitatea aerului înconjurător în zonele urbane pe artele principale și în imediata [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj

<p>Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, 14 – 15 mai 2022, la manifestările organizate în cadrul Sărbătorii Libertății de la Blaj, un eveniment care a îmbinat folclorul tradițional românesc, din prima zi, cu recitaluri susținute de Goran Bregovic și Delia, în a doua zi. Proiectul cultural este dedicat unuia dintre cele mai importante [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Tânăr de 18 ani din Bucerdea Grânoasă cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând fără permis pe o stradă din Teiuș

<p>Astăzi, 16 mai 2022, în jurul orei 02.50, polițiștii din Teiuș au depistat un tânăr, de 18 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Decebal din Teiuș, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..

Bărbat de 58 de ani din Blaj cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut pe o stardă din Municipiu

<p>Ieri, 15 mai 2022, în jurul orei 20.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat un bărbat, de 58 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în [&#8230;]</p> <p>The post first appeared on .</p> ..