Știri din Monitorul de Vaslui

Ultimele titluri

Consiliul Județean Vaslui anunță că a luat măsuri pentru a face față iernii pe drumurile județene!

După primele ninsori din această iarnă și având în vedere avertizarea meteorologică de vreme severă pentru județul Vaslui, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pentru perioada 27 ianuarie 2023, ora 10.00 – 29 ianuarie 2023, ora 10.00, ce vizează căderi de precipitații și intensificări ale vantului, Consiliul Județean Vaslui recomandă tuturor participanților la trafic să […] ..

Doi tineri din Epureni, arestați pentru furtul unor materiale de construcție

Poliţiştii din Murgeni, au reținut doi tineri, de 22 și 17 ani, din comuna Epureni, acuzați de furtul unor materiale de construcție în valoare de 4.000 de lei dintr-o gospodărie din municipiul Onești. Polițiștii din Murgeni au probat activitatea infracțională a două persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, pe 12 ianuarie 2023, în localitatea Bârlălești, comuna […] ..

Alte 23 de proiecte locale din județ vor primi finanțare europeană

În câțiva ani, orașul Negrești și comunele Ivănești, Lipovăț, Pochidia, Pogana, Pungești, Pușcași, Rebricea, Roșiești, Ștefan cel Mare, Vetrișoaia, Zăpodeni, Tutova, Vulturești, Bogdana, Drânceni, Iana, Perieni, Rafaila, Ibănești și Viișoara vor beneficia de noi fonduri nerambursabile pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene. Acestea vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de […] ..

Simulările examenelor naționale vor avea loc în martie

Ministerul Educației a anunțat calendarele celor două simulări ale examenelor naționale, ambele urmând a avea loc în luna martie a acestui an. Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 va fi susținută de elevii vasluieni de clasa a VIII-a între 20-22 martie, iar cea pentru examenul de Bacalaureat 2023, susținută de elevii de clasa a XII-a și […] ..

Clubul Sportiv „Viitorul” Vaslui, rezultate remarcabile anul trecut

Cu 34 de sportivi legitimați la Secția de Atletism, 68 la Secția de Lupte și 26 sportivi la Secția de Taekwondoo WTF, Clubul Sportiv „Viitorul” Vaslui, înființat în anul 1967, a obținut rezultate remarcabile anul trecut. În cadrul unei prezentări prezentat în ultima ședință a Colegiului Prefectural, directorul Axinte Alioşa, a vorbit despre rezultatele obținute de sportivii legitimați […] ..

Trei rugbiste din Bârlad se pregătesc pentru participarea României 7s la European Olympic Games

În aceste zile, mai exact între 22-29 ianuarie, are loc primul cantonament organizat de Federația Română de Rugby (FRR) în 2023 pentru naționala de senioare la rugby în 7, înainte de European Olympic Games, competiție programată în perioada 23-27 iunie, în Polonia. Cantonamentul se desfășoară la Complexul Sportiv Național Snagov. În total, au fost convocate […] ..

Două cărți de identitate false descoperite la Vama Albița într-o singură zi

Miercuri, poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două cărți de identitate false asupra a doi bărbați cu cetățenie Republica Moldova. Pe 25 ianuarie, la ore diferite, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în două microbuze, doi bărbați cu cetățenie Republica Moldova, de […] ..

Preţurile consultaţiilor medicale au crescut cu 10-30% într-un an

Preţul plătit de pacienţii care vor consultaţii medicale în clinicile private a crescut în 2023 comparativ cu anul trecut cu procente cuprinse între 10% şi 30%, din datele ZF de la companii şi de la pacienţi care au făcut aceeaşi investigaţie în ani diferiţi. Operatorii medicali spun că au fost nevoiţi să crească preţurile pentru a se […] ..

Negreștiul a trecut la iluminatul modern

Cristinel Rusu, primarul Negreștiului, a anunțat montarea a 900 de lămpi LED în oraș, în viitorul apropiat urmând să fie montat, de asemenea, și sistemul de telegestiune. „Începem anul 2023 cu noi investiții. Săptămâna aceasta a fost finalizată acțiunea de montare a lămpilor de iluminat moderne cu LED. Peste 900 de lămpi au fost montate în tot […] ..

Comuna Tutova continuă să se dezvolte cu fonduri UE

În scurt timp, populația comunei Tutova se va bucura de condiții de trai mai bune, întrucât investiția ce vizează modernizarea rețelei de alimentare cu apă în satele Tutova, Bădeana și Crivești și extinderea rețelei în satele Coroiu și Ciortolom va fi demarată cât de curând. Proiectul este finanțat prin Programul „Anghel Saligny”. Recent, licitația lansată […] ..

Gimnasta Amalia Puflea, de la CSS Bârlad, a fost legitimată și la CS Dinamo!

De câteva zile, bârlădeanca Amalia Puflea, cea mai valoroasă gimnastă a României la categoria Junioare în 2022, are dublă legitimare: CSS Bârlad și CS Dinamo București! Chiar dacă, în concursuri, va reprezenta ambele cluburi, sportiva ce va trece în acest an la Senioare se va antrena alături de dinamoviste. După câteva luni în care s-a […] ..

Pesediștii bârlădeni acuză o „crimă împotriva mediului și a oamenilor” din partea primarului

„Ceea ce a făcut Boroș din orașul nostru în numele unei modernizări aiurea și a unei fericiri ce va să vină, se înscrie în rândul marilor crime împotriva mediului și a oamenilor”, spun pesediștii bârlădeni după ce Primăria a tăiat mai mulți copaci, castani despre care spun că erau în plină putere de vegetație și […] ..

Veștile bune continuă: comunele Ștefan cel Mare, Lunca Banului și Lipovăț vor avea străzi asfaltate!

În viitorul apropiat, sătenii din comunele Ștefan cel Mare, Lunca Banului și Lipovăț se vor putea bucura de condiții moderne în ceea ce privește infrastructura rutieră. Motivul: proiectele gândite de autoritățile locale din cele trei UAT-uri vasluiene și aprobate pentru finanțare cu fonduri europene, prin Programul „Anghel Saligny”, au primit deja „undă verde”. Mai exact, […] ..

Început de an promițător pentru luptătorii „Wazary Dojo” Bârlad

După ce, pe parcursul anului 2022, luptătorii legitimați la Clubul Sportiv „Wazary Dojo” Bârlad, afiliat la Federația Română de Kempo, și-au îmbogățit palmaresul cu mai mult de 120 de medalii obținute la competițiile de profil, iată că anul 2023 a început la fel de promițător. Nu mai puțin de 22 de medalii au cucerit la […] ..

Doi vasluieni prinși la braconj cu aproape de 35 kilograme de pește viu

Doi vasluieni au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni. Polițiștii cercetează doi vasluieni care au fost prinși ca au desfășurat activități de pescuit comercial neautorizat, cu unelte de pescuit interzise de lege. Pe 22 ianuarie, în jurul orei 07:20, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi […] ..

Muzica și dansul popular continuă să-i atragă pe tinerii vasluieni

Peste 70 de liceeni din Vaslui, iubitori ai muzicii și dansului popular, au fost prezenți la preselecția organizată de Centrul Creației Populare Vaslui pentru continuitatea proiectului „Hora Vasluiului” . Preselecțiile de până acum pentru „Hora Vasluiului” organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale au fost declarate un succes de către Lucian Onciu, directorul instituției: […] ..

Șofer vasluian implicat într-un accident în care o fetiță de 2 ani a fost rănită

Șoferul vasluian nu a fost de vină în accidentul produs ieri pe drumul național 15, în orașul Roznov. O tânăra mamă de 25 de ani, care conducea mașina în care se afla și fetița sa, de 2 ani, rănită, nu i-a acordat prioritate conducătorului auto din Vaslui.    O fetiţă de 2 ani a fost […] ..

Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui: „La mulți ani, români!”

Astăzi, pe 24 ianuarie, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tudor Polak, deputat PNL de Vaslui, le-a transmis vasluienilor aprecierile și urările sale: „Unirea a fost şi este în sufletele românilor, indiferent unde se află aceştia! La mulți ani, români!”. „Istoria consemnează acest moment ca fiind Mica Unire, însă vorbim despre o […] ..

A fost turnat primul strat de asfalt pe șoseaua de centură a Bârladului!

Vești bune pentru șoferi! A fost turnat deja primul strat de asfalt pe întregul traseu al Variantei de Ocolire (VO) a Bârladului! Anunțul a fost făcut chiar ieri, 23 ianuarie, de către reprezentanții constructorului care a preluat contractul privind execuția lucrărilor la investiția așteptată de bârlădeni de zeci de ani. „Lucrările la Varianta de Ocolire […] ..

Tutun de narghilea în valoare de peste 18 mii de lei, confiscat la frontieră

Polițiștii de frontieră au anunțat că au confiscat tutunul de narghilea pentru petrecerea unui anume Ion. În fapt, ei au oprit la Vama Albița un moldovean care ascunsese în bagaje peste 24 de kilograme de tutun pentru narghilea, în valoare de 18.300 de lei pe care a declarat că îl aducea în țară pentru petrecerea […] ..