Știri din Monitorul de Vaslui

Ultimele titluri

Teren de sport sintetic, dat în folosință la Școala nr. 1 Gara Banca

Motiv de bucurie pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 1 sat Gara Banca, comuna Banca! Grație unei investiții realizate cu fonduri locale, respectiv un teren de sport sintetic multifuncțional dat în folosință pe 30 septembrie, de acum înainte, orele de educație fizică vor putea fi desfășurate în cele mai bune condiții. Primarul de Banca, […] ..

Liber la radiografii gratuite pentru bârlădeni!

După ani întregi în care toți pacienții care au avut nevoie de ecografii, radiografii ori tomografii computerizate în cabinetele medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad au plătit respectivele servicii medicale prestate, de sâmbătă, 1 octombrie, vor beneficia de gratuitate. Evident, cu condiția ca bolnavii care au nevoie de aceste servicii […] ..

Parlamentarii vasluieni ai opoziției luptă împotriva măririi salariilor aleșilor, dar mai ales unul împotriva celuilalt

În România politică a prezentului există un guvern și două guvernări și o opoziție, USR și AUR, care luptă la două capte, dar și un partid împotriva altuia. Această situație se vede și în județul Vaslui, unde printre parlamentarii opoziției prima grijă este să se lovească reciproc. „Voiau să își crească salariile pe furiș. I-am […] ..

Grădina Publică Bârlad, interzisă vizitatorilor! Au început lucrările de reabilitare!

Timp de cel puțin un an, vizitatorii din Bârlad și alte localități nu vor mai avea voie în Grădina Publică Bârlad, ca urmare a faptului că au fost demarate lucrările de reabilitare la acest obiectiv turistic. Lucrările trebuie să fie gata în 12 luni și vor fi realizate de Iasicon SA Iași, constructorul care, în […] ..

Campanie de infomare a tinerilor desfășurată de polițișii vasluieni: „Conduita preventivă salvează vieți”

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri vasluieni, cu sprijinul specialiştilor Registrului Auto Român, vor derula activități de informare și educativ-preventive în școlile de șoferi din județul Vaslui, sub sloganul „Conduita preventivă salvează vieți”. „Manifestările teribiliste ale tinerilor participanţi la trafic sunt tot mai frecvente, punând în pericol siguranţa circulaţiei, nu de puţine ori […] ..

Muzeografi din întreaga țară prezenți la Vaslui la sesiunea „Acta Moldaviae Meridionalis” organizată de Muzeul Județean

Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui desfăşoară de ieri cea de-a 45-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis”. Peste 100 de istorici și muzeografi, cercetărori și cadre universitare sunt prezenți în aceste zile în municipiul Vaslui pentru a participa la ediţia din acest an a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice ”Acta […] ..

Angajatorii cu mai mult de 21 de salariați trebuie să încheie contracte colective de muncă

Este atenționarea pe care Inspecția Muncii o transmite angajatorilor vasluieni, care, atunci când ajung la 21 de salariași sunt obligați să încheie contracte colective de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a transmis o atenționare către angajatorii vasluieni, cărora li s-a pus în vedere că, la mai mult de 21 se salariaţi este obligatorie încheierea […] ..

LOCURI DE MUNCA VACANTE LA DATA 29.09.2022 în Vaslui, Bârlad și Huși

Agenţia  Locală Vaslui, str Spiru Haret, nr.5, Telefon 0235 /891803      Locuri de munca disponibile la data 29.09.2022: 90 Denumire agent Meseria / ocupatia/ Locuri de munca vacante FABRICA DE CARNE  MORANDI  S.R.L. 1 electrician 1 inginer mecanic 1 medic veterinar S.C. MORANDI-COM S.R.L. 1 inginer zootehnist CRETU PANIFICATIE S.R.L. 2 sofer 4 vanzator 5 brutar […] ..

În județul salariului minim, administrația își adaugă mii de lei la zecile de mii primite până acum

În județul în care imensa majoritate a salariaților din mediul privat primesc salariul minim pe economie ducând acasă cel mult 2.000 de lei pe lună, viceprimarii, primarii și conducerea Consiliului Județean vor adăuga miilor de lei pe care le încasează alte mii de lei. Un viceprimar va încasa cu 1.410 de lei mai mult, iar […] ..

Crucea Roșie Vaslui: „Pedalează pentru inima ta!”

Pentru 1 octombrie, Crucea Roșie Vaslui, alături de voluntarii de la Lions, în invită pe vasluieni în Piața Civică, de la ora 10.00, pentru a sărbători Ziua Mondială a Inimii prin parcurgerea unui traseu cu bicicleta. „Pedalează pentru inima ta!”, este numele acțiunii. „Pendalează pentru inima ta!” este numele acțiunii pe care Crucea Roșie Vaslui […] ..

Din primăvară, elevii din Bădeana vor face sportul într-o sală modernă

Peste numai jumătate de an, elevii care învață în Școala cu clasele I-VIII Bădeana, comuna Tutova, se vor bucura de condiții moderne atunci când vor face orele de educație fizică. Motivul: a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la sala de sport ce va fi construită prin Compania Națională de Investiții. În septembrie 2020, […] ..

Documentarul „Terapie intensivă”, proiectat la Bârlad

Duminică, 2 octombrie, de la ora 11.30, bârlădenii sunt invitați la filmul documentar „Terapie intensivă / Intensive Life unit”, realizat în 2021 și regizat de Adela Komrzy, din Cehia. Pelicula va fi proiectată la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad și face parte din Programul KineDok, de distribuție alternativă de film documentar creativ, demarat în anul 2015 […] ..

„Azi absent – Mâine delicvent. Responsabilizează-te!”. Campanie de informare a polițiștilor adresată liceenilor

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, vor derula activități de informare și educativ-preventive, în unitățile de învățământ din județul Vaslui, sub sloganul „AZI ABSENT – MÂINE DELINCVENT. RESPONSABILIZEAZĂ-TE! ” „Asigurarea unui mediu școlar sigur, […] ..

A încercat să treacă granița la volanul unui ansamblu rutier, deși nu avea permis de conducere valabil

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa cercetează un cetăţean din Republica Moldova care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept. Pe 28 septembrie, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru […] ..

Ziua internațională a persoanelor vârstnice, marcată la Vaslui printr-un spectacol

Paula Seling, Nico și formația Dimma’s se vor afla în concert sâmbătă, 1 octombrie, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, în cadrul unui spectacol pe care Primăria municipiului Vaslui îl organizează pentru bătrânii orașului. 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice va fi marcată la Vaslui printr-un spectacol artistic. Intitulat „Clipe de dor”, în cadrul spectacolului […] ..

Prețul plafonării: Cât am plăti electricitatea, fără compensare

Electricitatea se scumpește dramatic pe piețele angro din Europa și, în România: pentru livrarea de miercuri 17 august, s-a ajuns la un nou record, de puțin peste 2.907 lei / 1.000 kWh la închiderea pieței spot, de la bursa OPCOM. Facturile casnice ar fi de peste 7 ori mai mari fără schema de compensare față […] ..

Contractele de finanțare pentru construirea unor creșe la Negrești și Murgeni, semnate la Ministerul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a semnat marți 30 de noi contracte de finanțare pentru construirea unor creșe în mai multe localități din țară, printre care și în orașele Negrești și Murgeni din județul Vaslui. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat 30 de noi contracte de finanţare, în valoare totală de 404.686.156,04 lei, pentru construcţia unor […] ..

Fată de 16 ani, găsită moartă în casă. Se bănuiește că s-a intoxicat cu monoxid de carbon

O fată în vârstă de 16 ani a fost găsită decedată, marţi seara, de către tatăl său în apartamentul în care locuia, situat pe strada Metalurgiei, Zona Industrială din municipiul Vaslui. Pentru că în locuință se simțea un puternic miros de gaz, iar aragazul era pornit, se bănuiește că s-a intoxicat cu monoxid de carbon. […] ..

Mihai Botez, deputat USR: „Sorin Cîmpeanu trebuie să plece!”

„Un plagiator nu mai poate fi ministrul educației, la fel cum un plagiator nu ar trebui să mai fie prim-ministrul României”, spune deputatul USR de Vaslui Mihai Botez, anunțând că USR a depus moțiune pmpotriva ministrului Educației. „USR a depus astăzi moțiune simplă împotriva ministrului educației, un alt plagiator dovedit care se agață de funcție”, […] ..

Bârlădenii, invitați la observații astronomice pentru a marca „Noaptea cercetătorilor europeni”

Peste doar două zile, Bârladul se va alătura altor aproximativ 400 de orașe din Europa și va marca „Noaptea cercetătorilor europeni”, activitate ce se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și care își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Ca și anul […] ..