Știri din Monitorul de Vaslui

Ultimele titluri

Marius Arcăleanu vine cu un program amplu și coerent pentru Primăria municipiului Vaslui

„Începem o bună guvernare la Vaslui”, spune Marius Arcăleanu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru funcția de primar al municipiului Vaslui, promițând că va fi „un Primar de succes pentru vasluieni”. Arcăleanu este, până în prezent, singurul candidat care a prezentat un program concret, amplu și coerent cu măsurile pe care le va lua ca primar, […] ..

Dosar penal în cazul angajatei de la Parchetul Vaslui care ar fi încercat să se sinucidă la birou și a dat foc unor documente

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere prin incendiere în cazul angajatei de la Parchetul Vaslui despre care se crede că ar fi incendiat nişte documente, după care ar fi încercat să se sinucidă. „La data de 20 iunie 2024, ora 10,36, Poliţia Municipiului Vaslui a fost […] ..

Atenție la căpușe! Cei mușcăți de mica insectă pot face boala Lyme sau chiar pot muri!

Pe fondul creșterii temperaturilor din timpul zilei, ce le înnebunește pe insecte și le face să atace oamenii, medicii din județ atrag atenția populației asupra riscurilor la care se expun în situația în care sunt mușcați de căpușe. În cazul în care nu este depistată la timp sau nu e tratată, boala Lyme sau „boala […] ..

Un oraș cu oportunități pentru tineri

Implicarea tinerilor în comunitate este esențială pentru dezvoltarea unei societăți active și inovative, iar aceasta aduce beneficii comunității, dar le oferă și oportunități de dezvoltare personală și profesională. Dacă vrem ca tinerii din Bârlad să rămână acasă, trebuie să le oferim oportunități acasă. Ana-Maria Vintilă, candidata Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Bârlad propune construirea unui […] ..

Jandarmul vasluian Zamfir Marius este din nou campion național 

Plutonierul adjutant Marius Zamfir a obținut din nou titlul de campion național la Campionatul Național de Culturism și Fitness desfășurat recent la Cluj. Marius Zamfir a reușit să urce de trei ori pe podium în cadrul secțiunii Speedfit Fitness Challenge, participând la toate cele trei categorii: bronze, silver și gold. Jandarmul vasluian a câștigat locul 1 […] ..

Sorin Chelmu, candatul AUR la conducerea Consiliului Județean: „Voi cere oficial redeschiderea Spitalului din Negrești, precum și a celui din Murgeni”

„Acest spital stă închis, forțând comunitatea să parcurgă zeci de kilometri pentru a primi îngrijiri medicale adecvate. Este inacceptabil ca sănătatea să fie pusă pe plan secund și este inadmisibil ca viețile oamenilor să fie compromise prin decizii politice nepotrivite”, spune Sorin Chelmu, candatul AUR la președinția Consiliului Județean Vaslui, care susține că va declanța o […] ..

IZVOR DE APĂ VIE: TRADIŢII DE CONSTANTIN ŞI ELENA

Sărbătoare în calendarul bizantin folosit de Bisericile Ortodoxe dar şi de Bisericile Unite cu Roma, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena este fixată pe data de 21 mai. Sărbătoarea îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena augusta sfinţi împăraţi care au fost socotiţi ,,întocmai că apostolii”.   Împărăteasa Elena – Flavia […] ..

Fostul primar de Pogana, arestat pentru 30 de zile! A încercat să mituiască doi polițiști cu 3.000 de lei

Început de campanie electorală „în forță” pentru unii dintre candidații la primăriile de comună din județ! Maricel Gîfu, fost primar al comunei Pogana și actual candidat la același fotoliu din partea PSD, a fost trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile sub acuzația de dare de mită. Potrivit anchetatorilor, fostul edil a fost prins […] ..

Bârlad: consumatorii din cartierele Țuguiata 1 și Țuguiata 2 nu vor avea apă la robinete!

Consumatorii casnici din două dintre cele mai vechi cartiere bârlădene vor rămâne, marți, 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, fără apă potabilă la robinete. Într-un comunicat transmis de SC Aquavas SA – Sucursala Bârlad, se precizează că, în intervalul orar 8.00-12.00, va fi sistată furnizarea apei potabile în cartierele Țuguiata 1 și Țuguiata 2. […] ..

ANUNT DE INTERES PUBLIC: Lucrări pe domeniul public de combatere a insectelor                

SC COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE  SA, aduce la cunostință bârladenilor că in baza contractului de servicii nr. 54/16-05-2024 ȋncheiat cu Primaria Bârlad, finanțarea fiind asigurată din bugetul local, vor fi efectuate lucrări pe domeniul public de combatere a insectelor (țânțarilor, muștelor si căpușelor). Lucrările vor fi efectuate pedestru si cu autoutilitara după cum urmează: – […] ..

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului s-au aflat în grevă. Ei acuză „discriminarea salarială” față de bugetarii din structurile centrale

Luni, de la ora 10.30 și până la 12.30, angajații Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui, ca și cei din alte instituții asemănătoare din țară, au declanşat un protest spontan pentru obținerea egalizării salariale. Prin protest ei au dorit să atragă atenția asupra discriminării la care sunt supuși angajații din instituțiile din provincie față de cei are lucrează în structurile centrale. […] ..

Incendiu la Parchetul din Vaslui. O femeie a fost transportată la spital

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, în clădirea în care se află Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Focul a fost stins repede de către angajați, care au intervenit cu stingătoarele din instituție. A existat însă o victimă, o femeie fiind transportată la spital. Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, în clădirea în […] ..

CSM Vaslui a câștigat la Sighișoara și merge la baraj pentru rămânerea în Liga Zimbrilor

CSM Vaslui a terminat sezonul regulat cu o victorie mare Sighișoara, scor 31-24 (13-10), și merge la baraj pentru rămânerea în Liga Zimbrilor, unde va întâlni ocupantele locurilor 3 și 4 din Divizia A, CSM Făgăraș și CSM Oradea, plus ocupanta locului 11 din Liga Zimbrilor, dintre Steaua, Poli Timișoara sau CSM Focșani. În ultimul meci al acestui […] ..

Colectă mobilă de sânge la Vaslui și Huși

Centrul de Transfuzie Sanguină de la Bârlad anunță noi colecte mobile de sânge în Vaslui, miercuri, 22 mai 2024, și în Huși, pe 29 mai. Programările se pot face la numărul de telefon 0335.414.490, după ora 11,00. Centrul de Transfuzie Sanguină de la Bârlad anunță o nouă colectă de sânge care va avea loc miercuri, pe 22 mai 2024, la Vaslui, și […] ..

Robert Vlada, candidatul PNL la Primăria Vaslui, în mijlocul locuitorilor din Moara Grecilor: „Cetățenii din Moara Grecilor nu mai pot aștepta!”

În cadrul unei întâlniri electorale, candidatul PNL la Primăria Municipiului Vaslui, Robert Vlada, a expus cu fermitate problemele cu care se confruntă locuitorii din Moara Grecilor, o suburbie a orașului. „La doar câțiva pași de inima orașului, oamenii din Moara Grecilor se confruntă cu lipsa drumurilor asfaltate, a apei curente și a sistemului de canalizare, […] ..

Autoturism de lux furat din Marea Britanie, condus de un vasluian de 58 de ani, oprit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră ieșeni au oprit în trafic şi indisponibilizat pentru cercetări un autoturism de lux care figura ca fiind furat din Marea Britanie condus de un vasluian de 58 de ani. Pe 18 mai, în jurul orei 14.00, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit în […] ..

Investigații imagistice gratuite, cu prioritate, prin programul Monitor, la Arcadia

Centrele de Imagistică Medicală Arcadia înseamnă servicii de imagistică medicală de cea mai înaltă calitate, prin tehnologie de ultimă generație și cu o echipă de medici cu experiență. Întotdeauna avem grijă să vă oferim tehnologia de ultimă generație și serviciile de care aveți nevoie. Conform programelor naționale Monitor, ai prioritate pentru programarea investigației imagistice, pe baza […] ..

Garnizoana Bârlad, 22 de posturi de soldați profesioniști scoase la concurs

Garnizoana Bârlad a anunțat faptul că Armata Românie desfășoară, în perioada 7 mai – 3 iunie, o nouă serie de angajare a tinerilor – băieți și fete, pentru încadrarea unui număr de 22 posturi scoase la concurs în garnizoana Bârlad. Informații referitoare la oferta profesională, condițiile de recrutare, selecție și repartiție pot fi obținute la sediul […] ..

Accident grav la Codăești: impact între un autoturism și o motocicletă, 4 victime, dintre care trei au decedat

Un accident deosebit de grav, soldat cu un deces și victime, s-a petrecut în această după-amiază pe raza localității Codăești. Un autoturism s-a tamponat cu o motocicletă, cele două vehicole fiind cuprinse de flăcări. Dintre cele 4 victime, una a decedat, două sunt în stare gravă, iar alta a suferit un atac de panică. În […] ..

Accident grav la Codăești: impact între un autoturism și o motociletă, 4 victime, dintre care trei au decedat

Un accident deosebit de grav, soldat cu un deces și victime, s-a petrecut în această după-amiază pe raza localității Codăești. Un autoturism s-a tamponat cu o motocicletă, cele două vehicole fiind cuprinse de flăcări. Dintre cele 4 victime, una a decedat, două sunt în stare gravă, iar alta a suferit un atac de panică. În […] ..