Știri din Monitorul de Vaslui

Ultimele titluri

Accident cu trei victime la intrarea în municipiul Vaslui

Un accident de circulație cu trei vitime a avut loc seara trecută la intrarea în municipiul Vaslui, în apropiere de restaurantul La Livadă, după ce un trailer a acroșat un autoturism. Cele trei vitime au fost găsite conștiente, fără răni grave, fiind transportate la spital. Un accident rutier din care au rezultat trei vitime a […] ..

MESAJUL USR VASLUI CU OCAZIA ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 Decembrie 2023 – Vasluienii cinstesc România

Sărbătorim 105 ani de Românie „dodoloaţă”, 105 ani de unitate, de suveranitate, de constituire oficială a unei naţiuni demne.           La zi de mare aniversare, mai mult ca oricând, ne înclinăm frunţile în memoria celor care, cu arma la umăr, cu doina şi dorul de casă în raniţă şi cu iubirea de ţară în inimă au […] ..

1 Decembrie  1918 –lecţia demnității  și unității naționale

         „ Frați ardeleni, vă aşteptăm de o mie de ani                                                        şi aţi venit să nu ne mai despărţim niciodată .”    &#1 ..

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a demisionat la o săptămână după ce trei pacienţi au decedat, iar alţi 23 au ajuns la spital cu simptome digestive

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, Ionel Carp, şi-a înaintat demisia din funcţie, după aproximativ zece ani în care a condus spitalul. În demisia înaintată la Primăria Murgeni, el nu precizează motivul demisiei. Ionel Carp, manager al Spitalului de Psihiatrie din Mugeni, unitate medicală unde trei pacienţi au murit şi alţi 23 au ajuns la […] ..

Doisprezece absolvenți ai Școlii de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești au ales să profeseze la Vaslui,

De ieri, pompierii militari vasluieni au 12 noi colegi. Ei sunt absolvenți ai Școlii de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, promoția 2023, subofițeri care li s-au alăturat salvatorilor vasluieni. Sergenții majori Alexandru Răzvan Gheorghe, Șutic Nicolae, Lupașcu Constantin Sorin, Agapi Adrian, Oțel Radu Ștefan, Cojocaru Ștefan, Sârbu Tiberiu, Șorcaru Cristi Marian, Rughi Adrian, Popa Dumitru […] ..

Sărbătoarea Zilei Naționale, cu artiști locali

În ciuda „ordonanței austerității” dată de Guvernul Ciolacu, care limitează drastic cheltuielile primăriilor pe sfârșit de an, pentru încadrarea în ținta de deficit bugetar, Primăria Vaslui organizează, totuși, spectacole de Ziua Națională, dar nu cu artiști celebri, dar și costisitori, ci cu artiști și formații locale, în afirmare: Fanfara de la Valea Mare, Corala „Fantasia”, […] ..

IZVOR DE APĂ VIE. TRADIŢII ŞI OBICEIURI DE SFÂNTUL ANDREI SAU LUPUL ALB

Această mare sărbătoare este ultima din toamnă, cea de Sfântul Andrei fiind prezentată ca un „cap de iarnă”. Despre Sfântul Andrei spun legendele că ar fi fost trimis în „tărâmurile lupilor”, în misiunea de creştinare, unde a fost însoţit şi călăuzit în teritoriile dacice de Marele Lup Alb. Legenda Lupului alb, slujitor al lui Zamolxis, este […] ..

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Bârlad, aproape gata

La un an de la debutul lucrărilor la Centrul de zi pentru persoanele vârstnice din Bârlad, investiția este aproape finalizată. Municipalitatea va inaugura noul obiectiv în luna ianuarie, urmând ca, ulterior, 80 de vârstnici singuri sau marginalizați să socializeze aici zilnic. Reprezentanții municipalității bârlădene au anunțat, zilele trecute, că lucrările la primul proiect destinat persoanelor […] ..

Așezământ social pentru 20 de copii nevoiași, deschis de Asociația „Filantropia Ortodoxă”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a inaugurat Așezământul Social „Căpitan Rudi Pavel Florentin”, parte a Asociației „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor. La noul așezământ social, 20 de copii cu situație materială precară vor beneficia de activități instructiv-educative și libere, precum și de o masă caldă. Începând de săptămâna trecută, în municipiul Bârlad, lângă Pavilionul Guguianu […] ..

„Cumpărăm de la Români”, campanie AUR în piețele bârlădene

„Cumpărând de la români nu doar susținem economia locală, ci și păstrăm vie esența identității noastre”, spune președintele AUR Bârlad, organizație politică locală care, zilele trecute, a dus campania națională AUR „Cumpărăm de la Români” în cele două piețe principale ale municipiului Bârlad. Membrii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), fialiala Bârlad, au mers, zilele trecute, […] ..

O nouă promoție de agenți de poliție

40 de absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție și-au început cariera de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui după ce au absolvit. Ei au depus jurământul militar de credință și au fost felicitație de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean. Corpul agenților de poliție, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Vaslui, s-a mărit cu 40 de […] ..

Ceremonie militară inedită la Monumentul Eroilor din Bârlad

Pentru prima dată, o serie de viitori soldați profesioniști din cadrul Garnizoanei Bârlad a depus jurământul de credință în public, la Monumentul Eroilor Neamului, situat în Piața „Cerbul de Aur” din Bârlad, și nu în incinta Garnizoanei. Ceremonia militară inedită a avut loc marți, 28 noiembrie, de la ora 12.00, și a atras, pe lângă […] ..

Percheziţii la Poliția Huşi într-un dosar în care angajaţi ai MAI sunt suspectaţi că au primit de la şoferi bani pentru a nu îi sancţiona

Poliţişti şi ofiţeri Direcției Generale Anticorupție au făcut astăzi 16 percheziţii în municipiul Huşi într-un dosar în care mai mulţi angajaţi ai Ministerului de Interne sunt suspectaţi că au pretins şi au primit de la şoferi sume între 100 şi 1.500 de lei pentru a nu îi sancţiona. Unsprezece suspecţi, între care opt poliţişti şi un […] ..

Angajații instituțiilor din Ministerul Muncii au intrat în grevă generală

Angajații Casei de Pensii, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Agenției Județene de Prestații și Intervenții Sociale Vaslui au intrat de ieri în grevă, alăturându-se celor din întreaga țară. Revendicările lor se referă la inechitățile salariale și condiții de muncă. Angajaţii instituţiilor din Ministerul Muncii au intrat în grevă generală începând de ieri, luni, 27 noiembrie 2023, pentru eliminarea inechităţilor salariale şi […] ..

Vasluienii cu dizabilități vor protesta la București pentru o viață demnă

Filiala Județeană Vaslui a Asociației Nevăzătorilor din România anunță că se va solidariza cu protestul Consiliului Național al Dizabilității din România, care va avea loc, luni, 4 decembrie 2023, persoanele cu handicap manifestând în Parcul Izvor, în fața Camerei Deputaților, pentru a-și cere drepturile. Protestatarii au patru revendicări: indemnizații majorate, pensii calculate corect, tehnologie asistivă subvenționată și […] ..

La Bârlad și la Zorleni se va marca Ziua Mondială HIV-SIDA

Între 28-29 noiembrie, reprezentanții Asociației „Speranța Copiilor 2000” din Bârlad vor desfășura mai multe activități ce au drept scop conștientizarea populației în privința faptului că persoanele infectate cu virusul HIV sunt discriminate, deși au aceleași drepturi ca și restul oamenilor. Acțiunile sunt dedicate Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV-SIDA, marcată în fiecare an, începând cu […] ..

Liceul Pedagogic Bârlad, 153 de ani de existență

Pe 29 noiembrie, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, una dintre cele mai vechi școli de profil din țară, sărbătorește 153 de ani de la înființare. Pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul, conducerea unității a pregătit o serie de manifestări aniversare, derulate pe parcursul a trei zile. Ziua de luni a fost dedicată unui […] ..

Mănăstirea Florești, acuzată pe nedrept de otrăvirea cu pește pangasius a pacienților de la Spitalul din Murgeni

Devine tot mai clar că Mănăstirea Florești, acuzată și amendată cu 40 de mii de lei pentru peștele adus pomană la Spitalul din Murgeni, nu este responsabilă pentru tragedie. Testele bacteriologice preliminare în cazul pacienților morți la spitalul din Murgeni după ce au mâncat pește pangasius au ieșit negative. Situația în ceea ce privește cazul […] ..

Cinci drumuri blocate în județul Vaslui

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţa, la nivel național sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile 19 tronsoane de drumuri naţionale, printre care DN 11A Podu Turcului – limită județul Vaslui. Nu se circulă pe DN 11A Bârlad – Iveşti; DN 24A Huşi – Fălciu; DN 24D Bârlad – Griviţa […] ..

Indexare cu 13,8% la impozitele locale și taxele speciale, în 2024

Dacă va primi aprobarea Consiliului Local în ședința de astăzi proiectul de hotărâre propus de executivul  Primăriei municipiului Vaslui va face ca impozitele locale și taxele speciale pe anul 2024 să fie indexează cu 13,8%, rata inflației. Impozitele și taxele locale pe anul viitor se indexează cu rata inflaţiei pentru anul 2022, care este de 13,8%, […] ..