Știri din Informatorul Moldovei

Ultimele titluri

Soluțiile dezvoltării județului Vaslui sunt la profesioniștii în administrație

<p>Județul Vaslui se află la răscruce, poate face o alegere istorică sau se poate întoarce la statutul de pol al sărăciei. Mulți sunt chemați și puțini sunt aleși. Adică mulți se înghesuie să prindă funcții, dar puțini sunt cei care știu și vor cu adevărat să lucreze în folosul celor care i-au ales. Trăim vremuri [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un primar vrednic are grijă de sănătatea populației

<p>Ministrul Sănătății a fost la Bălțați în județul Iași de ziua medicilor de familie unde a găsit condiții moderne grație investițiilor promovate de primarul comunei Vasile Aștefanei. “Astăzi sărbătorim medicii de familie, cărora le mulțumesc pentru profesionalism, implicare în alinarea suferinței și vindecarea pacienților din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Voi sprijini, alături de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Concurs regional de gimnastică și dans la Berezeni

<p>Comuna Berezeni din județul Vaslui a fost gazda unei manifestări deosebite. A XIX-a ediție a Concursului Regional de Gimnastică și Dans &#8222;Cine știe dans, câștigă !&#8221; s-a desfășurat la Berezeni, grație implicării administrației locale condusă foarte bine de primarul Toader Dima. Evenimentul a adus bucurie și entuziasm, oferind o scenă perfectă pentru micile talente din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

În căutarea timpului pierdut (CCCXIV)

<p>Americanul&#160; Marshal Savage, doctor în filologie, specialitatea literatură engleză medieval, a scris cartea “Proiectul Milenium” în care preconizează amplasarea a 40.000 de insule plutitoate în apele oceanice internaționale. Coloniștii de pe insule vor practica maricultura și agricultura hidroponică. Energia va fi asigurată de soare, vânt și diferența de temperatură între apa de la suprafața oceanului [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un om vrednic pentru dezvoltarea județului Vaslui, candidatul PSD CIPRIAN TRIFAN

<p>Cod AEP /CMF 21240002</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Fabrica de bere artizanală de la Vaslui arată dezvoltarea și implicarea mediului de afaceri în zonă

<p>Iată că sunt întreprinzători și la Vaslui, iată că și la Vaslui se deschid fabrici, iată că și la Vaslui oamenii câștigă bine, dacă asta urmăresc! Doar inițiativa unor întreprinzători de succes, care privesc o afacere prin prisma rezistenței în timp, prin prisma stabilității, a calității nicidecum doar prin cea a profitului de moment, înseamnă [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Domeniul sănătății este prioritar pentru Consiliul Județean Vaslui

<p>Ultimii ani au însemnat investiții mari în unitățile spitalicești din județul Vaslui, așa cum menționam și cu altă ocazie. Aflat într-o visită de lucru a Vaslui, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a apreciat investițiiler publice care sunt în derulare la Vaslui și managementul performant de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ministrul Sănătății, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Candidează tot felul de penali și analfabeți că e democrație

<p>Campania electorală a intrat în linie dreaptă. Unii candidați cu decență anunță programe, arată obiective aflate în lucru, propun idei, dezbateri, proiecte, în timp ce alții își ridică „fustele-n cap”. Cum numești corabia așa va pluti pe valuri, spune o vorbă românească. Dacă ajunge în frunte un semianalfabet, scandalagiu, care urmărește doar câștigurile personale, ce [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Măscuță și cu Vlăduț îngroapă Vasluiul

<p>PAMFLET Ultimele sondaje foarte mincinoase dau ca sigură o catastrofă la Vaslui, în giudețul sarac adicătelea! Cică Măscuță a făcut rost de nește epurași mai mulți pe care-i împarte în stânga și în dreapta, spre propășirea proprie. Mai mult decât atât, se pare că și-a tras gazul alături cu tot cu frații masoni și va [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Cu camionul plin de cărămizi cu minciuni

<p>PAMFLET Zice unul pe stradă: „Stai, nene, că vine ăla cu camionul poate îmi dă și mie niște cărămizi sau ceva acolo! Cică dă la oameni. E momentul să iau și eu ceva. Ei, de „sus”, nu iau? Crezi că ei de unde dau, nu tot de la stat? Crezi că bagă vreunul mâinile în [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

În căutarea timpului pierdut (CCCXIII)

<p>Insulele artificiale din Tokyo pe care s-au amenajat restaurante, cafenele şi zone de agrement sunt Rokko, Port şi Umihotaru din golful Tokyo. Insula Umihotaru este totodată nod de comunicație. Aici se face joncțiunea între podul rutier dintre orașele Kawasaki și Kanagawa și tunelul submarin prin care trece autostrada ce leagă orașele Kisarazu și&#160; Chiba. Insula [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

De la tineri pentru tineri

<p>Vasluiul a devenit cu adevărat capitala tinerilor. Există și opinia falsă că tinerii sunt lipsiți de preocupări în Vaslui, sunt văduviți de activități pe care le-ar avea cei din Iași ori din alte orașe. Iată însă că tinerii de valoare ai Vasluiul contrazic spusele „bătrânilor”. Iată că tinerii știu singuri care sunt nevoile lor mai [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Prima fabrică de bere artizanală din Vaslui și-a deschis porțile la începutul lunii mai.

<p>Prima fabrică de bere artizanală din Vaslui și-a deschis porțile la începutul lunii mai. Apisrom Vaslui, lider național în procesarea mierii de albine și recunoscută pentru standardele sale ridicate de calitate și inovație, marchează o nouă bornă în peisajul industrial al județului Vaslui. Cu o investiție de aproximativ 300.000 de euro, firma a inaugurat prima [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Încep lucrările la bazinul olimpic de înot din Vaslui

<p>La mai bine de doi ani de la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea – de către CNI – a bazinului olimpic de înot din municipiul Vaslui, pe 8 mai s-a predat amplasamentul către constructor, pentru începerea lucrărilor la acest important obiectiv de investiții. Primele discuții pe tema bazinului olimpic de înot datează din 2018. Un [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Mitropolitul Teofan îndeamnă la rugăciune pentru semenii a căror viață este tulburată de război

<p>Un mesaj cutremurător a avut Mitropolitul Moldovei și Bucovinei în Patorala de Paști. „Să arătăm o inimă milostivă față de cei aflați în nevoi. Un gând de rugăciune să înălțăm și pentru semenii noștri a căror viață este tulburată de războiul din Ucraina, din Țara Sfântă și din alte părți ale lumii”, a îndemnat Mitropolitul Teofan al [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

În a doua zi de Paști Mănăstirea Trei Ierarhi a sărbătorit 385 de ani de existență

<p>Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu,&#160;a aniversat&#160;recent 385 de ani de la înființare. Lăcașul de cult, închis în 1970, a fost redeschis după 1989 la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe când era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. Aniversarea a coincis cu a doua zi de Paști, motiv pentru care [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Au dominat dar la final au pierdut!

<p>Petrolul &#8211; Oțelul 2-1 Au jucat în prima zi de Paști și au pierdut cu 2-1 la Ploiești. Meciul a fost dominat în mare parte de trupa lui Dorinel Munteanu, dar câțiva jucători au părut neconectați la nivelul dorit de antrenorul gălățenilor. O gafă impardonabilă a lui Jelev, fotbalist ce avea să fie schimbat după [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Jocurile de noroc finanțează olimpicii

<p>Printr- ordonanță de urgență Guvernul a stabilit că jocurile de noroc finanțează olimpicii care participă la olimpiada de la Paris. Actul normativ aprobat de Guvern aduce unele modificări menite să coreleze legislația cu privire la accesarea de către Comitetul Național Paralimpic a procentului de 0,2% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Marile averi și țigările electronice din nou în atenția Guvernului

<p>Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul a mai operat niscaiva modificări de ordin administrative în domeniul fiscal. Executivul spune că modificările țin cont de unele aspecte semnalate de organizațiile de profil, rezultate din implementarea Sistemului RO e-Transport. De asemenea, modificările au în vedere și propuneri ale reprezentanților din industria tutunului.Actul normativ reglementează, în principal, următoarele aspecte:-Posibilitatea [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

În căutarea timpului pierdut (CCCXII)

<p>Olanda, în cooperare cu Organizația Națiunilor Unite, a anunțat recent crearea Centrului global de adaptare pentru a fi găzduit în birourile plutitoare din Rotterdam. Acest centru va fi condus de mai multe personalități, inclusiv fostul secretar general al ONU, Ban Ki-Moon, liderul de afaceri Bill Gates și CEO al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva. Collins Chen, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..