Știri din Giurgiu News

Ultimele titluri

DE SFÂNTA MARIA A FOST SĂRBĂTOARE ȘI ÎN CENTRELE DGASPC…

După ce în urmă cu două zile, 47 copii aflați în plasament în case de tip familial și Complexul de Servicii Sociale Giurgiu erau invitații speciali ai Primăriei Giurgiu la tradiționalul bâlci de Sfânta Maria, luni, 15 august 2022, a venit rândul altor beneficiari de servicii sociale din cadrul structurilor D.G.A.S.P.C. Giurgiu să aibă parte de … ..

CĂSUȚA CU APĂ – MODALITATEA IDEALĂ DE RĂCORIRE PE CANICULĂ

În zilele fierbinți de vară, setea este atotputernică, organismul uman având nevoie de lichide în cantități mai mari decât de obicei. O modalitate ideală de a vă potoli setea este cea oferită de ”Căsuța cu apă”, din cartierul Tineretului – magazin Adi. De câteva luni, aici este aplasat un automat de la care cumpărătorii îşi … ..

JANDARMII GIURGIUVENI SUNT ÎN DOLIU; ȘI-AU PIERDUT UN COLEG DE DOAR 39 DE ANI…

”Uneori, soarta este nedreaptă și ia de lângă noi oamenii dragi mult prea devreme. Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către familia plutonierului adjutant Neciu Aurel, care a pierit fulgerător, lăsând în urma sa un mare gol. O familie frumoasă, o soție, un fiu pe care îl iubea nespus și colegi ce îi erau ca frații, … ..

O NOUĂ ÎNCERCARE DE TRECERE ILEGALĂ A GRANIȚEI, DEJUCATĂ DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ

Polițiștii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean marocan, care încerca să intre ilegal în România, ascuns într-un autocamion. În data de 13.08.2022, în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean … ..

ALTE DOUĂ ZILE SUB AVERTIZARE COD GALBEN LA GIURGIU

După ce, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, au transmis mai multe mesaje ce atenționau asupra unor fenomene meteo (furtuni și ploi torențiale) în zone punctuale ale județului, duminică dimineață pompierii de la ISU transmit un nou mesaj. De această dată, este vorba despre tot județul, iar atenționarea este valabilă duminică și luni: ”De … ..

A DOUA ȘANSĂ PENTRU ABSOLVENȚII DE LICEU: MARȚI ÎNCEPE SESIUNEA DE VARĂ A BACALAUREATULUI

Absolvenții promoției 2022 care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat mai au o șansă: sesiunea de vară, care începe marți, 16 august. Calendarul stabilit de Ministeru Educației pentru această sesiune este următorul: 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — … ..

O NOUĂ GALĂ A EXCELENȚEI ÎN EDUCAȚIE A PREMIAT CEI MAI BUNI DASCĂLI DIN JUDEȚ

În cadrul evenimentului „Gala excelenței în educație”, organizat de Consiliul Județean Giurgiu, 130 de cadre didactice din județul Giurgiu au fost astăzi premiate pentru rezultatele obținute la concursuri și olimpiade  – anunță, pe pagina oficială a instituției, reprezentanții CJ Giurgiu. ”Președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu: „Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația noastră la un … ..

ANAF: NOI VERIFICĂRI ALE INSPECTORILOR ANTIFRAUDĂ

Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează o serie de controale antifraudă fiscală la contribuabili ce au intermediat obținerea unor polițe/scrisori de garanție bancară pentru societăți care dețineau calitatea de beneficiari ai unor contracte încheiate cu diverse autorități publice, având ca presupuși emitenți o instituție bancară din Lituania și două societăți de asigurări din Franța, respectiv … ..

POLIȚIA DE FRONTIERĂ: PATRU MIGRANȚI ASCUNȘI ÎNTR-UN CAMION, LA VAMA GIURGIU

Polițiștii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, doi cetățeni marocani și doi cetățeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, ascunși într-un ansamblu rutier. În data de 10.08.2022, în jurul orei 22.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean … ..

CONTINUĂ – ÎN RITM ALERT – INVESTIȚIILE ÎN CELE TREI SATE ALE COMUNEI OINACU

Anunțul este făcut de primarul comunei, Fabian Țîrcă; acesta dă detalii, pe pagina sa de facebook: ”Vă anunț cu bucurie că mare parte dintre lucrările demarate cu ceva timp în urmă, sunt fie finalizate, fie în curs de finalizare. Două dintre investițiile despre care vă vorbeam cu doar două luni și jumătate în urmă sunt … ..

GSP GIURGIU: JOI ÎNCEPE A DOUA ETAPĂ DE DEZINSECȚIE AERIANĂ ÎN ORAȘ

Începând cu data de 11.08.2022, în intervalul orar 6.30-10.00, Giurgiu Servicii Publice va efectua activităţi de pulverizare aeriană (etapa a-II-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare: ţânţari, căpuşe, muşte etc. Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan), după următorul program: 11 august, între orele 06.30-10.00, … ..

APROAPE JUMĂTATE DIN LOCALITĂȚILE JUDEȚULUI – GRAV AFECTATE DE SECETA PEDOLOGICĂ

În aproximativ jumătate dintre localităţile judeţului Giurgiu culturile agricole au fost afectate de seceta pedologică, fiind vorba despre o suprafaţă totală de 11.646 de hectare cultivată cu porumb, grâu, floarea soarelui şi orz. Astfel, au fost constituite, prin ordin de prefect, comisii de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole din 23 din totalul … ..

ALT COD GALBEN LA GIURGIU. DE DATA ACEASTA, ANUNȚĂ FURTUNI…

Meteorologii au actualizat avertizarea tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, județul Giurgiu fiind printre zonele în care vremea se va schimba, în orele ce urmează  anunță ISU Giurgiu,  miercuri. ”Astfel, până mâine dimineață la ora 08:00 vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. … ..

DRUMURI ÎNCHISE ȘI CIRCULAȚIE RESTRICȚIONATĂ PE MAI MULTE STRĂZI DIN ORAȘ

Circulația auto va fi restricționată pe mai multe sectoare de drum din municipiul Giurgiu – anunță Primăria municipiului Giurigu, într-o postare pe pagina oficială: ”Având în vedere activitățile distractive și cultural artistice care se vor desfășura în perioada 11-15 august 2022, pe platoul adiacent Parcului Tineretului, cu prilejul Zilei de Sfânta Maria, consilierii municipali au … ..

ECHIPAJE MIXTE DE POLIȚIȘTI ROMÂNI ȘI BULGARI, ÎN MISIUNE LA GIURGIU ȘI RUSE

În sezonul estival 2022, respectiv în perioada 5 august – 14 septembrie a.c., la nivelul judeţului Giurgiu şi în localitatea Russe din Bulgaria se organizează acţiuni comune, la care vor participa echipaje mixte ale poliţiei rutiere române şi bulgare, pe tronsoanele de drum care converg către frontiera româno-bulgară. Controalele vor fi desfăşurate în zilele de miercuri, … ..

DGASPC: LOCURI LIBERE ÎN CELE TREI CĂMINE DE BĂTRÂNI DIN JUDEȚ

În cele trei centre pentru persoane vârstnice din cadrul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu sunt în prezent 34 locuri libere destinate persoanelor care care doresc să beneficieze de servicii sociale de tip rezidențial. Cele mai multe locuri libere (16) sunt la centrul din localitatea Mironești; la centrul din Hotarele sunt libere 15 locuri iar … ..

ÎNCĂ DOUĂ ZILE CANICULARE ÎN GIURGIU

Astăzi și mâine avem COD GALBEN de caniculă, în județul Giurgiu. Conform meteorologilor indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități – anunță ISU Giurgiu. Temperaturile maxime vor înregistra valori cuprinse între 33 şi 37 de grade. Cum să faceți faţă căldurii? ️️efectuaţi deplasări în primele ore ale dimineţii sau … ..

WEEK-END PRELUNGIT DE SFÂNTA MARIA

Luni, 15 august 2022, este zi liberă legală, de Sfânta Maria. Dat fiind faptul că 15 august pică luni, urmează o minivacanță pentru că sărbătoarea vine după weekend. Așadar, românii nu vor munci sâmbătă, duminică și luni. Nu toată lumea va fi liberă. Deși în Codul muncii este prevăzut faptul că salariaţii au dreptul la … ..

CE DRUMURI JUDEȚENE VOR FI REABILITATE ȘI MODERNIZATE CU BANII PRIMIȚI PRIN PROGRAMUL ”ANGHEL SALIGNY”?

Răspunsul vine de la reprezentanții CJ, care notează, pe pagina oficială a instituției: ”140 de milioane de lei este alocarea totală pentru Consiliul Județean Giurgiu pentru modernizarea a 7 drumuri județene prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Astfel, pe langă drumurile județene deja în curs de reabilitare/modernizare, alte 7 drumuri județene urmează a fi … ..

250 DE TONE DE GUNOI ARD MOCNIT DE TREI ZILE

Incendiul a fost semnalat marți, în localitatea Drăgănescu și, de atunci, peste 20 de pompieri de la subunitățile din Mihăilești, Giurgiu și Bolintin Deal încearcă, non-stop, să îl stingă. Potrivit reprezentanți ISU, sunt aproximativ 250 de tone de gunoi de grajd, care ard mocnit pe un teren pe care au fost aruncate la întâmplare diverse … ..