Știri din Financiarul

Ultimele titluri

Poliţia Rutieră a transmis administraţiei locale peste 900 de informări privind indicatoare sau marcaje deteriorate

<p>În anul 2021, Poliţia Rutieră a transmis administraţiei locale din Capitală, peste 900 de informări privind indicatoare sau marcaje deteriorate, lipsă sau cu vizibilitate scăzută, gropi, în  acest cazul a un număr de 14 accidente, a fost constatată semnalizare necorespunzătoare. De asemenea, au fost aplicate autorităţilor locale amenzi de peste 91.000 de lei pentru nereguli [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

A crescut suma banilor trimişi de românii din străinătate prin Revolut

<p>În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți utilizatori români care trăiesc și lucrează în străinătate trimit bani familiilor din țară prin Revolut, iar acest lucru este confirmat și de cifrele analizate. Potrivit datelor Revolut, suma trimisă acasă de utilizatorii români stabiliți în 49 de țări a crescut cu 79% în 2021 față de [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

„Doar Franța poate da un impuls puternic Europei”, scrie toată presa spaniolă

<p>Presa spaniolă etichetează președinția franceză a Consiliului European ca fiind „foarte importantă” căci „doar Franța poate da un impuls puternic apărării Europei în vremuri de multiple amenințări la adresa securității.” Astfel,&#8221;La începutul președinției franceze a Uniunii Europene, în același semestru în care va fi ales următorul președinte al Republicii, țara, pe cât de apropiată, pe [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

OUG prin care se compensează facturile la gaze și energie electrică, a fost publicată de Ministerul Energiei

<p>Ministerul Energiei a publicat OUG prin care se compensează facturile la gaze și energie electrică. Mai exact, a fost finalizat proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede o nouă schemă de ajutor. Proiectul OUG pentru modificarea și completarea ordonanței nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Băncile Centrale dintre Turcia şi Emiratele Arabe Unite au semnat un acord swap care va facilita comerțul

<p>În urma unei serii de evenimente, de pe scena politicii externe, poziționează Turcia în centrul evenimentelor.Iar deplasarea președintelui Erdoğan în Albania și vizita făcută de președintele sîrb Vucic în Turcia, &#8221; au amintit cu putere de prezența noastră în această regiune&#8221;. Este important în special faptul că Turcia a abordat problema contribuției negative a Serbiei la [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Cât costă un loc în barcă pentru traversarea Dunării?

<p>Traficul de migranți continuă să fie un fenomen greu de stăvilit. Oameni săraci, izgoniți de războaie sau de imposibilitatea de a-și crori un viitor în țara lor, preferă să le umple conturile infractorilor și să își pună viețile în pericol, în speranța că vor ajunge în vestul Europei. Astfel, un raport obținut de Ziare.com, de [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Ce știm despre noul Samsung Galaxy S22

<p>Gama smartphone-uri Galaxy S de la Samsung este, fără îndoială, extrem de populara și, în același timp, probabil cel mai apropiat rival al omniprezentului iPhone de la Apple. Seria Samsung Galaxy S22 este următorul set de telefoane care urmează să sosească în mâinile consumatorilor pasionați. În contextul în care vânzările modelelor emblematice din seria S [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Unde se câștigă cel mai bine în România şi care sunt domeniile cel mai profitabile?

<p>Dintotdeauna, mulți români care se nasc și cresc în provincie pleacă ulterior în orașele mari la facultate, urmând să se angajeze și să se stabilească acolo în speranța că vor duce un trai mai bun. Cu toate că fenomenul lasă micile orașe pustii, cu o populație tot mai îmbătrânită, este de înțeles din punct de [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Sindicaliștii STB ignoră decizia instanței și cer demisia directorului general

<p>Deși justiția a decis suspendarea grevei și reluarea activității societății de transport public din Capitală (STB), șoferii au reluat protestul în dimineața de vineri, 21 ianaurie. În opinia lor, &#8222;Suntem în aceeași situație ca ieri. Suntem deschiși dialogului, ne cerem scuze bucureștenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situație. Sentința judecătorească [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Suma de 385 milioane de euro din partea CE, pentru a tranzita mai ușor perioada dificilă a pandemiei

<p>În prezent, Comisia Europeană vine în sprijinul României și a altor 18 țări cu o suma de peste 385 milioane de euro pentru a le ajuta să iasă la mal după perioada dificilă din pandemie. Astfel, Fondul de Solidaritate al UE (FSUE) este un ajutor financiar nerambursabil proiectat special pentru situații de urgență. Cu ajutorul [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Compania românească Pehart Grup va deschide o nouă fabrică în România

<p>Pehart Grup, compania românească cu o tradiție de peste 180 de ani a anunțat că va deschide o nouă fabrică în România. Investiția care se ridică la peste 10 milioane de euro va produce noi locuri de muncă pentru oamenii care stau în zonă. Investiția se ridică la peste 10 milioane de euro Producătorul de [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Reprezentanții companiilor din sectorul imobiliar comercial estimează o creştere a veniturilor

<p>Din datele studiului global Deloitte 2022 Commercial Real Estate Outlook, reiese că reprezentanții companiilor din sectorul imobiliar comercial (spații comerciale, centre de afaceri și birouri, spații logistice) estimează, în proporție de 80%, o creștere a veniturilor în acest an comparativ cu 2021, iar 73% se așteaptă la intensificarea tranzacțiilor în domeniu în următoarele 12 luni. [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Ce impozite vei plăti în 2022 pentru mașina ta și cum se calculează?

<p>Vrei să îți cumperi o mașină de ocazie, dar nu știi ce să alegi, astfel încât să nu fie nevoie să achiți un impozit auto foarte mare an de an? Vrei să știi cum se calculează acest impozit și care este noua valoare a acestuia, luând în considerare că a crescut și mai mult față [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Companiile 7Card din România și Andjoy din Spania vor fi achiziţionate de Gympass

<p>Liderul mondial Gympass, cea mai mare platformă de wellbeing pentru corporații, achiziționează companiile 7Card din România și Andjoy din Spania pentru a se extinde în Europa.Astfel,  7Card și Andjoy au împreună mai mult de 1.400 de clienți corporate și peste 2.800 de parteneri de wellbeing. Miercuri 19 ianuarie 2022, &#8222;Gympass, cea mai mare platformă de [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Care este tendinţa investițiilor străine la nivel global?

<p>În anul 2021, investiţiile străine globale s-au ridicat la 1.650 miliarde dolari, o puternică majorare, de 77%, după prăbuşirea provocată de pandemie în 2020, şi au depăşit nivelurile anterioare crizei sanitare, a anunţat Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD). În acelaşi timp şi investiţiile în economiile dezvoltate, foarte scăzute în an2020, au crescut [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

1,7 miliarde de acțiuni OMV Petrom sunt scoase la vânzare de Fondul Prorietatea (FP)

<p>Fondul Proprietatea (FP) va scoate la vânzare accelerată 1,7 miliarde de acțiuni OMV Petrom (SNP), care în prezent valorează 800 mil. lei (161,8 mil. lei). Însă Fondul poate suplimenta oferta cu încă 1,15 miliarde acțiuni Petrom, evaluate la 540,5 mil. lei, dacă interesul pentru ofertă va fi unul ridicat. Miercuri, acțiunile Petrom au închis ședința [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Câţi bani poți scoate pe zi de la bancomatele celor mai mari bănci, din România?

<p>Dacă este posibil să ai nevoie urgentă de o sumă mai mare decât câteva mii de lei, ar fi bine să te pregătești din timp pentru o astfel de situație și să păstrezi mereu o anumită sumă cash, să închei o înțelegere preferențială cu banca la care îți încasezi veniturile sau să îți schimbi propriu-zis [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

În 2022 se speră, să se circule pe încă 80 de kilometri de autostradă în Romănia

<p>Autostrăzile din prezent în peste zece secțiuni sunt în lucru în România. Atunci când vor fi gata, acestea vor mări numărul de kilometri de autostrăzi cu încă 600. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, speră ca în 2022 să se circule pe încă 80 de kilometri de autostradă. În contextul executărilor, majoritatea tronsoanelor în lucru au termen [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu circulă în această dimineață în Capitală

<p>În această dimineată, transportul public în comun al STB (autobuze, troleibuze și tramvaie) din Bucuraşti nu circulă, în urma unor proteste cu care au amenințat deja cu o zi în urmă. Este vorba de o grevă spontană a celor 700 de angajați care sunt nemulțumiți de condițiile de muncă din cadrul companiei. Însă pe aplicațiile [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..

Ce părere au specialiștii Uniunii Europene despre finanțarea proiectelor de eficiență energetică?

<p>Specialiștii Uniunii Europene au ajuns la concluzia că finanțarea proiectelor de eficiență energetică, pentru statele membre este fără rezultate. Mai mult de două treimi din banii alocați au fost cheltuiți aproape degeaba în Germania, Polonia, Cehia, Italia și Bulgaria. În momentul de faţă, principalul instrument juridic al UE în domeniul eficienței energetice este Directiva privind [&#8230;]</p> <p>Citeste continuarea pe: </p> ..