Știri din 24 Ore

Ultimele titluri

CINE SE CREDE PROST SĂ RĂMÂNĂ O SĂPTĂMÂNĂ ACASĂ

Există în lumea vie o  parodie care încearcă să ne ducă gura până la urechi, într-un gest suprem de râs nestăvilit. În timp ce partenerii din fosta guvernare se ascund care mai de care după tot felul de stâlpi, paie, umbre, iată că vine o vreme în care firescul se transformă în senzațional, inconștiență, astfel ... ..

Festivalul Național de Poezie „George Coșbuc”: Marele premiu „ GEORGE COȘBUC – 2021”, acordat scriitorului ADI CRISTI

COLOCVIILE ,,GEORGE COȘBUC” Festivalul Național de Poezie Ediția a- XXXVII-a   Juriul format din Valeriu Stancu – președinte, Andreea H. Hedeș, Daniel Săuca, Virgil Rațiu, Olimpiu Nușfelean și Menuț Maximinian membrii și Al. Câțcăuan – secretar, au stabilit: Secțiunea volume publicate: Premiile Colocviilor „George Coșbuc – 2021”: Scriitoarei ANGELA BACIU, pentru volumul „Mic dejun la frida”, Editura ... ..

Marta Petreu și Nichita Danilov, laureați ai Premiilor revistei Ateneu, ediția 2021

Vineri, 15 octombrie 2021, în Sala Studio a Teatrului Municipal „Bacovia”, s-au desfăşurat Colocviile revistei Ateneu, prilej cu care s-au acordat și premiile anuale. Evenimentul a fost moderat de Adrian Jicu. Premiul de Excelenţă „George Bacovia” i-a revenit Martei Petreu și Premiul pentru Proză lui Nichita Danilov, pentru romanul Omul din eprubetă, Polirom, 2021. De asemenea, ... ..

Africa de Sud a respins vaccinul rusesc Sputnik V

Africa de Sud, care a întâmpinat dificultăţi în a găsi suficiente doze de vaccin anti-COVID pentru populaţia sa de 59 de milioane de locuitori, din care puţin mai mult de un sfert a fost vaccinată până în prezent, a respins vaccinul rusesc Sputnik V, a anunţat luni Agenţia Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA), relatează ... ..

„Impudoare”, un nou volum de eseistică semnat Gabriel Liiceanu

„Impudoare”, un nou volum de eseistică semnat Gabriel Liiceanu, „o carte nouă, construită cu pietre scoase din clădirile vechi”, se află în pregătire la Editura Humanitas. „‘Impudoare’ invită cititorii la curajul privirii lăuntrice, la o introspecţie chirurgicală deopotrivă a metehnelor şi a ameţitoarelor înălţimi sufleteşti de care e capabil omul. O călătorie prin lumile nevăzute ... ..

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi marţi în comisiile de specialitate

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş să fie audiaţi marţi în comisiile de specialitate, iar plenul reunit în care se va da votul pentru întregul Guvern să aibă loc miercuri, la ora 10,00. „Am aprobat programul privind zilele de marţi şi miercuri, care ... ..

Rusia a anunţat suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord

Rusia a anunţat luni suspendarea misiunii sale de reprezentare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi a misiunii NATO la Moscova, după ce Alianţa Nord-Atlantică a retras acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la sediul Alianţei, acuzaţi de spionaj, informează AFP. „În urma unor măsuri luate de NATO, condiţiile de bază pentru conlucrare ... ..

BCR debutează pe 19 octombrie cu primele sale obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti

Banca Comercială Română (BCR) debutează pe 19 octombrie cu primele sale obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în valoare de 500 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Bursei. „Ne-am asumat o abordare integrată de business responsabil în toate soluţiile pe care le propunem clienţilor, dar şi printr-un dialog constant cu România SA ... ..

Consumatorii vulnerabili de energie electrică şi gaze naturale şi-ar putea amâna cu şase luni plata facturilor

Consumatorii vulnerabili de energie electrică şi gaze naturale şi-ar putea amâna cu şase luni plata facturilor, la cerere, conform amendamentelor votate luni de Comisiile economice din Senat la OUG 118/2021. Comisiile economice reunite au votat în unanimitate luni, în bloc, mai multe amendamente aduse OUG 118/2021 privind compensarea facturilor la energie. Printre amendamentele propuse de ... ..

Grindeanu: Cred că Cioloş o să bată recordul lui Cîţu care a picat deja cu cel mai mare număr de voturi

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloş are foarte mari „şanse” să fie respins de Parlament cu cel mai mare număr de voturi. „Acest Guvern are foarte mari şanse să pice în Parlament cu cel mai mare număr de voturi. Cred că Cioloş o să bată recordul ... ..

Deputatul PNL Florin Roman preia funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, luni, că preia funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor pentru o perioadă de două săptămâni, după ce Biroul permanent al forului legislativ a luat o decizie în acest sens. „În această după-amiază, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a întrunit în şedinţă, după vacantarea funcţiei de preşedinte a Camerei ... ..

Subiectul crizei alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova ar putea fi discutat la Luxemburg

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Ministrul interimar al Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, a anunţat că îi va informa pe şefii diplomațiilor europene, reuniţi la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova şi îi va ruga să ajute Chişinăul, anunță AGERPRES citat de MOLDPRES. „Este un moment critic pentru Guvernul de la Chişinău. ... ..

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a renunțat la mandatul de deputat

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a anunțat demisia din funcția de deputat. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă, transmite MOLDPRES. „Peste două luni, pe 18 decembrie, va avea loc congresul PSRM. Zece ani în urmă am devenit președinte al ... ..

Peste 33 la sută din chișinăuieni s-au vaccinat împotriva COVID-19

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău a crescut numărul locuitorilor care s-au imunizat cu prima doză de vaccin, transmite MOLDPRES. Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei capitalei, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței serviciilor municipalității că numărul locuitorilor care s-au imunizat cu prima doză de vaccin este în creștere, însă este insuficient ... ..

Vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării a decis astăzi prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, care, conform Ordinului semnat de ministrul Anatolie Topală, va dura nouă zile, în perioada 23-31 octombrie. Hotărârea a fost luată pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal, transmite MOLDPRES. ... ..

Fostul secretar de Stat Colin Powell a murit la vârsta de 84 de ani, în urma unor complicaţii legate de COVID1-19

Fostul secretar de Stat al lui George W. Bush, Colin Powell, a murit la vârsta de 84 de ani, în urma unor ”complicaţii legate de covid-19”, a anunţat luni familia sa, relatează AFP. ”Am pierdut un soţ, un tată şi un bunic remarcabil şi iubitor şi un mare american”, anunţă într-un comunicat familia. Colin Powell ... ..

Coronavirus: OMS aşteaptă mai multe informaţii în vederea autorizării utilizării în regim de urgenţă a vaccinului Covaxin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că aşteaptă ca Bharat Biotech să ofere mai multe informaţii cu privire la vaccinul său anti-COVID-19, un pas înapoi pentru planurile companiei indiene de a obţine autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru acest produs, informează Reuters luni. Fără aprobarea OMS, Covaxin, cu administrare în două ... ..

CNSU a aprobat o ofertă de asistenţă medicală pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din partea Republicii Moldova

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, luni, printr-o hotărâre, oferta de asistenţă internaţională prin care Republica Moldova pune la dispoziţie o echipă medicală pentru a sprijini unităţile spitaliceşti din România în vederea tratării pacienţilor cu COVID-19. Republica Moldova va pune la dispoziţie medici, asistenţi medicali şi echipaje SMURD. Potrivit HCNSU nr. 89/2021, repartizarea ... ..

1.170 de elevi şi 277 de cadre didactice, infectaţi cu virusul SARS-CoV-2

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași. Astfel, potrivit raportării DSP, luni, 18 octombrie, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate 74 de cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care patru cazuri de antepreşcolari şi 70 de cazuri ... ..

Personalul Spitalului modular de la Leţcani, suplimentat cu medici şi asistenţi medicali de peste Prut

O echipă din Republica Molodova, alcătuită din 22 de medici și asistenți medicali, la care se adaugă zece lucrători din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, două ambulanţe şi un microbuz, au sosit astăzi la Iași, pentru a acorda ajutor cadrelor sanitare aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Cazarea și ... ..