Știri din Maramures

Ultimele titluri

ANM a emis un nou cod galben de vreme rea în România

ANM a emis un nou cod galben de vreme rea în România! În mai multe județe din țară vântul va sufla cu putere și va ploua. Astfel, până la ora 21.00, în Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început [&#8230;] <p></p> ..

MAE anunţă posibile perturbări ale traficului feroviar în Italia, ca urmare a prelungirii grevei naţionale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că grevele naţionale organizate în cursul zilei de joi în sectorul transportului feroviar, au fost prelungite şi pentru ziua de 1 decembrie, până la orele 21:00. În acest context, sunt posibile perturbări ale mersurilor trenurilor, respectiv anulări sau întârzieri. [&#8230;] <p></p> ..

Femeile între 19 și 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV la jumătate de preț

Femeile cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere 50%, anunţă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit news.ro. &#8222;De mâine, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor [&#8230;] <p></p> ..

Josef Posipal, singurul român campion mondial la fotbal

Josef Posipal, un nume care, poate nu vă spune prea multe însă este poate la fel sau chiar mai important decât multe alte nume legendare ale fotbalului românesc. Posipal s-a născut în orașul Lugoj din județul Timiș pe 20 iunie 1927. În Lugoș și-a petrecut primii 16 ani din viață. Josef a fost fiul unui [&#8230;] <p></p> ..

Whatsapp vrea să introducă o nouă caracteristică. Ce vor putea face utilizatorii direct din fereastra de chat

WhatsApp a anunțat că vrea să introducă o nouă caracteristică. Utilizatorii platformei vor putea vedea statusul contactelor direct în fereastra de chat. Astfel, cea mai nouă versiune beta a aplicației de mesagerie pentru Android arată statusul și ultima apariție, asta dacă este activată, a unui contact sub numele acestuia într-o fereastră de chat deschisă. Acum, [&#8230;] <p></p> ..

DRAMATIC: Un poliţist s-a împuşcat la mormântul fiicei sale

Un poliţist în vârstă de 47 de ani din judeţul Botoşani s-a sinucis, joi dimineaţă, împuşcându-se cu arma din dotare în cimitirul din localitatea Vlăsineşti, au confirmat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Potrivit acestora, agentul lucra la Secţia de Poliţie Rurală nr. 1. Un localnic a observat cadavrul acestuia şi a sunat [&#8230;] <p></p> ..

Cu teatrul în satele din Maramureș

În preajma Zilei Naționale a României, Cultură’n Șură pornește într-un turneu teatral prin satele maramureșene. Locuitorii comunelor Fărcașa, Bogdan Vodă, Copalnic-Mănăștur și Moisei vor avea ocazia să participe gratuit la la reprezentațiile comediei „Experimentul” de Ion Băieșu ce vor fi susținute la căminele culturale în datele de 2,3,4 și 5 decembrie. Marin Grigore, Iulian Gliță [&#8230;] <p></p> ..

Aglomeraţie în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, dar şi la ieşirea spre Bulgaria

Toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt aglomerate, joi după-amiază, în niciunul dintre acestea timpul de aşteptare nefiind mai mic de jumătate de oră pentru cei care ies din ţară cu autoturismul. Coloane de autoturisme s-au format şi la ieşirea către Bulgaria prin vama Giurgiu. Pe graniţa de vest sunt coloane de autoturisme [&#8230;] <p></p> ..

Papa anunţă că are bronşită infecţioasă acută, dar glumeşte spunând că „este în viaţă”

Papa Francisc a anunţat joi că suferă de o formă de bronşită acută infecţioasă care l-a împiedicat să facă deplasarea la Dubai în acest weekend pentru summitul COP28 privind clima, relatează AFP şi Reuters. &#8222;După cum vedeţi, sunt în viaţă&#8221;, a glumit el în faţa participanţilor la un seminar despre sănătate şi etică, precizând că [&#8230;] <p></p> ..

Recomandările salvatorilor montani pentru iubitorii sporturilor de iarnă

În Maramureş s-au deschia mai multe pârtii de practicare a sporturilor de iarnă. Serviciul Public Județean Salvamont Maramureş vine cu recomandări: Alegeți un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și al reglajului legăturilor, greutății corporale și a nivelului dvs. de pregătire. Abordați, la început, cu precauție pârtiile de [&#8230;] <p></p> ..

Gheorghe Muntean îşi lansează volumul ”Satu Nou de Sus – file de istorie”

Eveniment deosebit duminică, 3 decembrie, începând cu ora 15.30, la Biserica Ortodoxă ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril&#8221; din Satu Nou de Sus. Va avea loc lansarea volumului ”Satu Nou de Sus – file de istorie”, de Gheorghe Muntean. Prin munca susținută de documentare a autorului Gheorghe Muntean s-a reușit scoaterea la lumină a unui volum [&#8230;] <p></p> ..

Un poliţist de 47 de ani s-a împuşcat pe mormântul fiicei sale

Un poliţist în vârstă de 47 de ani din judeţul Botoşani s-a sinucis, joi dimineaţă, împuşcându-se cu arma din dotare în cimitirul din localitatea Vlăsineşti, au confirmat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Potrivit acestora, agentul lucra la Secţia de Poliţie Rurală nr. 1. Un localnic a observat cadavrul acestuia şi a sunat [&#8230;] <p></p> ..

Pericol de inundații. Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben de viituri pe Tisa, Vişeu, Iza, Lăpuş şi Someş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de viituri, valabile până duminică, în 17 bazine hidrografice. Conform prognozei de specialitate, în intervalul 1 decembrie, ora 03:00 &#8211; 3 decembrie, ora 12:00, este instituit Codul portocaliu pe râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic (judeţele: Bihor [&#8230;] <p></p> ..

Prețurile pentru RCA ar putea crește în 2024. Sistemul bonus-malus se modifică

Anumiți șoferi ar putea plăti polițe RCA mai mari, după ce s-a modificat sistemul bonus-malus. Măsura ar putea fi impusă pentru că România este pe primul loc în UE, la capitolul accidente rutiere. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) consideră că sancțiunile aplicate șoferilor responsabili de accidente grave prin intermediul sistemului bonus-malus nu sunt suficient de [&#8230;] <p></p> ..

Au apărut noile calendare greco-catolice pe anul 2024

Au apărut calendarele pentru anul 2024, editate de Episcopia Greco-Catolică de Maramureș. Calendarele se pot achiziționa de la biroul Contabilitate din cadrul instituției (Str. Vasile Lucaciu, 50, Baia Mare), dar și din parohiile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei. Sunt disponibile următoarele modele: Calendar de perete (o foaie): Dimensiuni: 68 x 48 cm, limbi: română, maghiară, ucraineană. Preț: [&#8230;] <p></p> ..

Astăzi începe Sistemul Garanţie-Returnare. Cum se pot recupera banii

Sistemul Garanţie-Returnare prin care, la achiziţia unei băuturi, românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei pe care o vor putea recupera doar la predarea ambalajului în centrele speciale de colectare, devine operaţional de joi. Prin acest sistem, România va colecta şapte miliarde de ambalaje anual, plasându-se astfel pe locul 2 după Germania la colectarea [&#8230;] <p></p> ..

Severe Weather Alert – România a emis mai multe alerte de ploi abundente

Severe Weather Alert &#8211; România a emis mai multe alerte de COD ROŞU, COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de ploi abundente, cantități semnificative de apă (>100-180 l/mp) pentru următoarele ore, astfel: COD ROȘU 30 noiembrie, ora 20 &#8211; 1 decembrie, ora 18, zona montană și submontană a județelor Bihor, Alba, Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita. [&#8230;] <p></p> ..

Şezătoare şi „poVESTE DE IARNĂ” la Groşi

Perpetuat ca obicei de întrajutorare, devenit ulterior obicei de socializare, în perioadele de post când erau interzise alte manifestări, șezătoarea reprezintă prilej de întâlnire, de adunare a comunității, cu scopul de a finaliza activitățile și muncile de peste an (torsul lânii, țesutul, desfăcatul mălaiului, spargerea și curățarea nucilor etc.). În amintirea șezătorilor de altă dată, [&#8230;] <p></p> ..

A murit Henry Kissinger. Fostul secretar de stat al SUA avea 100 de ani

Henry Kissinger, secretar de stat sub preşedinţii Richard Nixon şi Gerald Ford, a încetat din viaţă la vârsta de 100 de ani, în locuința sa din Connecticut, potrivit BBC. Un jucător-cheie în diplomaţia mondială în perioada Războiului Rece, Henry Kissinger „a murit în casa sa din Connecticut”. Evreu german născut pe 27 mai 1923 în [&#8230;] <p></p> ..

30 noiembrie – Sfântul Andrei, ocrotitorul României

Sfântul Andrei este sărbătorit pe data de 30 noiembrie și este considerat ocrotitorul României. Până la vârsta de șapte ani nu a scos un cuvânt, însă părinții l-au împărtășit și a început să vorbească. Până la vârsta de șapte ani pruncul era fără de glas, neputând să grăiască nicidecum, încât și părinții lui se întristau [&#8230;] <p></p> ..