Știri din Teleormanul

Ultimele titluri

Sprijin pentru crescătorii de porci de reproducție din rasele Bazna și Mangalița / Suma alocată – 2000 lei/scroafă/an

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a postat în transparență decizională un proiect de Hotărâre privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru anul 2024. Proiectul de act normativ vizează susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, […] ..

O singură persoană s-a adresat consilierului EURES din cadrul AJOFM Teleorman în prima lună a anului

În luna ianuarie, o singură persoană s-a adresat consilierului EURES, potrivit informării prezentate de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman în cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural. Angajatorii din Spațiul Economic European pun la dispoziție, prin intermediul rețelei EURES, locurile de muncă vacante în țările membre. În […] ..

565 de teleormăneni au cerut recalcularea drepturilor de pensie în luna ianuarie

În recenta ședință a Colegiului Prefectural, reprezentanții Casei Județene de Pensii Teleorman au prezentat o informare privind activitatea desfășurată de instituție în luna ianuarie 2024. Astfel, au fost plătite pensii și indemnizații pentru 91.679 pensionari, beneficiari de asigurări sociale, în sumă totală de 245.899.661 lei; au fost depuse 342 cereri […] ..

Ajutor de stat pentru apicultori – 25 lei/familia de albine

Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Actul normativ vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat cu caracter temporar pentru compensarea […] ..

“Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”, expoziție la Muzeul Județean

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, deschide joi, 29 februarie 2024, ora 11.00, expoziția “Ce-și doresc femeile?! – reclame și publicitate de-a lungul timpului”. Dedicată doamnelor și domnișoarelor cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie, expoziția  este organizată în parteneriat cu Muzeul Național […] ..

Adeverinţa de venit, Cazierul fiscal, Certificatul de atestare fiscală pot fi obţinute fără deplasare la sediul organului fiscal

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman reaminteşte că atât înrolarea contribuabililor în Spaţiul Privat Virtual, cât şi utilizarea de către autorităţile publice, instituţiile publice şi de interes public din administraţia publică centrală şi locală a sistemului informatic al M.F./A.N.A.F- PatrimVen sunt canale de comunicare care simplifică colaborarea cu organul fiscal […] ..

APM Teleorman: Ambrozia trebuie prevenită, combătută și distrusă de pe toate terenurile intravilane sau extravilane!

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează cetăţenii cu privire la necesitatea întreprinderii acţiunilor de identificare şi stabilire a metodelor de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei (Ambrosia artemisiifolia), denumită popular şi iarba de paragină, iarba pârloagelor sau floarea pustiei, specie invazivă ce are un puternic efect alergen asupra populaţiei sensibile. […] ..

28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România / Ceremonial militar și înaintări în grad la ISU Teleorman

“An de an, pe 28 februarie, obișnuim să sărbătorim «Ziua Protecției Civile din România» împreună cu cetățenii din comunitățile noastre, să le reamintim că această «armă a vieții» a luat ființă în anul 1933, prin Înaltul Decret Regal al lui Carol al II – lea, ca o necesitate a protejării […] ..

Leonard și Claudiu aduc magia foto-video la nunta ta

Noi suntem Mihai Leonard și Claudiu Paunica, echipa perfecta pentru a transforma visul vostru de nuntă în realitate prin serviciile noastre de fotografie si videografie de nunta. În continuare, vă invităm să ne descoperiți mai în profunzime, ca și cum am purta o discuție relaxată la o cafea, în paragrafele […] ..

Finanțare pentru două localități din Teleorman prin Programul “Anghel Saligny”

Două primării din Teleorman au semnat contracte de finanțare pentru noi proiecte de investiții prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” – Primăria Cervenia, care a obținut finanțare pentru proiectul “Extindere sistem centralizat de canalizare și stație de epurare în comuna Cervenia, județul Teleorman”, în valoare de 14.317.219,73 lei, și […] ..

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat care a condus un autoturism pe drumurile publice, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Conform IPJ Teleorman, luni, 26 februarie, în jurul orei […] ..

“Miercurea Alarmelor”, mâine, în intervalul orar 10.00-11.00

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica” Teleorman informează că mâine, 28 februarie 2024, cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, IGSU va efectua exercițiul național “Miercurea Alarmelor”. Astfel, în intervalul orar 10.00 – 11.00, se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în […] ..

De mâine, producătorii agricoli din Teleorman se pot înscrie în Programul de susținere a producției de cartof de consum

Direcția pentru Agricultură Județeană Teleorman informează producătorii agricoli că, începând cu data de 28 februarie 2024, se pot înscrie în Programul de susţinere a producţiei de cartof de consum la sediul instituției. Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru producţia de cartof de consum, beneficiarii trebuie să […] ..

Au început înscrierile la concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) organizează, în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR), cea de-a treia ediție a concursului național de educație financiară -Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor din România din clasele VII-IX, respectiv X-XII. Înscrierile în concurs pot fi efectuate în perioada 26 […] ..

Crucea Roșie Română a inaugurat Centrul E.G.A.L. Alexandria / 60 de copii și tineri defavorizați vor beneficia de masă caldă, ajutor la teme și sesiuni de dezvoltare abilități

52,2% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială; 29% dintre copiii din România suferă de privațiuni materiale severe; sute de mii de copii trăiesc, în fiecare zi, cu senzația de foame continuă și își ignoră stomacul gol în timpul orelor de curs; 18% dintre elevi […] ..

CSM Alexandria a pierdut meciul contra CS Mioveni, la debutul lui Eugen Trică pe bancă: “Probabil că vom merge cu această casetă la FRF”

Pentru CSM Alexandria, sâmbătă dimineață a reînceput campionatul ligii a II-a de fotbal masculin cu etapa a 16-a. Meciul din deplasare contra celor de la CS Mioveni s-a terminat rău pentru echipa teleormăneană, fiind învinși cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 18 din […] ..

Noi prevederi privind impozitarea veniturilor din cedarea folosinței bunurilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează contribuabilii faptul că, începând cu 1 ianuarie 2024, prin O.U.G. nr. 115/2023 au fost introduse noi prevederi care completează regulile privind calculul, reținerea și declararea impozitului pe veniturile din cedarea folosinței bunurilor realizate de persoanele fizice, și anume: – s-a introdus o cotă […] ..

Angajări la stat / Posturi scoase la concurs în instituțiile publice din Teleorman

În această perioadă, instituțiile publice din județul Teleorman au scos la concurs posturi vacante cum ar fi: muncitor calificat, asistent medical, magaziner, ajutor de bucătar, șef serviciu contabilitate sau director financiar-contabil. Astfel, Primăria comunei Frumoasa caută muncitor calificat – buldoexcavatorist, Școala Gimnazială Vedea a scos la concurs un post de […] ..

Teleorman, printre județele în care vor fi instalate detectoare de fum și de monoxid de carbon în locuințe

Începând cu data de 2 martie, un număr de 10.000 de detectoare de fum și de monoxid de carbon vor fi instalate, gratuit, în 20 de județe, în cadrul campaniei “Detector pentru viaţă”, derulată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul E.ON, Delgaz […] ..

Termen-limită pentru înscrierea la prima ediție a Olimpiadei de Securitate Cibernetică – 27 februarie, ora 24.00

Pe 2 martie are loc Olimpiada de Securitate Cibernetică 2024, etapa județeană, activitate ce face parte din calendarul olimpiadelor care se vor organiza și desfășura în anul școlar 2023 – 2024, publicat de Ministerul Educației. Înscrierea participanților se realizează individual. Fiecare elev interesat să participe se va înregistra pe platforma […] ..