Știri din Teleormanul

Ultimele titluri

Emilia Paraschivescu, prefectul județului, eliberată din funcție

Guvernul condus de Florin Cîțu s-a reunit, miercuri, începând cu ora 08.00, în ședință în format online, iar de la ora 13.00 a fost programată o altă ședință, în format fizic, la Palatul Victoria. Între cele două ședințe, în Monitorul Oficial au fost publicate mai multe decizii ale Guvernului de […] ..

Foștii parlamentari de Teleorman, lăsați fără pensii speciale

Legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale senatorilor și deputaților, adoptată de Parlament, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, după ce Avocatul Poporului nu a atacat-o la Curtea Constituțională, iar primii afectați sunt foștii parlamentari, care vor rămâne fără indemnizațiile consistente primite pentru timpul petrecut în Legislativ. […] ..

Patru bărbați din Buzescu, cercetați pentru distrugere și lovire sau alte violențe, reținuți de polițiști

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, domiciliați în Buzescu, au fost reținuți de oamenii legii și sunt cercetați pentru distrugere și lovire sau alte violențe, după ce în noaptea de luni spre marți au vandalizat mai multe mașini parcate în diferite zone ale municipiului Alexandria […] ..

443 de cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 14 zile; 37 la copii și tineri sub 19 ani

443 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate, la nivelul județului Teleorman, în ultimele 14 zile, dintre acestea 37 fiind cazuri de COVID-19 confirmate la copii și tineri cu vârsta sub 19 ani, conform centralizării Direcției de Sănătate Publică. Conform sursei citate, datele sunt valabile pentru ziua […] ..

Marin Țole a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Consilierul județean Marin Țole a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, decizia premierului Florin Cîțu fiind publicată, marți, în Monitorul Oficial. Marin Țole a câștigat un mandat de consilier județean cu susținerea PNL în Consiliul Județean Teleorman, iar numele său pentru preluarea uneia […] ..

Aproape 12.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19, în centrele de vaccinare din județ

552 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19, luni, 1 martie, în cele zece centre de vaccinare funcționale la nivelul județului, dintre acestea  537 cu prima doză de vaccin, iar alte 15 cu cea de-a doua doză, conform datelor transmise de Prefectura Teleorman. Potrivit sursei citate, dintre acestea, 59 de persoane […] ..

58 cazuri noi de COVID-19 / În Teleorman, numărul persoanelor infectate ajunge la 9957

58 noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 au fost confirmate, la nivelul județului Teleorman. Potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică, până marți, 02 martie 2021, 9957 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în județ. În schimb, tot până marți, 02 martie, la nivel național au […] ..

Două puncte de vaccinare, la Centrul din incinta Școlii nr. 6 Alexandria

Începând de luni, 1 martie, în cadrul Centrului de vaccinare din incinta Școlii Nr. 6 Alexandria a fost amenajat și dotat un al doilea punct de vaccinare care respectă reglementările legale în vigoare, decizia municipalității de înființare a două astfel de puncte având la bază nevoia de reducere a riscului […] ..

Site-ul DGASPC Teleorman redirecționează spre reclame la tratamente naturiste

“Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman are ca principale obiective protecţia copiilor şi protecţia persoanelor cu handicap instituţionalizate şi neinstituţionalizate”, anunță instituția pe pagina principală a site-ului, loc unde persoanele interesate pot găsi o serie de informații relevante în legătură cu domeniul de activitate specificat. Printre rubrici […] ..

Ajutoarele de la Uniunea Europeană, distribuite în această perioadă la Alexandria

Distribuirea pachetelor cu produse alimentare și de igienă continuă în perioada 01 martie – 12 martie 2021, organizatori fiind Primăria municipiului Alexandria prin Direcția de Asistență Socială Alexandria, în colaborare cu Instituția  Prefectului – Județul Teleorman. În perioada menționată, sunt distribuite ajutoarele alimentare și de igienă pe listele inițiale, care […] ..

Acțiuni pentru combaterea transportului ilegal de persoane

Săptămâna trecută, s-a organizat o acțiune pe linia prevenirii și descurajării transportului ilegal de persoane din și spre Municipiul Alexandria, pentru verificarea modului privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și verificarea autovehiculelor cu defecțiuni tehnice care au fost folosite pe drumurile publice. Au participat […] ..

54 de intervenții ale pompierilor în 48 de ore

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la un număr de 54 de misiuni în doar 48 de ore. […] ..

Scenariu roșu de desfășurare a cursurilor în școlile din Turnu Măgurele

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman s-a întrunit în şedinţă extraordinară în data de 26 februarie 2021, ocazie cu care a aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Teleorman, începând cu data de 1 martie 2021.  Rata de incidență luată în calcul la stabilirea modului de […] ..

Anchetă epidemiologică în desfășurare la Inspectoratul Școlar Județean Teleorman

La Inspectoratul Școlar Județean Teleorman activitatea este întreruptă în cursul zilei de astăzi, motivul fiind confirmarea a trei cazuri de infecție cu noul coronavirus. Din primele informații este vorba de persoane din birouri diferite, iar motivul suspendării activității în cadrul instituției este derularea activităților de dezinfecție, prin nebulizare, în întreaga […] ..

Emilia Paraschivescu, prefectul județului Teleorman: “Împreună cu primarii și directorii de deconcentrate, avem multe de îndreptat”

– Doamna prefect, v-ați desfășurat activitatea în București în mai multe instituții publice, în funcții de mare responsabilitate și care presupuneau și o pregătire financiară riguroasă, ceea ce vă îndreptățea să accedeți într-o funcție mult mai importantă decât cea de prefect de județ. De ce ați acceptat această provocare? – […] ..

Ambulanta implicata intr-un accident rutier pe DJ504, intre Laceni si Orbeasca

Un accident rutier in care a fost implicata o autospeciala a Serviciului de Ambulanta a avur loc, duminica la pranz, pe DJ 504, intre Laceni si Orbeasca, transmite ISU Teleorman. Din primele date, in evenimentul rutier au fost implicate doua autoturisme, in urma impactului a rezultat, se pare, o victima, […] ..

Accident rutier pe E70, la Plosca

O persoană a ajuns la spital, vineri după amiază, în urma unui accident rutier produs pe Drumul European 70, pe raza localității Plosca. Din primele date, în evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, ce se îndrepta dinspre Roșiori spre Alexandria, al cărui conducător auto a pierdut controlul volanului și […] ..

Centrele de vaccinare de la Plosca și Cervenia se deschid de luni; flux suplimentar la centrul din Alexandria

Trei noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi funcționale, la nivelul județului, începând de luni, 1 martie. Începând cu data menționată, va fi demarată imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizef/BioNTech, în Centrul de vaccinare de la Plosca (amenajat la Școala Mică Deal), Centrul de vaccinare din localitatea Cervenia […] ..

40 de localităţi din județ au rata de infectare cu noul coronavirus zero; alte 15 comune au câte un singur caz de COVID-19

Pentru 40 de localități din județul Teleorman rata de infectare cu noul coronavirus este zero, iar în alte 15 comune a fost confirmat câte un singur caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni, conform cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică. 432 de teleormăneni, dintre care 26 de copii și […] ..

Campanie de ecologizare, organizată de Primăria Alexandria

Primăria Alexandria a desfășurat, joi, o amplă acțiune de ecologizare a zonelor limitrofe din Alexandria, la care au luat parte aproximativ 80 de persoane, respectiv funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului, dar și din serviciile publice și societățile Consiliului Local. Potrivit municipalității, zonele vizate au fost zona de […] ..