Știri din Teleormanul

Ultimele titluri

O altă hotărâre CNSU, o nouă serie de excepții privind persoanele nevaccinate

<p>Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni o nouă hotărâre care vizează intrarea persoanelor nevaccinate în instituții publice sau centre comerciale. Astfel, accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Casa Județeană de Pensii Teleorman / Persoanele nevaccinate pot depune documentele online sau prin poștă

<p>Având în vedere aplicarea prevederilor HG nr. 1130/22 octombrie 2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

490 de arbori vor fi plantați în Alexandria

<p>Începând de luni, 25 octombrie 2021, Administrația Domeniului Public va efectua lucrări de plantare a 490 de arbori, prioritar în amplasamentele de pe care se realizează tăierea copacilor bolnavi, marcați de către Ocolul Silvic Alexandria pentru tăiere, cât și în alte spații unde se va permite plantarea acestora. Lucrările de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

AJPIS Teleorman / 260 dosare depuse, în septembrie, pentru alocația de stat pentru copiii născuți în alte state membre UE

<p>În luna septembrie  2021, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a plătit prestații în sumă de 25.938.608 lei, pentru un număr de 91.575 beneficiari, sumă ce include și taxele poștale aferente, se arată într-un raport privind activitatea desfășurată de instituție în luna menționată. De asemenea, în aplicarea prevederilor D.L.118/1990 [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Peste 5500 de teleormăneni s-au vaccinat în weekend

<p>Vineri, sâmbătă și duminică, afluxul de persoane la centrele de vaccinare din județ a fost unul numeros, astfel că numărul teleormănenilor care au ales să se vaccineze împotriva COVID-19 a ajuns la 5559, cei mai mulți dintre ei mergând la centrele de vaccinare sâmbătă, 22 octombrie, respectiv 2334. Pe de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sindicatele TESA din Sănătate solicită testarea gratuită pentru toți lucrătorii din spitale și acuză discriminări în privința salarizării

<p>Uniunea Națională a Sindicatelor TESA din Sănătate solicită Guvernului României și autorităților competente să asigure de urgență testarea GRATUITĂ cu teste rapide antigen pentru Covid 19 (care respectă standardele aprobate de Uniunea Europeană), pentru toți lucrătorii din fiecare spital. “Rolul unui sindicat este de a apăra drepturile lucrătorilor dar și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Parlamentul va decide dacă românii vor merge la muncă doar cu certificat verde

<p>Guvernul României a aprobat Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență care impune o serie de noi restricții începând de luni, 25 octombrie 2021, printre care: &#8211; sunt interzise evenimentele private &#8211; nunţi, botezuri, conferinţe, workshopuri &#8211; pe durata de 30 de zile; &#8211; masca de protecție trebuie purtată în [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un scurtcircuit electric a dus la pagube de 450.000 lei / Pompierii teleormăneni, chemați în ajutor de cei din Olt

<p>Pompierii militari teleormăneni au fost solicitați la un incendiu, izbucnit joi, în jurul orei 18.19, în localitatea Seaca, județul Olt, la o moară și la o gospodărie din imediata apropiere. Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au intervenit forțe și mijloace din cadrul ISU Teleorman, Detașamentul de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

MID-DAY – Matematica întâlnește Industria, eveniment la Casa Corpului Didactic Teleorman

<p>Joi, 21 octombrie, Casa Corpului Didactic Teleorman a fost gazda  Evenimentului MID-DAY  &#8211; Matematica întâlnește Industria, organizat online,  în cadrul proiectului inovativ ,,INNOMATH &#8211; Innovative enriching education processes for Mathematically Gifted”, proiect de parteneriat strategic Erasmus + coordonat de Volkshochschule Schrobenhausen e.V, Germania, cu șapte organizații partenere și școli din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Nicolae Ciucă a fost desemnat candidat pentru funcția de prim-ministru

<p>După consultările pe care președintele Klaus Iohannis le-a avut cu reprezentanții partidelor și formațiunilor politice parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcția de premier, a fost nominalizat Nicolae Ciucă, propunerea Partidului Național Liberal. Acesta ocupă funcția de ministru interimar al Apărării. Liberalii au înaintat varianta unui guvern minoritar alături [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

83,35% dintre operatorii economici verificați de Protecția Consumatorilor Teleorman în primele 9 luni ale anului nu respectau prevederile legale

<p>Din raportul privind acțiunile de control derulate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman în primele 9 luni ale anului 2021, reiese că instituția a efectuat un număr de 829 acţiuni de control şi a verificat produse alimentare şi nealimentare în valoare totală de 4.552.690 lei. În urma acestor acțiuni, s-a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

440 de cereri noi de pensionare, depuse în luna septembrie la Casa Județeană de Pensii Teleorman

<p>Casa Județeană de Pensii Teleorman informează că, în luna septembrie 2021, au fost plătite pensii și indemnizații pentru circa 96.740 pensionari beneficiari de asigurări sociale, în sumă totală de 139.876.525 lei. De asemenea, au fost depuse un număr de 440 cereri de pensionare cazuri noi, 449 cereri privind recalcularea drepturilor [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Aproape 1400 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Teleorman, într-o singură zi

<p>1388 de teleormăneni au făcut vaccinul împotriva COVID-19 în 24 de ore, conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, valabile pentru joi, 21 octombrie. Rata de incidență la nivelul județului a ajuns la 7.96, în ultimele două săptămâni înregistrându-se 2840 de cazuri de îmbolnăvire, printre localitățile cu cele [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

A fost aprobat modelul documentelor necesare pentru șomajul tehnic

<p>Prin O.U.G. nr. 111/2021 au fost adoptate o serie de măsuri de protecţie socială a angajatorilor, în contextul pandemiei COVID-19, cu privire la indemnizația salariaților aflați în șomaj tehnic &#8211; adică indemnizația de 75% din salariul de bază, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă. Prin Ordinul ministrului [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

De la începutul anului, 4.841 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman

<p>În perioada ianuarie-septembrie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 4.841persoane, dintre care 2.229 femei. Potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții instituției, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 2.490 au peste 45 de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Salariul mediu net în Teleorman, cu 20 lei mai mic în august 2021 față de aceeași lună a anului trecut

<p>Conform datelor centralizate transmise de reprezentanții Direcției Județene de Statistică Teleorman, în luna august 2021, câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului a fost de 2623 lei, mai puțin cu 0.76 % (-20 lei) față de cel înregistrat în luna august 2020. Pe sectoare de activitate, s-a realizat un [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Condiții obligatorii pentru candidații validați în cadrul concursurilor organizate de Poliția Română / Pot participa doar cei vaccinați, testați sau trecuți prin boală

<p>Candidații validați în cadrul concursurilor organizate de Poliția Română sunt obligați să respecte anumite măsuri în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 și pentru protecţia participanţilor. Astfel, la toate concursurile organizate de Poliția Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv: candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Nicoleta Voicu a fost numită oficial în funcția de secretar general al Prefecturii Teleorman

<p>Decizia de numire a Nicoletei Voicu în funcția de secretar general al Instituției Prefectului județului Teleorman a fost publicată miercuri, 20 octombrie, în Monitorul Oficial. Propunerea formulată de Instituția Prefectului Teleorman și susținută prin adresele înaintate de Ministerul Afacerilor Interne și de Agenția Națională a Funcționarilor Publici din România a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Președintele a anunțat noile restricții/ Vacanță de două săptămâni pentru elevi, restricții de noapte pentru nevaccinați, certificat verde la majoritatea activităților

<p>După întâlnirea de la Palatul Cotroceni a președintelui Iohannis cu oficiali din sănătate și cu premierul demis Florin Cîțu,  a fost stabilită o nouă serie de restricții care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie. &#8222;Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții&#8221;, a spus președintele, care a precizat [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..