Știri din Monitorul Expres Brasov

Ultimele titluri

3.508 angajați din sistemul de învățământ din Brașov și-a manifestat dorința de a se vaccina anti-COVID

În jur de 3.500 de cadre didactice, nedidactice si personal auxiliar din învătământul preuniversitar brașovean si-au manifestat până acum dorința de a se imuniza prin vaccinare  împotriva COVID-19. Ca urmare a solicitării Ministerului Educației, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a centralizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anticovid-19 transmisă de conducerile […] ..

Dinamovistul Magaye Gueye, petrecere în jacuzzi, într-un hotel din Poiana Brașov, cu două femei

Atacantul francez al lui Dinamo, Magaye Gueye, n-a evoluat în meciul de miercuri cu FC Hermannstadt, dar a petrecut, în Poiana Brașov, în compania a două femei. „Nu sunt plătit de Dinamo și mă doare în p…a de ei, ai văzut? Ai văzut, ai văzut negro… Astea două sunt curvele mele, ai văzut? Îmi bag […] ..

Ioan Stoica, fondatorul jocului Caritas, dat afară din garsoniera din Brașov. Fostul miliardar a primit ordin de evacuare

Ioan Stoica, fondatorul jocului piramidal Caritas, a fost dat afară din garsoniera în care locuia cu chirie în Brașov, informează Foaia Transilvană. Ioan Stoica nu a mai plătit utilitățile în ultimii ani, iar proprietarul garsonierei a cerut evacuarea sa! Cu câteva zile în urmă, polițiștii brașoveni au intervenit și l-au dat afară pe Stoica. Astfel, […] ..

45,5% dintre profesorii și învățătorii brașoveni vor să se vaccineze anti COVID

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a finalizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anti COVID-19 Urmare a solicitării Ministerului Educației, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a centralizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea antiCOVID-19 transmisă de conducerile unităților școlare. În unitățile școlare preuniversitare, speciale și conexe din [&#8 ..

Protest pe schiuri, în Poiana Brașov

„ Tăiați pensiile speciale, nu pădurile! ”, este sloganul sub care va avea loc mâine în Poiana Brașov un protest pe schiuri. Comunitatea Declic îi invită pe cei care doresc să fie salvate pădurile, nu pensiile speciale, pe 16 ianuarie, de la ora 10.00, pe pârtia Drumul Roșu, din Poiana Brașov. Membrii Declic vor coborî […] ..

Școlile se redeschid din 8 februarie

l În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizie finală […] ..

Protest al angajaţilor din sănătate

Cadrele medicale reprezentate în Federaţia Solidaritatea Sanitară au protestat ieri în fața Prefecturii Brașov, pentru a solicita, printre altele, majorarea salariilor dar şi siguranţa personalului din spitale. Protestatarii, care au venit cu scandări şi vuvuzele, au respectat totuşi distanţarea fizică au strigat, în faţa Prefecturii, printre altele „Răspundem la sfidare, cu un protest mai mare”, […] ..

6.065 de doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns până acum la Brașov

l Etapa 2 a campaniei de vaccinare debutează astăzi, 15 ianuarie, cu programările persoanelor incluse în această etapă, dar vaccinarea propriu-zisă va începe luni, 18 ianuarie Până în data de 13 ianuarie, inclusiv, au fost distribuite centrelor de vaccinare din județul Brașov care funcționează în unitățile medicale din județ 6.065 de doze de vaccin împotriva […] ..

Frigul ajută schiorii: Pârtiile din Poiana Brașov se deschid și în partea inferioară

l Rămân în continuare închise pârtiile Sulinar și Bradul, ,,S”-ul mare și zona inferioară a pârtiei Lupului Pârtiile se deschid de astăzi și în partea inferioară a Masivului Postăvarul. Astfel, din 14 ianuarie, ora 9.00, se va putea schia și pe pârtiile din zona inferioară a masivului Postăvarul, Drumul Roșu și Subteleferic fiind deschise practicării […] ..

CJ ia în calcul construirea Centrului de management integrat al deşeurilor la Tărlungeni

l „Este un teren viran, lângă o fermă de curcani, unde au fost excavări de pietriș, iar acum este locul în care se depozitează deșeuri în mod ilegal“, spune vicepreședintele CJ Szenner Zoltan Consiliul Județean Brașov ia în calcul un teren de 30 hectare de la Tărlungeni pentru realizarea viitorului Centru de Management Integrat al […] ..

Nu e obligatoriu, dar va fi necesar: OMS discută despre „paşapoarte de vaccinare” în călătoriile internaţionale

l Expertul departamentului de imunologie de la biroul european a afirmat că OMS analizează aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va dezbate în scurt timp posibilitatea folosirii de certificate sau „paşapoarte de vaccinare” în călătoriile internaţionale, a declarat ieri expertul departamentului de imunologie de la biroul european al […] ..

Nemuritor: Eminescu a iubit Braşovul

Autor: M.B. l „Arătaţi-mi la noi un oraş patriotic ca Braşovul“, afirma poetul într-o scrisoare adresată lui Iacob Negruzzi „Arătaţi-mi la noi un oraş patriotic ca Braşovul“, se arăta încântat de oraşul de sub Tâmpa, într-o scrisoare adresată lui Iacob Negruzzi, Mihai Eminescu, poetul cel mai iubit de români, născut în 15 ianuarie 1850. De […] ..

Vacanță de vis: Andreea Raicu a fugit de virus în Maldive

Andreea Raicu s-a întors recent dintr-o vacanță exotică, petrecută într-un resort de cinci stele, în paradisul din Maldive. A fost prima vacanță din 2021 și Andreea recunoaște că a avut îndoieli dacă să părăsească țara în vremuri de pandemie, deși călătoriile sunt pasiunea ei. Vedeta pare să fi petrecut în Maldive împreună cu bunul ei […] ..

Daniela Crudu își arată iar nurii

Când nu are ce spune, Daniela Crudu se arată în ipostazele de senzație pe rețelele de socializare, acolo unde nu se sfiește să arate tot ce are mai frumos. Fosta asistentă TV a făcut ravagii printre fani cu ultima sa postare de pe Instagram, care a strâns mii de aprecieri în timp record. Fosta asistentă […] ..

Dacă se lasă de muzică, Irina Rimes va face plăcinte

Irina Rimes a făcut sărbătorile acasă și s-a întors cu chef de muncă. „De sărbători am mâncat mult. Stau bine și cu dragostea. Nu vorbesc despre viaţa mea personală, zâmbesc, cânt. Lansez in 2021 un album, se numeste Acasă, cred ca e cel mai frumos album de până acum în care vorbesc despre mama, tata, […] ..

Cugetări

Legile lui Murphy: „Politica este arta de a obține voturi de la săraci și fonduri de la bogați, promițându-le unora protecția față de ceilalți” ..

Calendar religios: 15 ianuarie

Ortodox †) Sfântul Cuvios Pavel Tebeul. Greco-catolic †) Sf. cuv. Pavel din Teba; Sf. cuv. Ioan Colibaşul. Romano-catolic †) Ss. Arnold Janssen, pr.; Arsenie, pustnic. ..

S-a întâmplat la 15 ianuarie

1622: Se naşte Molière (n. Jean–Baptiste Poquelin), dramaturg şi actor francez (d. 1673) 1834: S-a deschis, pe lângă Societatea Filarmonică din Bucureşti, „Şcoala de muzică vocală, de declamaţie şi de literatură” ce avea menirea de a pregăti actori calificaţi. Directorul şcolii era Ion Heliade Rădulescu 1850: Se naşte poetul naţional al României, Mihai Eminescu. (d. […] ..

Rețeta zilei

Friptură de pui la tigaie Ingrediente: 1 piept de pui, ulei de măsline pentru prăjit, sare şi piper. Mod de preparare: Se spală pieptul de pui sub jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie; Se taie pieptul în bucăţi nu prea groase; Se condimentează cu sare şi piper şi se […] ..

O carte pe zi

Contesa din Toscana – Dinah Jefferies Contesa din Toscana este semnată de Dinah Jefferies, autoarea bestsellerurilor Soţia plantatorului de ceai şi Fiica negustorului de mătase. De data asta, o poveste în timpul războiului și două femei care încearcă să salveze oamenii pe care-i iubesc. Cele două femei se vor trezi jucând un joc mortal cu […] ..