Știri din Monitorul de Fagaras

Ultimele titluri

Foto şi Video. Ambasadorul Georgiei la Bucureşti, în vizită oficială la Victoria. Parcul prieteniei româno-georgiene

Un alt eveniment a fost organizat în oraşul Victioria vineri, 15 octombrie a.c.,  având în prim plan vizita ambasadorul Georgiei la Bucureşti, Nikolaz Nikolozishvili. Cu acest prilej, Primăria Victoria a organizat o masă rotundă la casa de cultură, după care  a fost dezvelită o placă în  parcul din zona sudică a oraşului care să marcheze […] ..

Adunare generală la Sebeş: ,,Nu plătim mai mult de 9,5 lei/persoană/lună”. Reprezentanţii Salco nu s-au prezentat în faţa abonaţilor

  Peste 60 de cetăţeni au participat la adunarea generală organizată de Primăria Hârseni la căminul cultural din satul Sebeş  joi, 14 octombrie a.c., începând cu ora 17.00. Primarul comunei, Daniel Dâmboiu, a prezentat sătenilor notificarea primită de la Salco Serv SA privind noile tarife pe care societatea le va impune abonaţilor. ,,A fost o […] ..

În comuna Recea se lucrează la reţeaua de canalizare. Prima etapă a proiectului, 17 milione de lei  

  În toate satele comunei Recea se lucrează la reţeaua de canalizare, o investiţie aşteptată de săteni. Lucrările au început în septembrie 2020 şi vor fi finalizate, conform proiectului,  în luna decembrie 2022.  ,,Implementăm prima etapă a investiţiei care constă în realizarea reţelelor stradale în fiecare sat al comunei şi realizarea staţiei de epurare care […] ..

Satul Luţa este în şantier. Lucrările la reţelele de apă şi canal  costă 10,6 milioane de lei

  Lucrările la reţelele de apă şi canalizare sunt în plină desfăşurare în localitatea Luţa. Acestea au început după ce Primăria Beclean a predat amplasamentul constructorului şi a emis ordinul de începere a lucrărilor.  Conform proiectului tehnic,  se vor realiza reţelele stradale ş branşamentele la gopodării  pe strada Principală din Luţa (DJ  109) pe o […] ..

Poliţiştii fac recomandări pentru evitarea tâlhăriilor

  Tâlhăria, problemă socială deosebit de gravă, face parte din categoria infracțiunilor cu pericol social ridicat. Strada este locul predilect de comitere a acestei infracțiuni, autorii folosindu-se de violență pentru a sustrage bunuri sau pentru a le păstra după ce le-au furat. Aceștia acționează rapid, fie vin în fugă și smulg obiectele vizate (bijuterii, telefoane, […] ..

Foto şi Video. Senatorul Irineu Darău la inaugurarea spitalului din Victoria: ,,Victoria este un exemplu de cum putem construi împreună”  

  ,,Cu greu cred că poate fi echivalată bucuria pe care o simt azi, aici,  mulţumesc primarului, victorienilor , sponsorilor, invitaţilor pentru implicare. Avem nevoie şi de sănătatea trupului, minţii şi spiritului, aşa cum spunea părintele, dar nu stăm prea bine la niciuna din acestea. Cred că ce am reuşit  noi toţi într-o perioadă scurtă […] ..

Foto şi Video. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: ,,Felicitări tuturor  din comunitatea din Victoria pentru ce au reuşit să facă aici”

  Inaugurarea Spitalului Orăşenesc Victoria a adus la Victoria o  serie de oficialităţi naţionale şi judeţene. Primarul oraşului, Camelia Bertea, a invitat toate persoanele care s-au implicat în obţinerea HG-ului care a dus la reînfiinţarea unităţii spitaliceşti de la Victoria. Ministrul Sănătăţii, Ioana Muhăilă, a participat la eveniment. ,,E nevoie  şi de inteligenţă şi de […] ..

Foto şi Video. Cătălin Văsii, prefectul Judeţului Braşov: ,,Voi susţine spitalul din Victoria cât timp sunt în funcţie”

  La inaugurarea spitalului din Victoria , care a avut loc joi, 14 octombrie 2021, a participat şi prefectul Judeţului Braşov, Cătălin Mihai Văsii. Oficialul s-a mplicat în demersurile intreprinse de primarul de la Victoria, Camelia Bertea, pentru obţinerea hotărârii de guvern privind reînfiinţarea unităţii spitaliceşti. ,,Este o bucurie  pentru mine că astăzi de Sf. […] ..

Foto şi Video. Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov: ,,Mă bucur că am sprijinit, alături de doamna primar, demersul de reînfiinţare a spitalului din Victoria”

  La deschiderea oficială a Spitalului Orăşenesc Victoria, care a avut loc joi, 14 octombrie 2021, au participat oficialităţi locale, judeţene şi centrale, dar şi oameni ai locului, mai ales că evenimentul a fost organizat în curtea unităţii.  Dacian Cioloş, preşedintele USR şi premierul desemnat, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, Mihai […] ..

Foto şi Video. Dacian Cioloş: ,,Redeschiderea spitalului este  o palmă pentru statul central care  nu este capabil să susţină  astfel de proiecte”

Dacian Cioloş, preşedintele USR şi premierul desemnat, a participat la inagurarea Spitalului Orăşenesc Victoria, la invitaţia primarului Camelia Bertea. Oficialul a stat de vorbă cu angajaţii spitalului, cu cetăţenii şi a vizitat unitatea spitalicească. ,,Nu sunt aici  pentru că am vreun merit la acest eveniment ci ca să onorez  meritul celor care s-au  mobilizat pentru […] ..

Foto şi video. Inaugurarea Spitalului Orăşenesc Victoria. ,,A fost un mare efort să redeschidem spitalul, dar am reuşit” spune primarul Camelia Bertea

Redeschiderea spitalului din Victoria  demonstrează încă odată că în România se pot face lucruri bune numai dacă vrei şi dacă te implici. Acţiunile şi perseverenţa primarului oraşului Victoria, Camelia Bertea, au fost ingredientele necesare pentru a se împlini visul cetăţenilor din urbe, acela de a avea în oraş un spital public funcţional.  Sute de drumuri […] ..

Decizie CJSU Braşov:  scenariul roşu pentru Părău, Şinca, Viştea, Cincu, Poiana Mărului; scenariul galben pentru Comăna şi Ungra

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 202/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale Părău, Codlea, Șinca, Bran, Vulcan, Viștea, Homorod, Crizbav, Cața, Cincu, Poiana Mărului, Comăna, Ungra, care prevede, în principal, următoarele Art.1  Se constată, la data de 14.10.2021, […] ..

Video. Un nou strat de zăpadă pe Transfăgărăşan. Drumarii au deszăpezit şoseaua

  Pentru a doua oară în această perioadă, angajaţii  Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, de la districtul Bâlea, au intervenit cu un utilaj de deszăpezire și cu materiale antiderapante pentru a curăța Transfăgărășanul. În noaptea trecută a nins în Munţii Făgăraşului şi s-a depus un strat de zăpadă. „Vă atragem atenția că meteorologii […] ..

O categorie de pensionari nu plăteşte  curentul electric

  Pensionarii din energie vor beneficia și după liberalizare de electricitate gratuită, dar costurile nu vor mai fi suportate direct de ceilalți consumator. Însă operatorii de distribuție, operatorul de transport și de sistem nu vor mai putea include contravaloarea acesteia în costurile recunoscute de către Autoritatea de Reglementare din Domeniul Enegiei (ANRE) la stabilirea tarifelor […] ..

Transporta lemn fără documente legale. Bărbatul dn Şinca Nouă a fost amendat

  La data de 12 octombrie 2021, în jurul orei 13.48, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat pe DN73A, pe raza localității Șinca Nouă   un bărbat, care conducea un utilaj agricol, ce tracta o remorcă, care transporta material lemnos, esență fag, fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos.  În […] ..

Codul Rutier: S-au schimbat condițiile în care bicicliștii pot fi depășiți de mașini

  Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 privind   Codul Rutier, a primit o modificare care  reglementează  cum vor fi obligați șoferii să execute depășirea unei biciclete sau trotinete. Până de curând, șoferilor le era recomandat ca la depășirea unei biciclete să păstreze o distanță de 1,5 metri față de aceasta. Fiind, însă, doar o recomandare, […] ..

În plin sezon al murăturilor: oţet falsificat descoperit în magazine ale marilor lanţuri de retaileri

  În plin sezon al murăturilor, ANPC anunță că a descoperit 11.500 de litri de oțet falsificat în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora. Conform ANPC, echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au făcut controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri vizând verificarea corelației dintre […] ..

Doi jurnalişti, premiul Nobel pentru Pace 2021: Maria Ressa din Filipine şi Dimitri Muratov, gazetar rus

  Premiul Nobel pentru Pace 2021 a fost decernat de Comitetul Nobel norvegian din Oslo Mariei Ressa, 58 de ani, jurnalistă de origine filipineză, și lui Dimitri Muratov, 59 de ani, gazetar rus. Academia Regală Suedeză a menționat „eforturile lor de a proteja libertatea de expresie, care este o precondiție pentru democrație și pace durabilă”. […] ..

Au crescut preţurile la locuiţe în UE. Eurostat: România este pe ultimul loc cu 1,6%

  Preţurile la locuinţe (măsurate prin Indicele preţurilor locuinţelor) au crescut cu 2,6% în zona euro şi cu 2,7% în UE, în trimestrul doi din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate   de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).  Astfel, toate statele membre UE pentru care sunt disponibile date au raportat umătoarele   creşteri ale […] ..

Sfânta Cuvioasa Parascheva. Pelerinaj cu restricţii la Iaşi

   ,,Întru Tine, Maică, cu osîrdie s-a mîntuit cel după chip, că luînd Crucea, ai urmat lui Hristos şi lucrînd ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucru cel mîntuitor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Parascheva, duhul tău“ Joi, […] ..