Știri din Monitorul de Fagaras

Ultimele titluri

Video și foto. Au apărut brazii în Piața Agroalimentară. Cel mai ieftin, 50 lei, iar cu cel mult 200 lei poți cumpăra un brad de 3 metri

În Piața Agroalimentară din Făgăraș au fost puși în vânzare brazii pentru sărbătoarea Crăciunului. Negustorii au afișat brazi de diferite dimensiuni și prețuri. Deși mai sunt trei săptămâni până în Ajunul Crăciunului, făgărășenii analizează deja oferta pentru a alege cele mai frumoase exemplare ținând cont de bugetul fiecăruia. Toți brazii scoși la vânzare sunt din […] ..

Foto. Sărbătoare în comunitatea din Șercaia la hramul bisericii ortodoxe ,,Sf. Nicolae“. Cea mai veche biserică din zonă cu acest hram

  Pentru comunitatea ortodoxă din Șercaia a fost zi de sărbătoare marți, 6 decembrie a.c. Tineri, femei, bărbați și copii au îmbrăcat haine românești pentru a se bucura împreună de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, hramul bisericii ortodoxe din localitate. Evenimentul a început cu Sf. Liturghie, urmat de un parastas în cinstea preoților care au slujit […] ..

Lucrările la  Ocolitoare  cad pe bugetul local, finanțările promise au fost doar vorbe în vânt. Și creditul s-a evaporat.  Road Construct, firma de casă a primăriei care a ,,chinuit“ Ocolitoarea de 5 ani, rămâne favorită

Chinuită ani la rând de  năstruşnicii primari înscăunaţi în funcţii, Ocolitoarea Făgăraşului a rămas tot un drum de ţară pe marginea căruia localnicii indisciplinaţi îşi descarcă deşeurile din gospodării sau îşi plimbă oile. Prin 2021, într-o ședinţă a CL Făgăraş, s-a umflat în pene primarul spunând că ,,visul făgărăşenilor se va împlini”. Aşa cum a […] ..

ITM Brașov a aplicat amenzi de 231.000 lei în luna noiembrie

  Inspectorii de muncă din Brașov au aplicat, în luna noiembrie 2022,  în domeniul relațiilor de muncă și al securității în muncă, amenzi în valoare totală de 231.000 lei. Au fost făcute 170 controale, în urma cărora au fost depistate 19 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, pentru care un număr de 10 angajatori au fost […] ..

Patronul a două firme, trimis în judecată de DNA Brașov

  Administratorul unor firme din Brașov a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în stare de libertate.  Ce spune DNA: Persoană fizică, la data faptei administrator al SC Cardex Rom SRL și SC Oblomov Ced SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente false, inexacte ori incomplete dacă […] ..

Se pregătește primul zbor pentru calibrarea echipamentelor de radionavigație la Aeroportul Internațional Brașov

  Se pregătește primul zbor pentru calibrarea echipamentelor de radionavigație la Aeroportul Internațional Brașov. Administratorii aeroportului    au început curățarea pistei.  Cele două autospeciale dotate cu plug, perie şi autosuflantă pe care Consiliul Județean Brașov le-a achiziţionat pentru asigurarea viabilităţii pistei şi suprafeţelor de mişcare ale Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav au intrat în funcţiune. Cu […] ..

Primarul PSD de la Zărnești, Lucian Igrișan, trimis în judecată de DNA. Este acuzat de fraudarea fondurilor europene cu 300.000 lei

Primarul din Zărneşti, Alexandru Lucian Igrişan (PSD), a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că, în perioada în care ocupa funcţia de viceprimar al oraşului, ar fi pus la dipoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice mai multe documente false privind finalizarea unui centru de informare şi promovare […] ..

Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, despre „taxa pe soare”: „Nu sunt în pericol prosumatorii mici’’ (P)

Reporter: De ce este necesară o astfel de taxă acum? Pare că taxa înfrânează procesul de tranziție către energie verde.. Cum vedeți dvs. Cum se vede din sfera Ministerului Mediului? Sorin Banciu: Este vorba despre transpunerea unei Directive. Directiva pentru Energie Regenerabilă 2, care a fost întârziată foarte mult. Așa cum a spus și domnul Ministru […] ..

În așteptarea Moșului, dezmăț pe banii făgărășenilor. Primarul a cadorisit firmele de casă cu 3,8 milioane de lei, în spatele scandalului public din ultimele 3 luni 

  În ultimele 3 luni, septembrie, octombrie, noiembrie 2022, Făgărașul a stat sub zodia  scandalurilor. Iar în spatele acestora au stat achiziții din banii făgărășenilor de nu mai puțin de 3,8 milioane de lei. Cât să cumperi minim 15 apartamente cu 3 camere în zona centrală a municipiului, cât să reabilitezi secția Pediatrie din spital, […] ..

Florin Gherasim, președinte A.S.I.M.I.A. pe România: ,,România a avut vacciniștii ei, care au susținut munciuna Covid împotriva poporului român“. Artizanii COVID, în fața instanței

Dr. Roger Hodkinson: ,,Am asistat la cea mai mare crimă din istoria medicinei“ ,,Vinovații trebuie să răspundă pentru morții pandemiei“ Sunt Gherasim Florin, membru al Asociației Internaționale de Medicină Integrată, calitate în care monitorizez activitatea medicală și juridică cu impact determinant asupra calității vieții oamenilor. Cunoașterea, informația sunt de importanță vitală pentru a reuși să […] ..

 Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și marinarilor

  Marți, 6 Decembrie a.c., credincioşii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici îl prăznuiesc pe Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de la Mira Liciei. Praznicul Sfântului Ierarh Nicolae dă startul Sărbătorilor de Iarnă. Divinul coborât într-un om În ajun de Sfântul Nicolae micuţii îşi pregătesc ghetuţele şi le lasă la capul patului pentru că, acolo, doar în visurile […] ..

A murit Kirstie Alley, cunoscuta actriță din „Uite cine vorbește” și serialul „Cheers”

Actrița Kirstie Alley, câștigătoare a unui premiu Emmy datorită rolului din serialul de televiziune „Cheers” și care a mai jucat în filme cunoscute, precum „Uite cine vorbește”, a murit la 71 de ani, după o scurtă luptă cu cancerul, au anunțat copiii săi, True și Lillie Parker, pe rețelele de socializare, a relatat CNN, marți, […] ..

 Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și marinarilor

  Marți, 6 Decembrie a.c., credincioşii ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici îl prăznuiesc pe Sf. Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul de la Mira Liciei. Praznicul Sfântului Ierarh Nicolae dă startul Sărbătorilor de Iarnă. Divinul coborât într-un om În ajun de Sfântul Nicolae micuţii îşi pregătesc ghetuţele şi le lasă la capul patului pentru că, acolo, doar în visurile […] ..

Foto. De Sfântul Nicolae se strâng Cetele de feciori din Țara Făgărașului. ,,Cucurigu” la Ucea de Jos

  În fiecare an, în preajma sãrbãtorilor de iarnã, tradiţiile populare renasc în Ţara Fãgãraşului. Fiecare sat devine odatã cu Crãciunul un loc unde timpul nu mai conteazã, la fel ca şi problemele cotidiene. De la tãiatul porcului, pânã la organizarea cetelor de feciori, obiceiurile strãvechi sunt readuse pe primul plan, sãtenii bucurându-se şi sãrbãtorind […] ..

Moş Nicolae vine pe un cal alb. Tradiţii şi obiceiuri

  În seara de 5 decembrie, copiii ştiu că trebuie să-şi lustruiască ghetuţele, pentru că Moş Nicolae va trece pe la ei să le aducă daruri celor cuminţi. Celor neascultători, Moş Nicolae le aduce o nuieluşă, pentru a-i atenţiona să îşi asculte părinţii şi bunicii.  Una dintre cele mai cunoscute legende despre Moş Nicolae este povestea […] ..

 Fermierii pot depune cereri la APIA pentru subvenții în sectorul creșterii animalelor pentru 2023

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de  15 decembrie 2022 se depun la centrele judeţene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru  serviciile  ce urmează a fi prestate începând cu 01 […] ..

Ping pong cu autostrada Sibiu-Făgăraș. Licitația pentru tronsonul Avrig-Sâmbăta de Sus, suspendată din nou

Licitația pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu-Făgăraș este din nou, suspendată după ce constructorii au depus contestații la clarificările Companiei de Drumuri, avertizează Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor (mandatul Cătălin Drulă). Acesta susține că, răspunsurile CNAIR transmise constructorilor sunt ,,în bătaie de joc”, ilegale și contradictorii. Informațiile publicate în SEAP arată că, au […] ..

Foto. Pentru siguranța turiștilor, salvamontiștii de la Victoria au patrulat pe Valea Sâmbetei

  Turiștii aflați pe Valea Sâmbetei s-au întâlnit cu echipa de salvamontiști de la Victoria pe traseul până la cabana de la cota 1400. Duminică, 4 decembrie a.c., salvatorii montani  au patrulat pe Valea Sâmbetei pentru a asigura turiștilor un climat de siguranță.  Formația Salvamont Brașov 2 – echipa Victoria, este un serviciu aflat în […] ..

 Localnicii din trei localități cer  linie discontinuă pe DN1, în  Olteț. Ei ocolesc și 10 km pentru a ajunge acasă fără să fie sancționați de polițiștii de la Rutieră

  Marcajul rutier de pe DN1 din localitatea Olteț dă bătăi de cap conducătorilor auto. Pe toată lungimea satului, drumul național este marcat cu linie continuă. Nu s-a ținut cont de nicio arteră de circulație ce face legătura cu satul Drăguș sau cu străzile din localitate. Pentru a respecta regulile de circulație, localnicii sunt nevoiți […] ..

Bărbat din Recea, prins la volan fără permis de conducere, prin Făgăraș

Un  bărbat în vârstă de 32 ani, din Recea, a fost oprit în trafic, pe raza municipiului Făgăraș, de polițiști în dimineața de 2 decembrie a.c., în jurul orei 9.30. Oamenii legii au fost surprinși să constate că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele lui a fost întocmit […] ..