Știri din Gazeta de Cluj

Ultimele titluri

Cazierul judiciar va fi eliberat și online începând de la 1 februarie

<p>Cazierul judiciar va fi eliberat online începând de la 1 februarie, a anunțat marți ministrul Digitalizării Sebastian Burduja. Sebastian Burduja a vorbit despre platforma de interoperabilitate, parte a cloud-ului guvernamental, despre care a spus că, cu ajutorul ei, românii nu vor mai fi puși pe drumuri, li se va solicita o informație o singură dată. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lucrările de reabilitare și modernizare a Lotului 2 al Drumului Bistriței vor fi reluate

<p>Consiliul Județean Cluj a anunțat, marți, că lucrările de reabilitare și modernizare a Lotului 2 al Drumului Bistriței – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C vor fi reluate. Consiliul Județean Cluj a predat constructorului amplasamentul în vederea continuării lucrărilor pe sectorul de drum Lot 2 – DJ 161 (DN 16) [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Consiliul Județean Cluj a aprobat bugetul pentru anul 2023

<p>Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat marți, 31 ianuarie 2023, bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1.428.700.000 lei. Bugetul local al județului este de 801.400.000 lei, din care puțin peste 51% este destinat dezvoltării. În ceea ce privește suma totală alocată dezvoltării, respectiv [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tragedie în Dej. Un bărbat a fost găsit spânzurat în casă

<p>Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost găsit, luni, spânzurat în casă. Oamenii legii efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă. „La data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 11.10, Poliția municipiului Dej a fost sesizată despre faptul că într-un imobil situat în municipiu, a fost găsită o persoană [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

EXCLUSIV. VIDEO. George Simion, mesaj din Parlamentul European pentru toți românii : România trebuie să recupereze Petrom

<p>George Simion, liderul AUR, alături de europarlamentarul român Cristian Terheș, au susținut o conferință de presă în Parlamentul European, unde au discutat despre eșecul clasei politice autohtone în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, dar și despre OMV Petrom și suveranitatea țării noastre. George Simion a afirmat clar că OMV Petrom trebuie să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ambasadorul Israelului, în vizită la Cluj-Napoca

<p>Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în România, Reuven Azar. Ambasadorul a fost primit în Sala de sticlă, fiind prima dată când a vizitat Cluj-Napoca, de la numirea sa la Ambasada Israelului de la București. „În acest context, am prezentat viziunea de dezvoltare a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Trei copii au murit arși de vii în patul în care dormeau

<p>Trei copii cu vârste între doi și șase ani și-au pierdut viața, marți dimineață, într-o locuință din Sectorul 5 al Capitalei, în urma unui incendiu izbucnit în încăperea în care se aflau micuții. Mai exact, se pare că patul în care dormeau copiii ar fi luat foc. Pentru moment nu se cunosc cauzele producerii incendiului. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Dolarul american ar putea înceta să mai fie o monedă globală din cauza războiului din Ucraina

<p>Dolarul american ar putea înceta să mai fie o monedă globală, deoarece, chiar și sub sancțiuni severe, Rusia arată lumii că se poate descurca fără dolarul american și prietenia Washingtonului, a declarat duminică Marjorie Taylor Greene, congresmană care reprezintă Georgia, potrivit flux24.ro. „Acum doi ani <…> trăiam în vremuri de pace mondială. Astăzi <…> suntem [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

România cere compensații în afacerea grâului ieftin din Ucraina, care a intrat pe piața europeană cu încălcarea normelor de calitate

<p>Șase state UE, printre care se numără și România, solicită compensații pentru daunele suferite din cauza faptului că grâul ieftin din Ucraina, rămas pe teritoriu european,&#160;afectează propriile lor vânzări. Ele cer Comisiei Europene o soluție rapidă și exportarea grâului ucrainean catre destinația sa finală, anume Africa.&#160; Intr-un document văzut de RFI, șase state UE cer [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Statuia lui Iuliu Maniu a început să lăcrimeze!

<p>În această dimineață statuia lui Iuliu Maniu a început să lăcrimeze. În jurul ei s-au adunat mai mulți credincioși de la AUR care i-au transmis europarlamentarului Cristian Terheș un mesaj psihotronic: ”Criss, e nevoie de tine! Statuia lui Maniu a început să plângă și ne-a transmis că vrea să plece acasă la Bădăcin!!! Cică a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

După 5 ani de studii, centura Clujului demarează cu o greșeală

<p>Deputatul clujean de la USR, Radu Molnar, a precizat că primul pas în teren în vederea construirii centurii Clujului va fi unul dezastruos. „Studiind proiectul, colegul meu Horațiu Cosma (Secretar de Stat în Min. Transporturilor în mandatul lui Drulă) a sesizat ca Primăria Cluj a decis să facă fix opusul logicii și prioritizează lucrari de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Revoltă la Beliș. Taxele draconice scot oamenii în stradă

<p>Problemele vin în lanț pentru comuna Beliș, județul Cluj, în condițiile în care anul 2023 îi va obliga pe locuitori să scoată mai mulți bani din buzunar deoarece taxele și impozitele s-au majorat cu 120%. Cu prețurile ridicate deja la majoritatea alimentelor și o inflație care nu mai vrea să scadă, cei din Beliș s-au [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lupul de la AIMM Cluj-Napoca își schimbă blana odată cu funcția. Vrea să ajungă șeful instituției, după ce a stat 700 de zile în concediu și s-a suspendat din funcție

<p>Cristian Eusebio Lup, angajat al Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj-Napoca, s-a înscris la concursul pentru șefia instituției, după ce a beneficiat de peste 700 de zile de concediu medical în perioada 2020 &#8211; 2022, cu peste 200 de zile în plus față de numărul stabilit de lege, iar în prezent și-a cerut suspendarea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

România va elimina taxa pe medicamente clawback

<p>Comisia Europeană a solicitat autorităţilor române anularea taxei de clawback reduse în mod special, la 15%, pentru medicamentele originare din România, iar Guvernul s-a angajat ca la începutul acestui an să adopte un proiect de lege în acest sens. În 2020, Parlamentul a decis&#160;reducerea taxei de clawback pentru producătorii români de medicamente, printr-un amendament propus [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Restricții de circulație în Bonțida din cauza unui accident

<p>În zona localității Bonțida există restricții de circulație pe fondul unui accident care a aavut loc în această dimineață. &#8222;A fost anunțat un accident rutier între un microbuz și un autoturism în localitatea Bonțida. Nu există victime încarcerate, însă din primele informații trei persoane au nevoie de îngrijiri medicale. Se deplasează la fața locului două [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Unul dintre cei mai mari transportatori din Cluj a câștigat un proces împotriva Antifraudă

<p>TH TRUCKS SRL (FOSTA EVW HOLDING SRL) a câștigat un proces împotriva AGENŢIEI NAŢIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ &#8211; DIRECŢIA GENERALĂ ANTIFRAUDĂ FISCALĂ. Instanța a dispus ca cei de la Antifraudă să plătească firmei clujene despăgubiri de peste 100.000 lei. ”Admite actiunea formulată de reclamanta ”TH TRUCKS”” S.R.L. în contradictoriu cu pârâtele AGENTIA NATIONALĂ DE ADMINISTRARE [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primarii și viceprimarii care semnează contracte europene vor primi bani în plus la salariu

<p>Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, într-o intervenţie la Digi24, că ministerul său a propus majorarea sporurilor primarilor şi viceprimarilor care semnează contracte pe fonduri europene, la 50%,, el precizând că a socotit că este nevoie de această uniformizare a procentului, ca să stimuleze autorităţile locale în atragerea de bani europeni, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fostul selecționar Victor Pițurcă și șeful Romarm reținuți de DNA

<p>Procurorii DNA i-ar fi reținut pe fostul selecționer alRomâniei Victor Pițurcă și pe șeful companiei de stat Romarm, Gabriel Țuțu. Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a fost reținut, luni, de DNA, conform surselor G4Media. Alături de Pițurcă a mai fost audiat și ulterior reținut și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, conform [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Mall-ul din Bună Ziua discutat în prima ședință de CL din februarie

<p>În prima ședință a consilierilor lacali clujeni din luna februarie se va discuta avizarea unuiproiect imobiliar care vizează construirea unui mall în cartierul Bună Ziua. Este vorba despre proiectul Green Square, estimat la peste 31 milioane de euro. Ansamblul imobiliar propus de STK Properties, vehicul investiţional înfiinţat de fondul de investiții STK Emergent (administrat de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

La Cluj se judecă primul proces din România pe tema schimbărilor climatice

<p>Mâine, activiștii din mediu vor depune la Curtea de Apel Cluj cererea de chemare în judecată împotriva Guvernului prin care se cere adoptarea măsurilor necesare pentru reducerea cu 55% a gazelor cu efect de seră până în anul 2030 și pentru atingerea neutralității climatice până în anul 2050. “România nu are o lege a climei [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..