Știri din Faclia - Cluj

Ultimele titluri

Tetarom susține cercetarea și dezvoltarea investind în tinerii roboticieni ai Clujului

Tetarom SA se numără printre cei care susțin echipa de robotică PHOENIX care se va deplasa în Statele Unite, la concursul de robotică „CHICAGO ROBOTICS INVITATIONAL” La finalul lunii mai, în urma rezultatelor dobândite în acest an, echipa de robotică Phoenix a Liceului Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca s-a calificat la competiția „Chicago Robotics Invitational” din Statele Unite ale […] ..

Tabăra de vară UTCN care aduce peste 50 de studenți și profesori străini la Cluj

În perioada 11-17 iulie 2024, Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) este gazda proiectului ELSE PRO – Electronic Circuits & Sensors Projects din cadrul Erasmus Blended Intensive Program. Proiectul este desfășurat în parteneriat cu universitățile membre ale alianței Universitatea Europeană de Tehnologie/ European University of Technology EUT+, informează reprezentanții UTCN într-un […] ..

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA S.A. – Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică:

       Data întreruperii Adresa/Localitatea Intervalul orar 22.07.2024 Loc. Petreştii de Jos sat Plaiuri: str. Principală –integral; sat Livada Petreşti: str. Principală –integral; Loc. Iara sat Valea Agrişului: str. Principală –integral; PTA Ferma Livada; sat Măgura Ierii: str. Principală –integral; sat Agriş: str. Principală –integral; Loc. Ciurila sat Sutu: str. Principală –integral; sat Pădureni Ciurila: […] ..

Weekend dominat de muzică armenească la Gherla

La sfârșitul săptămânii trecute gherlenii au avut ocazia ca pe lângă căldura mare să savureze cântecul și dansul armenesc. Prima edițe a Festivalului internațional interetnic „Nur Folk Fest” a polarizat interesul locuitorilor orașului de pe Someș, conectați din plin la acest eveniment artistic de nivel internațional, organizat de sucursala Gherla a Uniunii Armenilor din România […] ..

Show de zile mari la Cupa Mondială Challenge – gimnastică ritmică, de la Cluj

Sportiva germană Darja Varfolomeev a cucerit două medalii de aur, la minge şi măciuci, duminică, în finalele pe obiecte la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, întrecere care a avut loc în BTarena din Cluj-Napoca. Varfolomeev s-a impus la minge cu 36,400 puncte, iar la măciuci, cu 35,850 puncte. Victoria la cerc a revenit israeliencei […] ..

Drumurile Clujului, sub restricții pentru transportul greu de marfă

Restricțiile de circulație pe perioada codului roșu de caniculă sunt impuse luni, 15 iulie și marți, 16 iulie 2024 și pentru județul Cluj. Aceste restricții survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM conform căreia temperaturile vor ajunge în cele două zile până la valori de 42 de grade Celsius, informează într-un comunicat reprezentanții Companiei […] ..

Titularizare 2024: Emoții pentru profesori la început de drum

Cadrele didactice clujene înscrise pentru concursul de angajare în învățământ vor susține proba scrisă de la Titularizare 2024, miercuri, 17 iulie 2024. Pentru a se putea titulariza, mai precis pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată în învățământ, profesorii trebuie să obțină minim nota șapte atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul […] ..

Espadrile de damă – încălțămintea perfectă pentru vara 2024

Espadrilele sunt pantofi comozi și stilați, ideali pentru lunile călduroase de vară. Există multe modele de espadrile damă, în diverse culori și sunt realizate din materiale naturale precum bumbacul, inul și iuta, care le fac să fie ușoare, confortabile și funcționale. Datorită utilizării materialelor naturale, espadrilele oferă piciorului respirabilitate excelentă, chiar și pe cea mai […] ..

Clujul reintră sub cod roșu de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit până miercuri inclusiv atenţionările Cod roşu şi Cod portocaliu de caniculă, valabile în toată ţară. Potrivit meteorologilor, luni şi marţi, un Cod portocaliu de căldură vizează zone din Maramureş şi estul şi nord-estul Transilvaniei. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35 – 37 de grade. Disconfortul […] ..

Din fotoliul de orchestră: Aplauze pentru Norma, dirijori, soliști, cor și orchestră

În mai 2019, ce repede au trecut 5 ani, Filarmonica Transilvania încheia un proiect ambițios, înregistrarea operei La fanciulla del West cu Lawrence Foster  dirijor-asistent dirijor Nestor Bayona-și o distribuție care a asigurat din start și reușita înregistrării compact discului pentru Pentatone, dar și prezentarea operei pucciniene în concert. Un alt proiect de succes, de […] ..

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA S.A. – Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică:

     Data întreruperii Adresa/Localitatea Intervalul orar 16.07.2024 Loc. Cluj Napoca: str. Războieni; str. Maramureşului; str. Gladiolelor; str. Dumbrava Minunată; str. Călugăreni; 09:00-15:00   17.07.2024 Loc. Cluj Napoca: str. Valea Chintăului; 09:00-14:00 18.07.2024 Loc. Jucu de Mijloc: str. Tineretului- integral; str. Panseluţelor- integral; str. Neptun- integral; Aleea Neptun- integral; Aleea Zambilei- integral; Aleea Mica- integral; 08:00-11:00 […] ..

FBI despre autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump

Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur, a declarat duminică poliţia federală americană (FBI), precizând că deocamdată „nu a fost identificată” o afiliere ideologică a atacatorului, informează AFP. „În acest moment, informaţiile pe care le avem ne arată că autorul atacului a acţionat singur”, a declarat Kevin Rojek, agent FBI în […] ..

Zilele municipiului Dej

În pofida caniculei greu de suportat, „nunți de aur”, o expoziție de pictură și una de carte, turneu de șah, Târgul „Produs de Cluj”, seri pentru tineret și o zi dedicată folclorului someșean, au concentrat atenția dejenilor pe durata celor patru zile consacrate sărbătorii orașului lor (11-14 iulie). Un eveniment copios asezonat cu mici și […] ..

Clasamentul golgheterilor la EURO 2024

Georgianul Georges Mikautadze, germanul Jamal Musiala, slovacul Ivan Schranz, olandezul Cody Gakpo, spaniolul Dani Olmo şi englezul Harry Kane, cu câte 3 goluri, sunt golgheterii Campionatului European de fotbal – EURO 2024. La EURO 2024 s-au marcat 117 goluri. Dintre acestea zece au fost autogoluri. Clasamentul golgheterilor: 3 goluri: Jamal Musiala (Germania), Georges Mikautadze (Georgia), […] ..

Noua campioană a Europei

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal – EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după ce a învins Anglia în finală, cu scorul de 2-1 (0-0). Spania a devenit prima echipă cu patru titluri europene, după cele obţinute în 1964, 2008 şi 2012. Nico Williams (47) şi Mikel Oyarzabal (87) au marcat […] ..

Descreţirea inovației

Suntem atât de bombardați mediatic cu termenul de inovație încât aproape că nici nu mai vibrăm când apare ceva nou în acest sector. Majoritatea asociem inovația cu ceva tehnic, de multe ori venită de la americani, companii care lansează ceva chestii noi. Să fim sinceri, chiar că am avut o explozie enormă de noi tehnologii […] ..

Un video care îl arată pe presupusul atacator al lui Donald Trump poziţionat pe un acoperiş cu o puşcă în mână

Un video care îl arată pe presupusul atacator al lui Donald Trump poziţionat pe un acoperiş cu o puşcă în mână a fost publicat sâmbătă de site-ul american TMZ, potrivit AFP. Fostul preşedinte, care candidează la alegerile din noiembrie, a fost împuşcat în ureche sâmbătă în timpul unui miting electoral la Butler, în Pennsylvania.FBI l-a […] ..

Clădirea Anatomia va fi restaurată și renovată 

Clădirea Anatomia va fi supusă unor serii de lucrări de consolidare a zidăriei și de stopare a degradărilor cauzate de umiditate și ploi în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare din programul Regio Nord-Vest. Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca informează că vor fi restaurate inclusiv componentele artistice și elementele de tâmplărie […] ..

Investiții în domeniul sportului la Gherla

În municipul Gherla este mare fierbere și pe șantierele orașului. În ciuda căldurii mari continuă lucrările demarate încă acum doi ani (sau, poate mai mult). Spre bucuria copiilor și practicanților diferitelor jocuri printre investițiile aflate în plină derulare se află și obiective sportive. La marginea frumosului parc este un du-te-vino permanent. Se află în fază […] ..

„Marșul pentru Iancu”, o sărbătoare înălțătoare 

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România a organizat în perioada 13-14 iulie 2024 „Marșul pentru Iancu” pentru a omagia memoria eroului Avram Iancu de la nașterea căruia se împlinesc 200 de ani. Peste 150 de membri din 22 de filiale ale Societății „Avram Iancu” au participat la manifestările omagiale care s-au desfășurat în prima zi […] ..