Știri din Ziarul Ialomita

Ultimele titluri

Rezultatele de duminică în Liga 5 seriile Centru și Vest: Ploaie de goluri

  Fotbal, Liga 5 – Seria Centru Recolta Gheorghe Doja câștigă detașat seria, dar va ajunge în Liga 4? Rezultate Seniori ACS Ciulnița – Voința Reviga 5-1 ACS Recolta Gh. Lazăr – Flacăra Andrășești 4-1 Agronomia Bucu – FC Traian 5-3 Recolta Gh. Doja – Rapid Perieți 6-1 AS Căzănești – Spicul Miloșești 1-1 CS... ..

FC Rovine, câștigătoarea fazei județene a Cupei României la fotbal

Sâmbătă, 8 iunie 2024, pe stadionul Municipal din Slobozia s-a disputat fi nala Cupei României-Faza Județeană, care a avut la start echipele FC 2018 Rovine și Abatorul Slobozia. A câștigat cu 2-0 FC Rovine, prin golurile marcate de Constantin Zamfir și Nelu Bucă. Așadar, FC Rovine va reprezenta județul Ialomița în fazele superioare ale Cupei... ..

Lansarea cărții ”SONG, un cântec amuțit – trei decenii fără Oanță”

Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița Lansarea cărții ”SONG, un cântec amuțit – trei decenii fără Oanță” ”SONG-ul este singura mea dragoste, ratând astfel multe alte «amoruri».De aici, capacitatea de a realiza niște lucruri care mi se potrivesc, așa cum și eu mă potrivesc lor. Și încă ceva: mă întreb în fiecare seară dacă ceea ce... ..

Fotbal, Liga 5 Seniori – Seria Est: Cu o linie de clasament excelentă, Unirea Mihail Kogălniceanu promovează în Liga 4

Unirea Mihail Kogălniceanu câștigă fără drept de apel acasă cu Dunărea Giurgeni și promovează în Liga patru, mărind distanța la patru puncte în fața Gloriei Ograda, doar egal în deplasare la Ialomița Sudiți, sudițenii terminând pe treapta a treia a podiumului după ce mult timp a cochetat cu primul loc. Surprinde victoria Spicului Vlădeni acasă... ..

TRACTORUL HOFHERR SCHRANTZ CLAYTON SHUTTLEWORTH

Muzeul Naţional al Agriculturii prezintă:   TRACTORUL HOFHERR SCHRANTZ CLAYTON SHUTTLEWORTH Tractorul este un autovehicul cu mare putere de tracțiune folosit în agricultură, pentru a remorca și a acționa diverse unelte şi mașini agricole, în scopul realizării de lucrări agricole complexe. Anul 1876 va rămâne ca o piatră de hotar în istoria tehnicii, dar şi... ..

Alegeri 2024 în țară și, mai ales, în Ialomița

Marian Pavel câștigă detașat al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Ialomița Încercăm să facem o mică radiografie a ultimelor alegeri, încorsetați oarecum de întârzierea cu care se transmit datele oficiale. Și începem cu președinții de consilii județene, unde la nivel național PSD și-a majorat controlul la 25 de județe, după ce în 2020... ..

Ștefan Mușoiu, al doilea ialomițean care ajunge în Parlamentul European

Imediat după închiderea urnelor, rezultatele Exit Poll pentru alegerile europarlamentare dădeau Coaliția PSD-PNL câștigătoare cu 53 la sută de voturi (20 de mandate), urmată de AUR cu 14 la sută (5 mandate), Alianța Dreaptă Unită 11 la sută (4 mandate) și UDMR 5 la sută (1 mandat). Ștefan Mușoiu, deputat de Ialomița în Parlamentul României,... ..

Casa de cultură a sindicatelor, ștrandul municipal, sala polivalentă sau noul stadion, priorități pentru primarul Alexandru Potor

* Dialog cu Alexandru Potor, cadindatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al municipiului Slobozia – Petrecerea timpului oferă prea multe puține vaiante pentru slobozenii. De aceea, vreau să ne oprim asupra acestui aspect. Și să începem cu cei mici, cu locurile de joacă… – În momentul de față Slobozia suferă foarte mult în... ..

Irina Constantin, Anastasia Comșa și Andreea Dedu, laureate în turneul de tenis „Cupa Sarapac”

Rezultate foarte bune pentru sportivii Clubului Sportiv Municipal în turneul de tenis organizat pe terenurile Tenis Con din Slobozia și dotat cu „Cupa Sarapac”, cu sprijinul omului de afaceri Mihail Zikov. Trei sportive au urcat pe podium. Astfel, Irina Constantin a obținut primul loc atât la 12 ani, proba de simplu, cât și la 14... ..

EDITORIAL

Dan Elias Votăm! Sărăcia și mizeria, analfabetismul cronic, marasmul social și economic, mocirla morală și spirituală, tembelismul libertăților absolute, dispariția empatiei de orice fel și la orice nivel, libertinajul sexual, chiar patronat de instituții publice, disprețul față de securitatea personală, sănătate și educație, justiția tribală, glorificarea banului … Nu mai am aer și mă opresc.... ..

Căile lui Coldea

După ravagiile făcute de sistemul criminal şi represiv al DNA sub comanda torționarei Koveși, vedem cum aceeași Mărie cu o altă pălărie își anchetează proprii penali. Cîteva din principalele braţe ale caracatiţei statului paralel sînt puse sub lupă măritoare, dar probabilitatea stîrpirii lor este cît fi rul de păianjen. Lunetiştii din presa S.R.I.-D.N.A. ocolesc tema,... ..

Cazacu Marinică, spre un nou mandat de primar al comunei Ion Roată

* Dialog cu Cazacu Marinică, candidat independent pentru funcția de primar al comunei Ion Roată Cazacu Marinică candidează pentru a treia oară la alegerile locale pentru primar al comunei Ion Roată din postura de candidat independent. În interviul de față ne-a vorbit despre ce a fost, ce este și ce va fi la Ion Roată... ..

Proiectul educațional ,,Uniți suntem mai puternici” la final de drum

În perioada ianuarie 2024-iunie 2024 elevii Școlii Gimnaziale ,,Sf. Andrei” Slobozia au derulat activități în cadrul Proiectului educațional ,,Uniți suntem mai puternici!”. Obiectivele proiectului: * Sensibilizarea tuturor actorilor școlii cu privire la sursele, cauzele si efectele fenomenelor de violență în școală; * Atragerea și implicarea reprezentanților comunității în acțiuni de prevenire și combatere a violenței... ..

Adrian Vasile: Să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai luminos pentru Andrășești!

Stimați locuitori ai comunei Andrășești, Cu respect și angajament, am avut privilegiul de a fi primarul dumneavoastră în ultimii opt ani. Împreună, am pus în aplicare inițiative semnificative și am adus schimbări pozitive în viețile fiecărui cetățean. Astăzi vin în fața domniilor voastre pentru a solicita încrederea pentru un nou mandat. Cred în continuitate ca... ..

Cântarul și cântăritul mărfurilor

Muzeul Naţional al Agriculturii prezintă: Cântarul și cântăritul mărfurilor Cântarul a fost o unitate de măsurat, în principal, greutatea, comună în cele trei Țări Românești, având însă în Transilvania o altă mărime decât în Țara Românească și Moldova. Cuvântul „cântar” este de origine latină (cantarus), el fiind întâlnit în numeroase documente scrise în limba latină... ..

EDITORIAL

  Dan Elias Pe mâna traficanților La început am crezut că este o glumă. Nu! Data alegerilor europene, 9 iunie, este trecută în calendarul ortodox ca fiind Duminica Orbului! Bravos, ursula! Să trăiești.. Nici lupta pcr-ului, adică partidul comasaților români, de a așeza alegerile locale la aceeași dată, nu mai este o surpriză, ci o... ..

O nouă sesiune de proiecte finanțate de Consiliul Județean pentru activităţi nonprofit de interes general

Săptămâna trecută, în sala de ședințe a Consiliului Județean Ialomița, au fost prezentate proiectele câștigătoare depuse pe programul finanțărilor nerambursabile alocate din bugetul județului Ialomița pentru activitǎți nonprofit de interes general pentru anul 2024. Din cele 28 de proiecte evaluate, 22 proiecte au fost declarate finanțabile (au obținut un punctaj total minim de 60 de... ..

Contract semnat de președintele Marian Pavel pentru finanțarea celui mai mare proiect privind modernizarea drumurilor județene

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița și Liviu Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, au semnat contractul de finanțare a proiectului Proiectul „Modernizare DJ 213A: Limită județ Călărași – intersecție cu DJ 201 (Mărculești); intersecție cu DN2A (Bucu) – Scânteia – intersecție cu DN21, DJ201; intersecție cu DJ213A (Mărculești) – intersecție... ..

Laureații Concursului Național de Creație literară “Ștefan Bănulescu” – ediția 2024

Vineri, 24 mai 2024, a avut loc evenimentul cultural dedicat marelui scriitor ialomițean Ștefan Bănulescu, un scriitor pentru eternitatea Bărăganului”, de la a cărui moarte se împlinesc 26 de ani, pe 25 mai. În toamna anului 1980, dramaturgul Eugen Ionescu nota câteva cuvinte memorabile despre „Leul din Bărăgan”: „Acest scriitor pe care-l apreciez și-l admir... ..

Douăzeci și șase de ani de când Ștefan Bănulescu a lăsat un mare gol în literatura română

„Viaţa e o câmpie fără margini; pe orizontala ei, o verticală cât de mică poate însemna oricând ceva.” („Iarna bărbaţilor – Satul de lut”). Nuvelist, romancier, eseist, poet, memorialist, Stefan Bănulescu s-a născut pe 8 septembrie 1926, în comuna Făcăeni, județul Ialomița, fiind al optulea fiu dintre cei unsprezece ai plugarilor Ion şi Elena Bănulescu. ... ..