Știri din Redesteptarea

Ultimele titluri

Ciclistul lugojean Ștefan Hodi, o nouă expediție de Ziua Națională, la Alba Iulia

<p>Ciclistul lugojean Ștefan Hodi se îndreaptă și în acest an spre Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României. Este a 19-a deplasare pe două roți a lui Hodi la Alba Iulia din anul 2000 încoace, excepția fiind doar anii în care a pedalat în turul Europei și un an în care drumurile acoperite [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CSM Lugoj termină turul Diviziei D la un punct de primul loc

<p>Echipa de fotbal aparținând Clubului Sportiv Municipal Lugoj a finalizat turul campionatului Diviziei D cu o victorie și a ajuns la doar un punct de primul loc. Formația antrenată de profesorul Dafin Danciu și inspiratul antrenorul-jucător Lucian Stoica (căruia i se datorează formarea și parcursul echipei din acest campionat) s-a impus sâmbătă, 27 noiembrie, în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO] Ziua Națională, sărbătorită la Școala Gimnazială Balinț

<p>A devenit deja tradiție ca elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Balinț să dea onorul Zilei Naționale în straiele străbunilor. Așa s-a întâmplat și anul acesta, când în semn de respect şi de preţuire faţă de simbolurile şi însemnele românești, ia și costumele tradiționale au fost îmbrăcate cu mândrie. Atât școlarii din clasele primare, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

3 sfaturi pentru creșterea profitabilității în investițiile crypto

<p>Înainte de a primi sfaturi despre care sunt cele mai bune modalități de a face profit, o să începem prin a defini foarte bine termenii, pentru a înțelege cum funcționează fascinanta lume a criptomonedelor. În primul rând, o criptomoneda este o valută, care permite cumpărarea de bunuri și servicii sau care poate fi investită. Specific [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vremea la Lugoj! Ploaie amestecată cu ninsoare

<p>Săptămâna aceasta ne aduce ploi și temperaturi scăzute și posibil, pe alocuri, câțiva fulgi de nea. Luni 29 noiembrie, maxime de până la 9°C ziua, respectiv 0°C noaptea. Marți 30 noiembrie, pe perioada zilei vom simți o scădere drastică a temperaturilor, până la cel mult 4°C iar pe perioada nopții posibil să vedem câțiva fulgi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Respect pentru mediu! Elevi lugojeni, premiați la concursul ”Arta reciclării”

<p>Ediția a doua a Concursului Județean ”Arta reciclării” a ajuns la final. Competiția a fost organizată de ADID Timiș, Organizațiile care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorului și Zonă în Dezvoltare Dinamic Plus, împreună cu partenerii voluntari de la Zona de Dezvoltare Dinamic Plus prin Lions Club Timișoara Dinamic Plus, reprezentat prin dr. ec. prof. Ana [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Noua rețea a unităților de învățământ! Școala Gimnazială Nr. 4 va fi absorbită de Școala Gimnazială Nr. 3

<p>Proiectul de hotărâre privind aprobarea rețelei unităților școlare de învățământ preuniversitar din municipiul Lugoj pentru anul școlar 2022-2023 a fost supus votului consilierilor locali în ședința desfășurată în sistem online, joi, 25 noiembrie. Proiectul presupune, la primul punct, fuziunea prin absorbție a Școlii gimnaziale nr. 1 din Lugoj de către Școala gimnazială ”Anișoara Odeanu” din [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Sălile s-au deschis! E voie cu spectatori, vino duminică la volei, meci de campionat cu Craiova

<p>După o lungă perioadă de aşteptare, timp în care în sala I.K. Ghermănescu au avut loc jocuri spectaculoase, cu răsturnări senzaţionale de rezultat, spectatorii pot lua din nou parte la desfăşurarea evenimentelor sportive. Prima întâlnire de acest fel vă este propusă de echipa de volei, proaspăt revenită din Europa, după o victorie extraordinară în Elveţia, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

103 ani de la Marea Unire: Consiliul Național Român versus Republica Bănățeană

<p>Muzeul de istorie, etnografie și artă al Lugojului a găzduit marți, 23 noiembrie, o interesantă manifestare dedicată Marii Uniri. Anul acesta, aniversăm 103 ani de la acel moment astral al națiunii române. Deși nu este o cifră rotundă, un jubileu special, important e faptul că evenimentul este ținut în atenția publicului prin manifestări de calitate, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lucruri făcute anapoda! Avaria la conducta de apă era sub clădirea unui privat, astfel că a trebuit mutată ţeava

<p>O avarie apărută în cartierul Stadion, la limita dintre domeniul public și o proprietate privată, a făcut ca locuitorii din cartierele din Stadion și Ștrand, dar și din restul Lugojului German, să rămână fără apă. ”Recomandăm locuitorilor din Lugojul German, în special celor din cartierele Stadion şi Ştrand să-şi facă provizii de apă, pentru că [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Muzică, dans și teatru! Se caută copii și tineri pentru Gala talentelor lugojene

<p>Lugojul se pregătește pentru un nou eveniment dedicat copiilor și tinerilor din municipiu. Clubul Copiilor Lugoj în colaborare cu Asociația Smart Kreativ și Consiliul Local Lugoj organizează în luna decembrie cea de-a II-a ediție a proiectului ”Gala talentelor lugojene”. Din cauza restricțiilor impuse, ediția din acest an se va desfășura online pentru secțiunile I-III, iar [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ne jucăm cu mobila! Anul viitor vom avea magazin IKEA la Timișoara

<p>IKEA a demarat lucrările de construcție a noului său magazin IKEA Timișoara, situat în Dumbrăvița, prin care compania își propune să aducă modul de viață IKEA mai aproape de oamenii din zona de vest a României. Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiție semnificativă [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Inedit! Elevii Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu” au adoptat un urs

<p>La Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” se întâmplă lucruri minunate. Inspirați de activitățile pe care le-au desfășurat la școală pe parcursul săptămânii anti-bullying, elevii clasei I C &#8211; ”Clasa Ursuleților înțelepți” au decis să facă o faptă bună, în sprijinul prietenilor necuvântători. ”Copiii au aflat despre AMP Liberty Bear Sanctuary (Asociația Milioane de prieteni &#8211; sanctuarul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vremea la Lugoj! Ploaie non-stop

<p>Weekend-ul ne aduce ploi dar temperaturi mult mai mari decât zilele precedente. Vineri 26 noiembrie, 11°C ziua, respectiv 6°C noaptea iar ploaia va fi prezentă, în permanență, asupra orașului. Sâmbătă 27 noiembrie, vedem, în termometre, cele mai crescute temperaturi din această săptămâna, atât ziua cât și noaptea. Duminică 28 noiembrie, ploile nu încetează iar temperaturile [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Făceţi-vă rezerve! Cartierele Stadion şi Ştrand, rămân fără apă la robinete din cauza unei avarii

<p>Reprezentanţii Societăţii Comerciale “Meridian 22” au anunţat că astăzi, 26 noiembrie, începând cu orele 13, va fi întreruptă furnizarea apei în două cartiere mari ale Lugojului – Stadion şi Ştrand, ca urmare a unei avarii apărute de aproape două zile la reţeaua subterană. Disconfort vor avea şi restul locuitorilor din Lugojul German, pentru că presiunea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Beat-uri de muzică fusion

<p>Continuând tradiția fuziunii indo-occidentale, în care instrumentele muzicale indiene sunt cântate cu dispozitive străine, muzicienii creează un gen cu totul nou numit muzică electro. O privire asupra popularității în creștere a acestei forme muzicale. Muzica transcende barierele geografice și cele ale limbii. Genuri, artiști și stiluri se îmbină pentru a menține entuziasmul și pentru uni [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Lugojul invincibil! Voleibalistele de la CSM au câștigat și returul cu Sm’Aesch din Elveția și rămân neînvinse în Europa

<p>O tabelă de scor pentru istorie: Sm’Aesch Pfeffingen (Elveția) – CSM Lugoj (România) 1 – 3 (21-25; 25 -22; 23 – 25; 26 – 28)! Am câștigat și în Elveția, așa cum ne anunțau acum o săptămână, cu voci calme și încrezătoare, antrenorul Ugljesa Segrt și Loredana Filipaș, cea mai bună jucătoare a meciului de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ordin de demolare! Domeniul public eliberat de construcții improvizate și garduri

<p>Primăria Municipiului Lugoj a început demolarea construcțiilor improvizate și ilegale de pe domeniul public, din tot orașul. Acțiunea vizează în special anexele improvizate din cartierele de blocuri, garajele ridicate fără autorizație sau gardurile inestetice care delimitează spațiile verzi. “Noi am trimis încă din luna februarie notificări prin angajații Primăriei, care au fost în teren și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

[FOTO] Concurenți din România, Argentina, Polonia, Ungaria și Republica Moldova, la startul Concursului Tiberiu Brediceanu

<p>Concursul internațional de canto ”Tiberiu Brediceanu” – ediția a III-a, se desfășoară în sistem online la Lugoj, în perioada 22-28 noiembrie 2021. La start s-au aliniat concurenți și concurente din România, Argentina, Polonia, Ungaria și Republica Moldova, voci tinere școlite la cele mai bune universități din țară și din străinătate. Director artistic al concursului este [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

[FOTO] Militarii lugojeni, în sprijinul veteranilor de război

<p>În apropierea zilei naționale a României, militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă ”General Ion Dragalina” i-au vizitat pe veteranii de război din garnizoana Lugoj. Cu această ocazie, nonagenarii Nicolae Streian, Ioan Magina și Marin Turculeanu, care tocmai a împlinit frumoasa vârstă de 98 de ani, au primit din partea militarilor câteva daruri, constând în produse alimentare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..