Știri din Opinia Buzau

Ultimele titluri

Cod galben de viituri

<p>Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de viituri pentru râuri din șase județe, valabilă de marți, ora 14.00, până miercuri, ora 8.00. Conform INHGA, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza pentru următoarele 24 de ore, există posibilitatea depășirii cotelor de atenție pe anumite sectoare &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Vești de la meteorologi pentru buzoieni

<p>Meteorologii ANM au transmis astăzi vești pentru locuitorii României, cu precizări clare asupra evoluției vremii în zilele următoare. În timp ce vestea proastă confirmă prelungirea codului roșu de caniculă pentru ziua de miercuri, există și o veste bună pentru finalul săptămânii: valul de căldură va începe să se retragă treptat. Conform comunicatului emis de Administrația &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Avocatul Poporului, audiențe pentru buzoieni

<p>Joi, 18 iulie 2024, între orele 10.00 și 14.00, reprezentantul instituției Avocatul Poporului-Biroul Teritorial Ploiești va fi prezent în municipiul Buzău pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții. Activitatea va avea loc la sediul Consiliului Județean Buzău, situat pe Bd. Nicolae Bălcescu, nr. 48, în spațiul amenajat special în acest scop. Cetățenii &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Gloria, remiză albă la debut

<p>Gloria începe sezonul cu dreptul, reușind să se întoarcă de la Ploiești cu un punct. Buzoienii au început destul de curajos meciul, au avut o ocazie mare în minutul 11 prin Matos, dar și alte câteva incursiuni tăioase către poarta lui Zima. A fost singura oportunitate clară a buzoienilor de  a debloca tabela. Ploieștenii au &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Propunerile fermierilor buzoieni pentru „calamități” au devenit lege

<p>În urmă cu mai puţin de două săptămâni, şeful Direcţiei Agricole Buzău, Cosmin Florea, punea la punct, împreună cu specialişti pe domeniu și după consultarea fermierilor din  județ, un nou algoritm de calcul pentru încadrarea şi acordarea despăgubirilor la culturile calamitate. Proiectul a fost transmis Ministerului Agriculturii, iar la prima şedinţă de Guvern a ajuns &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Legumicultori din Potoceni, reclamați la Poliție că pompele pentru irigații tulbură somnul vecinilor

<p>Mai mulţi producători agricoli, legumicultori, din satul Potoceni, comuna Mărăcineni, sunt obligaţi să facă faţă, în ultimul timp, unei situaţii care pare a fi decupată dintr-un scenariu de film prost, în care simpla invocare a literei legii generează evenimente care nu-şi găsesc locul în realitatea imediată. Doi dintre cetăţenii din satul Potoceni au înaintat reclamaţie &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO / Buzoianul Adrian Bogdan Lefter, la evenimente de top ale sculpturii mondiale

<p>Artistul vizual buzoian Adrian  Bogdan Lefter participă zilele acestea, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR), prin Direcția Relații Internaționale, la două evenimente de marcă ce au loc în Argentina, respectiv la „Bienal del Chaco” &#8211; aflat în Top 10 evenimente din lume în domeniul sculpturii -,  și „Bienal del Impenetrable”. „Bienal del Chaco” se desfășoară &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Daniela Șontică, premiată pe scena Galei „Valori Contemporane” a Premiilor Radar de Media 2024

<p>Daniela Șontică, scriitoare și reporter la Ziarul Lumina, unde coordonează secția de Cultură, a primit recent titlul de „Scriitoare și jurnalistă emerită a poporului”, premiile speciale Myosotis. Distincția i-a fost acordată la Gala Premiilor „Valori contemporane”, sub egida Radar de Media. „În aceste vremuri în care presa scrisă mai mult agonizează decât există, mă consider &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Surprize-surprize la Metalul!

<p>Conducerea Metalului a fost destul de rezervată în a anunța noi achiziții în această perioadă, în care toate echipele încearcă să se întărească pentru a-și îndeplini obiectivele. Cum piața este destul de săracă, iar pe jucătorii buni e „bătaie mare”, discreția alb-albaștrilor este oarecum de înțeles. Sâmbătă, buzoienii au disputat un amical cu CSA Steaua, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzoieni fără apă în timpul Codului roșu de caniculă

<p>În mijlocul valului intens de caniculă, zeci de blocuri din municipiul Buzău vor rămâne fără apă la robinete. Compania de Apă a programat o serie de lucrări pentru zilele de luni și marți, întrerupând furnizarea apei în mai multe zone ale orașului. Astăzi, apa va fi oprită la cinci scări de bloc din zona Punctului &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tragedii la scăldat. Trei buzoieni s-au înecat duminică

<p>Zilele caniculare aduc și tragedii care îi au în prim-plan pe cei dornici să se răcorească la scăldat. Numai duminică, trei buzoieni, doi bărbați și fiica minoră a unuia dintre ei, și-au pierdut viața, într-un canal de irigații, respectiv în râul Buzău, în urma unor partide de scăldat. În primul caz, a fost vorba despre &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Puci liberal râmnicean pentru înlăturarea lui Mocanu

<p>Perspectiva alegerilor generale şi prezidenţiale impune mobilizări în plan electoral, dar şi ocazia de a gândi planuri de organizare sau reorganizare, totul pentru a obţine o imagine cât mai atractivă în ochii electoratului, astfel încât candidaţii pentru cele două Camere din Parlamentul României să atragă multe voturi, iar la testul final, obţinerea preşedinţiei, să se &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Absolvent al Seminarului Teologic din Buzău, președinte interimar al Institutului „Sfântul Vladimir” din New York

<p>Începând cu 1 iulie, decanul academician dr. Ionuț-Alexandru Tudorie și-a asumat rolul de președinte interimar al Institutului Teologic Ortodox „Sf. Vladimir” din New York (SVOTS). Numirea sa a fost dorința unanimă a membrilor Consiliului de Administrație al Institutului. Dr. Ionuț-Alexandru Tudorie  ocupă  poziția de decan academic al SVOTS și  profesor de istorie bisericească din anul &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cinci medalii la Cupa României pentru elevele Steluței Duță

<p>Ambiția Steluței Duță, o sportivă atât de îndrăgită în anii în care concura, se face simțită și în prezent, după ce s-a retras din activitate. Antrenoare la CSM și la SCM Gloria, Steluța are un rol mercurial în formarea și cizelarea  pugilistelor de la cele două cluburi. Rezultatele au apărut rapid în toate competițiile importante, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Aproape 2 miliarde lei vechi, despăgubiri pentru pagubele produse de urși și lupi în acest an

<p>Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a aprobat despăgubiri în valoare de aproximativ 190.000 de lei (1,9 miliarde lei vechi) pe parcursul anului 2024 pentru persoanele care au înregistrat pagube materiale în urma atacurilor animalelor sălbatice, scrie „Agerpres”. Potrivit APM, doar în luna iunie valoarea despăgubirilor se ridică la peste 53.000 de lei: „În luna iunie &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cu astfel de contracandidați Maia Sandu are șanse reale să câștige din primul tur

<p>Cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale (care vor avea loc pe data de 20 octombrie), au început regrupări de forțe și anunțarea unor candidați la primul fotoliu din stat. Fie și tardiv, dar formațiunile politice „mai cu moț” au înțeles că timpul a fost pierdut iremediabil și că nu mai este cazul să scoți &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ce mesaj a transmis de Ziua Franței buzoianul Nicolae Istudor, rectorul ASE

<p>Buzoianul Nicolae Istudor evocă parteneriatul cu universități de top din Franța astăzi, de Ziua Națională a Franței. Reamintim că astăzi este 14 iulie, ziua în care  Franța sărbătorește  Ziua Națională, care simbolizează patriotismul francez și identitatea națională. Buzoianul Nicolae Istudor a luat partea la sărbătoarea Franței la Ambasada Franței în România și a trimis un &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Gastronomia buzoiană, prezentată de „Slow Food” la târgul din Torino

<p>Organizaţia Slow Food Buzău, o iniţiativă dedicată promovării produselor locale, tradiţiilor culinare şi turismului sustenabil în judeţ, va promova judeţul la ediţia din acest an a celui mai mare târg de profil Terra Madre, care va avea loc la Torino, Italia, la sfârşitul lunii septembrie. Aceasta este ocazia organizației din Buzău să atragă atenția turiștilor &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cămașa de soacră mare, în zona Buzăului

<p>Suntem în plin sezon al nunților și custodele Muzeului „Timpul omului”, Cecilia Petrescu, ne împărtășește pe pagina de socializare câte ceva din tradițiile legate de acest eveniment în mediul rural, unde omul a simțit dintotdeauna conectarea cu natura și a ascultat „glasul pământului” . Aceasta ne vorbește despre una dintre cele mai frumoase tradiții  de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Știință și aventură pentru copii, la Aluniș

<p>Trei zile pline de distracție și învățare pentru copii vor avea loc  în curtea Centrului de Artă Aluniș. Este vorba despre atelierele pe care reprezentanții Aluniș le pun la cale pentru perioada 19-21 iulie și la care vor avea acces gratuit toți copiii. Participarea la aceste ateliere nu necesită preînscriere sau rezervare. Participanții pot lua &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..