Știri din Opinia Buzau

Ultimele titluri

Valul patru al pandemiei de Covid-19 înghite Buzăul

<p>Valul patru al pandemiei de Covid-19 a lovit puternic și la Buzău, iar autoritățile au fost nevoite să găsească soluții rapide pentru a putea să trateze în continuare numărul mare de pacienți care vin la unitățile spitalicești din județ. Astfel, spitalul de la Nehoiu a fost declarat unitate suport Covid-19, iar pacienții care au forme &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Învățământul rural în vreme de pandemie / Cum s-au transformat bunicii în elevi on-line

<p>Învățământul este unul dintre domeniile de activitate în care pandemia și-a pus amprenta radical, modificând totul, de la procesul de predare până la modul de interacțiune al elevilor. Cum a fost perioada de școală online, dar și cum se desfășoară în prezent, se poate observa doar prin ochii unui om care a coordonat atât profesori, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO | Un șofer prins băut la volan a vrut să scape nepedepsit invocând experimentul polițistului-vlogger cu origini buzoiene Tavi Perțea

<p>Un șofer din Bihor amendat și lăsat fără permis pentru că a fost prins băut la volan a contestat amenda în instanță sus­ținând că nu a consumat alcool și că de vină pentru alcoolemie este dezinfectantul pentru mâini. Ideea i-a ve­nit după ce a vizionat un material filmat de un polițist buzoian care activează în Bihor, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ungureanu: Casa Națională de Asigurări de Sănătate a întrerupt contractele cu 15 furnizori de oxigen

<p>Deputatul USR de Bu­zău Emanuel Ungureanu susține că reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătătate au întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen, în plină pandemie de coronavirus, când nevoia de oxigen este mai mare ca oricând. El prezintă și un document în acest sens și solicită revocarea ordinului și renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Pandemia – între credință și tăgadă

<p>Se împlinesc aproape doi ani de la declanșarea epidemiei de Covid-19, care a schimbat complet viețile tuturor. Serviciul și școala s-au mutat acasă, mediul pe care, inițial, îl asociam cu relaxarea. Suprapunerea acestor activități, precum și multitudinea de interdicții au creat tensiuni și au schimbat dinamica tuturor relațiilor, în special a celor dintre părinte și &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FC Buzău, o nouă victorie-șoc! Ce caută Brăila în Liga a 2-a?

<p>După ce a reușit, cu câteva etape în urmă, scorul de până acum al campionatului, 14-0 în Crâng, cu Unirea Constanța, FC Buzău a semnat, și cea mai categorică victorie în deplasare. Cea mai slabă echipă din campionat a fost victimă sigură în fața Buzăului, într-o partidă disputată sâmbătă, la Brăila, în etapa a 10-a &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Meiroșu: Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență NU SE APLICĂ

<p>Singurele unități de învățământ din județ care învață integral în sistem on-line sunt cele zece afișate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, a declarat pentru OPINIA inspectorul școlar general, profesorul Ionel Meiroșu. Este vorba despre Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Liceul Tehnologic Rușețu, Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, Școala Gimnazială din comuna Săpoca, Școala Gimnazială din &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Comitetul pentru Situații de Urgență Buzău: Școlile din municipiul Buzău și din 15 comune, în on-line

<p>În această seară, Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Buzău a  emis o hotărâre privind suspendarea activității didactice cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Buzău și a comunelor Ulmeni, Cernătești, Stâlpu, Măgura, Glodeanu Siliștea, Mihăilești, Poșta Câlnău, Vintilă Vodă, Mărăcineni, Blăjani, Vernești, Unguriu, Săpoca, Brădeanu și Rușețu, unde &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Aproape 40 de polițiști buzoieni au donat sânge

<p>Centrul Județean de Transfuzie Sanguină se confruntă în continuare cu criza de sânge. În acest context, săptămâna trecută, aproximativ 40 de polițiști din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului s-au prezentat la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină și au donat sânge. „Gestul poliţiştilor buzoieni vine ca un îndemn la adresa comunităţii, de a se alătura &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Alte trei unități de învățământ vor funcționa integral on-line de marți

<p>Inspectoratul Școlar Județean Buzău nu trimite în online toate școlile, ci se analizează fiecare solicitare în parte atunci când vine din partea unităților de învățământ. Despre trecerea în în online a unităților de învățământ inspectorul școlar general Ionel Meiroșu, din cadrul ISJ Buzău a dat următoarea lămurire: „Astăzi au venit una-două unități și au solicitat &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzău, oraș deschis curățeniei! / Începând de zi buzoienii pot solicita colectarea GRATUITĂ a DEEE direct de acasă! (P)

<p>A început cea de-a doua campanie de colectare GRATUITĂ, din acest an, dedicată DEEE-urilor și deșeurilor voluminoase, organizată de RER SUD, Primăria Buzău, ECOTIC și GREENWEE în perioda 18 octombrie – 20 noiembrie. Timp de o lună, RER SUD va colecta în fiecare sâmbătă, în urma solicitărilor venite din partea cetățenilor, deșeurile voluminoase și DEEE-urile &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Șase școli cu funcționare integral on-line

<p>Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din municipiul Buzău este cea de-a șasea unitate de învățământ care a trecut în online cu toate clasele. Decizia este motivată ca și în cazul Centrului Școlar de Educație Incluzivă &#8211; care a adoptat această formă de învățământ încă de la începutul anului școlar-, însă din motive independente de pandemia de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzoienii, invitați de Biblioteca Județeană să descopere obiecte și documente personale ale celui mai mare gazetar român dintre cele două războaie mondiale

<p>Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău,  îi invită pe buzoieni să descopere cea mai nouă colecție a instituției de documente și obiecte personale importante ale buzoianului Pamfil Şeicaru, considerat cel mai mare gazetar român dintre cele două războaie mondiale. Cei interesați să studieze documentele și obiectele personale ale lui &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO – VIDEO / Operatori economici sancționați pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

<p>În acest week-end polițiștii au continuat controalele în vederea limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, au fost efectuate 20 de controale în medii de interes public precum restaurante, fast-food-uri, terase, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ce vești are Casa de Pensii pentru pensionari

<p>Pentru evitarea infectării cu virusul Sars Cov 2, Casa de Pensii Buzău recomandă  buzoienilor care au diverse lucruri de rezolvat la sediul instituției să folosească pe cât posibil canalele de comunicare online și să evite deplasările la ghișeele instituției. Recomandarea vine și în contextul în care s-a constatat, potrivit sistemului electronic de monitorizare, că un &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

COVID-19 / Explozie de cazuri noi

<p>În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 365 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și alte trei cazuri de reinfectare, din totalul celor 892 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrat până în acest moment. Pacienții au vârste cuprinse între 4 luni și 93 ani. Direcția de &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO | Derapaj al Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei: ,,Jurnaliștii, mai periculoși decât Covidul. Corup mințile”

<p>Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, i-a pus la zid, joi, 14 octombrie, pe jurnaliști, în timpul slujbei de la ­Ca­tedrala Ortodoxă „Cuvioasa Parascheva” din Focșani. Credincioșii au umplut până la refuz noua catedrală a orașului, în ciuda pandemiei de ­coro­navirus, în lăcașul de cult fiind văzuți destui oameni fără mască, deși la Focșani purtarea &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Spitalul Orășenesc Nehoiu, aproape plin la câteva zile de la internarea primilor pacienți

<p>Spitalul Orășenesc Nehoiu și-a primit săptămâna trecută primii pacienți infectați cu noul coronavirus, după ce a devenit unitate suport Covid. La numai o zi de la internarea primului pacient, locurile disponibile pentru buzoienii infectați cu Sars-Cov-2 s-au împuținat. În prima zi, cadrele medicale au preluat 17 pacienți veniți atât de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Buzăul a primit peste 5.000 de doze de vaccin antigripal

<p>Prima tranșă de vaccin antigripal a ajuns deja în România și a fost distribuită săptămâna trecută. Țara noastră se află într-o situație destul de sumbră, perioada virozelor suprapunându-se cu valul patru al pandemiei de Covid-19 care face din ce în ce mai multe victime la Buzău. Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere ar fi &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO | Artistul plastic Florin Menzopol, omagiat de discipoli prin expoziția „Menzopolis”

<p>O mână de artiști plastici buzoieni, profesori, studenți și elevi, au ținut să-l omagieze pe pictorul Florin Menzopol, în calitate de fost profesor al Liceului de Arte „Margareta Sterian”, dar, mai ales, în calitate de artist plastic, „poet al penelului” și personalitate „contemplativă și refle­xivă, care transformă actul picturii într-unul de puternică reflecție personală”, după &#8230;</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..