Știri din Informatia Vranceana

Ultimele titluri

Nou în Focșani! Clinica Focus oferă intervenții chirurgicale oftalmologice și de estetică facială la standarde occidentale

Cea mai modernă clinică oftalmologică și de estetică și rejuvenare facială, la standarde occidentale, s-a deschis în Focșani și îi așteaptă pe cei care au nevoie de consultații, intervenții chirurgicale și tratamente de specialitate. Este vorba despre Clinica Focus, amplasată pe b-dul Cuza Vodă nr. 28, lângă Biserica Catolică, care se adresează deopotrivă pacienților adulți […] ..

L-AȚI VĂZUT?

În data de 19 iulie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Gugești au fost sesizați cu privire la faptul că ȚURCANU ALEXANDRU, de 86 de ani, a plecat de la locuința sa din comuna Buda, județul Buzău, către un teren pe care îl deține pe raza comunei Chiojdeni, județul […] ..

Atenție! Avertizare hidrologică în zona de nord a județului

Hidrologii au emis un nou cod portocaliu pentru județul Vrancea. Aceștia avertizează că în perioada 19.07.2021 ora 12:00 – 21.07.2021 ora 24:00, vor avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri […] ..

Cursuri de formare profesională organizate de Direcția Județeană de Agricultură Vrancea

 În perioada ianuarie-iunie 2021, Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea a finalizat un număr de 5 cursuri de formare profesională, nivel 2 CNC (360 ore) din care: 4 cursuri de calificare în meseria de Lucrător în cultura plantelor şi 1curs de calificare în meseria de Lucrător în creşterea animalelor, cu un număr total de 118 absolvenţi. […] ..

Primăria Municipiului Adjud a dat startul implementării primei infrastructuri digitale la nivel de administrație publică locală din județul Vrancea cu sprijinul partenerilor noștri de la ConectX!

Guvernanța electronică a serviciilor publice oferite de administrația locală, creșterea transparenței procesului decizional, facilitarea accesului adjudenilor la serviciile publice și eficientizarea interacțiunii acestora cu funcționarii publici – sunt câteva dintre obiectivele pe care mi-am propus să le ating în timpul acestui mandat! – a declarat Florin Nechifor, primarul Municipiului Adjud.Avantajele principale ale guvernanței electronice a […] ..

Poliția vrânceană informează!

A încălcat ordinul de protecție provizoriu Sâmbătă, 17 iulie a.c., poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, de 63 de ani, din comuna Păunești nu a respectat prevederile ordinului de protecție emis în urmă cu o zi. Astfel, cel în cauză ar fi pătruns în curtea […] ..

Caravana Filmului Românesc continuă la Adjud

Adjudenii vor avea o vară plină de filme. Pentru că a fost foarte bine primit de adjudeni, cinematograful călător ”Caravana Filmului Românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” se întoarce la sfârșitul acestei luni! Reprezentanții Primăriei Adjud anunță că în zilele de 29, 30 și 31 iulie, începând cu ora 21:00, Asociația CineCultura va proiecta pe […] ..

Atenție: Cod galben de caniculă!

Meteorologii au emis un nou cod de vreme caniculară. Potrivit acestora, în intervalul 14-15 iulie 2021, ne vom confrunta cu un val de căldură, cu disconfort termic ridicat și caniculă. Medicii recomandă evitarea deplasărilor la orele amiezii și consumarea a 2 litri de apă pe zi. ..

Dezinsecție aeriană la Suraia și Biliești

Primăria Suraia informează că urmează să aibă loc o dezinsecție aeriană. Activitatea va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie 2021, în Suraia și Biliești. ”Vă rugăm ca în zilele menționate mai sus, în intervalul orar 5.00-10.00, să țineți închise albinele și păsările. Vă mulțumim”, se arată în precizarea făcută pe pagina de […] ..

Comuna Ciorăști va avea un spațiu modern pentru serviciul de prevenire și stingere a incendiilor

În câteva zile, administrația liberală din comuna Ciorăști va da în folosință noul spațiu administrativ pentru Serviciul de Prevenire și Stingere a Incendiilor. Lucrarea la obiectivul ”Construire Remiza și Spațiu administrativ PSI, sat Ciorasti, comuna Ciorasti, județul Vrancea” a fost realizată de SC PRESTĂRI SERVICII CIORASTI SRL. ”Astăzi 12 iulie 2021 au început lucrările de […] ..

Party in the forest pentru iubitorii de muzică folk, în Crângul Petrești

Centrul Cultural Vrancea organizează începând cu 16 iulie, seri muzicale 𝙋𝙖𝙧𝙩𝙮 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙤𝙧𝙚𝙨𝙩, activități creativ-educative ce se vor desfășura vinerea, în intervalul orar 20:00-23:00, în foișoarele amenajate, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus. Vom începe vineri, 16 iulie, cu o seară muzicală care va fi dedicată iubitorilor de 🅵🅻🅺, printr-un recital al […] ..

Voluntar SMURD la I.S.U. Vrancea

Am luat cea mai bună decizie… să salvez vieți! În urmă cu 2 ani, Georgiana îmbrăca pentru prima oară costumul roșu de voluntar SMURD. Elevă la o Școală Postliceală cu profil sanitar din municipiul Focșani, a aflat de programul de voluntariat ”Salvator din pasiune”, desfășurat în cadrul I.S.U. Vrancea, de la o doamnă profesoară, care […] ..

Vrancea: 𝗛𝗮𝗿𝘁𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗰𝗰𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 î𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝘃𝗶𝗿𝘂𝘀𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗦𝗔𝗥𝗦-𝗖𝗼𝗩-𝟮

Pentru asigurarea accesului tuturor cetățenilor la vaccinare, județul Vrancea pune la dispoziție 8 centre fixe de vaccinare după cum urmează: 1. 𝗔𝗱𝗷𝘂𝗱- Spitalul Municipal; 2. 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗶𝘂- “Centrul de afecțiuni Cronici”; 3. 𝗦𝘂𝗿𝗮𝗶𝗮- Sala de Sport – Școala Gimnazială; 4. 𝗙𝗼𝗰𝘀̦𝗮𝗻𝗶- Dispensarul Sud; 5. 𝗙𝗼𝗰𝘀̦𝗮𝗻𝗶- Sala de Sport-Colegiul Național Pedagogic ’’Spiru Haret’’; 6. 𝗙𝗼𝗰𝘀̦𝗮𝗻𝗶- Casa Armatei; […] ..

Servicii electronice oferite contribuabililor

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor că serviciile electronice oferite de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt accesibile permanent şi nu implică deplasarea la sediul administrației fiscale.  Serviciile electronice disponibile momentan sunt: Spaţiul Privat Virtual (SPV) –  oferă contribuabililor  persoane fizice si persoane juridice) o serie de beneficii, cum ar fi: informații […] ..

Seism puternic marți noaptea

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, marți noaptea. Potrivit specialiștilor, seismul s-a produs la ora 00:30:37 și a avut o magnitudine de 4,7 grade pe Richter. Deși cutremurul a durat foarte puțin acesta a fost resimțit în județ. ..

Peste 90.000 de doze de vaccin administrate în Vrancea

Județul Vrancea se apropie de 100 000 de doze de vaccin administrate populației. Vrâncenii au ales în special vaccinul Pfizer BioNTech 69.788 de doze, urmat de Moderna cu 13.628 de doze. În prezent, vaccinare se face fără programare, la toate centrele din țară. Numărul liniei telefonice din Centrul de Permanență (CALL CENTER) la nivelul județului […] ..

Începe vaccinarea fără programare și în Vrancea

În urma videoconferinței susținute miercuri, 5 mai 2021, între reprezentanții CNCAV, ai prefecturilor și direcțiilor de sănătate publică județene, la care a participat și conducerea DSP Vrancea, prin directorul executiv dr. Cătălin Bunghez, s-a luat decizia extinderii modalității de vaccinare, fără programare în platforma electronică. Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 […] ..

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE, PE RAZA JUDEȚULUI VRANCEA

În ultimele 24 de ore, poliţiştii vrânceni împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre […] ..

Președintele CJ Vrancea a semnat contractele de proiectare și execuție pentru reabilitarea și amenajarea clădirii ”Căprioara” din Crângul Petrești

Centrul comunitar pentru copii cu dizabilități care va fi amenajat în clădirea ”Căprioara” din Crângul Petrești prinde contur, lucrările de reabilitare și amenajare a imobilului urmând să înceapă în cel mai scurt timp. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a semnat astăzi contractele de proiectare și execuție pentru cele două componente de lucrări care vor […] ..

Copiii pasionați de lectură așteptați la bibliotecă

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea invită copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani să facă parte din Cenaclul pentru copii „Destine Junior” – Filiala Focşani, susţinut de către domnii profesori Nina Plopeanu şi Petrache Plopeanu. Cenaclul, care se adresează unui număr de 8 copii pasionaţi de lectură, având înclinaţii spre literatură şi/sau scris, […] ..