Știri din InfoEST

Ultimele titluri

Brăila | Incidența a ajuns la 9,44 în Brăila și 7,06 în județ în data de 18 octombrie

P&acircn astzi 18 octombrie pe teritoriul Rom&acircniei au fost &icircnregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID &ndash 19) dintre care 5.830 sunt ale unor pacieni reinfectai testai pozitiv la o perioad mai mare de 180 de zile dup prima infectare.1.245.422 de pacieni au fos... ..

Brăila | Mihail Sebastian în contemporaneitate

&nbspMuzeul Brilei i Inspectoratul colar Judeean Brila au organizat astzi 18 octombrie 2021 o conferin online dedicat &icircmplinirii a 114 ani de la naterea marelui scriitor brilean Mihail Sebastian cu tema Mihail Sebastian &icircn contemporaneitate.Au prezentat de la Muzeul BrileiDr. Zamfir Blan c... ..

Proiectul Național de Scriere creativă "Fantezii literare", ediția a II-a, 2021

Scopul proiectului este acela de a organiza &icircn bibliotecile publice ateliere de scriere creativ &icircn format fizic sau online &icircn cadrul crora participanii vor produce texte literare &icircn proz scurt fr tematic impus. &Icircn urma unei selecii fiecare bibliotec partener &icircn proiect ... ..

Consiliul Director al Daciei Unirea Braila | excuderea din lot a lui Lungu Florin și Ioniță ...

Dup &icircnfr&acircngerea suferit s&acircmbt pe teren propriu cu Gloria Buzu (07) au venit i sanciunile.Astazi 17.10.2021 &icircn sedina de urgen a Consiliului Director al Daciei Unirea Braila lu&acircnd &icircn calcul &icircndeosebi ultimul rezultat sportiv al echipei de seniori precum i alte aspec... ..

Cercetat penal de polițiști pentru tâlhărie calificată

La data de 13.10.2021&icircn jurul orei 04.30 &icircn timp ce se deplasa pe strada Piaa Victoriei intersecie cu strada Mihai Bravu din municipiul Brila un brilean &icircn v&acircrst de 60 de ani a fost ameninat cu un cuit de ctre un brbat care ia sustras astfel suma de 250 de lei cheile de la locuin... ..

Brăila | Incidența a ajuns la 8,27 în 14 octombrie

P&acircn astzi 14 octombrie pe teritoriul Rom&acircniei au fost &icircnregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID &ndash 19) dintre care 4.937 sunt ale unor pacieni reinfectai testai pozitiv la o perioad mai mare de 180 de zile dup prima infectare.1.210.494 de pacieni au ... ..

Lavitații și căderi un nou volum de poezie de Virgil Andronescu

Poetul i jurnalistul Virgil Andronescu vine &icircn faa cititorilor cu un nou volum de poezie intitulat Levitaii i cderi. Aprut la editura brilean infoEST cartea beneficieaz de o prefa semnat de criticul Viorel Coman membru al Uniunii Scriitorilor din Rom&acircnia Filiala SudEST.Artistul plastic Hug... ..

Dumitru Ștefănescu-ȘTEF prezent în expoziții din Tulcea și Brașov

Consiliul Judeean Tulcea UAPR Institutul de Cercetri Gavril Simion i Liceul de Arte George Georgescu organizeaz &icircn perioada 14 octombrie 12 noiembrie 2021 la Muzeul de Art Tulcea Bienala de pictur Alexandru Ciucurencu. Artistul plastic brilean Dumitru tefnescuTEF este prezent pe simezele Muzeu... ..

Brăila | 145 locuri de muncă vacante în 13 octombrie 2021

Numarul total de locuri vacante comunicat de angajatori 145 locuri vacante in urmatoarele ocupatiiDenumire ocupatieConditii de ocupareObservatiiauditor internvechime in specialitatea studiilor 3 ani studii superioare economice ASOCIATIA COMUNELOR DIN ROMANIA FILIALA JUDETULUI BRAILAStr Anghel Salig... ..

Brăila | Măsurile de ordine și siguranță publică la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva

Joi 14 octombrie 2021 efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeean Brila vor asigura msurile de ordine i siguran public la biserica &bdquoSf&acircnta Cuvioas Parascheva&rdquo din municipiul Brila cu ocazia manifestrilor religioase prilejuite de Hramul pe carel poart.&Icircn aceast misiune... ..

Studiu | Antreprenoriatul și sustenabilitatea, percepute prin ochii tinerilor

Mersul pe jos i evitarea risipei de m&acircncare se numr printre aciunile sustenabile cel mai des &icircnt&acirclnite &icircn r&acircndul generaiei Z potrivit datelor studiului naional Insights PulseZ. Totodat tinerii din Rom&acircnia aleg s refoloseasc i s recicleze ambalajele (55%) dar i s colecte... ..

APIA | Date privind modul de alocare a sprijinului financiar în cadrul PNA 2021

Agenia de Pli i Intervenie pentru Agricultur (APIA) informeaz c a efectuat plile ctre beneficiarii Programului Naional Apicol (PNA) pentru anul 2021.Prin Hotr&acircrea de Guvern nr.3392020 privind aprobarea PNA pentru perioada 20202022 sa stabilit c valoarea sprijinului financiar alocat pentru anul ... ..

Brăila | Incidența a ajuns la 7,52 în 12 octombrie

Conform datelor comunicate de DSP Brila &icircn municipiul reedin de jude incidena a ajuns la 752 . Ca urmare o serie de restricii pentru incidena peste 6 se pstreaz i ele sunt legate &icircn general de evenimente publice sau private cu un numr mare de oameni.Deasemenea persoanele nevaccinate au int... ..

Incidența covid în județ | Făurei 6,57, Ianca 3,03 , Însurăței 2,79

Ca urmare a incidenei sub 3 oraul &Icircnsurei nu are restricii. &Icircn Furei i Ianca programul magazinelor este resticionat &icircn perioada 520 zilnic iar circulaia persoanelor nevaccinate &icircn perioada dintre orele 205 este interzis cu excepiile legate de munc sntate i familie care trebuie sa... ..

Brăila | 5000 lei amenzi pentru nerespectarea măsurii carantinării la domiciliu

Poliitii brileni &icircmpreun cu jandarmi poliiti locali poliiti de frontier i pompieri desfoar permanent aciuni de verificare pe raza judeului Brila privind modul de respectare a msurii izolrii sau carantinrii la domiciliu de ctre ceteni.Astfel la data de 11 octombrie a.c. pe raza judeului Brila au... ..

Brăila | 9 acțiuni, 7500 lei amenzi pentru covid 19

Au fost desfurate 9 aciuni punctuale viz&acircnd societi comerciale precum marketuri i supermarketuri staii de carburant sli de jocuri de noroc terase pieele i t&acircrgurile din municipiu i cele din jude zonele aglomerate i mijloace de transport &icircn comun cele cu regim de TAXI i cele care asigu... ..

ANCOM lansează licitaţia pentru noi licențe de spectru destinat serviciilor de comunicații ...

ANCOM lanseaz procedura de selecie competitiv pentru alocarea a 195 de MHz disponibili &icircn benzile de 800 MHz 2600 MHz i 3400 &ndash 3800 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaii mobile. Autoritatea a publicat anunul oficial privind punerea &icircn v&acircnzare a caietului de sarcini care... ..

Brăila | Amenzi de 7000 de lei pentru nerespectarea regulilor covid

Au fost desfurate 13 aciuni punctuale viz&acircnd societi comerciale precum marketuri i supermarketuri staii de carburant sli de jocuri de noroc terase pieele i t&acircrgurile din municipiu i cele din jude zonele aglomerate i mijloace de transport &icircn comun cele cu regim de TAXI i cele care asig... ..

APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură aferentă ...

Agenia de Pli i Intervenie pentru Agricultur (APIA) prin Centrele Judeene informeaz c a demarat plata ajutorului de stat pentru motorina utilizat &icircn agricultur aferent cantitilor de motorin utilizate &icircn perioadele 01.04. &ndash 30.06.2021 (trimestrul II2021) &icircn conformitate cu prevede... ..

Să îi discriminăm pe cei cu apendicită!

Pentru a &icircnelege cretinismul actual promovat &icircn contra legii. S zicem c persoanele care nu pot demonstra c iau scos apendicita vor fi restricionate. &Icircn fond apendicita e o chestiune medical care se poate agrava i de care se moare. Recomandm tuturor care nu au fcuto &icircnc s &icirci ... ..