Știri din Indiscret in Oltenia

Ultimele titluri

A început şcoala, au apărut cazurile de COVID în rândul elevilor

Nici nu a început bine anul şcolar că au şi apărut primele cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor. Un caz a fost raportat în Dolj, iar un altul în judeţul Gorj, clasele respective trecând obligatoriu la învăţământul online. Şi la Târgu Jiu a fost raportat un prim caz de infectare în rândul […] ..

Se scutură plasele în handbal

După săptămâna de foc din fotbal ţinând de preliminariile mondiale, ne ia cu asalt handbalul, îndeosebi cel feminin. Abia a început Liga Florilor ediţia 2021-22 şi s-a şi intrat în grupele Ligii Campionilor, unde e prezentă CSM Bucureşti. Cu un an în urmă, evolua acolo şi SCM Râmnicu Vâlcea. În fine, peste trei luni, naţionala […] ..

Ghinion, şcoala a început pe 13

Parcă dinadins, căci Dumnezeu nu bate cu parul, începutul anului şcolar a căzut în ziua de 13. A căzut în dungă. În loc să se îndrepte spre clasele care le sunt destinate, asociaţii de elevi şi-au dat întâlnire în Piaţa Victoriei, fix la ora 13, acolo unde se află şi un palat omonim, nu prea […] ..

Parcometrele ies din garanţie, primăria pregăteşte banii pentru mentenanţă

După modelul Cluj-Napoca, unde fuseseră montate 100 de astfel de parcometre, autorităţile locale din Bănie au achiziţionat şi ele, în toamna anului 2019, 14 parcometre. Licitaţia a demarat în luna iunie 2019 şi a avut o valoare estimată de 466.551 de lei. A câştigat firma Fast Park Co. SRL, din Cluj-Napoca, care a venit cu […] ..

Râmnicu Vâlcea: timp de zece zile, pietonii nu vor mai putea circula pe podul de fier

„Luni, 13 septembrie, au început lucrările de reabilitare a căii pietonale a podului de cale ferată din Ostroveni. Circulaţia va fi restricţionată timp de 10 zile. Lucrările vor consta în înlocuirea covorului de protecţie şi în refacerea unor elemente din zona destinată circulaţiei pietonilor. Pe perioada derulării reabilitării, estimată la 10 zile, traficul pietonal va […] ..

Vâlcea: Deputatul Neaţă anunţă o iniţiativă legislativă pentru stimularea financiară a antrenorilor sportivilor medaliaţi

„Am iniţiat o nouă iniţiativă în Parlamentul României care conţine mai multe completări şi modificări pentru Legea 69 din anul 2000, a educaţiei fizice şi sportului. Asistăm cu toţii de mai mulţi ani la micşorarea numărului de medalii cu care sportivii noştri se întorc de la competiţiile internaţionale. Cele două Olimpiade organizate la Tokio în […] ..

Criza gazelor este mai gravă decât vor să recunoască guvernanţii Românii ar putea experimenta, din nou, iernile comuniste

Chiar dacă mercurul termometrelor indică, în aceste zile, temperaturi extrem de ridicate, avertismentele specialiştilor în domeniul energiei reuşesc să provoace frisoane. Mai exact, conform reprezentanţilor Asociaţiei Energia Inteligentă, există riscul ca, la iarnă, un procent însemnat dintre consumatori să rămână fără gaze naturale şi, pe cale de consecinţă, fără căldură. Într-o analiză publicată recent, aceştia […] ..

Vâlcea: Alexandru Nazare îl desfiinţează pe Cîţu după postarea cu Superman

Alexandru Nazare a început prin a prezenta contextul politico-economic dificil în care Cîţu se joacă de-a Superman „Această competiţie nu este doar despre PNL. Poziţia pe care o ocupă partidul astăzi este o poziţie strategică. Competiţia din partid deschide discuţia despre ţară, despre direcţia în care vrem să ne îndreptăm. Ne aşteaptă nişte ani foarte […] ..

Piaţa bate mall-ul: SRL -ul primăriei care are în grijă pieţele şi târgurile fură idei de la concurenţă şi pune pe roate curăţenia dintre tarabe Mărăcine îşi ia maşini de spălat … cu om la bord

SRL-ul municipal a împuşcat deja o maşină nouă, accesând programul Rabla, dar vedetele achiziţiilor la acest capitol sunt maşinile de spălat pardoselele. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL tocmai ce-a lansat anunţul pentru achiziţionarea a două bucăţi. „SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA vizează atribuirea contractului privind achiziţia ,,Maşină spălat pardoseli cu om la bord -2 […] ..

Vâlcea: Moțiunile lui Orban și Cîțu au primit același număr de voturi

Moțiunile lui Orban și Cîțu au primit fiecare  75 de voturi ”pentru”, 1 „împotrivă” și câte 9 voturi nule;   o distribuție a voturilor care sugerează că în acest moment  PNL Vâlcea nu vrea să se pună rău cu niciunul dintre candidați.  Votul a fost  secret.  Deși nu a reușit un rezultat pe măsura așteptărilor, Orban […] ..

Vâlcea: Alexandru Nazare îl desființează pe Cîțu după postarea cu Superman

Alexandru Nazare  a început prin a  prezenta contextul politico-economic dificil în care Cîțu se joacă de-a Superman ”Această competiție nu este doar despre PNL. Poziția pe  care o ocupă partidul astăzi este o poziție strategică. Competiția   din partid deschide discuția despre țară, despre direcția în care  vrem să ne îndreptăm. Ne așteaptă niște ani foarte […] ..

Indiscreția zilei: Deputatul Buican își sărbătorește ziua de naștere la 5 stele împreună cu un grup zglobiu

 Parlamentarul  și amicii  săi sunt cazați Hotelul de 5 stele „Aston Garden” din stațiunea  Sf. Constantin și Elena(evident, are balta pește) Din grup fac parte mai mulți primari (Lungești, Orlești, Dăești, Bălcești…etc), consilieri, precum și multe fețe noi. Relaxarea tipică unei minivacanțe se manifestă în plenitudinea ei.  Zgomotoasa adunare de la Vâlcea vorbește  despre politică, […] ..

PNL Dolj susține moțiunea premierului Florin Cîțu, “România Liberală”!

Joi, 09.09.2021, a avut loc ședința Colegiul Director Județean al Filialei PNL Dolj, for de conducere din care fac parte toți primarii și președinții de organizații comunale și orășenești. La eveniment, alături de președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, au participat ministrul Muncii, prim-vicepreședintele PNL, doamna Raluca Turcan, deputatul Nicolae Giugea și vicepreședintele regional, deputatul Gigel […] ..

„Super Rally“ revine la Craiova! Se închide centrul oraşului

Lider în clasamentul anual, Jerome France şi-a confirmat prezența cu monopostul Formula Renault. Tot în cadrul clasei 5B Monoposturi va concura și Aurelian Andronache, cu un SpeedCar GT, lista monoposturilor fiind completată de Emil Ghinea, la volanul unui Norma M20F.„Evenimentul va răsuna și în afara României, prin prezența francezilor Jerome France și Didier Balcaen (Mitjet […] ..

Vine valul 4 peste Dolj?

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, spre exemplu, 15 din cele 20 de paturi disponibile pentru pacienţii care necesită terapie intensivă în urma infectării cu Covid-19 erau ocupate de marţi. Şi acesta este numărul maxim de paturi din ATI. O parte din pacienţii internaţi provin însă din celelalte judeţe ale Olteniei, ba chiar şi […] ..

Zboruri săptămânale spre Dubai, de pe Aeroportul Craiova

Zborurile vor fi operate de către turoperatorul Cocktail Holidays prin partenerii locali, cu compania aeriană Blue Air, în perioada 21 octombrie – 28 ianuarie 2022. Tarifele pornesc de la 690 de euro/persoană. Pachetele turistice pot fi rezervate la toate agenţiile partenere ale touroperatorului. Cocktail Holidays a operat şi zborurile către Creta (Grecia), direct de pe […] ..

Întâlnire între artiștii participanți la cea de-a treia ediție a Taberei Internaționale de sculptură în piatră Măciuca și comunitatea locală

Astăzi, 8 septembrie 2021, în Sala de consiliu a Primăriei Măciuca, cu începere de la ora 18.30, reprezentanții comunității locale vor avea prilejul să se întâlnească cu sculptorii participanți la a treia ediție a taberei.             Înaintea inițierii unui dialog între artiști și beneficiarii actului lor creator, va avea loc o proiecție în care vor […] ..

Vâlcea: Deputatul Cristian Buican a fost votat secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților

”Așa cum este prevăzut în Regulamentul Camerei Deputaților, în conformitate cu algoritmul politic, după negocierile ce au avut loc între liderii de grup ai partidelor parlamentare,  Partidului Naţional Liberal i-au revenit trei locuri în Biroul Permanent, unul de vicepreşedinte, unul de secretar şi unul de chestor. La propunerea Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal, deputatul […] ..