Știri din Delta

Ultimele titluri

Elevii de la Moisil, relocaţi. Directoarea Camelia Ivanov: „Nu ştiu dacă vom putea începe anul şcolar în liceul nostru”

Lucrările de modernizare şi reabilitare de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din municipiu, aflate în plină desfăşurare, este posibil să se încheie toamna aceasta, ceea ce înseamnă că elevii liceului care, de la începutul  anului şcolar 2023-2024, studiază în clădirea Liceului Tehnologic Agricol „Nicolae Cornăţeanu” Tulcea, ar  putea reveni în clasele lor odată cu începerea […] ..

Doi copii salvaţi dintr-un incendiu pe care, probabil, l-au provocat

Doi copii au fost evacuaţi, ieri, dintr-o locuinţă de pe strada Lupeni din municipiu cuprinsă de flăcări, cauza probabilă a incendiului fiind jocul lor cu focul, a anunţat  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Minorii au părinţii plecaţi în străinătate şi sunt sub supravegherea bunicii, însă aceasta nu era acasă în momentul izbucnirii incendiului. […] ..

Regal artistic la Satul Pescăresc

Sculptorul Gheorghe Munteanu, unul dintre coordonatorii taberei de sculptură şi pictură DeltArt 2024, spune că îşi doreşte ca Satul Pescăresc să devină un muzeu nu numai etnografic, ci şi un loc în care artiştii plastici să se poată exprima. Declaraţia a fost făcută sâmbăta trecută, cu ocazia vernisajului lucrărilor realizate în cadrul primei ediţii a […] ..

Atletul Cristian Cănănău, campion naţional la aruncarea suliţei

Sportivul Cristian Cănănău, legitimat la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Tulcea, secţia de atletism din Turcoaia, antrenat de Gheorghe Ciulei, a cucerit medalia de aur în cadrul Campionatului Naţional de Atletism U16, desfăşurat weekendul trecut la Bucureşti. Astfel, Cristian Cănănău a reuşit să obţină titlul de campion naţional, în proba de aruncare a suliţei cu performanţa […] ..

Cupa României de Box Feminin: 13 medalii obţinute de pugilistele tulcence

Pugilistele clubului CSM Danubiu Tulcea, antrenate de Ştefan Simion, au făcut spectacol  la Cupa României de Box Feminin, de la Craiova, cucerind cele mai multe medalii din ţară. Astfel, sportivele au obţinut două medalii de aur, patru de argint şi şapte de bronz. Cele două fete care au obţinut medaliile de aur sunt Amalia Ţugui, […] ..

„Diamantele pământului”: O tonă de trufe vor fi recoltate anul acesta din pădurile tulcene

Şi în pădurile din judeţul Tulcea se găsesc trufe negre, care sunt recoltate doar de către firme autorizate, sub supravegherea Direcţiei Silvice Tulcea. Şi anul acesta, instituţia a cesionat dreptul de recoltare a unei cantităţi totale de o tonă ciuperci comestibile – trufe la preţul total de 182.000 lei. „Anul acesta am contractat recoltarea unei […] ..

Indienii s-au întors la muncă

Indienii angajaţi de firma din Tulcea din domeniul construcţiilor civile care au depus plângeri că nu li s-au achitat salariile s-au întors la lucru, după ce acuzaţiile s-au dovedit nefondate. La începutul lunii iulie, circa 40 de indieni angajaţi la SC Omni Construct Concept SRL au depus o plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) […] ..

Echitaţie la Porţile Deltei: working equitation, dresaj şi sărituri peste obstacole la Clubul Real Racing

Working equitation, dresajul şi săriturile peste obstacole vor fi printre probele prin care participanţii show-ului ecvestru „Echitaţie la Porţile Deltei” vor trebui să treacă, la finalul lunii august. Concursul „Echitaţie la Porţile Deltei” se va desfăşura în perioada 23-25 august, în incinta Clubului Real Racing de pe şoseaua Murighiol. Arbitrii sunt de la Federaţia Ecvestră […] ..

Zeci de lucrări corectate aiurea la Bacalaureat: note cu peste un punct mai mari după rezolvarea contestaţiilor

Zeci de lucrări au fost mărite la Bacalaureat în urma contestaţiilor depuse în judeţul Tulcea, iar în marea majoritate a cazurilor diferenţa a fost de peste o jumătate de punct sau chiar de peste un punct, potrivit datelor publicate pe edu.ro. Există cazuri de candidaţi care au fost nedreptăţiţi la una sau chiar la toate […] ..

Ambarcaţiune cu patru turişti răsturnată la Sfântu Gheorghe

Joi seara, în jurul orei 20:30, la vărsarea Dunării în mare, în zona Sfântu Gheorghe, o ambarcaţiune de agrement cu 4 persoane la bord s-a răsturnat la circa 70 de metri de mal, informează Autoritatea Navală Română (ANR). Căpitanul de port Emil Cernamorit, din cadrul Oficiului de Căpitănie Sfântu Gheorghe, a reacţionat prompt, intervenind operativ […] ..

Bărbatul înecat în Lacul Ciuperca avea probleme cardiace

Salvamarul de pe Lacul Ciuperca a fost cel care l-a scos pe bărbatul de 62 ani din apă şi i-a acordat primul ajutor, însă acesta a murit, în ciuda eforturilor ulterioare ale medicilor urgentişti. După cum scriam în ediţia de vineri a ziarului nostru, miercuri după-amiază, o femeie a sunat la 112 pentru a anunţa […] ..

Dr. Nicolae Sicinschi, Serviciul de Ambulanţă: „Surprinzător, nu avem persoane leşinate sau cu insolaţii”

Numărul solicitărilor înregistrate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Tulcea pe fondul temperaturilor nu au fost în creştere în această perioadă în care în judeţul Tulcea s-au înregistrat temperaturi de peste 35 de grade. Potrivit informaţiilor transmise de reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Tulcea, dr. Nicolae Sicinschi, în ultimele zile nu au fost raportate solicitări […] ..

A murit în Lacul Ciuperca. Sinucidere sau înec?

Cadavrul unui bărbat cu vârsta de 62 de ani, din Tulcea, a fost recuperat din Lacul Ciuperca miercuri după-amiază. Corpul bărbatului a fost observat de o femeie, aceasta alertând autorităţile la numărul de urgenţă 112. La faţa locului s-a deplasat două ambulanţe şi au fost efectuate manevrele de resuscitare, dar fără rezultat. Potrivit dr. Nicolae […] ..

Maratonul Granitul Greci, la a cincea ediţie

Cea de-a cincea ediţie a Maratonului Granitul Greci se va desfăşura anul acesta pe 10 august, în comuna Greci. Maratonul Granitul Greci este un eveniment dedicat în special sportivilor amatori, dar care poate fi deschis şi elitelor. Prima cursă va fi cea de 24 km de Trail Montan (+800), în perimetrul Munţilor Greci şi a […] ..

Primarul Ştefan Ilie: Tulcea trebuie să devină un oraş turistic veritabil, şi nu doar eternul debarcader către Delta Dunării

Noua aplicaţie de mobil „Tu şi Tulcea” a fost lansată ieri de către reprezentanţii Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) Turistice Municipiul Tulcea în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Cherhanaua Satului Pescăresc. Aceasta este un ghid turistic digital menit să îmbunătăţească experienţa turiştilor veniţi în oraş. La conferinţă au participat Ştefan Ilie, primarul […] ..

Concursul Aegyssus Horse Show marca Real Racing, în octombrie, la Tulcea

Clubul Real Racing, condus de dr. Ştefan Răileanu, organizează cea de-a doua ediţie a concursului Aegyssus Horse Show în perioada 4-6 octombrie. Proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Tulcea se va desfăşura în incinta Clubului Real Racing. Aegyssus Horse Show este dedicat în primul rând celor mici cu vârstele cuprinse între 7-18 ani, adică începătorilor în […] ..

Canoiştii şi kaiaciştii tulceni au cucerit podiumul la Cupa Brăilei

Sportivii legitimaţi la secţia de kaiac-canoe a Clubului Sportiv Şcolar (CSŞ) Tulcea au cucerit podiumul la cea de-a XII-a ediţie a Cupei Brăilei la nivel de juniori I, II şi III, weekend-ul trecut, pe 6 iulie. Astfel, s-au obţinut două titluri de locul 1 de către sportivul David Băluţă la proba de C1 junior III […] ..

Festivalul Enisala – Unitate la Cetate, la o nouă ediţie

Cetatea Enisala găzduieşte, luna viitoare, festivalul „Enisala – unitate la cetate”, un eveniment organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, în colaborare cu Primăria Comunei Sarichioi, care şi-a propus să promoveze oportunităţile turistice ale zonei nord-dobrogene. Festivalul va avea loc în perioada 23-25 august şi include un târg de produse tradiţionale, în zona cetăţii fiind amenajat […] ..

Amenzi de peste 550.000 lei, aplicate de inspectorii ITM Tulcea, în iunie

În luna iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea a dat amenzi în valoare totală de 559.000 de lei în urma celor 177 de controale efectuate pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. De asemenea, au fost aplicate 117 de avertismente şi au fost dispuse 256 de […] ..

Prima tabără din viaţa unor copii: cei mai buni şcolari din Agighiol merg la munte cu sprijinul unui fost elev

De cinci ani, la Şcoala Gimnazială Agighiol elevul cu cea mai mare medie la finalul anului şcolar este recompensat cu  o diplomă de excelenţă, o carte din curricula alternativă programei şcolare (de nutriţie, psihologie, comunicare sau educaţie financiară), o enciclopedie, o agendă sau planificator personal, un mic premiu în bani până în 50 de euro, […] ..