Știri din Cafeneaua Politica

Ultimele titluri

O mare speranță a șahului severinean: Mario Roșca

Un elev din municipiul Drobeta Turnu Severin are toate șansele să ajungă un mare șahist pe plan național, dar și internațional. Aceasta datorită faptului că prin pasiune, prin determinare și … ..

PSD Mehedinți, în pole-position înaintea localelor

Odată stabilită data alegerilor locale, care va coincide cu alegerile europarlamentare din 9 iunie, partidele politice mehedințene au cam intrat cu pregătirile în linie dreaptă înainte de începerea oficiale a … ..

Lena Sterea, medalie de aur la Cupa Europeană de la Riga, în Letonia

Lena Sterea, antrenor-profesor de Judo la CSM Drobeta Turnu Severin, sportiv în activitate și arbitru internațional, LENA STEREA, MEDALIE DE AUR LA CUPA EUROPEANĂ DE LA RIGA, ÎN LETONIA Lena … ..

Lena Sterea, campioană europeană la Riga, în Letonia

Lena Sterea, antrenor-profesor de Judo la CSM Drobeta Turnu Severin, sportiv în activitate și arbitru internațional, a devenit campioană mondială la Campionatul European dedicat veteranilor (Riga Veteran European Cup 2024), … ..

“Dragoste de Dragobete”, un spectacol oferit de Centrul Cultural “Nichita Stănescu”

De Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, instituție de cultură în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, va organiza un spectacol muzical de excepție, menit să marcheze această sărbătoare. … ..

Doinița Mariana Chircu, reloaded!

Doinița Mariana Chircu a revenit în politica mehedințeană după 11 ani de absență și a fost nominalizată drept candidat al AUR Mehedinți pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți … ..

Ramona Cupă, un politician important al ADU Mehedinți

Ramona Cupă, președinte PMP Mehedinți și vicepreședinte la nivel național, a declarat într-un recent interviu că Alianța Dreapta Unită (ADU) este în Mehedinți în plin proces de organizare și că … ..

Paul Tudor, la 70 de ani! Un om care a ajutat foarte mult cultura mehedințeană

Paul Tudor s-a născut la data de 4 februarie 1954. Este originar din comuna Punghina, județul Mehedinți. Chiar dacă s-a stabilit în București, după absolvirea facultății, unde a devenit om … ..

Proiect de 6 milioane de euro pentru crearea a 19 parcări în Drobeta Turnu Severin

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a organizat prima conferință de presă din acest an în cadrul căreia a fost semnat un proiect important pentru municipalitate. Este vorba despre … ..

Primarul Marius Screciu, la 55 de ani! La Mulți Ani! De trei ori…

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a împlinit, chiar în prima zi a anului 2024, frumoasa vârstă de 55 de ani. S-a născut la 1 ianuarie 1969. Cum celălalt … ..

Dan Zorilă, la 60 de ani! La Mulți Ani, prietene!

Muzica lui Dan Zorilă curge ca o iubire primă… Ascultând-o, îţi aminteşti că, adolescent fiind, te-ai îndrăgostit de o fată cu părul lung şi mers frumos. Şi chipul acela, angelic, … ..

Scriitorul severinean Viorel Mirea, premiat de Academia Română

Scriitorul severinean Viorel Mirea a fost premiat de către Academia Româna, cel mai înalt for științific și cultural al țării, pentru lucrarea de eseistică „Fermenții basmului românesc”. Din câte știm … ..

Adrian Duicu revine în politică. A fost ales prim-vicepreședinte al Pro România

sursa foto: captură Congresul Pro România Adrian Duicu revine în politica mehedințeană. Sâmbătă la Congresul Pro România, care s-a desfăsurat la București, Adrian Duicu a fost ales în conducerea acestui … ..

Lena Sterea, vicecampioană mondială la ABU DHABI 2023, Emiratele Arabe Unite

Lena Sterea, antrenor-profesor de Judo la CSM Drobeta Turnu Severin, sportiv în activitate și arbitru continental, a devenit vicecampioană mondială la Campionatul Mondial dedicat veteranilor care s-a desfășurat la Abu … ..

PSD Mehedinți și pariul anului 2016

La alegerile locale din anul 2016, PSD Mehedinți a obținut un scor istoric, reușind să câștige 55 din cei 66 de primari ai județului și toate cele 5 orașe. De … ..

Secţia Arte a Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, la începutul unui nou an de instruire

Începând cu data de 1 octombrie 2023, Secţia Arte din municipiul Drobeta Turnu Severin a Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, îşi deschide … ..

Șah Club Drobeta – locul unde cu muncă și pasiune se șlefuiesc talentele care aduc performanță județului Mehedinți

În Drobeta Turnu Severin există Șah Club Drobeta, singurul club care se poate lăuda cu antrenori foarte bine pregătiți, sportivi de performanță, care au instruit de-a lungul a mai bine … ..

Mario Roșca, un elev de excepție al școlii mehedințene: performanțe extraordinare la concursurile de Șah, locul I la interpretare pian

Există copii foarte talentați în municipiul Drobeta Turnu Severin, care, prin performanțele pe care le obțin, fac cinste nu doar părinților lor, ci și orașului și județului în care trăiesc. … ..

Profesorul Viorel Sahagia, la împlinirea venerabilei vârste de 88 de ani. La Mulți Ani, domnule profesor!

Profesorul Viorel Sahagia este unul dintre cei mai apreciați și iubiți dascăli pe care i-a avut județul Mehedinți. Cu o vastă pregătire didactică, profesorul Viorel Sahagia a pregătit, de-a lungul … ..

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO: “Mirosul de mămăligă cu lapte și stelele căzătoare din Mehedinți sunt imaginea copilăriei mele”

Sursa foto: Pagina Facebook Mircea Geoana Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a povestit că cea mai frumoasă amintire a copilăriei sale s-a petrecut într-un sat de munte din … ..