Știri din Bistriteanul

Ultimele titluri

WONDERLAND: Cum stăm noi TOCMAI în capitală, fără să știm…!

Așa cum ați auzit! Dacă voi credeți că locuiți într-o mică urbe în nordul țării, să știți că nu e NIMIC mai fals...! Citadina noastră - că așa-i place Turc-ului nostru să-i spună, e TOCMAI capitala țării! E... Bucureștiul! ..

Decizie FINALĂ: Dosarul 10 August – ÎNCHIS!

DIICOT a cerut redeschiderea dosarului ”10 August” în care erau condamnați șefii jandarmeriei. Tribunalul București a respins astăzi cererea, decizia fiind finală. Astfel, Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă defenitiv de răspundere penală. ..

VIDEO – Senatorul Ioan Deneș: Actuala coaliție funcționează după principiul „Ciocu’ mic că acum noi suntem la putere”

Senatorul Ioan Deneș consideră că actuala coaliție funcționează după principiul „Ciocu' mic că acum noi suntem la putere”: ..

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare!

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, și-a primit sentința finală. Cele șapte condamnări au fost contopite într-o sentință de 8 ani închisoare cu executare. EBA, fata fostului președinte, Traian Băsescu, a primit și ea cinci ani de închisoare cu executare. ..

SURSE: Firma de audit la care a renunțat Primăria Bistrița vrea scuze de la Turc și penalizări pentru întârzierea contractului

Firma la care a apelat Primăria Bistrița pentru audit și la care ulterior a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia este inculpată într-un dosar penal cere municipalității „să revină asupra deciziei” și să renunțe la rezilierea contractului. Surse Bistrițeanul.ro spun că administratoarea firmei ar vrea și penalizări pentru întârzierea contractului și chiar și scuze publice. ..

COVID-ul nu l-a ocolit nici măcar pe Robert! Dar el, un învingător, ca-ntotdeauna!

Robert Gira- copilul minune din Năsăud - demonstrează că e un luptător și un...învingător! COVID-ul nu l-a ocolit, dar a trecut cu bine și peste această experiență. Mai mult, face tot mai mulți pași - la propriu- spre o viață normală! ..

VIDEO: Bogdan Ivan Gruia – StartUp Nation pentru Studenți, un sprijin pentru tinerii care ar putea inova România

Deputatul PSD BN Bogdan Ivan Gruia a comentat într-o intervenție în parlament faptul că în bugetul pe 2021 nu se regăsesc preocupările pentru tinerii și studenții din România. „Avem atât de mulți tineri deștepți care vor să crească România și nu au niciun sprijin din partea statului!” ..

Cum și-a dat seama arhitectul Andrei Popescu că se „operează” cu două PUG-uri la Primăria Bistrița

Prezent aseară la Bistrițeanul Live, arhitectul Andrei Popescu a vorbit despre cum și-a dat seama că la Primăria Bistrița se ține cont de două PUG-uri, fiind eliberate certificate de urbanism în subzone funcționale care în PUG-ul oficial de pe site nu există. ..

Temperaturile de primăvară au pus lacătul pe Pârtia Cocoș

Ieri, în prima zi de primăvară Pârtia Cocoș a declarat sezonul de iarnă închis. Nici sezonul acesta bistrițenii nu au avut ocazia să se bucure de pârtia de lângă Bistrița mai mult de 2-3 săptămâni. ..

Bistrița a depășit incidența de 1,5/1.000! Noi restricții începând de mâine:

Autoritățile județene anunță noi restricții în municipiu. Asta după ce incidența cazurilor COVID a depășit 1,5/1.000 de locuitori. ..

ALTE Vremuri… Imagini de colecție cu prefectul județului, la vânătoare

Câteva spectaculoase fotografii au făcut deliciul internauților, dar și al pasionaților de vânătoare, zilele trecute. Acestea îl înfățișează pe însuși prefectul județului, surprins alături de câțiva prieteni și colegi – la o partidă de vânătoare: ..

Primele pubele îngropate au ajuns la Bistrița!

Noua administrație a anunțat că va opta pentru pubele subterane, de îndată ce actualul contract cu Supercom va expira. Astăzi s-a montat ”prima mostră”, pe strada Petre Ispirescu. ..

Au prădat șapte case nelocuite! Au primit o luna de zile repaus: în arest sau la domiciliu!

Patru tineri au prădat, luna trecută, mai multe case nelocuite din Bistrița. Pagubele au ajuns la peste 60.000 de lei. Aceștia au ajuns în fața instanței, trei primind arestare preventivă, iar unul arest la domiciliu. ..

FOTO/VIDEO: ”Mărțișoare” trimise de cei de pe Valea Bârgăului, pe râul Bistrița

Cadoul de primăvară pentru locuitorii din Unirea și Bistrița sunt ”mărțișoarele” care vin pe apă. ”Ar trebui felicitați locuitorii din Livezile și Valea Bârgăului” a spus un bistrițean care a surprins imaginile. ..

Se caută șoferi de autobuz și de TIR! NOI locuri de muncă, disponibile la Transmixt, Leoni, Delice Pan și mulți alții

Se caută șoferi de TIR și de autobuz, mecanic întreținere și reparații, ingineri Calitate, programator IT, consilier vânzări, dar și brutari, patiseri, contabil sau muncitori! Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROTIR Spedition, Leoni, Transmixt, Aquabis, Delice Pan și IMP România. Oferta completă – mai jos: ..

FOTO/VIDEO – Strada Tărpiului, ca după război: Dumneavoastră, domnule Turc, vă bateți joc de noi!

Strada Tărpiului din municipiu arată ca după bombardament. Cei ce au afaceri în zonă plâng după fosta administrație, care măcar mai arunca pietriș. „Dumneavoastră, domnule Turc, vă bateți joc de noi!”, au spus aceștia revoltați. ..

VIDEO: Se pregătește o fabrică de lapte, în Leșu! „Ar putea aduce un plus de valoare în zonă”

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Sorin Avram din Leșu a vorbit, între altele, și despre bucatele tradiționale din zona sa. Edilul a făcut primele demersuri pentru a încuraja apariția unui mic abator, dar și a unei fabrici de lapte în zonă. ..

Site-ul de un milion de lei al Primăriei Bistrița este gata. Parte din serviciile online, nefuncționale

Noul site al Primăriei Bistrița este funcțional începând de astăzi. Acesta este parte a unui proiect pe fonduri europene, în valoare de peste un milion de lei. Include și mai multe servicii online, care să te  scutească de un drum la Primărie și să ajute să îți rezolvi problemele cu câteva click-uri. Parte din ele, însă, sunt nefuncționale. ..

Centrele de vaccinare de la Năsăud și Prundu Bârgăului și-au epuizat locurile deja. UNDE vă mai puteți vaccina:

Începând de astăzi, bistrițenii care se încadrează în etapa a doua se vor putea vaccina și la Năsăud și la Prundu Bârgăului, unde s-au deschis două noi centre. Locurile sunt deja epuizate, până în 21 martie. Un singur centru de vaccinare din județ mai are locuri libere. ..

FOTO – Șintereag: S-a oprit într-un cap de pod, pe contrasens

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp la intrarea în localitatea Șintereag, dinspre Beclean. O mașină s-a oprit în capul de pod ...pe contrasens. ..