Știri din Bistriteanul

Ultimele titluri

GRAV: Unei femei de 70 de ani i-a căzut o cutie în cap, la Dedeman Bistrița! Nepoțica de doar 8 ani, traumatizată

<p>O femeie a de 70 de ani se plimba cu nepoțica printre rafturile de la Dedeman Bistrița. O cutie i-a căzut direct în cap, lăsând-o într-o baltă de sânge. Nepoțica acesteia, traumatizată! Un incident tragic a avut loc în magazinul Dedeman din Bistrița. O femeie de 70 de ani a fost găsită de paramedici într-o [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bistrița: Îngrijitorii de la creșe, nemulțumiți de trecerea acestora la Ministerul Educației

<p>Creșele au trecut de sub administrarea primăriilor în subordinea Ministerului Educației. Astfel a fost afectată salarizarea îngrijitorilor și educatorilor puericultori. Reporterii Bistrițeanul.ro au transmis reprezentanților ISJ BN nemulțumirile acestora. CARE au fost răspunsurile: Prin ordin de ministru s-a decis transferul creșelor de la primării la Ministerul Educației. „Începând cu anul școlar 2021-2022, creșele de stat [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Reabilitarea porților din centrul istoric sau barieră anti-deșeuri pe Bistrița, printre proiectele bistrițenilor finanțate de Primăria Bistrița

<p>7 proiecte propuse de bistrițeni vor fi finanțate și puse în practică de Primăria Bistrița anul viitor. Printre ele se numără reabilitarea porților din centrul istoric, o barieră anti-deșeuri pe râul Bistrița sau parcări inteligente pentru biciclete. Primăria Bistrița va finanța 7 proiecte propuse de către bistrițeni. Pentru materializarea acestora a alocat 1,3 milioane de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Rostul de dimineață: Prin 1926, Liviu Rebreanu conducea un Chevrolet roșu de toată frumusețea

<p>Rebreanu ar împlini astăzi 137 de ani bătuți pe muchie. Nu e tocmai o cifră rotundă care să genereze ovații și manifestări patriotice locale. Dar e un bun prilejul să aflați (sau să vă reamintiți) că prin 1926 Rebreanu conducea un Chevrolet roșu de toată frumusețea. Era pasionat de mașini&#8230; Majoritatea dintre noi am fost [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTBAL: Gloria pierde la scor minim cu Satu Mare! Rămâne, în schimb, pe podium

<p>Fotbaliștii de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud au pierdut meciul cu una dintre concurentele pentru titlul seriei 10 din Liga 3, Olimpia Satu Mare. Din păcate pentru bistrițeni, Olimpia Satu Mare a fost mai tare astăzi. Meciul a început la ora 14:00 pe Stadionul Daniel Prodan din localitate. Deplasarea a fost una grea pentru băieții [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

DE CITIT: Alexandru Frandeș (CNLR), Andrei Bontaș (CNAM), Valeria Motofelea (CNLR), Patricia Pomană (Liceul Tudor Jarda). Poeme premiate în Campania pro-cultură SLOVE

<p>În perioada octombrie – noiembrie, la Bistrița s-a derulat Campania pro-cultură SLOVE care a presupus, între altele, un concurs de creație literară. Elevii de gimnaziu au primit drept temă: „A fost odată&#8230; toamna&#8230;.”). Liceeni au avut drept temă „Alchimie” (secțiunea proză) și „Tineri în Europa de mâine” (secțiunea eseu). Astăzi vă propunem câteva dintre cele [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Dorian Pop, singurul student de anul I cu bursă de merit de la CJ BN. Cine își mai păstrează bursele:

<p>Consiliul Județean Bistrița Năsăud acordă anual burse de merit, excelență și de ajutor social, studenților. Singurul student de anul I care primește bursă de merit este Dorian Pop. CINE sunt ceilalți studenți: În fiecare an universitar, Consiliul Județean BN oferă burse de merit, de excelență și burse de ajutor social unor studenți. Pentru anul școlar [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Petrece românește de 1 Decembrie la Crama Jelna!

<p>Încă nu știi cum o să petreci Ziua României? Dacă vrei să evadezi din agitația orașului, Crama Jelna te așteaptă cu vin bun, bucate alese din bucătăria românească și muzică tradițională live. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru 1 Decembrie, merită să arunci un ochi pe oferta celor de la Crama Jelna, care de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Rostul de dimineață. Inexplicabil și enigmatic – în Subcetate…!

<p>Sunt deja câteva zile bune de când urmărim uluiți acest inexplicabil fenomen în Subcetate&#8230; În ciuda pericolului care pândește după colțuri de bloc, în ciuda ploilor sau a temperaturilor zgribulite, în ciuda tuturor regulilor impuse de autorități – cineva se încăpățânează să strălucească aici cu îndârjire…! Mioriticul și cosmopolitul cartier al Bistriței, în care viața [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Locuitorii din Herina, fără apă astăzi

<p>Locuitorii din localitatea Herina nu vor avea apă astăzi, între orele 09:00 și 14:00. În vederea remedierii unei avarii identificate pe rețeaua de distribuție a apei, compania noastră anunță întreruperea totală a furnizarii apei potabile, astăzi 26 Noiembrie 2022, începând de la ora 09:00 până la ora 14:00, în localitatea Herina. Vă asigurăm că o [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

SURPRIZĂ: Primăria Bistrița a RETRAS cerea de faliment pentru Hotel Metropolis

<p>Surpriză! Primăria Bistrița și-a retras în instanță cererea prin care solicita falimentul Hotelului Metropolis, singurul de 5 stele din oraș. O zi mai târziu, judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au dispus suspendarea deciziilor de impunere reprezentând datoriile pe care le-ar avea unitatea de cazare către Primăria Bistrița. Ieri dimineața, Primăria Bistrița a retras cererea prin [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Tânăr de 27 de ani care alimenta cu droguri Năsăudul și Valea Sălăuței, arestat de polițiști

<p>Un tânăr de 27 de ani care alimenta cu droguri Năsăudul și Valea Sălăuței a fost arestat de polițiști. Acesta a fost prins în flagrant delict de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate. Ieri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au făcut 5 percheziții în Bistrița-Năsăud și Cluj, într-un dosar [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sute de kilograme de legume și fructe, donate de copilașii Grădiniței 6 Bistrița pentru vârstnicii de la Livezile

<p>Părinții și copilașii de la Grădinița cu Program prelungit nr. 6 din Bistrița au făcut o surpriză persoanelor vârstnice de la centrul rezidențial din Livezile. Micuții au cântat și le-au adus fructe și legume pentru a trece iarna mai bine. În acțiune au fost implicați elevii din Grupa Mare a Grădiniței cu program prelungit nr. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bistrița – Năsăud, județ de olimpici: Aproape 200 de elevi au adus premii acasă de la Olimpiade județene sau naționale! CJ BN le dă câte 500 lei

<p>Consiliul Județean Bistrița Năsăud le va oferi câte 500 de lei unui număr de aproape 200 de elevi. Aceștia au obținut premiile I, II, III sau mențiuni la Olimpiade județene sau naționale. Sunt recompensați și profesorii lor: Finalul de an aduce un mic cadou unui număr de aproape 200 de elevi din județ. E vorba [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Vrei să te relaxezi la Centrul Legacy de la Figa de Ziua României? Iată cât ai de scos din buzunare

<p>Consiliul Local al orașului Beclean aprobă astăzi tarifele practicate de Centrul Legacy, cea mai nouă facilitate de la Băile Figa. Acesta își va deschide porțile săptămâna viitoare, de 1 Decembrie și va funcționa de dimineața până seară, chiar și de sărbători. Consilierii locali aprobă astăzi tarifele și orarul de funcționare al Centrului Legacy de la [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Rezultate percheziții O. S. Romuli: S-a furat lemn de două miliarde lei vechi, ce trebuia să ajungă la populație!

<p>Lemn de două miliarde lei vechi, furat ”cu acte-n regulă”, din pădurea comunei Săcel. E vorba de 1.500 metri cubi de material lemnos destinat încălzirii gospodăriilor, ce nu a mai ajuns la destinație. Ocolul Silvic Romuli, casele unor vânători și sediul Primăriei Săcel &#8211; MM au fost luate ieri la puricat de mascați și procurori. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

A dispărut David Nemeți! Ajutăm să-l găsească?!?

<p>Polițiștii și familia lui David Nemeți cer ajutor în găsirea acestuia. Bărbatul de 59 de ani a plecat de acasă și nu a mai revenit. Un bărbat din comuna Chiochiș este de negăsit, de ieri. Acesta a plecat de acasă și nu a mai revenit. Familia și poliția cer ajutor în găsirea lui. ”Poliţiştii din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bistrițean prins cu vânatul de căprior în mașină! A ajuns în arestul poliției

<p>Polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din Bistrița. În mașină au găsit vânat de căprior și o armă letală. Au decis să-l rețină pentru 24 de ore și azi va fi dus în fața judecătorilor: Miercuri noaptea, polițiștii bistrițeni au oprit în trafic un autoturism condus de un bistrițean. Pe [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO/VIDEO. Pianistul Vadim Neselovskyi, profesor la Berklee College, membru în trupele lui Herbie Hancock sau Dee Dee Bridgewater, într-un recital memorabil, la Bistrița

<p>Memorabil recital susținut ieri seară la Bistrița de pianistul ucrainean Vadim Neselovskyi! Tânărul pianist – compozitor și profesor de pian la celebrul Berklee Colege of Music – și-a cucerit publicul interpretând suita sa pentru pian „Odesa, o călătorie muzicală într-un oraş legendar”. Vadim Neselovskyi este new-yorkez prin adopție, având cetățenie germană și fiind ucrainean de [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Josenii Bârgăului – Indiferență și lipsă de educație: Și-a aruncat gunoiul în natură, și s-a ales cu o amendă de 10.000 lei

<p>„Unii cetățeni pur și simplu nu înțeleg că natura din preajma localităților nu este groapă de gunoi!”, avertizează ADI Deșeuri BN. Un bărbat din Josenii Bârgăului a fost surprins...</p> <p>The post appeared first on .</p> ..