Știri din Bistriteanul

Ultimele titluri

FOTO – Ruine. Rămășițe. Resentimente. Între dragoste și ură: Cum să gândim patrimoniul într-o cheie non-triumfalistă

<p>O nouă galerie de artă și-a deschis porțile în această seară, în Bistrița. Este amenajată într-un spațiu neconvențional, pe strada Gh Șincai la Numărul 20.  „Ideea era tocmai asta: să încercăm să revitalizăm spații private sau lăsate la voia întâmplării. Pentru a le pune în circuitul comunitar. Dar ca decizie a administrației, ca o decizie [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO/VIDEO: Virgil Rațiu ne-a arătat cum se face o ciorbă de șotron în „Cartea de bucate necolorate”, la Librăria Aletheia

<p>Atmosferă incendiară, plină de veselie și efervescentă bucătăreală, zilele trecute la Casa Cărții Nicolae Steinhardt. Aici a fost lansată o carte specială publicată de scriitorul Virgil Rațiu pentru copii: „Cartea de bucate necolorate”. Virgil Rațiu și-a lansat și la Bistrița Cartea de bucate necolorate (publicată de Editura Limes, Cluj). Volumul a ajuns la ediția a 2-a, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Bistrița, pe locul 2 la numărul de angajați ucraineni la nivel național

<p>Bistrița este pe cel de-al doilea loc în ierarhia orașelor din țară ce găzduiesc ucraineni care s-au și angajat. Orașul nostru este depășit numai de capitala țării, București. Conform Agerpres, Ministrul Muncii Marius Budăi, a prezentat ierarhia orașelor care au ca angajați ucraineni. Bistrița se află în top și ocupă cel de-al doilea loc cu [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Doliu în sport: Bistrițeanul Dragoș Sângeorzan a decedat

<p>Senpai Dragoș Sângeorzan, fost campion european la Karate Kyokushin, a încetat din viață. Bistrițeanul suferea de o boală cruntă care i-a pus într-un final capăt zilelor, la doar 31 de ani. Dragoș a fost fiul antrenorului renumit de Karate din Bistrița, Radu Sângeorzan, cel care coordonează CS Karate Club Bistrița. &#8222;Învingător pe tatami, colegul și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

VIDEO – Asistent principal Cristina Mușină: Dacă nu muncește cum trebuie, un asistent poate provoca eșecul unui act medical

<p>Cristina Mușină, asistent principal obstetrică-ginecologie, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Bistrița-Năsăud: „Trebuie să recunoaștem cu sinceritate: este marea problemă a profesiei noastre, la ora actuală. Medicina evoluează într-un ritm fantastic...”</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Lipsă acută de specialiști în Primăria Bistrița! Primarul Turc vrea să îi „momească” cu locuințe de serviciu

<p>În cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, primarul Ioan Turc a precizat că exista o lipsă acută de specialiști în instituție, în special ingineri, dar și din domeniul urbanismului. Cu doar 3 locuințe de serviciu disponibile, edilul vrea să mai construiască sau să cumpere de pe piața liberă locuințe, pentru a-i momi astfel pe [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Dr. Tiberiu Tudor, premiat cu Emblema de onoare după activitatea în UPU Bistrița

<p>Doctorul Tiberiu Tudor, medic șef al UPU SMURD Bistrița, împreună cu Dr. Borodi Alexandru, au participat la un concurs internațional care urmărește răspunsul la dezastre unde este implicat și un spital care primește mulți pacienți răniți. Concursul intitulat No Fear W5 Cimedim s-a desfășurat în Italia, la Universita del Piemonte Orientale din Novara, iar participanții [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Primăria Bistrița raportează că face dezinsecția orașului. Se și face, ce ziceți?

<p>Mai mulți bistrițeni s-au plâns că orașul e plin de căpușe și țânțari, musculițe. Conform Primăriei Bistrița, se fac dezinsecții în fiecare săptămână. Ce spuneți, se fac?!? În ultimele zile, bistrițenii s-au plâns că în oraș ar exista țânțari, musculițe și chiar căpușe. Municipalitatea susține că face dezinsecție. Conform planului de lucru al celor din [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Scriitorul Sorin Gârjan din Beclean a lansat o nouă carte: „Focul patimii bătrâne, vânătoarea…”

<p>Scriitorul Sorin Gârjan din Beclean, membru al Uniunii Scriitorilor din România, și-a lansat ieri noua sa carte – „Focul patimii bătrâne, vânătoarea&#8230;” (Editura Mirador). Evenimentul a avut loc în Holul Mare al Primăriei Beclean. Lansarea s-a bucurat de un public numeros pentru evenimentele de acest gen. Au vorbit publicului prezent primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Aquabis: Se sistează apa potabilă azi, în Rusu Bârgăului și Josenii Bârgăului

<p>Se sistează apa potabilă astăzi, 27 mai 2022, în Rusu Bârgăului și Josenii Bârgăului, anunță Aquabis.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

VIDEO: Aproape jumătate din consilierii CJ au votat împotriva majorării taxelor pentru salubritate: „Trebuie să avem empatie”

<p>Consilierii județeni au avut ieri de aprobat, printre altele, noile tarife ale Supercom. Aproape jumătate au votat împotriva majorării. „Trebuie să avem empatie față de cetățenii din județ”, a susținul liberalul Marin Rus. În cadrul ședinței de Consiliu Județean de ieri, PATRU din cele 12 proiecte de pe ordinea de zi vizau serviciile de salubritate. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO/VIDEO Un incendiu violent a mistuit o casă din Poienile Zagrei

<p>Noaptea trecută, o casă din Poienile Zagrei a fost mistuită de un incendiu. Incendiul a cuprins casa de locuit, anexe și un magazin alimentar și amenința gospodăriile învecinate. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Incendiul a izbucnit în jurul orei 02:10 și a cuprins o gospodărie întreagă, cu casă, anexe și magazin alimentar, situată [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Mișcat de accidentele grave din ultimele zile, un instructor îi așteaptă în poligon pe motocicliști, să îi responsabilizeze

<p>Un instructor pentru permis categoria A, mișcat de accidentele grave din ultimele zile din județ, îi așteaptă mâine în poligon pe toți cei au motociclete și vor să învețe mai multe despre ele. Mâine, la ora 18:00, instructorul Meșter Flaviu îi așteaptă pe motocicliști la o poveste în poligonul de la capătul străzii Grănicerilor. Acesta [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Mihaela Evi, antrenoarea handbalistelor bistrițene: Am suferit mult… Dar acum sunt mândră!

<p>Antrenoarea echipei de suflet a bistrițenilor, Gloria Bistrița, a vorbit despre parcursul său de la jucătoare la antrenoare. „Am suferit mult&#8230; Dar acum sunt mândră!”, a povestit Mihaela Evi, una dintre cele mai apreciate antrenoare de junioare din țară. Handbalistele noastre au în staff pe Mihaela Evi, fostă jucătoare de handbal. Originară din București, Mihaela [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

FOTO: Mirela Trăistaru și Povestea ei de dragoste din Nepos, la Muzeul Județean

<p>„Un veac, o poveste, o moștenire”, proiectul de cercetare și creație realizat de artista Mirela Trăistaru, a fost inaugurat ieri seară la Muzeul Județean din Bistrița. Secția de artă contemporană s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de admiratori, prieteni și rude care au venit să asculte povestea din Nepos. Despre proiectul Un veac, o poveste, o [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Deputatul Lorant Sas pleacă din USR?! Cioloș ar pregăti o nouă formațiune politică, iar bistrițeanul l-ar urma

<p>Potrivit presei naționale, deputatul de Bistrița-Năsăud Lorant Sas ar părăsi USR. Acesta l-ar urma pe Dacian Cioloș, care ar pregăti o nouă formațiune politică. Alături de Sas ar mai pleca încă doi senatori, un deputat și patru europarlamentari. Conform știripesurse.ro, mai mulți partamentari și europarlamentari ar fi anunțat deja că părăsesc USR, deocamdată doar intern. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

CE înseamnă un accident la 30 km/h?!? URCĂ în simulator și AFLĂ!

<p>”Condu Prudent! Alege viața!” &#8211; este mesajul evenimentului de mâine și poimâine de la Bistrița. ”Curioșii” vor putea testa un simulator de accidente, la o viteză de 30 km/h. Numărul de accidente rutiere este într-o continuă creștere. România este pe locul I în Europa la număr de accidente mortale. Tocmai de aceea s-a intervenit cu [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Aquabis: Se sistează apa potabilă astăzi, în Căianu Mic

<p>Se sistează apa potabilă astăzi, 26 mai 2022, în Căianu Mic, anunță Aquabis. În zonă s-a produs o avarie pe rețeaua de distribuție a apei potabile.</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Cum se vor distra copiii bistrițenilor pe 1 iunie? Cu versuri „murdare” plătite de Primărie

<p>Primăria Bistrița organizează în sânul Burgului, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, un eveniment la care cap de afiș este trupa 5GANG. Despre membrii trupei respective, numai de bine. Despre mesajul pe care îl transmit, însă, aici putem sta să discutăm. Iar primarul Ioan Turc a părut foarte încântat de faptul că în sfârșit [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

VIDEO – Ștefania Stere, vocea din opoziție în Consiliul Local: „Bistrița este un oraș trist. O mare dezamăgire…”

<p>Avocatul Ștefania Stere, consilier local PMP BN: „Bistrița este un oraș trist. Nu s-a întâmplat nimic de când avem un primar nou în care toți și-au pus speranțele… Cred că a fost o mare dezamăgire...”</p> <p>The post appeared first on .</p> ..