Știri din Banul Botosanean

Ultimele titluri

A revenit în Ministerul Fondurilor europene Roxana Mînzatu, cea care a sprijinit înființarea ITI Țara de Sus

<p>O șansă în plus pentru ca ITI Țara de Sus, asocierea primăriilor din Botoșani, Suceava și Iași, să primească finanțare din fonduri europene. În ministerul fondurilor europene a revenit cea care a sprijinit înființarea Investiții Teritoriale Integrate Țara de Sus, fostul ministru Roxana Mînzatu. ”Astăzi (joi, n.r.) am avut întâlniri cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

217.800 de teste rapide vor ajunge marți la elevii din Botoșani. Macovei: ”Rugăm părinții să nu trimită la școală copii cu simptome Covid”

<p>  Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a primit astăzi, duminică, 217.800 de testa rapide pentru elevii din județ, urmând ca acestea să ajungă la copii marți, 25 ianuarie. Ada Macovei, inspector școlar general al ISJ Botoșani, a declarat că aceste teste și rezervele din unitățile de învățământ vor fi suficiente pentru următoarele două săptămâni. ”Testarea elevilor [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cooperativa agricolă ”Dacia Noastră” construiește o fabrică de nutrețuri combinate în Dobârceni

<p>  Investiție importantă pentru agricultura din comuna Dobârceni și din zona de Est a județului Botoșani. În satul Bivolari, comuna Dobârceni, va fi construită o fabrică de nutrețuri combinate (FNC) de către o cooperativă agricolă cu sediul în municipul Botoșani. Este vorba despre ”Dacia Noastră” Cooperativă Agricolă, care a obținut de la Consiliul Județean certificatul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

42 de pătuțuri moderne la Neonatologie, urmează un cooling neonatal cerebral. Federovici: ”Nu este un moft, ci o obligație”

<p>Consiliul Județean Botoșani a alocat fonduri pentru dotarea secțiilor deficitare la aparatură ale Spitalului Județean Mavromati, iar Neonatologia este una dintre ele pentru că doar prin aparatură performantă pot fi salvate viațile bebelușilor prematuri.   ”Din fondurile proprii ale Spitalului Județean s-au achiziționat 42 de pătuțuri moderne pentru Secția Neonatologie. De asemenea, după aprobarea bugetului [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

480 de cazuri noi de Coronavirus în județ. Incidență de peste 10 cazuri la mie în municipiul Botoșani

<p>480 de noi cazuri de Covid-19 au fost anunțate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, sâmbătă, 22 ianuarie. Județul a ajuns la o incidență de 4,97 cazuri la mia de locuitori, în timp ce municipiul reședință de județ are o incidență de 10,07 cazuri la mie. Doar comuna Mihai Eminescu are o incidență mai mare [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Profesorul Popescu: ”Război? România nu va fi implicată în niciun conflict. Ucraina, datorită propriei politici, va fi singura care va pierde”

<p>Profesorul Corneliu Popescu, fost consilier județean, președinte al PMP Botoșani, a făcut o mică analiză a situației actualei crize politice și militare globale din cauza amenințărilor și pregătirilor Rusiei pentru o invazie a Ucrainei, la care se adaugă cerințele față de NATO de retragere a trupelor din România. Popescu susține că Ucraina va fi singura [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

FOTO Șlincu l-a dus pe ministrul Budăi să susțină audiențe comune la Dorohoi. Foștii salariați ai marilor fabrici dorohoiene i-au asaltat cu întrebări

<p>Deputatul Dan Șlincu a organizat audiențe la biroul parlamentar din municipiul Dorohoi alături de colegul său deputat Marius Budăi, ministrul Muncii. ”Ne-am întâlnit cu mai mulți cetățeni din municipiul Dorohoi și din localitățile limitrofe. Cei mai mulți dintre ei sunt pensionari, foști salariați ai marilor fabrici din Dorohoi, care și-au prezentat problemele sau nelămuririle legate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Kaufland promovează produsele din Botoșani și a pus în aceeași vitrină lactatele Solomonescu, Five Continents și Vlăsie

<p>  Produsele celor mai mari trei fabrici de lactate din județul Botoșani, Lacto Solomonescu, Five Continents și Vlăsie Company, sunt expuse în aceeași vitrină în magazinele retailerului german Kaufland.   O vitrină frigorifică fără plină cu cașcaval, brânzeturi maturate, produse din lapte de capră, iaurturi, sana, kefir, lapte bătut, unt arată diversitatea liniilor de producție [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Un olandez construiește într-o comună din Botoșani restaurant, brutărie, teren de sport, stație carburanți auto și service auto

<p>Un olandez căsătorit cu o botoșăneancă investește în comuna natală a acesteia. Pe două loturi de teren din comuna Vorniceni, cetățeanul olandez a decis să investească în deschiderea unui business local pe mai multe ramuri de activitate. Acesta a obținut de la Consiliul Județean Botoșani cele două certificate de urbanism necesare investiției pe cele două [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A7 avansează spre Nord! Proiectul tehnic necesar construcției sectorului de autostradă Buzău – Focșani a fost avizat

<p>  Comunicat de presă  Vineri, 21.01.2022, în sedința Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a fost avizat Proiectul Tehnic pentru autostrada Buzău – Focșani, parte a A7. Astfel, CNAIR poate începe întocmirea documentației necesară lansării licitației pentru execuția lucrărilor. Lungimea acestui sector este 82,44 km. Finanțarea pentru execuția lucrărilor destinate Autostrăzii Buzău – Focșani va fi [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Rent-a-car-otopeni.ro oferte de inchirieri auto in Bucuresti sau aeroport

<p>Multimea de turisti care vin anual in capitala au determinat companiile de inchirieri auto din Bucuresti si din Otopeni sa isi mareasca si sa isi imbunatateasca flota de masini. Capitala este un oras pe care foarte multi turisti straini si oameni de afaceri il prefera, aceasta este tranzitata in fiecare zi de sute de turisti, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Carrefour va vinde la Botoșani și în șase hypermarketuri din țară telefoane recondiționate

<p>Magazinul online Carrefour România, precum și magazinele fizice din Băneasa, Orhideea (București), Botoșani, Brăila, Constanța, Târgu Jiu și Felicia (Iași) vor comercializa modele de smartphone-uri recondiționate, la prețuri cu până la 50% mai mici decât modelele noi și cu garanție de 12 luni. Oferta vine ca urmare a unui parteneriat pe care retailerul la încheiat [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

VIDEO Cașcavalul de Săveni produs de Vlăsie Company se vinde și sub brandul Kaufland ”Vreau din România”

<p>După multe luni de negocieri și de verificare a calității, Cașcavalul de Săveni, singurul cașcaval produs în România cu denumire protejată la nivelul Uniunii Europene, se comercializează și sub marca proprie Kaufland. Retailetul german a inclus Cașcavalul de Săveni produs de Vlăsie Company sub brandul propriu ”Vreau din România”. Alături de Cașcavalul de Săveni, sub [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CRY MACHO și THOSE WHO WISH ME DEAD, în exclusivitate în rețeaua Happy Cinema

<p>    Din 21 ianuarie, producțiile Cry Macho și Those Who Wish Me Dead rulează în premieră și în exclusivitate în rețeaua Happy Cinema.   Regizat de Clint Eastwood şi având la baza romanul omonim, Cry Macho este un western antrenant ce îl are în rolul principal pe acelaşi Eastwood, ca fost star de rodeo [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

George Simion vine cu Caravana AUR în Botoșani. Senatorul Dorinel Cosma îi va fi alături

<p>Duminică, 23 ianuarie, Caravana AUR ajunge în județul Botoșani. ”Caravana AUR ajunge în județul Botoșani! Alături de noi va fi și Co-presedintele George Simion . Va așteptăm alături de noi in număr cât mai mare!”, anunță AUR Botoșani.   Senatorul Dorinel Cosma va fi alături de George Simion și ceilalți lideri AUR pe un traseu care începe [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Fabrică de peleți în extravilanul comunei Vorniceni

<p>O nouă investiție privată în procesarea deșeurilor lemnoase și păioase este aproape de a se realiza în mediul rural din județul Botoșani. Consiliul Județean Botoșani a emis certificatul de urbanism solicitat de un localnic din comune Vorniceni pentru realizarea unei astfel de investiții în extravilanul comunei. Este vorba despre II Chelariu Marius, cel care vrea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Tiberiu Manolache, noul subprefect: ”Rezultatele bune obținute în Dorohoi pot avea continuitate și la Prefectură”

<p>Dorohoianul Tiberiu Manolache, un expert în administrația publică locală, a depus astăzi jurământul în funcția de subprefect, alături de noua sa colegă, avocata Paula Berențan. ”Sunt convins că jurământul depus astăzi, în calitate de subprefect, îmi va da posibilitatea de a dovedi că rezultatele bune obținute în cadrul administrației publice locale Dorohoi, pot avea continuitate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Program Happy Cinema Botosani -21-17 ianuarie 2022

<p>&#160; CLIFFORD: MARELE CÂINE RO?U (DUB), 2D, ANIMATIE, AVENTURI, COMEDIE, FAMILIE, FANTASTIC 2D 100&#8242; AG Vineri 15:00, 16:10 Sâmbata 10:30, 11:30, 14:00, 15:40 Duminica 10:30, 11:30, 14:00, 15:40 Luni 15:00, 16:10 Marti 15:00, 16:10 Miercuri 15:00, 16:10 Joi 15:00, 16:10   CRY MACHO, 2D, DRAMA, THRILLER, WESTERN 2D 110&#8242; N15 Vineri 18:40, 21:10 Sâmbata 13:30, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria Eminescu începe distribuția pubelelor de 120 litri locuitorilor din Cătămărăști Deal

<p>    ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR DIN SATUL CĂTĂMĂREȘTI-DEAL  Începând cu data de 25.01.2022, personalul Primăriei comunei Mihai Eminescu vă începe predarea Pubelelor de 120 L în vederea colectării deșeurilor menajere, în satul Cătămărești-Deal. Fiecare gospodărie va primi, câte o pubela, în baza unui contract de comodat în care sunt prevazute toate obligațiile părților. Anagajații Primăriei [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Nova Apaserv cheltuie 500.000 lei pe an pentru închirieri de utilaje. Cu banii aceștia ar putea să își cumpere propriile sale utilaje

<p>Compania Nova Apaserv SA, furnizorul de apă și canalizare din județul Botoșani, stă dezastruos la capitolul dotări și înregistrează cheltuieli uriașe cu închirierea de utilaje pentru săpat și vidanje de la firme private care și-au acoperit costurile de achiziție a utilajelor mai mult prin chiria primită de la compania de apă. Liviu Ștefan, directorul Nova [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..