Știri din Banul Botosanean

Ultimele titluri

Autostrada Focșani-Bacău va fi construită de UMB. Nu a fost nicio contestație la licitația pentru cei 96 km

<p>Firmele din grupul UMB pot semna contractele pentru execuția celor trei loturi din Autostrada Focșani &#8211; Bacău, după ce nu a fost depusă nicio contestație, a anunțat marți Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Cu un traseu de 96 de kilometri, tronsonul Focșani &#8211; Bacău este cel mai lung din Autostrada Moldovei (A7). [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Anunț Nova Apaserv: posibilă restricționare a furnizării apei către Botoșani și patru comune începând cu 8 decembrie

<p>S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani aduce la cunoștință utilizatorilor că în data de 08.12.2022, începând cu ora 08:00, echipele de intervenție ale societății vor începe manevrele și lucrările de remediere a avariilor localizate în zona Leorda și Cervicești, de pe conducta din OL Ø 1200 mm, aflată sub presiune. Precizăm că, în funcție de starea tehnică [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Doliu în PSD Botoșani! ”A fost un om devotat satului românesc”

<p>Ne este greu să găsim cuvintele potrivite pentru a ne exprima regretul în aceste momente pricinuite de trecerea în neființă a colegului nostru, Stelian Carabulea, consilier local în comuna Mileanca. Născut pe 09.07.1953 în comuna Mileanca, a fost un om devotat satului românesc, energic și echilibrat, care a susținut și a participat activ la toate [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Creșă nouă pentru municipiul Botoșani. Începe marea schimbare a zonei fostului Obor

<p>În aproximativ 12 luni, părinții botoșăneni își vor putea înscrie copiii la o nouă creșă. Astăzi, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a predat amplasamentul proiectantului și constructorului iar, potrivit estimărilor, proiectarea și execuția lucrărilor se vor desfășura pe parcursul a aproximativ un an. Noua creșă va fi construită în zona fostului Obor. Unitatea va avea [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Week-end cu ”Bocitoarele vesele” la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani

<p>Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, la Casa Tineretului din B-dul M. Eminescu nr.48, atât sâmbătă, 10 decembrie, cât și duminică, 11 decembrie, de la ora 18.00 la spectacolul „Bocitoarele vesele” după William Shakespeare, în regia lui Alexandru Vasilachi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

85.000 lei este valoarea amenzilor aplicate de ITM Botoșani în noiembrie

<p>În cursul lunii noiembrie 2022, în domeniul Relaţii de Muncă, au fost efectuate 102 controale la un număr de 102 angajatori, verificându-se totodată și cazurile de muncă nedeclarată. Au fost constatate 96 deficienţe, pentru care au fost dispuse 96 de măsuri şi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenționale , din care 6 avertismente și 4 [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Seri Magice Săveni: Spectacolul de teatru ,,Patima roșie” de Mihail Sorbul

<p>Piesa de teatru ,,Patima roșie” de Mihail Sorbul, cuprinsă în calendarul de activităţi a proiectului cultural &#8211; Festivalul de artă SMS-Seri Magice Săveni, realizat de Asociația cultural-artistică ,,Arlechin” cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, având ca parteneri Primăria Orașului Săveni, Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă”, Școala Gimnazială, Nr.1, Săveni și Centrul Județean de Voluntariat Botoșani, [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Corpul neînsuflețit al soției lui Cornel Șfaițer a fost depus la biserica din Vorona. Înmormântarea va avea loc în municipiul Botoșani

<p>Vestea decesului Danielei Șfaițer, soția cunoscutului om de afaceri Cornel Șfaițer, a șocat întreaga comunitate locală. La doar 56 de ani, Daniela Șfaițer a murit astăzi dimineață. Corpul neînsuflețit al soției lui Cornel Șfaițer a fost depus astăzi la Biserica Vorona și va sta acolo până joi, 8 decembrie. Înmormântarea va avea loc joi în [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

A murit soția omului de afaceri Cornel Șfaițer. Daniela Șfaițer s-a stins din viață la doar 56 ani

<p>Doliu în una dintre cele mai puternice familii din mediul de business din județul Botoșani. În această dimineață, femeia de afaceri Daniela Șfaițer a fost găsită fără suflare în propria casă. Aceasta avea doar 56 de ani. Daniela Șfaițer era mama a două fete, coordona mai multe business-uri și era implicată în multe acțiuni caritabile. [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cătălin Silegeanu: ”Îi voi oferi domnului Cosmin Andrei o oglindă. Să își privească egoismul monstruos de fiecare dată când minte oamenii”

<p>Cătălin Silegeanu, om de afaceri: Începe cursa cadourilor, iar primarii nu ratează ocazia de a-și face reclamă pe banii cetățenilor. Perfidia atinge cote maxime când aleșii își asumă pe persoană fizică merite necuvenite, simulând generozitate și grijă față de comunitate. Un comunicat emis recent de Teatrul „Vasilache” din municipiul Botoșani, condus de consilierul PSD Marius Rogojinschi, anunță susținerea a două [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

CT de înaltă performanță la LUX RO cu interpretarea în cel mai scurt timp de o echipă specializată internațional

<p>O clinică medicală din Botoșani a investit atât în aparatură de ultimă generație, cât și în personalul pregătit la nivel național și internațional. La Centrul de Diagnostic LUX-RO din Botoșani, puteți beneficia de investigații de înaltă performanță în cadrul laboratorului de tomografie computerizată (CT), atât contracost, cât și prin decontare CAS în baza unui bilet [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Anunț Nova Apaserv: se oprește apa pentru 6 ore în mai multe cartiere din municipiul Botoșani

<p>Din cauza unei pierderi de apă într-un cămin de vane, din zona str. Doboșari, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă oprirea sistemului de alimentare cu apă, în data de 05 decembrie 2022, în intervalul orar 08:00- 14:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani, str. Ștefan cel Mare, Hatman Arbore, Doboșari, Popăuți și cartierul A.N.L. Cișmea. În [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

100% românești, acum în sticle noi. Afinata și vișinata produse de Prodalcom au un nou aspect de la 1 decembrie

<p>Cel mai mare producător de băuturi alcoolice din regiunea Moldovei, compania Prodalcom din județul Botoșani, a îmbrăcat în haine noi două dintre produsele sale de top. Astfel, începând cu Ziua Națională a României, Afinata și Vișinata produse în județul Botoșani din ingrediente 100% românești pot fi cumpărate în noile sticle și cu noua etichetare. ”Dragii [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Cătălin Silegeanu: Cel mai mare cadou pe care România îl poate primi în zi aniversară este iubirea fiilor săi

<p>Cătălin Silegeanu:  Cel mai mare cadou pe care România îl poate primi în zi aniversară este iubirea fiilor săi. Dragostea de țară înseamnă mai mult decât fluturarea unui tricolor și intonarea imnului. A-ți iubi glia înseamnă să îți dorești un viitor mai bun pentru țară, să te gândești la nevoile semenilor și să încerci să [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Din șantierul neputinței a devenit locul în care spui că lucrează nemții. ”Vom termina lucrările la termenul stabilit”

<p>Se lucrează din plin pe șantierul de la Teatrul „Mihai Eminescu”. S-a lucrat și de Sfântul Andrei, se lucrează și de Ziua Națională a României, se lucrează continuu pentru a se respecta termenul de finalizare: decembrie 2023. Din șantierul neputinței a devenit locul în care spui că lucrează constructori germeni. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ziua Națională sărbătorită în Centrul Istoric: Ceremonial religios și militar, 700 porții de fasole cu cârnați, vin și suc

<p>  Primăria Municipiului Botoșani reia, din acest an, o tradiție la care s-a renunțat în ultimii ani din cauza condițiilor restrictive impuse de pandemie. În Centrul Istoric al municipiului Botoșani va avea loc ceremonialul religios și militar dedicat Zilei Naționale, începând cu ora 10.00. Pe data de 1 Decembrie, Primăria Municipiului Botoșani, cu sprijinul Direcției [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Primăria și Codrin Manea transformă Botoșani într-o imensă galerie de artă. Liceenii vor face picturi murale gigant pe pereții din oraș

<p>Se dă startul transformării municipiului Botoșani într-o imensă galerie de artă în aer liber. Primăria Botoșani a aprobat un proiect prin care talentatul licean Codrin Manea va forma o echipă cu care să realizeze picturi murale gigant pe pereții din oraș care aparțin municipalității.   Primul perete care va fi transformat în acest proiect a [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Trei botoșăneni implicați în atragerea unei investiții străine în producția de fertilizatori utilizați în agricultură

<p>Trei botoșăneni, un om de afaceri, un senator și un secretar de stat, au facilitat o întâlnire între un investitor străin și autoritățile centrale care ar putea duce la o investiție străină în producția în România a fertilizatorilor. Este vorba despre omul de afaceri Tiberiu Aparaschivei, senatorul Lucian Trufin și Angel Călin, secretar în Ministerul [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, sărbătorită la Săveni și prilej de rememorare a Marii Uniri din 1918

<p>Orașul Săveni sărbătorește de 1 Decembrie Ziua Națională a României, prilej de sărbătoare și rememorare a Marii Uniri din 1918. ,,1 Decembrie, Ziua națională a României, este ziua în care sărbătorim unirea tuturor românilor, iar la Săveni vrem să fim un exemplu de unitate și iubire, prin implicarea activă în societate și organizarea evenimentelor frumoase [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..

În atenția clienților persoane fizice care locuiesc în condominii, în raza de operare a operatorului regional Nova Apaserv S.A.

<p>Referitor la starea contoarelor de apă montate în condominii (apartamente), supuse controlului metrologic în conformitate cu Ordinul 148 din 15 mai 2012 pentru aprobarea Listei oficiale a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal L.O. – 2012 Publicat in Monitorul Oficial 361 din 29 mai 2012 (M. Of. 361/2012), Nova Apaserv S.A. în calitate de [&#8230;]</p> <p>Articolul apare prima dată în .</p> ..