Știri din Caras-Severinul in 7 zile

Ultimele titluri

Modificări legislative privind restituirea permisului de conducere

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Conform noilor modificări legislative, începând din 15 iulie a.c., în cazul retragerii permisului de conducere, ca urmare a refuzului sau a imposibilității persoanei de a se supune testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, documentul se restituie titularului în baza buletinului de analiză toxicologică prin care [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Sfântul Ilie, sărbătorit în 17 lăcaşuri de cult din Eparhia Caransebeșului

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Până la data de 28 februarie 1950, când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a fost socotit ocrotitor al Banatului, motiv pentru care în Episcopia Caransebeșului există o mare evlavie față de Sfântul prăznuit în data de 20 iulie, mai [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Ramona Viţa şi Mihaela Belciu, la Ruga de la Băuţar

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Primăria comunei și Consiliul Local Băuțar, în colaborare cu Composesoratele și Școala Gimnazială Băuțar, organizează, în zilele de 20 şi 21 iulie, Ruga Satului, care se va desfăşura pe platoul de lângă sediul Primăriei, începând cu ora 20. În deschiderea Rugii va susţine un program artistic Formaţia de dansuri a comunei Băuţar, după care vor [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Luni şi marţi, restricții de circulație pe drumurile naționale din județ

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În contextul avertizărilor de caniculă – COD ROȘU – privind înregistrarea unor temperaturi extreme, emise de către A.N.M., pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ce pot apărea pe rețeaua rutieră ca efect al desfășurării traficului greu în condiții climatice de caniculă, în zilele de 15 și [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Un autoturism şi un autocamion s-au ciocnit în această dimineaţă pe DN 6

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În această dimineaţă, pe DN 6, la Km 377+800, lângă localitatea Topleț, s-a produs un accident în care au fost implicate un autoturism și un autocamion, infomează Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Din fericire, în urma evenimentului rutier nu s-au înregistrat victime, dar participanţii la trafic au avut de suferit, deoarece, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

La Zăvoi, canicula aduce apă la program

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Primăria comunei Zăvoi a anunţat recent că datorită caniculei şi a utilizării în exces a apei de către unele persoane pentru a uda gazonul şi pentru irigaţii, nivelul apei din bazinele de alimentare ale comunei scade, astfel că presiunea în reţea nu este una optimă pentru alimentarea satului Voislova. Din această cauză, administraţia locală a [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Alexandra Covaci, de la C.S.M. Caransebeş, la Campionatul European de Lupte pe Plajă

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În perioada 18-21 iulie, în Parcul Rozelor din Timişoara se va desfăşura Campionatul European de Lupte pe Plajă – U15, U17 şi U20, precum şi o etapă din Beach Wrestling World Series pentru seniori, informează Federaţia Română de Lupte. La această competiţie de anvergură va participa şi Alexandra Covaci, de la C.S.M. Caransebeş, vicecampioană naţională [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Amendă de 7.000 de lei pentru o mirişte incendiată, la Bucoşniţa

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Vineri, 12 iulie, în jurul orei 10.30, în timp ce echipajul de poliție rutieră din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene patrula pe DN 6, în afara localității Bucoșnița, a observat că pe o suprafață de miriște, în proximitatea DN 6, un bărbat dăduse foc la vegetația uscată rezultată în urma recoltării culturii de cereale. [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Codul Roşu aduce restricţii de circulaţie pe DN 6

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv 13 şi 14 iulie, în intervalul orar 10-20, se instituie restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme – COD ROȘU – pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Ca urmare [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Marcel Vela: „De ce cred eu că domnul Nicolae Ciucă va fi ales noul Președinte al României”

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Senatorul Marcel Vela a postat recent pe pagina sa de socializare un text în care arată motivele pentru care Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL şi totodată preşedintele Senatului României, va fi ales în cea mai înaltă funcţie în Statul Român. „Dragi prieteni, Văzând dezbateri, discuții și tot felul de analize legate de alegerile prezidențiale, cu [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

32 de copii din Timişoara, aventuri pe Muntele Mic

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Un număr de 32 de copii din Timișoara participă în aceste zile la tabăra organizată de Coco Galescu și Asociația Aventura, pe Muntele Mic. „Cei mici, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, se bucură de o săptămână de vacanță extraordinară, din care nu lipsesc drumețiile, escalada, săritura cu pendulul, urcarea pe scara uriașului, [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Marcel Vela: „Drogurile distrug vieţi!”

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Pentru că, în ultima perioadă, în spaţiul public au avut loc mai multe discuţii privind activitatea Poliţiei în lupta contra traficului de substanţe interzise, preşedintele PNL Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, a postat pe pagina sa de socializare un text pe care îl redăm integral. Dragi prieteni, Văzând unele dezbateri publice legate de extinderea activităților polițienești [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Elicopterul SMURD de la Caransebeş, intervenţie la un incident în care au fost implicaţi patru copii, în judeţul Hunedoara

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Elicopterul SMURD de la Punctul de Operare Aeromedicală din Caransebeş a intervenit în urmă cu puţin timp la un accident care a avut loc într-un parc de distracţii din comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara. Conform informaţiilor furnizate de ISU Hunedoara, patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, au căzut de pe [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Vin zile de foc. De mâine, temperaturile vor urca până la 39 de grade!

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, județul Caraş-Severin rămâne și astăzi sub incidența atenționării meteorologice COD GALBEN de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat și se vor înregistra temperaturi între 33 și 37 de grade, ne-au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”. Începând de miercuri, 10 iulie, intră în vigoare [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Dimineaţă cu accidente la Caransebeş şi la Sadova Veche

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În cursul acestei dimineţi, pompierii caransebeşeni au intervenit la locul producerii a două accidente rutiere. Pentru gestionarea primului eveniment, produs pe Drumul European 70, în localitatea Sadova Veche, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Caransebeș, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și o [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

La 69 de ani, Dan Paici din Caransebeş, veteranul maratoniştilor de pe Mureş

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Sâmbătă, 6 iulie, a avut loc Maratonul Arad – Pecica, întrecere organizată de Asociaţia Clubul West Sport Arad şi care a presupus parcurgerea unei distanţe de 33 de kilometri, cu caiacul, pe râul Mureş, şi care a adunat la start peste 70 de împătimiţi de aventură. Din Caransebeş a participat Dan Paici, cunoscut şi sub [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Cu o alcoolemie de 1,22 la mie, s-a răsturnat cu autovehiculul în şanţ, la Zăgujeni

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri cărăşeni acționează în continuare pe drumurile publice din județ, pentru siguranța rutieră și pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării prin accidente rutiere. În ultimele 48 de ore oamenii legii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale, ne-a informat Alina [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Coaliţia a stabilit calendarul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>Senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, a anunţat că, astăzi, Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare. „Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează: &#8211; primul tur [&#8230;]</p> <p>The post appeared fir ..

Cornel Galescu: „Serviciul Salvamont a fost sacrificat!”

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>În urma şedinţei de joi, 27 iunie, a Consiliului Judeţean, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Caraș-Severin și-a pierdut personalitatea juridică, în urma comasării cu Direcția de Drumuri Judeţene. „În ciuda rezultatelor foarte bune și a excepției aprobate de Guvern, Serviciul Salvamont a fost sacrificat. S-a avut în vedere dorința de independență a Direcției de Drumuri, care [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..

Fără glorie

<p>7 Zile, ziarul gugulanilor</p> <p>E absolut îngrozitor să contrazici o țară. Hai, un om, o sută, o mie, mai treacă-meargă, dar o națiune întreagă parcă e prea mult, totuși. Te face să te simți nu știu cum, e greu să găsesc cuvintele potrivite, fiindcă n-am mai făcut așa ceva până acum. Am mai încercat să spun eu una-alta la [&#8230;]</p> <p>The post appeared first on .</p> ..